|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
proste włosy
Witam wszystkim
![]() Edytowane przez xxangeeelaxx Czas edycji: 2009-08-21 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: proste włosy
hehe, to zależy o co masz na myśli :P
ja mam włosy cienkie i żeby mi się dobrze układały i po prostowaniu czy suszeniu nie wywijały się na wszystkie strony - są ścinane nożyczkami właśnie "na prosto" bez cieniowania i jestem zadowolona. Ale nie wiem czy to masz na myśli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To prawda, cięcie ma znaczenie. Jeśli chcesz, by Twoje włosy układały się w miarę prosto, musisz też prosto je ścinać, aby były troszkę cięższe. Włosy stopniowane lub cieniowane, mają tendencje do "wywijania" się, gdyż są lekkie. Dlatego też, cięcie proste zwiększa włosy objętościowo.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
proste włosy .
Proste włosy.
Tutaj proszę, o wymianę poglądów na ten temat, a zatem wszystko co z tym związane zaczynając na prostownicach, poprzez odżywki,spraye itp. czyli kosmetyki i kończąc na domowych sposobach. Do tego utrwalenie prostowania na długi czas. ![]() Hmm, co jeszcze ? Co tylko Wam przyjdzie na myśl z prostymi włosami związane ![]() Pzdr ; * ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Oh, widzę las chętnych do wypowiedzenia się..hmm kogo by tu wybrać:P może, hmm. siebie ? taak, więc może zacznę ja, Wam na zachętę ;D _________________________ _______________________ Prostownice - najlepsze to Remington , Babyliss, wg mnie i moich 'doświadczeń'. jak znacie jeszcze jakieś fajne, najlepiej konkretne modele to śmiałoo , pisać .! xD co daleej , tak więc kosmetyki. Nivea Balsam,Szampon prostujący, porażka. haha, wogóle co to jest ? na głowie siano.. nic a nic, nawet ociupinki efektu prostującego. Ze swojej strony polecam wszelakie jedwabie (czy w sprayu , czy w innych formach) do włosów. Włosy , przynajmniej moje po jedwabiu są świetne. Nie pusza się, są gładkie i do tego jedwab ma funkcję termoochronną, tak więc chorni włosy przed gorącym działaniem prostownicy ![]() Może.. wogóle pytanie, dlaczego włosy się kręcą? Uwarunkowane jest to głównie genetycznie. Jednak niekiedy nawet najprostsze włosy kręcą się (podkęcają) w styczności z jednym , cięzkim problemem zwolenników prostych włosów, a mianowicie z WILGOCIĄ. tak, tak . pewnie znacie ten problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: proste włosy .
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak, tak wiem i korzystam ale stworzyłam taki jeden, jakby ktoś chciał się wypowiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
najlepszy efekt prostych wlosow uzyskuje sie wiadomo po prostownicy. ja uzywam remington s9800 straight in a stroke. wczesniej mialam bosha. ale starla mi sie plytka ceramiczna;/ remington jest zdecydowanie lepsza. plytka sie w ogole nie sciera i efekty sa lepsze. no ale niestety kazda prostownica niszczy wlosy wiec ja od pewnego czasu staram sie jej jak najmniej uzywac (prostowalam do sierpnia wlosy codziennie przez 2 lata!) takze teraz tylko sporadycznie prostuje. a na codzien uzywam balsamu prostujacego straight&easy nivea. w sumie to nie widze po nim zadnych efektow jedynie troche obciaza wlosy i staja sie one mniej puszyste, nie odstaja na wszystkie strony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem bardzo dobre są prostownice z Rowenty i Brauna..Ale niestety żyby mieć proste włosy trzeba troche zapłacić..
![]() Ja kiedyś skusiłam się na tanią prostownice. ![]() A co do kosmetyków to polecam Schwarzkopf, Got2b Straight On, chroniący włosy przed wysoką temperaturą. Po nim włosy nie są aż tak zniszczone ![]() Ja prostuje włosy codziennie i niestety są one bardzo zniszczone ![]() Ale gdy nie wyprostuje to wyglądam jak debil... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mój sposób na ujarzmienie prostych włosów - kosmetyk : pianka, wterzeć ją delikatnie u nasady włosów uwazając zeby nie wcierac jej w głowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zgodzę się, po prostownicy włosy są zniszczone.
Ja prostuję codziennie od ok. roku i nie narzekam, jak na razie. Wiadomo - rozdwojone końcówki... ale i z tym sobie radzę. Włosy mam średnie, można powiedzieć długie co ok. 2,3 miesiące podcinam rozdwojone końcówki . Używam przy tym jedwab obowiązkowo . ![]() Jeszcze odżywkę Elseve odbudowywującą, z naturalnym cynkiem, jest dobra. Do tego mam jakiś spray termoochronny, bodajże z Avon zawsze przed prostowaniem stosuję. Wiecie, praktycznie nie znam osób, które nie wiedzą co to prostownica. (W głownej mierze mam na myśli dziewczyny) Prostują wszystkie moje znajome , przyjaciółki i każda z nich codziennie.. na prawdę, nawet na wycieczce 4-dniowej zauważyłam, że nie tylko ja to robię . Po prostu trzeba się z tym pogodzić, kiedyś się kręciło , teraz się prostuje;P najwyzej wszyscy bedziemy kiedyś łysii . xD fajnie bedzie, wtedy będą już modne... Peruki , haha ;DD nie no , ale przyznać trzeba, że większośc osób to robi, no bo Ci co mają znów druty,że tak powiem na głowie, nie mają czego prostować. Ja mam np, wlosy podatne, no i jeden w tę, drugi w tę. Trudno to nazwać lokami , bo loki są ładne, równomierne.. W każdym razie kręcić codzień na pewno nie będe, żeby to jakoś wyglądało.. dlatego prostuję . ![]() Mysle,że to nie jest aż tak szkodliwe, przy odpowiednim doborze kosmetyków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się oliwio2 całkowicie!!
Ja niewyobrażam sobie życie bez prostowania włosów.. Kiedy ich nie wyprostuje do wyglądam okropnie i kiepsko się czuje. Naprawde! To fakt że wlosy się niszczą- ja mam zniszczone ale można sobie z tym poradzic ![]() Niedługo ide do fryzjera jakoś ładnie sie obciąc, chcem też kupic jakieś kosmetyki chroniące włosy przed wysoką temperaturą prostownicy oraz kosmetyki nawilżające i wgl. I jak narazie nie mam zamiaru zrezygnowa z prostowania...może kiedyś ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny które prostują codziennie włosy.! ![]() Edytowane przez Kileczka Czas edycji: 2009-10-18 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No własnie
![]() już mamy kolejny żywy przykład , hehe ;P Buziaki dla Ciebie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
coo tak cichoo , dziewczynki piszemy;DDD ;P;P;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ja ostatnio zainwestowalam w profesjonalna suszarke z jonizacja powietrza. Trzeba tylko troszke pocwiczyc suszenie na szczotce i efekt taki jak po prostownicy a nie nieszczy tak bardzo wloskow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
ja myśle że jestrem uzależnione od prostownicy . jest juz na to jakaś nazwa ? ;b
własnie musze kupic sobie jakaś nową lepsza , bo moja aktualna jest kiepska . ja używam got2be .
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No właśnie, mam ten sam problem . ;D
nową,lepszą...ale jaką?:P:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja mam troszeczkę inne pytanie.
Czy wie któraś z Pan jak nadać lekkości bardzo ciężkim, gładkim, całkowicie nie podatnym na układanie włoskom? Cale życie mam włosy proste jak druty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.