|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Leniwiec
Witam
![]() Otóż, za miesiąc skończę 15 lat. Na wstępie zaznaczę, że ostatnio jak obliczałam sobie BMI wynosiło gdzieś z 18 (kurczę, nie dam rady obliczyć sobie na nowo, bo mi się waga zepsuła ![]() Sęk w tym, że od tego czasu przybyło mi gdzieniegdzie. Nie chcę, aby pojawiły się komentarze w stylu, że powinnam się leczyć, że dobrze ważę itd itd itd.... Nie chcę się katować dietami i ćwiczeniami ![]() ![]() - brzuch: z niego jestem najbardziej zadowolona. Jest płaski ![]() - biodra: no tu już nieco jest za co się chwycić..... - łydki: podobają mi się nawet. - uda: ich dolna część w miarę, górna jest taka przygrubawa. Trochę to głupio wygląda ![]() - pośladki: to samo co przy udach... - ramiona: niby w porządku, ale jeśli chodzi o ich możliwości to są po prostu żenujące (nie dam rady się podciągnąć, pompki co prawda robię ale tylko damskie, o męskich nie ma mowy) Ogólnie moja sytuacja wygląda tak, że jedynymi moimi ćwiczeniami są 4 godziny wfu w szkole. Nic poza tym i bardzo chciałabym to zmienić. Chciałabym, abyście pomogły mi dobrać swój własny zestaw ćwiczeń. Jak na razie postanowiłam, że w poniedziałki będzie 3o min skakanki, we wtorek godzina areobiku i.. co z pozostałymi dniami? ![]() Niestety, mam słabą kondycję, zawsze gdy rozpoczynałam jakiś trening, to w chwili gdy zaczęłam się męczyć szybko się zniechęcałam ![]() Nie wiem czy warto o tym wspominać, ale chyba jestem uzależniona od słodkiego. Nie w wysokim stopniu oczywiście, ale często mi się zdarzają napady głodu i nie ma dnia, w którym nie zjadłabym czegoś słodkiego. Myślałam, że to nic poważnego, ale ja się po prostu nie mogę powstrzymać, nie dam rady i boję się, że może mnie to wprowadzić w coś gorszego. Staram się zdrowo odżywiać. nie zawsze wychodzi, ale staram się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Leniwiec
Nikt nie pomoże?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mi na uda i pośladki bardzo pomógł rowerek stacjonarny ( cellulit zniknął prawie całkiem po jakimś miesiącu codziennej jazdy i balsamie Eveline, ale łydki mam bardziej umięśnione więc nie wiem czy to akurat dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przeczytasz, pokombinujesz i bedziesz potrzebowala dopracowania, daj znac. Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze Pani Wyszukiwarka i Pan Google beda bardzo chetni pomoc. Lec zapytac ich ;-)
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Co do celulitu to zacznij się też odpowiednio odżywiac no i zacząc stosowa odpowienie kremy. Co do odpowiednich cwiczeń to jest ich sporo na posladki dobrym cwiczeniem jest ich spinanie i rozluźnianie do tego można to robic praktycznie wczędzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jeżeli chcesz schudnąć to radze Ci się lepiej odżywiać. I zamiast pytać na forum to po prostu "pochodź" po różnych postach, w googlach wpisz to czego szukasz i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.