![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Siulkowe Szyjowniki i nie tylko...Na początek Siulkowych Szyjowników kilka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Siulkowe Szyjowniki i nie tylko...
Bransoletka z perełek szklanych
Edytowane przez siulka Czas edycji: 2010-08-14 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Hmm, na temat biżu w sumie nie ma co powiedzieć. Za to powiem, że wzorki masz fajne na paznokciach
![]() Szału jak dla mnie nie ma. Sznury korali, łańcuszki i tyle. Zastanawiam się tylko czy ta "róża" to element naszyjnika, czy bardzo dziwny element który ma urozmaicić zdjęcie. Jeśli drugie moim zdaniem nie spełnia swojej roli bo zasłania to co jest najważniejsze i przeszkadza.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Naszyjnik z perełek szklanych - ecru
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dla mnie zarówno bransoletka, jak i naszyjniki to po prostu nawleczenie koralików na linkę i nic poza tym, nawet nie ma żadnego połączenia kolorków.
Same w sobie są ładne, ale ciężko ocenić w ten sposób Twoje umiejętności. Poza tym tło na zdjęciach mi się nie podoba. Szczególnie to z serwetką i białymi koralami. Może popróbujesz zrobić coś z innych materiałów i druciku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym myślę, że nie należymy do osób bezpośrednio zainteresowanych, bo każda z nas potrafiłaby sama nawlec koraliki na linkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Majuulla ma rację, chociaż swoje zdanie wyraziła bardzo dobitnie. Wizaż to miejsce, gdzie udzielamy sobie rad na temat stworzonej przez nas bizuterii, doskonalimy swój warsztat zarówno manualny jak i fotograficzny. Dlatego nie oburzaj się i albo do nas się przyłącz albo zrezygnuj. Ja optuję za pierwszą opcją
![]()
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() może jak zacznę robić biżuterię dla siebie, dla czystej przyjemności tworzenia i zacznę kombinować z formą będę prosić o uwagi, rady i komentarze... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A ja myślę, że do tego celu to akurat założenie bloga lub konta na DA byłoby bardziej wskazane...
Edytowane przez poice Czas edycji: 2010-08-15 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Jeśli to ma być tylko Twoja galeria to chyba nie jest najlepsze miejsce. Bardziej by pasował dział targ Hand made albo rękodzieła. A poza tym, nie prościej by było założyć blog? Przynajmniej wyglądałoby to dobrze.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naszyjniki, które zrobiłam wpisują się w MOJĄ estetykę, a wychodzę z założenia, że jeżeli mnie się coś podoba i sama chcę w tym chodzić to tak ma być i widocznie tak samo uważały osoby, którym się one spodobały a które takie "nawleczenie koralików na nitkę" uważają za niewykonalne. Więc postanowiłam to dla nich zrobić w czynie społecznym ![]() Ale dzięki za zatrzymanie się tu u mnie przez chwilę ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Siulko, śliczne klejnoty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
A ja nie rozumiem, co złego jest w prostych rzeczach, w tym przypadku biżuterii? Może to i jest tylko nawleczenie koralików na linkę, ale czy to, co pokazała Siulka jest brzydkie? Jeśli by te korale zawijały się w precelki i lśniły wszystkimi kolorami tęczy byłyby piękniejsze?
Co do tego, czy to jest odpowiednie miejsce: Cytat:
Edytowane przez anntab Czas edycji: 2010-08-15 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Siulka piękne klejnoty
![]() uwielbiam klasyczną biżu ... odstrasza mnie przekombinowana HM ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Tak się przyglądam Waszej dyskusji i mam ochotę wyrazić swoją opinię
![]() Otóż, Siulka robi bardzo ładne naszyjniki. Dlaczego? Bo po nawale pstrokatej, nawalonej kolorami biżuterii, jaką znajdziecie w każdym sklepie w CH, nareszcie ktoś robi coś prostego i delikatnego. Letike, może dla Ciebie to jest nawleczenie koralików na żyłkę (czy też inny materiał). Ale jednak trochę pracy trzeba w to włożyć. Btw. Oglądałam Twoja galerię i przykro mi, ale wydaje mi się, że Twoje kolczyki są "na jedno kopyto", te same wzory geometryczne, "powyginane" materiały. Owszem, ładne ale jak dla mnie zbyt "wypaśne", za dużo się w nich dzieje. Maluulla, Twoja biżuteria jest taka sama... Tymczasem korale Siulki są proste i jak już wspomniałam takich "prostych" i skromnych, eleganckich ozdób mi brakuje. Z tego, co widzę Wasza twórczość jest nastawiona na "jak najwięcej pracy, wzorów, przepychu itd". Może dlatego jesteście tak bardzo na "nie" jeśli chodzi o twórczość Siulki? I jeszcze jedno na koniec. Na tego typu forach, denerwuje mnie jedna rzecz: Otóż pojawia się nowa osoba, w sumie początkująca w jakimś hobby. Postanawia wystawić swoje prace do oceny na forum. Oczywiście boi się opinii, ale w duchu liczy na konstruktywne opinie, które NIE ZNIECHĘCĄ JĄ DO DALSZEJ TWÓRCZOŚCI. Tymczasem już na wejściu otrzymuje komentarz w stylu "naszyjniki to po prostu nawleczenie koralików na linkę i nic poza tym" (chociaż, chwila, teraz jak o tym pomyślałam, to zaczęłam się zastanawiać czy to faktycznie nie polega na nawlekaniu? Ależ tak - przecież Wy, jak robicie naszyjniki to też nawlekacie je na żyłkę! ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Mi nie chodzi o Twoją biżu, tylko o Twoje podejście. Szukasz klientów, a nie pomocy, a to miejsce jest właśnie do udzielania pomocy, dzielenia spostrzeżeniami i udzielania rad. Traktujesz zdjęcia użytkowo, ale to Tobie powinno zależeć, żeby one wyglądały chociaż przyzwoicie. Albo chociaż, żeby przedmiot który chcesz pokazać było widać i żeby dobrze wyglądał.
Jeśli nie potrzebujesz rad itp to napisz to na początku wątku. Po co mamy się wysilać i komentować, skoro wcale tego nie chcesz? Naszyjniki takie jak Twoje widziałam w wielu sieciówkach, dlatego nie uważam tego ani za twórcze ani za pomysłowe. Sztuką jest zrobić coś prostego, efektownego ale jednocześnie też oryginalnego. Moja wypowiedz nie jest atakiem w Twoim kierunku, ma raczej na celu wyrażenie mojej opinii i uzmysłowienie Tobie do czego służy to miejsce na wizażu ![]()
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie o jakąś pstrokaciznę? ![]() Materiały i drucik? To mi bardzo przypomina Twoje prace, nawet aż za bardzo ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() Podaj nazwy sklepów ![]() Ależ to jest proste i oryginalne ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może widziałaś w wielu sieciówkach, ale zapewne zauważyłaś też, że bywają bardzo drogie, a często dodadzą do nich jakieś badziewne udziwnienie - dlatego ja wolę zrobić sama coś, co mi się w 100% podoba. Mój pomysł jest przemycony w skrzętny sposób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóż klientów ona nie szuka i to jest pewne, nie wiem, skąd taki wniosek... A jeśli chodzi o to, że są takie, jak w wielu sieciówkach, to cóż... Wszystko się powtarza i dlaczego by nie czerpać pomysłów z sieciówek? Klasyka zawsze pozostaje modna i ładna, a to, co pokazała tutaj Siulka, jest klasyką. Tak samo, jak zwykła najzwyklejsza mała czarna. To nie potrzebuje dodatkowych ozdób, żeby być ładnym. I jeszcze ciekawa jestem, jaki oryginalny i niespotykany nigdzie pomysł można przemycić do tego naszyjnika i bransoletki, żeby nadal pozostał klasyczny, ale był niepowtarzalny? I co według Ciebie oznacza "godny uwagi"? Edytowane przez anntab Czas edycji: 2010-08-15 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Otóż, Siulka robi bardzo ładne naszyjniki. Dlaczego? Bo po nawale pstrokatej, nawalonej kolorami biżuterii, jaką znajdziecie w każdym sklepie w CH, nareszcie ktoś robi coś prostego i delikatnego.
Jest miliony takich osób, zajrzyj do jakiejkolwiek galerii artystycznej! Letike, może dla Ciebie to jest nawleczenie koralików na żyłkę (czy też inny materiał). Ale jednak trochę pracy trzeba w to włożyć. Btw. Oglądałam Twoja galerię i przykro mi, ale wydaje mi się, że Twoje kolczyki są "na jedno kopyto", te same wzory geometryczne, "powyginane" materiały. Owszem, ładne ale jak dla mnie zbyt "wypaśne", za dużo się w nich dzieje. Maluulla, Twoja biżuteria jest taka sama... Btw, to co obejrzałaś na wątku to około 0,25% moich prac. Jest to technika wire-wrapping, zrobienie jednej pary zajmuje mi mnóstwo czasu. Na pewno więcej niż nawleczenie na linkę koralików, przy czym potrzebne jest wiele umiejętności i znajomość materiału jakim jest srebro. Wypaśne? To świetnie, bo taka powinna być, bo taka jest idea tej techniki. Z tego, co widzę Wasza twórczość jest nastawiona na "jak najwięcej pracy, wzorów, przepychu itd". Może dlatego jesteście tak bardzo na "nie" jeśli chodzi o twórczość Siulki? Nie pomyślałaś że mamy po prostu inną estetykę? I jeszcze jedno na koniec. Na tego typu forach, denerwuje mnie jedna rzecz: Otóż pojawia się nowa osoba, w sumie początkująca w jakimś hobby. Postanawia wystawić swoje prace do oceny na forum. Oczywiście boi się opinii, ale w duchu liczy na konstruktywne opinie, które NIE ZNIECHĘCĄ JĄ DO DALSZEJ TWÓRCZOŚCI. Wybacz, ale Siulka sama zastrzegła, że nie interesują ją nasze komentarze i rady. Nie rozumiem skąd ten wniosek. Każda z nas wyraziła swoją opinię. Mamy do tego pełne prawo. I wręcz przeciwnie zachęcam ją do dalszej pracy, a przede wszystkim dodania SIEBIE do swoich prac! Tymczasem już na wejściu otrzymuje komentarz w stylu "naszyjniki to po prostu nawleczenie koralików na linkę i nic poza tym" (chociaż, chwila, teraz jak o tym pomyślałam, to zaczęłam się zastanawiać czy to faktycznie nie polega na nawlekaniu? Ależ tak - przecież Wy, jak robicie naszyjniki to też nawlekacie je na żyłkę! ![]() Nie robię naszyjników ![]() I teraz będziecie na nas oczerniać bo robimy coś innego? Staramy się szukać siebie w biżuterii, swojej techniki? Bo wyrażamy swoją opinię o czymś co źle jest obfocone? Bo biżuteria jest całym naszym życiem i przede wszystkim wkładamy w nią siebie a nie robimy ją pod klienta?
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest masa prostych fajnych sposobów na uatrakcyjnienie takiego naszyjnika nie zmieniając jego klasycznego wygląda a jednocześnie ujmując tego sieciówkowego "pochodzenia". Dodać ciekawe zapięcie z małym wiszącym swarkiem, dodać jedną srebrną kulką asymetrycznie tak w połowie naszyjnika, umieścić ozdobne zapięcie z boku. Połączyć perły w kilku bardzo podobnych odcieniach. Albo do naszyjnika białych pereł dodać jedną czarną perełkę. Zamiast kokardki dodać coś innego. Pobawić się asymetrycznością. Jest mnóstwo pomysłów, mogę wypisywać tak godzinami. Siulko, przepraszam za osąd dotyczący klientów, ale naprawdę to tak wygląda ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czemu mnie atakujesz?
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez siulka Czas edycji: 2010-08-15 o 14:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz, może niektóre osoby lubią jak im się coś wrzyna ![]() I nadal się nie dowiedziałam czy chcesz żebyśmy oceniały, komentowały Twoje prace czy nie?
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.