|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
zmiana diety z 1000kcal na ok 1500.
Witam drogie Wizazanki
![]() śniadanie: pieczywo wasa, z maslem, plasterek zoltego sera + serek wiejski i herbata z sokiem malinowym 2śniadanie: jablko + LuGo! (ciastka z musli i owocami) obiad: łosoś z brokulami (na obiad jem to co mama przygotuje tylko bez ziemniakow. wiec tu bywa roznie. moze byc tez np. kurczak z gotowana marchewka lub jakas zupa) podwieczorek: jablko, pomarancza, czasami marchew i duuuzo wody w ciagu dnia. Od konca sierpnia (wazylam wtedy 51kg) schudlam ok 9kg. Waze teraz ok 42,5kg. Dodam ze jestem dosc niska, mam 158cm wzrostu i 18 lat. Wiem, ze pewnie przez diete spowolnilam swoj metabolizm. Chcialabym zaczac wiecej jesc, aby juz nie chudnac. Chce utrzymac ta wage. Wiecie moze czy jak teraz zaczne jesc wiecej do ok 1500kcal dziennie to czy nie bedzie efektu jojo?? Bo tego sie najbardziej obawiam. Moze znacie jakies przykladowe jadlospisy ok 1500 kcal. Prosze o pomoc. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez kiitty Czas edycji: 2009-11-21 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zmiana diety z 1000kcal na ok 1500.
Dodawaj kalorie powoli. Stopniowo, co tydzień co 50 - 100 kcal, a unikniesz efektu jojo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty masz niedowagę, musisz być mega chuda. ! Powinnas wazyc minimum 45. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dodawania kalorii- koniecznie! Chocby takim takim sposobem jak radzi marzeniątko a potem postaraj się dobić do przynajmniej 47 kilo bo robisz sobie dziewczyno zwykłą krzywdę. Teraz się głupio cieszysz a za parę lat będziesz płakać co sobie narobiłaś. Zacznij jeść kolacje, zmień tekturę na chleb razowy z np. słonecznikem. I nie wiem czemu nie jesz ziemniaków.. Sa niskokaloryczne a bardzo zdrowe!
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do jadlospisu - wywal ta wasa, jedz chleb razowy. Drugie sniadanie do wymiany, bo to same wegle proste, 0 bialek. Owoce nie nadaja sie na podwieczorek - wegle proste. Gdzie jest bialko w tym posilku? Gdzie jest lekka, bialkowa kolacja? Koniecznie powinnas ja jesc. Za malo tluszczy wg mnie w tym jadlospisie. Dodawaj stopniowo kalorie, pewnie przytyjesz, bo metabolizm masz jak nic zalatwiony.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-11-21 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi.
![]() ziemniakow nie jadlam, bo slyszalam gdzies, ze nie powinno sie ich laczyc z miesem bedac na diecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.