....początek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-09, 17:55   #1
ap1988
Przyczajenie

....początek

Na forum jestem nowa ale cieszę się, że tutaj dołączyłam, bo chciałabym się połączyć z tymi którzy mają tą samą pasje, wymieniać tematami, zdjęciami. Na forum znalazłam duzo ciekawych tematów, które z pewnością wdrąże w swoja pracę.
Moje przygoda z bizuterią recznie robioną zaczeła się jakieś pół roku temu, nie wiem jak nie wiem skąd
Był czas, że kupowałam dużo biżuterii i nagle pomyślałam, dlaczego ja nie moge tego robić sama.
To co robię jest dla mnie bardzo ważne i sprawia mi wiele radośc. Dużo satysfakcji daje mi tworzenie dla ludzi , kiedy moje wyroby podobają się innym.
Początki były trudne - pierwsze zamówienia... pierwsze próby,ale z każdym dniem szło coraz lepiej, miałm wiekszą wprawę,jeszcze dużo mi brakuje i dużo musze się nauczyć, może z pomocą innym uda mi się.
Bardzo ukochałam sobie turkus'y, koral'e, lawe
Obecnei jestem an etapie czekania na zamówienie i tworzenia kolkci sylwestrowej
Poniżej kilka zdjeć , których wykonanie nie jest jeszcze profesjonale, ale następne zdjęcia kolekcji z radami z forum powinny wypaść lepiej

Pozdrawiam
ap1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 18:05   #2
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki
Dot.: ....początek

bardzo podobają mi się Twoje prace, ciekawie łączysz i dobierasz kolory nad kolczykami też pracujesz? czekam na kolejny wrzucik
kolczyki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 18:17   #3
ap1988
Przyczajenie

Pracuje nad kolczykami , koralami ogólnie nad całymi kompletami czasami mam dzień , że tworzę tylko naszyjniki,czasem tylko bransoletki czy kolczyki, najwięcej natchnień i ochoty do pracy mam jak mam mało produktów i nie bardzo jest z czego robić wtedy powstają największe hity
Stary 2009-12-09, 19:37   #4
blau
Rozeznanie

Piękne są cracle kryształowe i z 1 fotki dwa ezgzemplarze na dole, jakby z hematytami lub perłami o takim kolorze? Bardzo ładna biżu

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57
Ehhh trzeba wziąć się w garść!
blau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 19:50   #5
Ruda Emilka
Raczkowanie

Bardzo ładnie, chociaż w niektórych trochę drażni mnie ta linka, a na dodatek nie wiem jakby ją zastąpić
Mój typ to czarno czerwona i czarno turkusowa bransoletka z drugiego zdjęcia. Ostatni srebrny komplet też jest niczego sobie
Ruda Emilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 20:03   #6
ap1988
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez blau Pokaż wiadomość
Piękne są cracle kryształowe i z 1 fotki dwa ezgzemplarze na dole, jakby z hematytami lub perłami o takim kolorze? Bardzo ładna biżu
tAK, BRANSOLETKI DWIE NA DOLE NA 1 ZDJ SĄ Z PEREŁEK

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ruda Emilka Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie, chociaż w niektórych trochę drażni mnie ta linka, a na dodatek nie wiem jakby ją zastąpić
Mój typ to czarno czerwona i czarno turkusowa bransoletka z drugiego zdjęcia. Ostatni srebrny komplet też jest niczego sobie
co do linki to wiem tylko akurat na tych zdjęciach tak jest uwydatniona , bo robiąc te motywy z kilku żyłek trochę się zamotałam

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Jestem chętna na propozycje współpracy a także wymian
Stary 2009-12-09, 21:28   #7
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Pierwsze dwa zdjęcia są fatalne. Jakiś misz-masz kilku bransoletek na raz, do tego w niewygodnym do oglądania formacie. Każda praca zasługuje na oddzielną fotografię, łączenie kilku w jedną to męczenie odbiorcy.
Większości zdjęć nie można obejrzeć bez przesuwania. Ciężko w tej sytuacji ocenić produkt jako całość, chyba, że interesują Cię moje wrażenia z oglądania lewego górnego rogu.

Mój wątek

Edytowane przez Yori
Czas edycji: 2009-12-09 o 21:30
Yori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 22:01   #8
ap1988
Przyczajenie

Pierwszy raz wrzucałam fotki,jestem nowa, nie wiedziałam własnie, że są tak duże i, ze tak będą wyświetlane,ale na błędach człowiek się uczy
Stary 2009-12-10, 00:14   #9
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki

Cytat:
Napisane przez ap1988 Pokaż wiadomość
Pracuje nad kolczykami , koralami ogólnie nad całymi kompletami czasami mam dzień , że tworzę tylko naszyjniki,czasem tylko bransoletki czy kolczyki, najwięcej natchnień i ochoty do pracy mam jak mam mało produktów i nie bardzo jest z czego robić wtedy powstają największe hity
tiaa...też tak mam...siadam, mam kilka pomysłów, ale do jednego brakuje mi tego, tego i tego, do drugiego jeszcze czegoś. I tak cała koncepcja się wali. Potem kombinuję z tego co mam i zawsze coś się wymodzi
kolczyki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-10, 16:32   #10
ap1988
Przyczajenie

A czy wiecie jak się robi plecionki z drutu różne oplatanie kamieni i wogole bardzo mi się to podba i chciałabym zacząć tworzyć coś takiego
Stary 2009-12-10, 21:03   #11
Nadia777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ap1988 Pokaż wiadomość
A czy wiecie jak się robi plecionki z drutu różne oplatanie kamieni i wogole bardzo mi się to podba i chciałabym zacząć tworzyć coś takiego
Przeczytaj wątek o wire- wrappingu.
Ciekawy ten Twój początek. Powodzenia.
Nadia777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-10, 23:45   #12
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Jak na debiut nie jest źle.
O zdjęciach pisać nie będę, bo Yori wyczerpała temat

Fajnie, że w pracach używasz przekładek i rureczek, ale razi to, że wykorzystujesz tylko 2 wzory - zaszalej trochę
Stary 2010-01-14, 14:02   #13
IwonnaH
Raczkowanie

A mi się bardzo podobają, są eleganckie, szczególnie te bransoletki z perełek.
IwonnaH jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 09:53   #14
oli_19
Zakorzenienie

OStatni zestawik sliczny, taki delikatny. Gratuluje udanego wejscia
oli_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości