|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Przemywanie twarzy moczem
Jak w temacie. Zdaję sobie sprawę, że brzmi to dziwnie i może wzbudzać obrzydzenie, ale ostatnio gdzieś wyczytałam w internecie, że taka metoda podobno pomaga. Czy ktoś to stosował? Chodzi mi o to jak taka "kuracja" może pomóc na przebarwienia, blizny, ewentualnie sam trądzik? Jak długo należy przecierać tym twarz, żeby zobaczyć efekty? Czy mogą pojawić się po tym jakieś skutki uboczne?
Wiem, że to obrzydliwe, ale mam już dość tego świństwa i jestem w stanie posunąć się i do tego, tylko trochę się obawiam, że zamiast lepiej będzie gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przemywanie twarzy moczem
Dołączam się do pytania!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
damn good coffee
|
Na pewno bakterie z moczu pomogą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jakoś sobie tego nie wyobrażam....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Powtórzę: lepiej zakupić krem z mocznikiem (ewentualnie czysty mocznik), zamiast miziać się własnymi wydalinami. Również czytałam o tej metodzie i z tego, co wiem, to trzeba BARDZO dbać o swoją dietę, jeść dużo świeżych owoców i warzyw, mało mięsa, zrezygnować ze słodyczy, alkoholu i używek, pić dużo wody. Prawdę powiedziawszy wg mnie to poprawa stanu cery może wystąpić już od samej zmiany diety, a nie od przemywania twarzy moczem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Copyraptor
|
W czasach, kiedy w każdej aptece dostępny jest krem z mocznikiem, takie radykalne sposoby są dość...dziwne
![]() Za to kremy z mocznikiem sprawdzają się super, u mnie znacząco wygładziły twarz i pomogły się pozbyć blizn potrądzikowych na plecach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
w moczu nie ma bakterii, są w kale.
moja koleżanka kiedyś stosowała taką metodę, ale nie wiem przez jaki okres czasu, wiem tylko, że nie pomogło ![]()
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2,5% azotowych produktów przemiany materii (głównie mocznik) 1,5% soli mineralnych To jest sklad moczu-nie ma tu nic co mogloby zadziałać na blizny, trądzik i przebarwienia. Co do trądziku-ustal czy jest hormonalny, czyli przejdź się do ginekologa i niech zbada Ci poziom hormonow i ewentualnie je wyrowna/ a jeśli hormonalnie ok to idź do dermatologa, ktory pracuje w zakladzie kosmetycznym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
nawet jeśli metoda okazałby się skuteczna ja raczej nie przekonałabym się do jej stosowania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
jest coś takiego jak urynoterapia. ludzie piją własny mocz. ogólnie działa odkażająco, więc myślę, że na twarz może też się przydać. poza tym, trzeba wyjść poza pewien system myślenia... powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Wiem, że to stary wątek, ale akurat od trzech dni stosuję tę terapię na kaszaka, który mocno mi się rozrósł - i... po trzech dniach jest mniejszy o ponad połowę. Więc chyba to jednak nie "znachorstwo" jak ktoś się wyraził.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
damn good coffee
|
Gratulacje. Ten sam efekt osiagnelabys stosując krem z mocznikem pozyskiwanym w laboratorium.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.