Leniwiec - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-27, 10:18   #1
pinacoladka95
Raczkowanie

Cool

Leniwiec

Witam Wahałam się, czy zakładać ten temat, ale w końcu się przełamałam i mam nadzieję, że mi pomożecie.
Otóż, za miesiąc skończę 15 lat. Na wstępie zaznaczę, że ostatnio jak obliczałam sobie BMI wynosiło gdzieś z 18 (kurczę, nie dam rady obliczyć sobie na nowo, bo mi się waga zepsuła ).
Sęk w tym, że od tego czasu przybyło mi gdzieniegdzie. Nie chcę, aby pojawiły się komentarze w stylu, że powinnam się leczyć, że dobrze ważę itd itd itd....
Nie chcę się katować dietami i ćwiczeniami Zależy mi, żeby wyrzeźbić ciało
. Jak na razie wygląda to mniej więcej tak:
- brzuch: z niego jestem najbardziej zadowolona. Jest płaski
- biodra: no tu już nieco jest za co się chwycić.....
- łydki: podobają mi się nawet.
- uda: ich dolna część w miarę, górna jest taka przygrubawa. Trochę to głupio wygląda Najgorsze jest jednak to, że zaczął się robić cellulit.
- pośladki: to samo co przy udach...
- ramiona: niby w porządku, ale jeśli chodzi o ich możliwości to są po prostu żenujące (nie dam rady się podciągnąć, pompki co prawda robię ale tylko damskie, o męskich nie ma mowy)

Ogólnie moja sytuacja wygląda tak, że jedynymi moimi ćwiczeniami są 4 godziny wfu w szkole. Nic poza tym i bardzo chciałabym to zmienić. Chciałabym, abyście pomogły mi dobrać swój własny zestaw ćwiczeń. Jak na razie postanowiłam, że w poniedziałki będzie 3o min skakanki, we wtorek godzina areobiku i.. co z pozostałymi dniami?
Niestety, mam słabą kondycję, zawsze gdy rozpoczynałam jakiś trening, to w chwili gdy zaczęłam się męczyć szybko się zniechęcałam
Nie wiem czy warto o tym wspominać, ale chyba jestem uzależniona od słodkiego. Nie w wysokim stopniu oczywiście, ale często mi się zdarzają napady głodu i nie ma dnia, w którym nie zjadłabym czegoś słodkiego. Myślałam, że to nic poważnego, ale ja się po prostu nie mogę powstrzymać, nie dam rady i boję się, że może mnie to wprowadzić w coś gorszego. Staram się zdrowo odżywiać. nie zawsze wychodzi, ale staram się
pinacoladka95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 08:18   #2
pinacoladka95
Raczkowanie

Dot.: Leniwiec

Nikt nie pomoże?
pinacoladka95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 09:59   #3
OliOli
Rozeznanie

Mi na uda i pośladki bardzo pomógł rowerek stacjonarny ( cellulit zniknął prawie całkiem po jakimś miesiącu codziennej jazdy i balsamie Eveline, ale łydki mam bardziej umięśnione więc nie wiem czy to akurat dobrze ) a na biodra może hula hop, twister..? Albo z siłowych to brzuszki skośne lub spięcia na skos
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 13:47   #4
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinacoladka95 Pokaż wiadomość
Witam Wahałam się, czy zakładać ten temat, ale w końcu się przełamałam i mam nadzieję, że mi pomożecie.
Otóż, za miesiąc skończę 15 lat. Na wstępie zaznaczę, że ostatnio jak obliczałam sobie BMI wynosiło gdzieś z 18 (kurczę, nie dam rady obliczyć sobie na nowo, bo mi się waga zepsuła ).
Sęk w tym, że od tego czasu przybyło mi gdzieniegdzie. Nie chcę, aby pojawiły się komentarze w stylu, że powinnam się leczyć, że dobrze ważę itd itd itd....
Nie chcę się katować dietami i ćwiczeniami Zależy mi, żeby wyrzeźbić ciało. Jak na razie wygląda to mniej więcej tak:
- brzuch: z niego jestem najbardziej zadowolona. Jest płaski
- biodra: no tu już nieco jest za co się chwycić.....
- łydki: podobają mi się nawet.
- uda: ich dolna część w miarę, górna jest taka przygrubawa. Trochę to głupio wygląda Najgorsze jest jednak to, że zaczął się robić cellulit.
- pośladki: to samo co przy udach...
- ramiona: niby w porządku, ale jeśli chodzi o ich możliwości to są po prostu żenujące (nie dam rady się podciągnąć, pompki co prawda robię ale tylko damskie, o męskich nie ma mowy)

Ogólnie moja sytuacja wygląda tak, że jedynymi moimi ćwiczeniami są 4 godziny wfu w szkole. Nic poza tym i bardzo chciałabym to zmienić. Chciałabym, abyście pomogły mi dobrać swój własny zestaw ćwiczeń. Jak na razie postanowiłam, że w poniedziałki będzie 3o min skakanki, we wtorek godzina areobiku i.. co z pozostałymi dniami?
Niestety, mam słabą kondycję, zawsze gdy rozpoczynałam jakiś trening, to w chwili gdy zaczęłam się męczyć szybko się zniechęcałam
Nie wiem czy warto o tym wspominać, ale chyba jestem uzależniona od słodkiego. Nie w wysokim stopniu oczywiście, ale często mi się zdarzają napady głodu i nie ma dnia, w którym nie zjadłabym czegoś słodkiego. Myślałam, że to nic poważnego, ale ja się po prostu nie mogę powstrzymać, nie dam rady i boję się, że może mnie to wprowadzić w coś gorszego. Staram się zdrowo odżywiać. nie zawsze wychodzi, ale staram się
Prosze: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77131

Jak przeczytasz, pokombinujesz i bedziesz potrzebowala dopracowania, daj znac.

Cytat:
Napisane przez OliOli Pokaż wiadomość
Mi na uda i pośladki bardzo pomógł rowerek stacjonarny ( cellulit zniknął prawie całkiem po jakimś miesiącu codziennej jazdy i balsamie Eveline, ale łydki mam bardziej umięśnione więc nie wiem czy to akurat dobrze ) a na biodra może hula hop, twister..? Albo z siłowych to brzuszki skośne lub spięcia na skos
Brzuszki to nie sa cwiczenia silowe... jakie rzeczy mozna wyczytac na tym forum

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 17:06   #5
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez pinacoladka95 Pokaż wiadomość
Nikt nie pomoże?
Mysle, ze Pani Wyszukiwarka i Pan Google beda bardzo chetni pomoc. Lec zapytac ich ;-)

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 22:10   #6
algma
Raczkowanie

Co do celulitu to zacznij się też odpowiednio odżywiac no i zacząc stosowa odpowienie kremy. Co do odpowiednich cwiczeń to jest ich sporo na posladki dobrym cwiczeniem jest ich spinanie i rozluźnianie do tego można to robic praktycznie wczędzie .
algma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 17:31   #7
Pati137
Przyczajenie

Jeżeli chcesz schudnąć to radze Ci się lepiej odżywiać. I zamiast pytać na forum to po prostu "pochodź" po różnych postach, w googlach wpisz to czego szukasz i tyle
Pati137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości