Mniejasza ochota na sex po 30? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-11, 13:53   #1
andre
Przyczajenie

Unhappy

Mniejasza ochota na sex po 30?

Dziewczyny,
Czy macie mniejszą ochotę na sex po 30? Moja żona ma 34 lata i ochotę średnio raz w miesiącu. I nie było by problemu, gdybym ja nie miał co drugi dzień... Czy kobiety mają taki niż i czy coś można z tym zrobić?
Stary 2006-10-12, 10:14   #2
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Mniejasza ochota na sex po 30?

Cytat:
Napisane przez andre Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Czy macie mniejszą ochotę na sex po 30? Moja żona ma 34 lata i ochotę średnio raz w miesiącu. I nie było by problemu, gdybym ja nie miał co drugi dzień... Czy kobiety mają taki niż i czy coś można z tym zrobić?
Dziwne... ja bym powiedziała, że po 30-tce ochota na sex raczej wzrasta... przynajmniej mówię o sobie a jeszcze jak przestałam brać pigułki to właściwie o niczym innym nie myślałam... Może to nie kwestia wieku a stażu Waszego związku, obowiązków, zmęczenia pracą, domem - przyczyny mogą być różne ale nie wydaje mi się, żeby to była kwestia wieku.
Stary 2006-10-12, 21:55   #3
ewel4
Przyczajenie

ech.. ja ja bym chciala zebym moj chlopak mial ochote co 2 dni sie kochac..u mnie jest odwrotna sytuacja..tylko ze my mamy po 26 lat, ja moglabym codzinnie a on raz na tydzien...i on twierdzi ze problem tkwi w tym ze jest zmeczony i stres..tyle ze ja niepotrafie tego zrozumiec..i to powazny problem.
ewel4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-12, 22:04   #4
iza73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Dziwne... ja bym powiedziała, że po 30-tce ochota na sex raczej wzrasta... przynajmniej mówię o sobie a jeszcze jak przestałam brać pigułki to właściwie o niczym innym nie myślałam... Może to nie kwestia wieku a stażu Waszego związku, obowiązków, zmęczenia pracą, domem - przyczyny mogą być różne ale nie wydaje mi się, żeby to była kwestia wieku.
Ja moge dodac ze po 30-stce ochota na sex nie "raczej wzrasta"a napewno jest wieksza... Margot nie mowisz tylko o sobie,mam podobne doswiadczenie.Ja tez winy doszukiwalabym sie w zmeczeniu moze problemami w pracy.Daj zonie troszke czasu,nie naciskaj,mam nadzieje ze "problem"sam w niedlugim czasie sie rozwiaze,a sytuacja jest tylko tymczasowa.
iza73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-13, 10:53   #5
andre
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez iza73 Pokaż wiadomość
Ja moge dodac ze po 30-stce ochota na sex nie "raczej wzrasta"a napewno jest wieksza... Margot nie mowisz tylko o sobie,mam podobne doswiadczenie.Ja tez winy doszukiwalabym sie w zmeczeniu moze problemami w pracy.Daj zonie troszke czasu,nie naciskaj,mam nadzieje ze "problem"sam w niedlugim czasie sie rozwiaze,a sytuacja jest tylko tymczasowa.
Cieszę się, że to nie kwestia wieku. Zastanawiam sie, co mogłoby odświeżyć zestresowaną w pracy i zmęczoną codzienną rutyną kobietę?

Mam tylko nadzieję, że to nie znudzenie bo w połączeniu ze wzrostem ochoty może wpływać na wzrost męskiego poroża .
Stary 2006-10-13, 11:01   #6
andre
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewel4 Pokaż wiadomość
ech.. ja ja bym chciala zebym moj chlopak mial ochote co 2 dni sie kochac..u mnie jest odwrotna sytuacja..tylko ze my mamy po 26 lat, ja moglabym codzinnie a on raz na tydzien...i on twierdzi ze problem tkwi w tym ze jest zmeczony i stres..tyle ze ja niepotrafie tego zrozumiec..i to powazny problem.
Jako facet mogę powiedzieć, że stres może obniżac chęć, choc u mnie nie na długo i po chwili wraca (zresztą sex rozladowuje napiecie). Moze jest to tez kwesta różnych temperamentów? Wtedy obie strony się męczą: jadna czuje się napastowana, a druga namolna.
Stary 2006-10-13, 11:19   #7
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Cieszę się, że to nie kwestia wieku. Zastanawiam sie, co mogłoby odświeżyć zestresowaną w pracy i zmęczoną codzienną rutyną kobietę?
Może spróbujcie sobie zrobic, w miarę mozliwości, taki weekend, albo chociaż wieczór, tylko dla siebie? Tak, zeby chociaz przez chwile nie myślec o stresach i problemach. Nie wiem, co Twoja Pani lubi, ale odpowiedni nastrój, kwiaty, świece, jakis mały prezent-niespodzianka, coś co podgrzeje atmosferę... W każdym razie, powodzenia!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-14, 07:59   #8
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Oj, po 30 zdecydowanie wzrasta ochota na sex! Przynajmniej u mnie! Z tego co czytałam u innych źródeł to one to potwierdziły. Dopiero po 30 kobieta wie, czego chce!!

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 19:16   #9
KORSARZ z Karaibów
Przyczajenie

Też słyszałem że kobietom po 30 wzrasta ochota na sex to bardzo dobrze bo rzadko spotykam kobiete która mi dorówna to po 30ce sobie odbije
KORSARZ z Karaibów jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 18:15   #10
Agaaa-a
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny,
U nas był ten sam problem . Okazało się , że mam w organizmie bardzo mało cynku i magnezu . Jak zaczęłam jesc owoce morza , dużo ryb, ciemne pieczywo . Jak ręką odjął .
A na początku myślałam , ze mamy inne temperamenty i źle sie dobraliśmy.
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-05, 19:21   #11
michalina121
Raczkowanie

zdecydowanie po 30-tce wzrasta ochota na sex - do tego dobre zabezpieczenie, prysznic, masaż, mniam, mniam

Zestresowana kobieta jest i tyle, praca, dzieci dom i tak dalej i tak dalej
michalina121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-05, 22:21   #12
dorinka30
Zakorzenienie

Zgadzam się z dzieczynami, po 30 ochota znacznie wzrasta
Dla mnie to cudowny etap w życiu, wreszcie wiem czego chcę, czego pragnę Chwilo trwaj jesteś piękna!!!

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2007-10-08 o 09:10
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-20, 16:56   #13
Hermit
Zadomowienie

Czytalam ,że wlasnie po 30 kobiety są najaktywniejsze jeśli chodzi o seks. Lubią wtedy eksperymentować ,czują się pewnie i dużo tego potrzebują.
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 03:22   #14
digj
Przyczajenie

Też sie z tym zgadzam.
NIE MA JAK SEX PO 30TCE
Ale stres i problemy skutecznie eliminują apetyt..
Zróbcie sobie drugi miesiąc miodowy,zabierz ją tam gdzie zawsze oboje chcialiście jechać i róbcie to co zawsze oboje chcieliście robić-powinno poskutkować.
Odskocznie od codzienności wskazane by poprawić życie seksualne.
digj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 09:27   #15
cava
Zakorzenienie

Cytat:

Pomoc w tej rutynie + 2-3 razy w tygodniu pani do sprzątania i ugotowania.

Mam tylko nadzieję, że to nie znudzenie bo w połączeniu ze wzrostem ochoty może wpływać na wzrost męskiego poroża .

Ale twoja żona zawsze miała tak nieduży temperament, czy kiedyś kochaliście się częściej?
Bo nic o tym nie piszesz a to kluczowe jest.

Seks jest zwierciadłem związku- i w stałych związkach raczej nie pomoże "cudowny weekend, nowy stanik z gwizdkiem czy kwiatek" bo problem na ogół jest konkretny i jego trzeba rozwiązać a nie zamieśc pod dywan. Bo problem czasami narasta latami i czasami latami trzeba go potem łagodzić.
Moze za mało się żoną interesujesz jako kobietą- może ona nie czuje Twojej miłości a tylko jak masz ochotę na seks to nagle robisz się miły, może za mało z siebie dajesz, moze sa miedzy wami jakieś nierozwiązane zaszłości- jakaś niedomówiona kłótnie, jakiś zawód zaufania, może okazujesz żonie czułośc tylko w sytuacji gdy liczysz na seks, moze się zapuściłeś (sorry, ale czasem bywa że facet łazi w starych gaciach, niedomyty, niostrzyżony a od kobiety wymaga żeby kipiała z pożądania - mam nadzieję że to nie ten trop), a moze jej nie odpowiada jak się z nią kochasz a Ty wciąz powtarzasz te same błędy i ona ma juz tego dość.
takich powodów mogą być tysiące, łącznie z takim, ze to po prostu zimna ryba jest i nic się nie da zrobić.

A moze żona ma jakies kłopoty ze zdrowiem, boi sie ciązy, ma problemy z tarczycą - itd.

trzeba szukać, zastanowić się kiedy problem się zaczął i co mogło być jego powodem.
raczej nie licz, ze po jednostkowym działaniu- przyniesiesz kwiatek, zrobisz kolację, żona się naprawi na dłużej jak 5 minut - cudów nie ma, sa natomiast długotrwałe konsekwencje naszego długotrwałego działania.
"Chłopiec" w tym wieku, powinien już to wiedzieć.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 10:38   #16
maja79
Wtajemniczenie

Mi też zdecydowanie wzrasta ochota na seks
Mam nadzieję, że facetom nie spada jakoś drastycznie - ja niestety miałam na razie takie doświadczenia, że miałam większe potrzeby niż facet. Ja tak jak Ty mogłabym co drugi dzień, a on - szkoda gadać, pewnie w ogóle... Inny stwierdził, że seks nie jest dla niego najważniejszy - normalnie na jakąś nimfomankę wychodzę!
Mam nadzieję, że trafi mi się nareszcie jakiś wyrównany ze mną temperamentem

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Seks jest zwierciadłem związku- i w stałych związkach raczej nie pomoże "cudowny weekend, nowy stanik z gwizdkiem czy kwiatek" bo problem na ogół jest konkretny i jego trzeba rozwiązać a nie zamieśc pod dywan. Bo problem czasami narasta latami i czasami latami trzeba go potem łagodzić.
Moze za mało się żoną interesujesz jako kobietą- może ona nie czuje Twojej miłości a tylko jak masz ochotę na seks to nagle robisz się miły, może za mało z siebie dajesz, moze sa miedzy wami jakieś nierozwiązane zaszłości- jakaś niedomówiona kłótnie, jakiś zawód zaufania, może okazujesz żonie czułośc tylko w sytuacji gdy liczysz na seks, moze się zapuściłeś (sorry, ale czasem bywa że facet łazi w starych gaciach, niedomyty, niostrzyżony a od kobiety wymaga żeby kipiała z pożądania - mam nadzieję że to nie ten trop), a moze jej nie odpowiada jak się z nią kochasz a Ty wciąz powtarzasz te same błędy i ona ma juz tego dość.
Zgadzam się z cave - szczególnie zaniedbanie się przez faceta może zabić nawet największe wyposzczenie i pożądanie.
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 10:56   #17
sine.ira
BAN stały

Mnie to w ogóle rozkłada na łopatki fakt, że ludzie ilekroć napotykają na jakieś problemy w związkach, to pierwsze co robią, to próbuja wszystko tłumaczyć wiekiem No ludzie...młoda kobitka, w pełnym rozkwicie, a ten się zastanawia czy 34 latki to już nie mają ochoty Z choinki się chłopak urwał jak pragnę zdrowia...Nie przyjdzie do głowy, że to może jakiś głębszy problem w związku, nie przyjrzy się jak kobieta żyje, ile pracuje, czy ma stresy czy jak sam się prezentuje np....nic. Tak, wszystko dlatego, że jest po 30tce ZERO pojęcia o kobiecej seksualności, a za seks sie zabiera...dajcie spokój...

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2009-12-03 o 10:57
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 11:57   #18
Stary_Pryk
BAN stały

Dr Andrzej Depko - seksuolog:
Cytat:
Badania dowiodły, że 70 % pięćdziesięciolatek współżyje regularnie. Ponad 30 % ma stosunki przynajmniej raz w tygodniu. Co trzecia kobieta twierdzi, że seks w jesieni życia dostarcza jej głębszych wrażeń niż w młodości. Gdy przestały obawiać się ciąży, mogą się w pełni angażować w pieszczoty. Seks w wieku dojrzałym do naturalna gimnastyka. Wzmacnia układ krążenia, i poprawia przemianę materii. Kobieta, która czuje się kochana, jest silniejsza psychicznie. Pieszczoty działają skuteczniej niż środki antydepresyjne, są też doskonałym antidotum na bezsenność.
Violetta Nowacka - seksuolog
Cytat:
Fatalny stan naszej wiedzy na temat potrzeb seksualnych seniorów ilustruje „Raport o seksualności Polaków 2002”. Według niego 41% emerytów przyznaje się do aktywnego życia seksualnego, a 15% chciałoby je prowadzić, ale nie ma partnera. Co czwarty mężczyzna po siedemdziesiątce jest sprawny seksualnie! Według statystyk seksuologa Zbigniewa Lwa-Starowicza, większość kobiet po pięćdziesiątce ma ochotę na seks. Nie skazujmy się więc na erotyczną emeryturę, bo kobietami i mężczyznami jesteśmy do samego końca, a seks jest ważny, potrzebny i zdrowy na każdym etapie życia.

Seks łączy seniorów
Około 60. roku życia potrzeby seksualne kobiet i mężczyzn najbardziej się do siebie zbliżają. Wyjaśnienie jest proste: u starzejących się kobiet przybywa tyle samo męskich hormonów, ile u starszych mężczyzn – kobiecych. Podobieństwo „chemiczne” sprawia, że pary w zaawansowanym wieku mają większą szansę na porozumienie i stabilność. Mało tego – czasami seks zaczynamy uważać za atrakcyjny dopiero na tym etapie życia. Kobiety są wtedy bardziej dyspozycyjne fizycznie, bo nie muszą już liczyć się z cyklem owulacyjnym, znika zatem ryzyko zajścia w ciążę, co niegdyś ograniczało przyjemność ze współżycia. Mamy wreszcie więcej czasu: dzieci, które pochłaniały całą naszą uwagę i energię, są dorosłe, kończy się stresujące życie zawodowe, jesteśmy bardziej wypoczęci. Nie trzeba zrywać się rano do pracy i można kochać się o każdej porze dnia.
Jak to mówią "w starym piecu diabeł pali". Ale trzydziestki muszą jeszcze trochę poczekać na erotyczne eldorado
Stary_Pryk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 13:57   #19
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Ale twoja żona zawsze miała tak nieduży temperament, czy kiedyś kochaliście się częściej?
Bo nic o tym nie piszesz a to kluczowe jest.

takich powodów mogą być tysiące, łącznie z takim, ze to po prostu zimna ryba jest i nic się nie da zrobić.

A moze żona ma jakies kłopoty ze zdrowiem, boi sie ciązy, ma problemy z tarczycą - itd.

trzeba szukać, zastanowić się kiedy problem się zaczął i co mogło być jego powodem.
raczej nie licz, ze po jednostkowym działaniu- przyniesiesz kwiatek, zrobisz kolację, żona się naprawi na dłużej jak 5 minut - cudów nie ma, sa natomiast długotrwałe konsekwencje naszego długotrwałego działania.
"Chłopiec" w tym wieku, powinien już to wiedzieć.
Cavo, watek sprzed dwoch lat, wiec odpowiedzi raczej nie dostaniesz.

No a tak bardziej ogolnie: po trzydziestce o seksie myslec? Toz to model trumny trzeba wybierac i przymiezac powoli! Ludzie, ilez mozna

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 14:03   #20
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Cavo, watek sprzed dwoch lat, wiec odpowiedzi raczej nie

Faktycznie!
Spojrzałam tylko na ostatnią datę a nie na datę powstania wątku.
A tak się naprodukowałam, zamiast trumnę szlifować na błysk.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 14:27   #21
sine.ira
BAN stały

Ja od razu zauważyłam, że to staroć jest (ten wątek znaczy ) ale uznałam, że co mi szkodzi się wyżołądkować Tym bardziej, że nie dalej jak parę dni temu też jakaś 25 letnia pani założyła wątek w którym się zastanawiała jak to jest z tym seksem po 30tce, bo jej 30 letni facet nie chce się z nią kochać ani nawet przytulać. I była pewna, że to dlatego, że się chłopina starzeje i ma starokawalerskie nawyki

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Stary_Pryk Pokaż wiadomość
Jak to mówią "w starym piecu diabeł pali". Ale trzydziestki muszą jeszcze trochę poczekać na erotyczne eldorado
Ja tam cały czas twierdzę, że prawdziwa radocha zaczyna się po 40tce
Stary 2009-12-03, 15:04   #22
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

Faktycznie!
Spojrzałam tylko na ostatnią datę a nie na datę powstania wątku.
A tak się naprodukowałam, zamiast trumnę szlifować na błysk.
Szlifowac? Idac tokiem myslania tak powszechnym tutaj (ze 23 to starosc, 25 to stara panna itd.), to Ty juz powinnas wygodnie w niej sobie lezec

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 15:43   #23
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Po 30-tce to juz do trumny, powiadacie? A moze do takiej: http://www.zpdlindner.pl/pl/calendar2010.php
Stary 2009-12-06, 23:44   #24
Artex
Przyczajenie

Hmmm jakos nie zauwazylem u mojej kobiety spadku checi na seks po 30,ja mam 27 ona ma 34 i naprawde nie ma z tym zadnego problemu.Potrafimy czasami cała niedziele nie wychodzic z lozka,a obowiazkowo sex rano i wieczorem chyba ze ma trudne dni to wowczas przerwa.
Artex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 14:19   #25
Dyskrecja
BAN stały

Nieprawda,ochota na seks po 30stce wzrasta a po 40 to dopiero się zaczyna.. Wiadomo,ze każdy przypadek jest inny,ale wydaje mi się,że w tym wieku tak samo pragniemy siebie jak 10 lat wcześniej.
Dyskrecja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 05:04   #26
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
No a tak bardziej ogolnie: po trzydziestce o seksie myslec? Toz to model trumny trzeba wybierac i przymiezac powoli! Ludzie, ilez mozna
Ahahahahaha..... ja to od dawna już z sandworms walczę....

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Ja tam cały czas twierdzę, że prawdziwa radocha zaczyna się po 40tce
Z pewną nieśmiałością, ale potwierdzę....

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 20:48   #27
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Z pewną nieśmiałością, ale potwierdzę....
hehe...trzydziestolatki to gówniażeria jest i tyle Tylko im się błędnie wydaje, że już tacy super dojrzali pfff...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-10, 21:59   #28
Artex
Przyczajenie

Zgadzam sie kobiety po 30 maja wieksza chec,chociaz moja kobieta od samego poczatku jak sie poznalismy miala i ma ogromne potrzeby.A faktem jest tez ze lubi eksperymentowac.
Artex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości