Przemywanie twarzy moczem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 20:12   #1
Selenia1995
Raczkowanie

Exclamation

Przemywanie twarzy moczem

Jak w temacie. Zdaję sobie sprawę, że brzmi to dziwnie i może wzbudzać obrzydzenie, ale ostatnio gdzieś wyczytałam w internecie, że taka metoda podobno pomaga. Czy ktoś to stosował? Chodzi mi o to jak taka "kuracja" może pomóc na przebarwienia, blizny, ewentualnie sam trądzik? Jak długo należy przecierać tym twarz, żeby zobaczyć efekty? Czy mogą pojawić się po tym jakieś skutki uboczne?

Wiem, że to obrzydliwe, ale mam już dość tego świństwa i jestem w stanie posunąć się i do tego, tylko trochę się obawiam, że zamiast lepiej będzie gorzej.
Selenia1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 21:02   #2
patusia12110
Raczkowanie

Dot.: Przemywanie twarzy moczem

Dołączam się do pytania!
patusia12110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 23:11   #3
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Na pewno bakterie z moczu pomogą znachorstwo!
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 23:22   #4
Kisame
Zakorzenienie

Jakoś sobie tego nie wyobrażam....

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 09:13   #5
prettysimple
Zadomowienie

Powtórzę: lepiej zakupić krem z mocznikiem (ewentualnie czysty mocznik), zamiast miziać się własnymi wydalinami. Również czytałam o tej metodzie i z tego, co wiem, to trzeba BARDZO dbać o swoją dietę, jeść dużo świeżych owoców i warzyw, mało mięsa, zrezygnować ze słodyczy, alkoholu i używek, pić dużo wody. Prawdę powiedziawszy wg mnie to poprawa stanu cery może wystąpić już od samej zmiany diety, a nie od przemywania twarzy moczem.
Stary 2012-08-22, 10:21   #6
cholernarejestracja
Copyraptor

W czasach, kiedy w każdej aptece dostępny jest krem z mocznikiem, takie radykalne sposoby są dość...dziwne

Za to kremy z mocznikiem sprawdzają się super, u mnie znacząco wygładziły twarz i pomogły się pozbyć blizn potrądzikowych na plecach
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 10:31   #7
rozsznurowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Na pewno bakterie z moczu pomogą znachorstwo!
w moczu nie ma bakterii, są w kale.

moja koleżanka kiedyś stosowała taką metodę, ale nie wiem przez jaki okres czasu, wiem tylko, że nie pomogło

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 12:17   #8
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selenia1995 Pokaż wiadomość
Jak w temacie. Zdaję sobie sprawę, że brzmi to dziwnie i może wzbudzać obrzydzenie, ale ostatnio gdzieś wyczytałam w internecie, że taka metoda podobno pomaga. Czy ktoś to stosował? Chodzi mi o to jak taka "kuracja" może pomóc na przebarwienia, blizny, ewentualnie sam trądzik? Jak długo należy przecierać tym twarz, żeby zobaczyć efekty? Czy mogą pojawić się po tym jakieś skutki uboczne?

Wiem, że to obrzydliwe, ale mam już dość tego świństwa i jestem w stanie posunąć się i do tego, tylko trochę się obawiam, że zamiast lepiej będzie gorzej.
96% wody
2,5% azotowych produktów przemiany materii (głównie mocznik)
1,5% soli mineralnych
To jest sklad moczu-nie ma tu nic co mogloby zadziałać na blizny, trądzik i przebarwienia. Co do trądziku-ustal czy jest hormonalny, czyli przejdź się do ginekologa i niech zbada Ci poziom hormonow i ewentualnie je wyrowna/ a jeśli hormonalnie ok to idź do dermatologa, ktory pracuje w zakladzie kosmetycznym.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-27, 20:12   #9
pink_pocket
Rozeznanie

nawet jeśli metoda okazałby się skuteczna ja raczej nie przekonałabym się do jej stosowania
pink_pocket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-28, 20:57   #10
1d94aa359fccc21ffd3754e01fc729e7b21e5777_5e9cd7f29012b
Konto usunięte

jest coś takiego jak urynoterapia. ludzie piją własny mocz. ogólnie działa odkażająco, więc myślę, że na twarz może też się przydać. poza tym, trzeba wyjść poza pewien system myślenia... powodzenia!
1d94aa359fccc21ffd3754e01fc729e7b21e5777_5e9cd7f29012b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-25, 07:51   #11
joannate
Przyczajenie

Wiem, że to stary wątek, ale akurat od trzech dni stosuję tę terapię na kaszaka, który mocno mi się rozrósł - i... po trzech dniach jest mniejszy o ponad połowę. Więc chyba to jednak nie "znachorstwo" jak ktoś się wyraził.
joannate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-25, 09:55   #12
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez joannate Pokaż wiadomość
Wiem, że to stary wątek, ale akurat od trzech dni stosuję tę terapię na kaszaka, który mocno mi się rozrósł - i... po trzech dniach jest mniejszy o ponad połowę. Więc chyba to jednak nie "znachorstwo" jak ktoś się wyraził.
Gratulacje. Ten sam efekt osiagnelabys stosując krem z mocznikem pozyskiwanym w laboratorium.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości