Siulkowe Szyjowniki i nie tylko... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-14, 15:19   #1
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Siulkowe Szyjowniki i nie tylko...

Na początek Siulkowych Szyjowników kilka
siulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 15:26   #2
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka
Dot.: Siulkowe Szyjowniki i nie tylko...

Bransoletka z perełek szklanych

Edytowane przez siulka
Czas edycji: 2010-08-14 o 15:28
Stary 2010-08-14, 17:50   #3
Letike
Rozeznanie

GG do Letike

Hmm, na temat biżu w sumie nie ma co powiedzieć. Za to powiem, że wzorki masz fajne na paznokciach
Szału jak dla mnie nie ma. Sznury korali, łańcuszki i tyle. Zastanawiam się tylko czy ta "róża" to element naszyjnika, czy bardzo dziwny element który ma urozmaicić zdjęcie. Jeśli drugie moim zdaniem nie spełnia swojej roli bo zasłania to co jest najważniejsze i przeszkadza.
Stary 2010-08-14, 22:42   #4
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Naszyjnik z perełek szklanych - ecru
Stary 2010-08-15, 10:37   #5
majuulla
Raczkowanie

Dla mnie zarówno bransoletka, jak i naszyjniki to po prostu nawleczenie koralików na linkę i nic poza tym, nawet nie ma żadnego połączenia kolorków.
Same w sobie są ładne, ale ciężko ocenić w ten sposób Twoje umiejętności.
Poza tym tło na zdjęciach mi się nie podoba. Szczególnie to z serwetką i białymi koralami.
Może popróbujesz zrobić coś z innych materiałów i druciku?
majuulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 11:31   #6
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Napisane przez majuulla Pokaż wiadomość
Dla mnie zarówno bransoletka, jak i naszyjniki to po prostu nawleczenie koralików na linkę i nic poza tym, nawet nie ma żadnego połączenia kolorków.
Poza tym tło na zdjęciach mi się nie podoba. Szczególnie to z serwetką i białymi koralami.
Robię to na zamówienie - stąd mam narzuconą formę i kolorystykę. Akurat założyłam ten wątek nie po to, żeby chwalić się umiejętnościami (jeśli takie w ogóle mam) tylko żeby zaprezentować efekty mojej pracy osobom bezpośrednio zainteresowanym, bo w albumie za mało miejsca na fotki, a tutaj wszystko jak na dłoni. A tło jest takie jakie akurat mam pod ręką czyli po prostu stół i serweta na nim . Nie robię tutaj jubilerskiego haute couture.
Stary 2010-08-15, 11:36   #7
majuulla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siulka Pokaż wiadomość
Akurat założyłam ten wątek nie po to, żeby chwalić się umiejętnościami (jeśli takie w ogóle mam) tylko żeby zaprezentować efekty mojej pracy osobom bezpośrednio zainteresowanym
My tu zakładamy wątki po to, żeby pokazać swoje prace i poddać je opinii innych, poradzić się i udoskonalać.
Poza tym myślę, że nie należymy do osób bezpośrednio zainteresowanych, bo każda z nas potrafiłaby sama nawlec koraliki na linkę .
majuulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-15, 11:52   #8
wilczex
Zadomowienie

Majuulla ma rację, chociaż swoje zdanie wyraziła bardzo dobitnie. Wizaż to miejsce, gdzie udzielamy sobie rad na temat stworzonej przez nas bizuterii, doskonalimy swój warsztat zarówno manualny jak i fotograficzny. Dlatego nie oburzaj się i albo do nas się przyłącz albo zrezygnuj. Ja optuję za pierwszą opcją

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 12:09   #9
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
My tu zakładamy wątki po to, żeby pokazać swoje prace i poddać je opinii innych, poradzić się i udoskonalać.
Poza tym myślę, że nie należymy do osób bezpośrednio zainteresowanych, bo każda z nas potrafiłaby sama nawlec koraliki na linkę .
pod "osobami zainteresowanymi" miałam na myśli osoby dla których te naszyjniki tworzę i zależy mi właściwie tylko na tym, żeby tym osobom się podobało, nie ma co udoskonalać jeżeli wizja jest taka, żeby to było jak najprostsze - zamysł był taki, żeby to było kilka sznuró perełek nawleczonych na linkę i tak też jest, może po prostu mogłam się przemęczyć i umieszczać to w swoim albumie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Majuulla ma rację, chociaż swoje zdanie wyraziła bardzo dobitnie. Wizaż to miejsce, gdzie udzielamy sobie rad na temat stworzonej przez nas bizuterii, doskonalimy swój warsztat zarówno manualny jak i fotograficzny. Dlatego nie oburzaj się i albo do nas się przyłącz albo zrezygnuj. Ja optuję za pierwszą opcją
ja po prostu nie szukam rad czy uwag tylko bardziej chciałam tu zrobić galerię tego co już zrobiłam dla innych wg ich wizji a mój warsztat fotograficzny hmm... myślę, że są ludzie, którzy potrafią robić z fotografii sztukę, ja jednak traktuję ją póki co jedynie użytkowo
może jak zacznę robić biżuterię dla siebie, dla czystej przyjemności tworzenia i zacznę kombinować z formą będę prosić o uwagi, rady i komentarze...
Stary 2010-08-15, 12:23   #10
poice
Raczkowanie

Cytat:

ja po prostu nie szukam rad czy uwag tylko bardziej chciałam tu zrobić galerię tego co już zrobiłam dla innych wg ich wizji
A ja myślę, że do tego celu to akurat założenie bloga lub konta na DA byłoby bardziej wskazane...

Mój wątek

Edytowane przez poice
Czas edycji: 2010-08-15 o 12:29
poice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 12:31   #11
Letike
Rozeznanie

GG do Letike

Jeśli to ma być tylko Twoja galeria to chyba nie jest najlepsze miejsce. Bardziej by pasował dział targ Hand made albo rękodzieła. A poza tym, nie prościej by było założyć blog? Przynajmniej wyglądałoby to dobrze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-15, 13:07   #12
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Napisane przez poice Pokaż wiadomość
A ja myślę, że do tego celu to akurat założenie bloga lub konta na DA byłoby bardziej wskazane...
Nie chciałam się rozdrabniać na kilka portali, jak wizaż to wizaż.

Naszyjniki, które zrobiłam wpisują się w MOJĄ estetykę, a wychodzę z założenia, że jeżeli mnie się coś podoba i sama chcę w tym chodzić to tak ma być i widocznie tak samo uważały osoby, którym się one spodobały a które takie "nawleczenie koralików na nitkę" uważają za niewykonalne. Więc postanowiłam to dla nich zrobić w czynie społecznym .
Ale dzięki za zatrzymanie się tu u mnie przez chwilę

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Letike Pokaż wiadomość
Jeśli to ma być tylko Twoja galeria to chyba nie jest najlepsze miejsce. Bardziej by pasował dział targ Hand made albo rękodzieła. A poza tym, nie prościej by było założyć blog? Przynajmniej wyglądałoby to dobrze.
Tu chcę zostać i tu zostanę , kto chce niech ogląda, jednemu się podoba drugiemu nie. Ja lubię prostotę formy, nie lubię wywijasów, udziwnień, dzikich połączeń kolorów. Taka moja estetyka, każdy ma inną, na szczęście, bo byłoby nudno
Stary 2010-08-15, 13:20   #13
Smarfetka
Zakorzenienie

Siulko, śliczne klejnoty moim zdaniem nie sztuką jest zrobić coś dziwnego, najpierw męczyć się nie wiadomo ile z tym, a potem jeszcze kombinować do czego to założyć, sztuką jest zrobić coś z niczego, zrobić coś co jest proste, a wygląda efektownie.
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 13:24   #14
anntab
Zakorzenienie

A ja nie rozumiem, co złego jest w prostych rzeczach, w tym przypadku biżuterii? Może to i jest tylko nawleczenie koralików na linkę, ale czy to, co pokazała Siulka jest brzydkie? Jeśli by te korale zawijały się w precelki i lśniły wszystkimi kolorami tęczy byłyby piękniejsze?

Co do tego, czy to jest odpowiednie miejsce:
Cytat:
Tutaj możesz: zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię oraz obejrzeć prace innych
Nie rozumiem, dlaczego zdjęcia Siulki mają wywędrować do innego działu lub portalu?

Edytowane przez anntab
Czas edycji: 2010-08-15 o 13:26
anntab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 13:28   #15
Hypnotic Poison
Zakorzenienie

Siulka piękne klejnoty
uwielbiam klasyczną biżu ... odstrasza mnie przekombinowana HM

My Fashion Blog :

Prive www.mialook.pl

Work www.imagedesire.pl

My Fashion Videos:

www.youtube.com/user/mialookpl
Hypnotic Poison jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 13:40   #16
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Tak się przyglądam Waszej dyskusji i mam ochotę wyrazić swoją opinię

Otóż, Siulka robi bardzo ładne naszyjniki. Dlaczego? Bo po nawale pstrokatej, nawalonej kolorami biżuterii, jaką znajdziecie w każdym sklepie w CH, nareszcie ktoś robi coś prostego i delikatnego.

Letike, może dla Ciebie to jest nawleczenie koralików na żyłkę (czy też inny materiał). Ale jednak trochę pracy trzeba w to włożyć.
Btw. Oglądałam Twoja galerię i przykro mi, ale wydaje mi się, że Twoje kolczyki są "na jedno kopyto", te same wzory geometryczne, "powyginane" materiały. Owszem, ładne ale jak dla mnie zbyt "wypaśne", za dużo się w nich dzieje.
Maluulla, Twoja biżuteria jest taka sama...

Tymczasem korale Siulki są proste i jak już wspomniałam takich "prostych" i skromnych, eleganckich ozdób mi brakuje.

Z tego, co widzę Wasza twórczość jest nastawiona na "jak najwięcej pracy, wzorów, przepychu itd".
Może dlatego jesteście tak bardzo na "nie" jeśli chodzi o twórczość Siulki?

I jeszcze jedno na koniec.
Na tego typu forach, denerwuje mnie jedna rzecz:
Otóż pojawia się nowa osoba, w sumie początkująca w jakimś hobby.
Postanawia wystawić swoje prace do oceny na forum.
Oczywiście boi się opinii, ale w duchu liczy na konstruktywne opinie, które NIE ZNIECHĘCĄ JĄ DO DALSZEJ TWÓRCZOŚCI. Tymczasem już na wejściu otrzymuje komentarz w stylu "naszyjniki to po prostu nawleczenie koralików na linkę i nic poza tym" (chociaż, chwila, teraz jak o tym pomyślałam, to zaczęłam się zastanawiać czy to faktycznie nie polega na nawlekaniu? Ależ tak - przecież Wy, jak robicie naszyjniki to też nawlekacie je na żyłkę! ).

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 13:40   #17
Letike
Rozeznanie

GG do Letike

Mi nie chodzi o Twoją biżu, tylko o Twoje podejście. Szukasz klientów, a nie pomocy, a to miejsce jest właśnie do udzielania pomocy, dzielenia spostrzeżeniami i udzielania rad. Traktujesz zdjęcia użytkowo, ale to Tobie powinno zależeć, żeby one wyglądały chociaż przyzwoicie. Albo chociaż, żeby przedmiot który chcesz pokazać było widać i żeby dobrze wyglądał.
Jeśli nie potrzebujesz rad itp to napisz to na początku wątku. Po co mamy się wysilać i komentować, skoro wcale tego nie chcesz?
Naszyjniki takie jak Twoje widziałam w wielu sieciówkach, dlatego nie uważam tego ani za twórcze ani za pomysłowe. Sztuką jest zrobić coś prostego, efektownego ale jednocześnie też oryginalnego.

Moja wypowiedz nie jest atakiem w Twoim kierunku, ma raczej na celu wyrażenie mojej opinii i uzmysłowienie Tobie do czego służy to miejsce na wizażu Jeśli odebrałaś ją jako atak to przepraszam. Nawet do tak prostych naszyjników można przemycić jakiś swój drobny pomysł i przerodzić je łatwo w coś wartego uwagi.
Stary 2010-08-15, 13:44   #18
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
A nie pomyślałaś, że właśnie chodziło tu o stonowane kolory?
A nie o jakąś pstrokaciznę?

Materiały i drucik? To mi bardzo przypomina Twoje prace, nawet aż za bardzo

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Mi nie chodzi o Twoją biżu, tylko o Twoje podejście. Szukasz klientów, a nie pomocy, a to miejsce jest właśnie do udzielania pomocy, dzielenia spostrzeżeniami i udzielania rad. Traktujesz zdjęcia użytkowo, ale to Tobie powinno zależeć, żeby one wyglądały chociaż przyzwoicie. Albo chociaż, żeby przedmiot który chcesz pokazać było widać i żeby dobrze wyglądał.
Jeśli nie potrzebujesz rad itp to napisz to na początku wątku. Po co mamy się wysilać i komentować, skoro wcale tego nie chcesz?
Naszyjniki takie jak Twoje widziałam w wielu sieciówkach, dlatego nie uważam tego ani za twórcze ani za pomysłowe. Sztuką jest zrobić coś prostego, efektownego ale jednocześnie też oryginalnego.

Moja wypowiedz nie jest atakiem w Twoim kierunku, ma raczej na celu wyrażenie mojej opinii i uzmysłowienie Tobie do czego służy to miejsce na wizażu Jeśli odebrałaś ją jako atak to przepraszam. Nawet do tak prostych naszyjników można przemycić jakiś swój drobny pomysł i przerodzić je łatwo w coś wartego uwagi.
Serio?
Podaj nazwy sklepów

Ależ to jest proste i oryginalne

Stary 2010-08-15, 13:47   #19
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:

A w życiu - nie szukam klientów! Coby była jasność. Mam nadto roboty bez tego, po prostu pokazuję co mi wyszło z mojego dłubania dla innych.

Może widziałaś w wielu sieciówkach, ale zapewne zauważyłaś też, że bywają bardzo drogie, a często dodadzą do nich jakieś badziewne udziwnienie - dlatego ja wolę zrobić sama coś, co mi się w 100% podoba. Mój pomysł jest przemycony w skrzętny sposób - bo mój pomysł jest taki, żeby zrobić samemu coś co owszem jest w sieciówkach, ale nie na moją kieszeń. Oto mój pomysł.
Stary 2010-08-15, 13:49   #20
anntab
Zakorzenienie

Cytat:

A ja będę dalej zaciekle bronić Siulki!
Otóż klientów ona nie szuka i to jest pewne, nie wiem, skąd taki wniosek...

A jeśli chodzi o to, że są takie, jak w wielu sieciówkach, to cóż... Wszystko się powtarza i dlaczego by nie czerpać pomysłów z sieciówek?
Klasyka zawsze pozostaje modna i ładna, a to, co pokazała tutaj Siulka, jest klasyką. Tak samo, jak zwykła najzwyklejsza mała czarna. To nie potrzebuje dodatkowych ozdób, żeby być ładnym.

I jeszcze ciekawa jestem, jaki oryginalny i niespotykany nigdzie pomysł można przemycić do tego naszyjnika i bransoletki, żeby nadal pozostał klasyczny, ale był niepowtarzalny? I co według Ciebie oznacza "godny uwagi"?

Edytowane przez anntab
Czas edycji: 2010-08-15 o 13:50
Stary 2010-08-15, 13:59   #21
Letike
Rozeznanie

GG do Letike

Otóż, Siulka robi bardzo ładne naszyjniki. Dlaczego? Bo po nawale pstrokatej, nawalonej kolorami biżuterii, jaką znajdziecie w każdym sklepie w CH, nareszcie ktoś robi coś prostego i delikatnego.

Jest miliony takich osób, zajrzyj do jakiejkolwiek galerii artystycznej!

Letike, może dla Ciebie to jest nawleczenie koralików na żyłkę (czy też inny materiał). Ale jednak trochę pracy trzeba w to włożyć.

Btw. Oglądałam Twoja galerię i przykro mi, ale wydaje mi się, że Twoje kolczyki są "na jedno kopyto", te same wzory geometryczne, "powyginane" materiały. Owszem, ładne ale jak dla mnie zbyt "wypaśne", za dużo się w nich dzieje.

Btw, to co obejrzałaś na wątku to około 0,25% moich prac. Jest to technika wire-wrapping, zrobienie jednej pary zajmuje mi mnóstwo czasu. Na pewno więcej niż nawleczenie na linkę koralików, przy czym potrzebne jest wiele umiejętności i znajomość materiału jakim jest srebro. Wypaśne? To świetnie, bo taka powinna być, bo taka jest idea tej techniki.

Z tego, co widzę Wasza twórczość jest nastawiona na "jak najwięcej pracy, wzorów, przepychu itd".

Nie pomyślałaś że mamy po prostu inną estetykę?

Oczywiście boi się opinii, ale w duchu liczy na konstruktywne opinie, które NIE ZNIECHĘCĄ JĄ DO DALSZEJ TWÓRCZOŚCI.

Wybacz, ale Siulka sama zastrzegła, że nie interesują ją nasze komentarze i rady. Nie rozumiem skąd ten wniosek.
Każda z nas wyraziła swoją opinię. Mamy do tego pełne prawo. I wręcz przeciwnie zachęcam ją do dalszej pracy, a przede wszystkim dodania SIEBIE do swoich prac!

Tymczasem już na wejściu otrzymuje komentarz w stylu "naszyjniki to po prostu nawleczenie koralików na linkę i nic poza tym" (chociaż, chwila, teraz jak o tym pomyślałam, to zaczęłam się zastanawiać czy to faktycznie nie polega na nawlekaniu? Ależ tak - przecież Wy, jak robicie naszyjniki to też nawlekacie je na żyłkę! ).

Nie robię naszyjników

I teraz będziecie na nas oczerniać bo robimy coś innego? Staramy się szukać siebie w biżuterii, swojej techniki? Bo wyrażamy swoją opinię o czymś co źle jest obfocone? Bo biżuteria jest całym naszym życiem i przede wszystkim wkładamy w nią siebie a nie robimy ją pod klienta?
Stary 2010-08-15, 14:02   #22
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:

Jest miliony takich osób, zajrzyj do jakiejkolwiek galerii artystycznej!

Btw, to co obejrzałaś na wątku to około 0,25% moich prac. Jest to technika wire-wrapping, zrobienie jednej pary zajmuje mi mnóstwo czasu. Na pewno więcej niż nawleczenie na linkę koralików, przy czym potrzebne jest wiele umiejętności i znajomość materiału jakim jest srebro. Wypaśne? To świetnie, bo taka powinna być, bo taka jest idea tej techniki.

Nie pomyślałaś że mamy po prostu inną estetykę?

Oczywiście boi się opinii, ale w duchu liczy na konstruktywne opinie, które NIE ZNIECHĘCĄ JĄ DO DALSZEJ TWÓRCZOŚCI.

Wybacz, ale Siulka sama zastrzegła, że nie interesują ją nasze komentarze i rady. Nie rozumiem skąd ten wniosek.
Każda z nas wyraziła swoją opinię. Mamy do tego pełne prawo. I wręcz przeciwnie zachęcam ją do dalszej pracy, a przede wszystkim dodania SIEBIE do swoich prac!

Tymczasem już na wejściu otrzymuje komentarz w stylu "naszyjniki to po prostu nawleczenie koralików na linkę i nic poza tym" (chociaż, chwila, teraz jak o tym pomyślałam, to zaczęłam się zastanawiać czy to faktycznie nie polega na nawlekaniu? Ależ tak - przecież Wy, jak robicie naszyjniki to też nawlekacie je na żyłkę! ).

Nie robię naszyjników

I teraz będziecie na nas oczerniać bo robimy coś innego? Staramy się szukać siebie w biżuterii, swojej techniki? Bo wyrażamy swoją opinię o czymś co źle jest obfocone? Bo biżuteria jest całym naszym życiem i przede wszystkim wkładamy w nią siebie a nie robimy ją pod klienta?
Ekhm, a najbardziej komentujesz naszyjniki, o których robieniu chyba nie masz pojęcia ;]

Stary 2010-08-15, 14:11   #23
Letike
Rozeznanie

GG do Letike

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
A ja będę dalej zaciekle bronić Siulki!
Otóż klientów ona nie szuka i to jest pewne, nie wiem, skąd taki wniosek...

A jeśli chodzi o to, że są takie, jak w wielu sieciówkach, to cóż... Wszystko się powtarza i dlaczego by nie czerpać pomysłów z sieciówek?
Klasyka zawsze pozostaje modna i ładna, a to, co pokazała tutaj Siulka, jest klasyką. Tak samo, jak zwykła najzwyklejsza mała czarna. To nie potrzebuje dodatkowych ozdób, żeby być ładnym.

I jeszcze ciekawa jestem, jaki oryginalny i niespotykany nigdzie pomysł można przemycić do tego naszyjnika i bransoletki, żeby nadal pozostał klasyczny, ale był niepowtarzalny? I co według Ciebie oznacza "godny uwagi"?
Bronić? Nikt jej nie atakuje! Ja wyrażam swoją opinię!

Jest masa prostych fajnych sposobów na uatrakcyjnienie takiego naszyjnika nie zmieniając jego klasycznego wygląda a jednocześnie ujmując tego sieciówkowego "pochodzenia". Dodać ciekawe zapięcie z małym wiszącym swarkiem, dodać jedną srebrną kulką asymetrycznie tak w połowie naszyjnika, umieścić ozdobne zapięcie z boku. Połączyć perły w kilku bardzo podobnych odcieniach. Albo do naszyjnika białych pereł dodać jedną czarną perełkę. Zamiast kokardki dodać coś innego. Pobawić się asymetrycznością. Jest mnóstwo pomysłów, mogę wypisywać tak godzinami.

Siulko, przepraszam za osąd dotyczący klientów, ale naprawdę to tak wygląda Jakbyś chciała coś tutaj sprzedać.
Stary 2010-08-15, 14:14   #24
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Bronić? Nikt jej nie atakuje! Ja wyrażam swoją opinię!

Jest masa prostych fajnych sposobów na uatrakcyjnienie takiego naszyjnika nie zmieniając jego klasycznego wygląda a jednocześnie ujmując tego sieciówkowego "pochodzenia". Dodać ciekawe zapięcie z małym wiszącym swarkiem, dodać jedną srebrną kulką asymetrycznie tak w połowie naszyjnika, umieścić ozdobne zapięcie z boku. Połączyć perły w kilku bardzo podobnych odcieniach. Albo do naszyjnika białych pereł dodać jedną czarną perełkę. Zamiast kokardki dodać coś innego. Pobawić się asymetrycznością. Jest mnóstwo pomysłów, mogę wypisywać tak godzinami.
Widzisz, to już jest kwestią gustu, ponieważ do mnie Twoje pomysły nie przemawiają... Wolę klasykę, symetryczną i bez zbędnych ozdób i dodatków...
Stary 2010-08-15, 14:14   #25
Letike
Rozeznanie

GG do Letike

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Ekhm, a najbardziej komentujesz naszyjniki, o których robieniu chyba nie masz pojęcia ;]
Nie robię, nie znaczy nie potrafię

Czemu mnie atakujesz?
Stary 2010-08-15, 14:17   #26
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Nie robię naszyjników
i wszystko jasne dziękujemy za uwagę... w takim razie na prawdę nie masz pojęcia, że to nie polega tylko na nawlekaniu na linkę , ale nie będę się rozdrabniać co do mojej techniki, skoro ich nie robisz... zrobienie naszyjnika zajmuje mi około 4-5 godzin bo muszę zadbać o to, żeby się nie zerwał po założeniu, żeby linki dobrze trzymały, żeby nie było nadmiernych ucisków między koralikami bo to grozi zerwaniem - ponadto - nie jest to tylko kilka całkiem oddzielnych sznurów, tylko spójny naszyjnik z zapięciem, które trzeba wymyślić w głowie a potem dobrze i trwale umocować a przy tym musi to jeszcze estetycznie wyglądać.

Cytat:
Siulko, przepraszam za osąd dotyczący klientów, ale naprawdę to tak wygląda Jakbyś chciała coś tutaj sprzedać.
ok, po prostu wolałabym, żeby to było jasne i już jest

Edytowane przez siulka
Czas edycji: 2010-08-15 o 14:20
Stary 2010-08-15, 14:38   #27
Letike
Rozeznanie

GG do Letike

Cytat:
i wszystko jasne dziękujemy za uwagę... w takim razie na prawdę nie masz pojęcia, że to nie polega tylko na nawlekaniu na linkę , ale nie będę się rozdrabniać co do mojej techniki, skoro ich nie robisz... zrobienie naszyjnika zajmuje mi około 4-5 godzin bo muszę zadbać o to, żeby się nie zerwał po założeniu, żeby linki dobrze trzymały, żeby nie było nadmiernych ucisków między koralikami bo to grozi zerwaniem - ponadto - nie jest to tylko kilka całkiem oddzielnych sznurów, tylko spójny naszyjnik z zapięciem, które trzeba wymyślić w głowie a potem dobrze i trwale umocować a przy tym musi to jeszcze estetycznie wyglądać.
Hmm jeśli to tak świetnie wykombinowałaś to dlaczego chowasz zapięcie pod kwiatkiem albo ucinasz je na zdjęci? Chętnie bym je zobaczyła. I może to byłby powód aby pochwalić Twoje prace.
Stary 2010-08-15, 14:46   #28
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
Hmm jeśli to tak świetnie wykombinowałaś to dlaczego chowasz zapięcie pod kwiatkiem albo ucinasz je na zdjęci? Chętnie bym je zobaczyła. I może to byłby powód aby pochwalić Twoje prace.
może w jakimś następnym pokażę w takim razie, ale nie uważam, żeby akurat zapięcie miało być największą ozdobą ale chyba te które teraz mam w planach będą wiązane akurat na tasiemkę bo koraliki są dość ciężkie i takie zapięcie może się wrzynać w szyję noszącej a tego nie chcemy
Stary 2010-08-15, 14:53   #29
Letike
Rozeznanie

GG do Letike

Cytat:
może w jakimś następnym pokażę w takim razie, ale nie uważam, żeby akurat zapięcie miało być największą ozdobą ale chyba te które teraz mam w planach będą wiązane akurat na tasiemkę bo koraliki są dość ciężkie i takie zapięcie może się wrzynać w szyję noszącej a tego nie chcemy
My tu nie oceniamy towaru tylko pracę, a w pracy każdy element jest ważny! To tak jak kupując samochód nie posłuchać silnika. Jak kupując perfumy nie wąchać ich. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. Tu oceniamy wszystko, od wykonania, poprzez pomysł, po estetyką i ogólny odbiór. Zdjęcia także.

Wiesz, może niektóre osoby lubią jak im się coś wrzyna

I nadal się nie dowiedziałam czy chcesz żebyśmy oceniały, komentowały Twoje prace czy nie?
Stary 2010-08-15, 15:38   #30
siulka
Zakorzenienie

GG do siulka

Cytat:
My tu nie oceniamy towaru tylko pracę, a w pracy każdy element jest ważny! To tak jak kupując samochód nie posłuchać silnika. Jak kupując perfumy nie wąchać ich. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. Tu oceniamy wszystko, od wykonania, poprzez pomysł, po estetyką i ogólny odbiór. Zdjęcia także.

Wiesz, może niektóre osoby lubią jak im się coś wrzyna

I nadal się nie dowiedziałam czy chcesz żebyśmy oceniały, komentowały Twoje prace czy nie?
no może lubią zamknę wątek skoro jest tyle kontrowersji, znalazłam inny sposób, żeby to opublikować dla osób zainteresowanych, jak zacznę robić coś dla siebie to pewnie jeszcze się pojawię i wtedy liczę na uwagi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości