|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Sianokosy }:]
Poradżcie mi , proszę. Mam włosy rozjaśniane, warstwa zewnętrzna jest w sumie spalona i biała(bo częst rozjaśniałam tylko górę), po farbowaniu castingiem nic to nie dało, ta biel strasznie sie odróżnia od reszty...
Przy odrostach włosy są rude i ciemne... No typowy blondzik koszmarek ![]() W związku z tym chcę coś z tym zrobić, a mianowicie zafarbować. W moim miejscu zamieszkania fryzjerom nie można ufać, więc musze polegać na sobie. Jakiego koloru powinnam użyć? Oprawę mam jak u jasnego szatyna, czyli przy czerni będę się musiała macniej malować, oczy szare/niebieskie, cera jasna-troszkę piegów, twarz delikatna, włosy długie do łopatek, zniszczone ![]() Na początek podcięłam je dość mocno. Poradżcie mi, proszę jakieś farby... Lepiej wziąć kolory ciepłe czy zimne? Co mogę zrobić żeby nie wyglądać jak manekin??? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sianokosy }:]
Już chyba znalazłam odpowiedź na swoje pytanie
![]() Jednak znów potrzebuję pomocy. A mianowicie: Jaką farbą uzyskać taki cudny kolor????? http://bp2.blogger.com/_iZtPeMLM5mw/...T3107+copy.jpg Jeśli ktoś posiada takowy na głowie błagam o wyjawienie jego sekretu
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
siano na głowie ... pomocy!
kilka dni temu zrobiłam trwałą, ale taką delikatną nadającą tylko lekki skręt... i jestem załamana bo po umyciu mam kompletną szope na głowie. próbowałam dać pianki na mokre włosy, w sumie to się nie puszyły, ale tylko do momentu rozczesania a jak nie rozczesuje to wyglądam jakbym miała cały czas mokre włosy... okropieństwo... błagam, do dwóch dni musze zrobić zdjęcie do świadectwa i nie chcę całe życie przyominać sobie jakie miałam okropne włosy... Pomóżcie, jest na to jakiś sposób? dodam że jeśli chodzi o odżywanie włosów to robie to zawsze po umyciu, używam bardzo dobrych odżywek (z salonu), dziś trzymałam ją przez godzinę, włosy były miększe ale dalej się okropnie puszą i są takie sianowate... pomocy!
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: siano na głowie ... pomocy!
Cytat:
Po umyciu: pianka i suszenie z głową w dół, suszarką z dyfuzorem. Po takim traktowaniu włosy nie mają prawa układać się a la snopek .
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Witaj! Też miałam podobny problem. Przede wszystkim musisz się zaopatrzyć w dobrą odżywkę, mi pomógł WAX, używałam, też co tydzień maseczki(żółtko jajka, nafta kosmetyczna i sok z połówki cytryny oraz ociupinkę wody). Oczywiście używałam też jedwabiu. JEDWAB JEST SUPER NA ZNISZCZONE WłOSY. Nie wiem, jak by mogły funkcjonować moje włosy bez niego. Pozdrawiam i życze powodzenia
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Też kiedyś miałam szope na głowie. Pomógł wax i żadnego suszenia czy prostowania włosów. Tylko że ja stosowałam się do tego kilka miesięcy, więc nie wiem czy uda Ci się w kilka dni
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
tyle że ja mam grzywkę prostą do tych loków, i to tak trochę głupio zdjęcie/ będzie widać samą grzywe...
a jak nakładacie piankę to potem jak wyschną to nie wyglądają u was jakby były mokre? bo u mnie tak i nie podoba mi sie to... a co to jest ten wax? wosk?
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Wax -> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=267 gdzieś jest nawet wątek o nim. Co do pianki to może za dużo nakładasz. Ja czasami nakładam na włosy, ale normalnie wyglądają. Tylko jak za dużo nałożę to się trochę sklejają
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
ja nie daje dużo pianki ale włosy i tak wyglądają tak jakoś sztucznie... jest jakiś inny sposób jeszcze?
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
siano na głowie .
.................
Edytowane przez xxangelaxx94 Czas edycji: 2009-11-04 o 22:20 |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: siano na głowie .
Wydaje mi sie, ze wyjda Ci dwa odcienie tego koloru - jaśniejszy na pasemkach i ciemniejszy na naturalnych. Ta druga farba ładniejsza.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
ok , dziękuje
) zobaczymy co to będzie ;p mam nadzieję , że jakoś to będzie wyglądać
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Odradzam pierwszą farbę.. Farbowałam włosy tym odcieniem. Kolor wyjściowy : pasemka blond na brązowych włosach. Chciałam `ujednolicić `kolor włosków : )
I co się stało? Tak jak wspomniała Soleilka, na blondach wyszła jaśniutka, a na brązowych ciemna czekolada! ( a mial być blond ). Nie powiem, bo kolor mi się nawet podobal. Ale po 3 myciach z moich naturalnych wypłukał się, a z tlenionych zrobiło się jedno wielkie zółto.. brrr;/ |
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
ehh , ciekawe jak z tą 2 farbą . te pasemka to tragedia taka , że szok . Teraz chce jakoś sie przefarbować na taki kolor cos podchodzący do mojego naturalnego .
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
garniery na wlosach rozjasnianych szybko sie wyplukuja niestety wiec nie dosc ze nierowno ci zlapie kolor to jeszcze szybko wyplowieje i bedzie gorzej niz jest
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
na twoim miejscu sciełabym te wystajace dluzsze wlosy bo wyglada to dziwnie, sa za bardzo pocieniowane
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.