|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak namówić...
właścicielkę małego sklepiku w moim mieście aby przyjeła w komis, bądź kupiła odemnie robioną prze ze mnie bizuterię i wystawiła w swoim sklepie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jak namówić...
Ale już próbowałaś ja namawiać, czy dopiero się zastanawiasz jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dopiero zastanawiam się jak mam to zrobić ;-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
To zanosisz i jeśli kobieta w ogóle przyjmuje w komis, to weźmie. Albo nie. Zależy a/czy bierze w ogóle, na co nie masz wpływu, b/spodoba się jej to co robisz.
I tak a propos punktu b nie chcę wyjść na zołzę, ale przejrzałam Twoje poprzednie posty i dobrze rozumiem że robisz biżuterię jakieś trzy tygodnie? Jeśli tak, czy masz absolutną i niezachwianą pewność że ta biżuteria Ci wychodzi technicznie na tyle dobrze, że nadaje się do sprzedaży? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
na razie nie robie bardzo skomplikowanych wzorów i pare koleżanek odemnie kupiło to myślę że najgorsza nie jest:-P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A. To gratuluję pewności siebie, poważnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
nie rozumiem tego sarkazmu i moja biżuteria nie jest głównym tematem wątku
zadałam konkretne pytanie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Myślę, że już otrzymałaś konkretną odpowiedź. Niczego więcej się nie dowiesz jeśli nie zaryzykujesz i nie pokażesz swoich wyrobów komuś, komu zamierzasz to sprzedać. Wtedy zapewne dowiesz się, czy jakość Twojej biżuterii jest na tyle dobra, żeby ją wystawić do sprzedaży.... i uwierz mi, koleżanki to nie jest obiektywne audytorium... wiem to z autopsji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
I po co się unosisz? Matrva Ci napisała co powinnaś zrobić. Wiesz chociaż czy właścicielka praktykuje takie działania? Jeśli tak, to kunszt, precyzyjne wykonanie, oryginalne projekty i odpowiednia cena powinny ją przekonać.
Przyznam, że Twoje pytanie jest co najmniej dziwne...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
nie unosze się i nie wiem czy właścicielka takie coś praktykuje dlatego się pytam jak ją podejść
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
ale tu chyba nie chodzi o to, żeby ją "podejść" tylko żeby nawiązać współpracę satysfakcjonującą obie strony, nie? więc najlepiej pójść i się jej zapytać, czy przyjmuje biżuterię w komis lub chce kupić Twoją i pokazać próbki. nie da się nikogo podejść i wpłynąć na jej decyzję inaczej niż techniką i precyzyjnym wykonaniem Twoich biżutków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Gdybyś pokazała prace łatwiej byłoby nam cokolwiek powiedzieć.... czy warto już iść czy może poczekać, coś udoskonalić i dopiero iść... Jeju......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Tym bardziej, że na początku biżuteria, którą się tworzy, ma wiele wad, może być nietrwała i jeśli ktoś to kupi i rozpadnie się to po pewnym czasie, albo jesli sobie zaciągnie sweter niedokładnie wykonanym loopem, to więcej nie kupi u tej Pani. Właścicielom takich komisów też zależy na jakości produktów, więc może naprawdę lepiej poczekać, podszkolić się i wtedy startować?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie jak wyżej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
tym bardziej że to nie masarnia ani szewc, tylko forum biżuteryjne, gdzie dziewczyny naprawdę sporo mogą Ci podpowiedzieć i doradzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I paradoksalnie, tak - to właśnie Twoja biżuteria jest głównym tematem tego watku, ale to tylko Twój wybór - czy chcesz posłuchać opinii i rad bardziej doświadczonych koleżanek, czy nie.
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
chyba nie ma co na siłę uszczęśliwiać człowieka...... pewnie nie ma zamiaru pochwalić się swoimi dziełami, ale z jej postów wynika, że chciałaby zarobić dużo kasy na robieniu biżuterii..... mam nadzieję, że jej się uda......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Zajmuję się tym trzeci rok i nadal moje pytanie brzmialo by raczej jak dobrze się zaprezentować, jak poprawić warsztat, żeby mieć z czym startować, niż jak podejść sprzedawcę ... ale gratuluję śmiałości, do odważnych świat należy w sumie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.