![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
horrory
czy ogldacie horrory ? bo ja szczerze mowiac jeszcze zadnego nie ogladalam...poprostu boje sie nawet harry potter mnie potrafi przestraszyc w jakims momencie (tak wiem zenujace) czy zalujecie ze obejrzalyscie jakis horror ? przymierzam sie do funny games czy jest bardzo przerazajacy ? uwielbiam kino ogldam wiele filmow ale horrory zawsze byly dla mnie tabu znajomi ogladali jeden po drugim i zawsze mnie denerowolo ze jestam poza tematem. czy ze mna cos jest nie tak ostatnio ogladalam trailer paranormal activiti ale tak ogladalam ze widzialam tyko dolne 3 cm ekranu bo sie balam.......prosze opiszcie mi jakas straszna scene z horrotu sprobuje sie wprawic przyzwyczaic. moze jak zaczne ogldac to przestane sie bac jak 5 letnie dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: horrory
Ja też nie znoszę horrorów, byle co zobaczę i mi się zwiduje przez tydzień, wolę Ci żadnych scen nie opisywać bo nie mam nawet ochoty do tego wracać
![]() ![]() Po co masz się zmuszać do oglądania horrorów jak później się boisz? Jest tyle innych ciekawych filmów do oglądania ![]()
Może to jej urok... a może to Photoshop ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/c817e680de.png http://www.suwaczek.pl/cache/f0213a49a4.png Edytowane przez GothicLolita22 Czas edycji: 2009-11-20 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ups zapomnialam dodac ze ogldalam salo 120 dni sodomy ale ten film jest chyba bardziej durny i niesmaczny niz straszny i brutalny
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- a tak w ogole jak to jest ze ludzie lubia ogladac fruwajace flaki albo trupy czy oni poprostu traktuja to w stylu( oj to i tak film i aktorzy ale zobacz jaki dobry pomysl charakteryzacja itd) czy moze (ojej naprawde sie wczuwam i boje ale jutro to sie bede smiac) ? ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- dodam ze tez kocham komedie ale jest ich jak na lekarsto a dobrych horrorow jest jak z tad w3,14zdu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Osobiście uwielbiam horrory, odkąd pamiętam ciągnęło mnie do strasznych filmów. Z tym, że dla mnie horror NIE równa się latające flaki czy wątroba i dwa wiadra krwi. Dla mnie horror to film, który straszy muzyką, grą aktorską, fabułą (przede wszystkim!) a nie latającymi po ścianach wnętrzościami. Dobry horror buduje napięcie bez tego
![]() ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2009-11-20 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja oglądałam tylko zwiastun Salo i wymiotować mi się chciało :/ To prawda, że horrorów jest mnóstwo, ale jak ktoś nie ma ochoty oglądać to zawsze można poczytać książkę
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam horrory, uwielbiam czuć taki dreszczyk ![]() ![]() A byłam ostatnio na festiwalu horrorów w multikinie!! Jakos miesiac temu chyba grali przez 3 dni. Miedzy innymi puszczali pile VI. Z tego co mi wiadomo to we wszystkich multikinach. Czy ktoras z was miala okazje uczestniczyc w tychże "strasznych" chwilach?? Totalna porazna... cala sala pekala ze smiechu :| Edytowane przez Smunia Czas edycji: 2009-11-20 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś, będąc nastolatką uwielbiałam horrory zarówno w wersji książkowej, jak i filmowej... zresztą do tej pory lubię od czasu do czasu popatrzeć na tego rodzaju filmy, ale nie robią już na mnie takiego wrażenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie cierpię filmów tego typu
za to pożeram wprost książki Stephena Kinga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
kocham sie bac i uwielbiam horrory
![]() to napięcie, niewiarygodne zakonczenie..ostatnio spodobał mi sie film; krwawe walentynki w 3 d polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Horrory oglądam plecami do ekranu... Po prostu panicznie się ich boję!
Mój chłopak czasem przynosi laptopa i mówi: -Oglądamy film. -Jaki? -Niespodzianka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Buc
|
Cytat:
to nie jest żaden horror, moim skromnym zdaniem. a dramat w którym pokazana jest eskalacja ludzkiego zwyrodnienia i cierpienia.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja jestem maniasczką horrorów.Najbardziej uwielbiam horrory z Azji i starsze horrory z USA.Moim zdaniem teraz horrory z Ameryki są nastawione na litry krwi :/ .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Osobiście wielką fanką horrorów nie jestem (mam strasznie wybujałą wyobraźnię i po filmie często boję się zasnąć) ale często pomagam siostrze wybrać ciekawy horror i z nią go obejrzeć. Lubię azjatyckie horrory- chociaż tam zawsze jest ta sama postać. A te "horrory" które pokazują flaki i odcinanie głów nie straszą tylko obrzydzają, czasem tylko przestraszą widza, ale nie jest to taki strach, by później bać się zasnąć. W moim przypadku oczywiście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. Stephena Kinga lubie sobie poczytac, ale kretynskich holiwodzkich "horrorow", ktore polegaja na eskalacji ilosci ostrych narzedzi i flakow nie trawie ![]() Cos z dreszczykiem jeszcze jeszcze, ale fanem takich filmow nie jestem.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PS a jakie macie swoje typy horrorowe? Czy są jakieś, do których chętnie wracacie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
ja kocham horrory i tylko je ogladam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Funny Games, przynajmniej to oryginalne - chociaż wersja amerykańska jest podobno kopią tamtego - nie jest przerażający w typowy dla horrorów sposób. Ani w ogóle typowy dla filmów, bo tutaj to przede wszystkim reżyser znęca się nad widzem. Bawi się nim i jego emocjami, jego filmowymi przyzwyczajeniami, jego moralnością i najwidoczniej bawi się świetnie. Najczęstsza opinia to 'irytujący'. W zasadzie, to bardziej dramat. Psychologiczny.
Co do horrorów ogólnie, to zależy. Na przykład tradycyjne slashery absolutnie odpadają, bo nie trawię konwencji. Nie są straszne, są dokładnie takie: ![]() Jeśli będzie oglądała horror i zaczniesz się bać, po prostu skup się na tym jaką bieliznę ma na sobie facet pchający kamerę.
![]() |
#19 |
po prostu Em :)
|
Nie oglądam horrorów. W ogóle. Nigdy. Nie lubię się bać, życie samo w sobie i tak jest straszne.
![]() Jedynym horrorem, którego oglądnięcia nie żałowałam był Blair Witch Project. Cała reszta to zdecydowanie same pomyłki z Boogeymanem na czele, kiedy to po 3 pierwszych minutach odwróciłam się plecami do ekranu (kino) i powtarzając sobie "nigdy więcej, nigdy więcej" czekałam aż się skończy. ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
a ja tam lubię horrory oglądać od małego
![]() ![]() A później się tak bałam że kiedyś przespałam całą noc pod kołdrą ![]() Jak byłam mała to często oglądałam mój ulubiony film "Hokus Pokus" Mimo że to nie horror to i tak się bałam tych trzech czarownic i jak już w łóżku leżałam to sobie wyobrażałam głupia że zaraz się tak powolutku na szafie pojawią palce tej czarownicy i one wszystkie później wyjdą i wyssą ze mnie duszę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Myślę, że nie masz czego żałować. Ja oglądałem prawie cały i też powtarzałem sobie "nigdy więcej, nigdy więcej" czekając aż się skończy.
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
ja lunbie horrory,ale żadko sie zdaraja takie co mnie wystraszą
![]() Jak są tam jakieś sceny pzresadzone,to mnie taki horror tylko śmieszy ![]()
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strasznie bylo po filmie 'REC' polecam dla fanow horrorow. Fajnie nakrecony, bo kamera mezczyzny, ktory z nia chodzi caly czas, wiec widzimy tylko to co on filmuje. Dluugo po nim spac nie moglam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
To mnie REC śmieszył, a nie wystraszył.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
ja też nie rozumiem tego uwielbienia do [REC]. Mnie on cały czas przypominał wszystkie te Amerykańskie filmy o zombie. Jedyna różnica to język i sposób kamerowania (kamera od ręki). Końcówka na plus, reszta dno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Ja horrorow nie lubie i nie ogladam
![]() ![]() ![]() Jedyny jaki mi sie podobal (ale nie wiem czy to tak do konca horror bo nawet ja sie nie balam az tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Wolę czytać i uruchamiać własną imaginację .
A z oglądanych horrorów to dawno , dawno temu podobał mi się "Koszmar z ulicy Wiązów " , ale uczciwie piszę , nie wiem , jaki odbiór miałabym teraz . Wspólczesne produkcje sobie pozwalam omijać , szkoda mi na nie czasu . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie ja też, dzisiaj może uda mi się obejrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.