|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielki Kalendarz urody!!! czyli jak wypięknieć w 31 dni :)
Znalazłam w internecie coś ciekawego wklejam wam więc na forum
Miłego czytania startujemy ![]() ![]() ![]() Dzień pierwszy: Zaplanuj najbliższy tydzień. Rozpocznij zabiegi i ćwiczenia. ♦ Zacznij uzywać ampułek na cellulit, najlepiej rano i wieczorem. Działają silniej niż kremy antycellulitowe. Polecam ampułki Kolastyny z wyciągiem z kawy. ♦ Stosuj kremy lub serum odpowiednie do twojego rodzaju cery, to ja wygładzi i ujędrni. ♦ Przeznacz codziennie kilka minut na ćwiczenia. Dziś wybierz te, które wzmacniają uda i mięśnie brzucha np.: rowerek i przysiady. Dzień drugi: Zrób piling ciała i twarzy. ♦ Ciało najwygodniej peelinguje się pod prysznicem, obojętne czy peeling jest w kremie czy w żelu. Po tym zabiegu wklep ampułkę w uda, pośladki i brzuch. Resztę ciała posmaruj balsamem nawilżającym. Przed nałożeniem na twarz kremu lub serum zrób pikling, wtedy krem lepiej się wchłonie. ♦ Wzmocnij mięsnie ud wykonując energiczne wymachy nóg, zrób kilka przysiadów i skłonów. Dzień trzeci: Zabieg kosmetyczny w zaciszu twojego pokoju. ♦ Potrzebne ci będzie błoto algowe i folia lub gotowy zestaw (niestety to jest duzy wydatek ale studniówkę ma się raz w życiu J). Po prysznicu posmaruj ciało preparatem i owiń folią (aluminiową lub zwykła spozywczą). Potem wygrzewaj się pół godziny pod ciepłym kocem. Zmyj algi pod natryskiem i wklep ampułę. ♦ Nie zapominaj o twarzy krem lub serum ja ożywi. ♦ Nie rezygnuj z ćwiczeń, jeśli tak jak ją szybko się nudzisz jednym ćwiczeniem, wybierz inna forme aktywności np.: basen, siłownia, aerobik. Dzień czwarty: Lekcja masażu. ♦ Masaż naprawdę nie jest trudny. Po kąpieli wklep ampułkę i zacznij masować ciało od stóp, kierując się do góry (to jest ważne!! Nigdy nie masuj ciała od góry do dołu!!). delikatnie ugniataj bądź szczyp skórę, ułatwieniem jest to, że można użyć szczotki do masażu. ♦ Przez 10 min skacz na skakance, lub rób przysiady, można to również połączyć 5 min skakanka i 5 min przysiady. Dzień piąty: Pakiet ujędrniający: algi, masaż ćwiczenia. ♦ Powtórz zabieg algowy z trzeciego dnia. ♦ Po spłukaniu alg wklep ampułkę masując ciało, szczególnie skup się na partiach objętych cellulitem: uda, brzuch i pośladki. ♦ W trakcie trwania zabiegu algowe nałóż na twarz maseczkę nawilżającą. ♦ Poćwicz aerobik przy dzwiękach ulubionej muzyki. Najpierw jednak dla rozgrzewki wykonaj 5 minutowy bieg w miejscu lub poskacz na skakance. Dzień szósty: Nadszedł czas na szyje i dekolt i…długi spacer. ♦ Podgrzej oliwkę z oliwek (lub oliwkę kosmetyczną) do temperatury pokojowej i nanieś na szyje i dekolt. Przykryj gaza i folia, a na koniec przykryj ciepłym ręcznikiem (nie może Cię parzyć). Po upływie pół godziny zdejmij kompres, a resztki oliwki wmasuj w skórę. ♦ Weź naprzemienny prysznic. Polewaj ciało raz zimna raz ciepłą wodą. Skończ zimnym prysznicem. Naturalnie po prysznicu wklep ampułkę. ♦ Zamiast ćwiczeń pójdź na pół godzinny spacer. Dzień siódmy: Czas na odpoczynek, tylko kąpiel i masaż. ♦ Do wanny wlej antycelulitowy płyn (np. na bazie alg) do kąpieli lub kilka kropel olejku cynamonowego (nie przesadzaj z ilością kropel, bo potem może Cię poszczypać, optymalna dawka to 7-8 kropel) ♦ Dobrze osusz ciało, wklep ampułkę i rozpocznij masaż. Możesz uzyc do niego odrobiny olejku z jałowca. Dzień ósmy: Uwagę skup na twarzy i włosach. ♦ W tym tygodniu do zabiegów na ciało dołączysz również zabiegi na twarz. Powinnaś wypróbować maseczkę po oczy. ♦ Przyjrzyj się swoim włosom, zaplanuj farbowanie lub trwałą. ♦ Wieczorem po naprzemiennym prysznicu wklep ampułkę. Wklepują teras tylko wieczorem, rano stosuj balsam, krem lub żel antycelulitowy. Dzień dziewiąty: Pora na piling i maseczkę na usta. ♦ Od tygodnia stosujesz krem lub serum. Ale dziś zrób ponownie piling, a potem silnie nawilżającą maseczkę. Po jej zmyciu wklep starannie krem lub serum. ♦ Usta wymasuj miękką szczoteczką do zębów, potem nałóż na nie gruba warstwę, kremu, wazeliny lub miodu. Przed pójściem spać posmaruj wargi jeszcze ras. ♦ przed wieczornym prysznicem poświęć minimum kwadrans na ćwiczenia. Dzień dziesiąty: Zarezerwuj łazienkę na dłużej… ♦ umyj włosy i nałóż na nie silnie odżywczą maseczkę, głowę przykryj czepkiem. Następnie rozprowadź na ciele algi, okręć się folia i przez pół godziny się relaksuj pod ciepłym kocem. Zmyj algi i maskę z włosów, wysusz je i wklep ampułkę. ♦ Czas na dłonie. Najpierw zrób delikatny piling ( nawet zwykła solą z wodą, tylko żeby to była papka) potem skróć i opiłuj paznokcie. Nałóż na dłonie odżywcza maseczkę lub gruba warstwę kremu do rąk, załóż bawełniane rękawiczki i idź spać. ♦ Pamiętaj o kremie do twarzy!! Dzień jedenasty: Cos nowego i piling. ♦ wieczorem po demakijażu nałóż maseczkę pod oczy, (jeśli nie masz gotowej, połóż pod oczy ogórka w plasterkach), zmyj ja po 20 minutach, wklep krem pod oczy i krem do twarzy. ♦ Pod prysznicem zrób piling całego ciała. Potem nanieś ampułkę i pomasuj ciało. Dzień dwunasty: Algi, cos miłego dla stopek i ociupinka gimnastyki. ♦ Przemóż się i wstań wcześniej, aby zacząć dzień od ćwiczeń. ♦ Wieczorem nałóż algi. Kiedy będziesz się wygrzewać pod kocem nanieś na dłonie solidna porcje kremu regeneracyjnego (np. z serii Glicea). ♦ Po prysznicu wklep ampułkę, a na stopy nałóż gruba warstwę kremu odżywczego do stóp (lub nawet do rąk) i załóż bawełniane skarpetki, tak zaśnij. ♦ Nie zapominaj smarować rano ciała kremem antycellulitowym. Dzień trzynasty: Zrób cos dla siebie. Może parówka i spacer? ♦ Jeśli nie masz czasu na gimnastykę pójdź na długi spacer. ♦ Wieczorem zrób parówkę. Przegotowana wodę przelej do dość wysokiej miski. Dodaj kilka kropel olejku z rumianku lub mięty. Głowę nakryj ręcznikiem kąpielowym i trzymaj tak twarz przez 15 min. Potem opłucz ja wodą, osusz i wklep krem. Nie rób parówki, jeśli masz cerę z popękanymi narzynkami, tylko jeszcze bardziej je rozszerzysz. ♦ po prysznicu zamiast ampułki wklep balsam. Dzień czternasty: Popraw sobie humor: piling, maseczka i samoopalacz. ♦ Choć to aż trzy zabiegi, nie zajmą ci wiele czasu. Najpierw zrób delikatny piling, a potem nałóż maseczkę. Po 20 min zmyj ja i nałóż krem, na koniec samoopalacz. Najlepiej zrób to rano i nie przesadzaj z samoopalaczem, jeśli masz czas możesz też zacząć chodzić na solarium 2-3 razy w tygodniu (między zabiegami musi być 48 godzinna przerwa). ♦ Po kapieli wklep balsam antycelulitowy i pomasuj całe ciało. Dzień piętnasty: Połowa drogi za nami, zmieniamy plan działania. ♦ Podsumuj swoje dotychczasowe zabiegi. Ocen czy poprawił się stan skóry na twarzy i ciele. Pomysl co chcesz jeszcze poprawić? ♦ Jeśli stan skóry się poprawił stosuj serum (jeśli go używałaś) tylko raz dziennie np. wieczorem, rano wklepuj krem. ♦ Tylko na dzisiejszy wieczór przerwij kuracje antycllulitową, lub wklep ampułkę rano. Dlaczego? Zrób depilację woskiem, uważasz ze jest bolesna?? Kup plastry do skóry wrażliwej. Rezultaty takiej depilacji utrzymują się dłużej (pewnie i tak dzień przed wielkim wyjcem ogolisz nogi J ). Po depilacji skóra jest bardzo wrażliwa więc posmaruj ja balsamem łagodzącym podrażnienia lub nawilżającym. ♦ Kwadrans poświęć na regulację brwi. Najpierw przetrzyj je kostką lodu- to znieczuli skórę. Potem wyrywaj pojedyncze włoski. Na noc możesz je posmarować olejkiem rycynowym. Dzień szesnasty: Algi, oczy, maseczka i pedikiur. ♦ Powtórka algowego zabiegu. Skóra po nim jest dużo gładsza. ♦ Powtórka maseczki pod oczy. Zdejmij ja po 15 min, wklep krem lub serum. ♦ Pedikiur rozpocznij od kąpieli stóp w wodzie z solą lub specjalnym płynie. Potem zrób piling, może być gotowy lub zrobiony przez ciebie z soli z wodą lub oliwą. Dokładnie je wymasuj, opłucz a zgrubienia zetrzyj tarką. Później skróć i opiłuj paznokcie, odsuń skórki (nie wycinaj ich bo może się wdać zakażenie). Na koniec wklep krem nawilżający. Dzień siedemnasty: Zrób coś z włosami, weź ujędrniający prysznic. ♦ Do twojego wielkiego wydarzenia coraz bliżej, bliżej zabiegi związane z włosami zajmują trochę czasu. Najlepiej już dziś idź do fryzjera, jeśli masz zamiar farbować włosy lub zrobić trwałą, jeśli efekt ci się nie spodoba, zawsze masz jeszcze czas żeby cos z tym zrobić. ♦ Po demakijażu spryskaj twarz wodą termalna, potem dopiero wklep krem. Woda termalna także utrwala i odświeża makijaż. ♦ wieczorem weź naprzemienny prysznic, który ujędrni Twoja skórę. Dzień osiemnasty: Zajmij się biustem, trochę poćwicz. ♦ Skóra na piersiach i dekolcie jest delikatna, wymaga kosmetycznego wsparcia. Nałóż na nią odżywczą maseczkę. Możesz wykorzystać gotowa lub zrobić mieszankę twarożku i miodu. ♦ Przed snem poćwicz kwadrans w dobrze wywietrzonym pokoju lub przy otwartym oknie. Dzień dziewiętnasty: Odpocznij po całym tygodniu. Tylko jeden zabieg. ♦ Wybierz się na spacer, jeśli nie masz czasu to koniecznie przed snem wywietrz s sypialnię. ♦ Wieczorem weź ciepłą kąpiel na krawędzi wanny zapal zapachową świecę. Potem osusz ciało i zrób delikatny relaksujący masaż, możesz użyć do niego olejku do masażu lub oliwki (coś co się szybko nie wchłania). Dzień dwudziesty: Algi i parafina. ♦ Po raz kolejny zrób zabieg z alg. Potem wklep balsam antycellulitowy. ♦ W podgrzanej parafinie (można ja kupić w aptece) zanurz nakremowane dłonie i poproś kogoś lub sama zawiń je w folie i przykryj ciepłym ręcznikiem. Po pół godzinie zdejmij okład i ponownie nakrzemuj ręce. Dzień dwudziesty pierwszy: Czysty relaks: spacer i masaż biustu. ♦ Wybierz się w plener, ciesz się widokiem natury, dotleń organizm. ♦ Wieczorem po prysznicu delikatnie wklep w biust krem ujędrniający i pomasuj piersi. Dzień dwudziesty drugi: Zrób bilans zysków powoli zbliża się finał! ♦ Od dziś używaj preparatów na cellulit tylko wieczorem, bo niektóre z nich wysuszają skórę. Rano stosuj preparaty silnie nawilżające. Powtórz piling całego ciała kładąc szczególny nacisk na kolana i łokcie, następnie posmaruj je gruba warstwą tłustego kremu. ♦ Powtórz okład na szyje i dekolt z oliwy, jej resztki wmasuj w ciało. ♦ Jeszcze ras pomasuj usta szczoteczką. Na noc nałóż maseczkę z miodu. Dzień dwudziesty trzeci: Maseczka na twarz i oczy, manikiur. ♦ Po oczyszczeniu twarzy pod oczy połóż maseczkę lub plasterki ogórka, natomiast na twarzy rozprowadź maseczkę peel – off. Po 15 minutach zdejmij ogórki, maseczkę po określonym czasie na opakowaniu i wklep krem pod oczy i do twarzy. ♦ Więcej czasu zarezerwuj sobie na manikiur. Najpierw skróć paznokcie i nadaj im odpowiedni kształt. Na skórki nanieś specjalny żel i po kilku minutach odsuń je. Na koniec pomaluj bezbarwną odżywką. Dzień dwudziesty czwarty: Widać rezultaty. ♦ Rano po wklepaniu kremu nałóż jeszcze samoopalacz, ale nie przesadzaj z jego ilością, bo możesz być pomarańczowa, lub, co gorsza mieć smugi na ciele. ♦ Wczoraj zrobiłaś manikiur, więc dzisiaj, jeśli masz ochotę pomaluj paznokcie kolorowym lakierem. Dzień dwudziesty piąty: Przed wielkim dniem jesteś trochę zabiegana… ♦ Wyglądasz naprawdę dobrze. Bez kompleksów będziesz mogła się wcisnąc w s sukienkę z wielkim dekoltem lub bez pleców. ♦ Jedyny zabieg na dziś to relaksująca kąpiel z płynem lub olejkiem w ulubionym zapachu.
“Ten, kto przeniósł górę, zaczął od małych kamyków.” ![]() ![]() Edytowane przez PanzerKitty Czas edycji: 2008-12-24 o 20:34 |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielki Kalendarz urody!!! czyli jak wypięknieć w 31 dni :)
Dzień dwudziesty szósty:
Szybka maseczka na twarz: ♦ Spędzasz dużo czasu w zamkniętych pomieszczeniach, lub, co gorsza wśród palaczy?? Ukoi skórę twarzy wieczorna maseczką relaksującą, nawilżającą bądź odstresowującą. Dzień dwudziesty siódmy: Zajmij się ciałem. ♦ Poćwicz co najmniej pół godziny i pójdź na długi spacer, lub zamiast jechać autobusem do domu przejdź się. ♦ Wieczorem obowiązkowo naprzemienny prysznic. Wklep ampułkę lub balsam, dość intensywnie, można to zrobić specjalną szczotką. ♦ Przestań się objadać, najlepiej po 16 nie jedz węglowodanów, bo następnego dnia będziesz miała „zdęty” brzuch. Dzień dwudziesty ósmy: Dotlenienie i upiększenie. ♦ Wybierz się na sanki, łyżwy, (jeśli jest zima) bądź rolki, rower (lato) lub po prostu pobiegaj lub pobaw się jak dziecko. Aktywnie spędź czas na powietrzu. ♦ Wieczorem zrób dokładny piling. Potem nawilż skórę balsamem. Na koniec użyj samoopalacz, ale nie przesadzaj z ilością!! ♦ Tylko dobrze odżywione włosy ładnie się układają, nanieś na nie nawilżająca maseczkę na 20 min. Dzień dwudziesty dziewiąty: Zadbaj o dekolt, łokcie i kolana, masz chyba zamiar je odsłonić. ♦ Dekolt posmaruj kostkami lodu, to najlepszy sposób na szybkie ujędrnienie skóry. ♦ Łokcie i kolana przetrzyj sokiem z cytryny, ma on właściwości rozjaśniające i zmiękczające. Nast. Następnie natłuści je kremem. ♦ Popraw depilacje. (a nie mówiłam, ze przed wyjściem i tak zrobisz poprawki ) Dzień trzydziesty: Maseczka pod oczy, samoopalacz i duuuuużo snu. ♦ Wyśpij się bo sen to najlepszy kosmetyk i nic nie kosztuje!! ♦ Wieczorem zrób maseczkę pod oczy. Popraw regulację brwi, aby ewentualne podrażnienia zeszły przez noc. ♦ Po kąpieli po balsamie nałóż samoopalacz, albo balsam brązujący. Dzień trzydziesty pierwszy: Wielki finał!! ♦ Aby twój makijaż przetrwał cała noc, powinnaś mieć dobrą bazę pod niego np. płynny puder zamieniający się na twarzy w sypki (dokładnie nie pamiętam nazwy) ♦ Ozdób paznokcie. Namaluj wzorki lub przyklej cykorie. ♦ Zobacz efekty w lustrze!! Nadszedł czas wielkiego finału!! Pamiętałaś o wszystkim!
|
|
#3 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Oszalałabym po pierwszym tygodniu
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
eee tam nie kituj ja podejmuje wyzwanie tylko muszę zakupić parę produktów i jaaaaazda
|
|
#5 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja nie muszę, jestem już taka piękna, że te 31 dni nic nie zmieni
![]()
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe, a u mnie jest tak źle, że mi nawet te 31 dni nie pomoże
Żartuję, aż tak źle jeszcze nie jest
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha! Dobre
![]() A może znajdzie się grupa odważnych Wizażanek, które przeprowadzą na sobie miesięczny eksperyment i podzieli się wnioskami(tzn efektami) ? ![]() ![]() ![]() Ja bym zaryzykowała, ale boję się że któregoś dnia mogę nie mieć na wszystko czasu i...
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko ładnie,pięknie tylko np. ja przy swoim trybie życia nie zanalzłabym czasu na te wszystkie zabiegi.Chyba nie pozostaje mi nic innego jak być dalej taką jaką jestem
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Ojej ;/ nie mialabym czasu na te eksperymenty
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Niektore z tych rzeczy owszem, robie od czasu do czasu. Ale kto ma czas sie tak rozpieszczac (dreczyc? ) codziennie przez miesiac?
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym miała czas to może i spróbowałabym wykonać wszystkie zabiegi z planu, ale... Cóż, brak i czasu i $ (;
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahahahahhaha no pikling jest the best w tekście jest mnóstwo błędów ale cóż ściągnełam z neta a poprawiać tekstu mi się nie chciało
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
uuu to nie na moja cierpliwosc
|
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
nie dałabym rady się do tego dostosować hehe pozatym nie zawsze jestem w domu
|
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze ja sie pobawie w Styczniu. A co jak sie nie ma celulitu ?
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
` hmm moze od początku stycznia zacznę wykonywać tę 31-dniową kurację wypiękniającą ;-) ale na pewno kilka kroków ominę
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dobre, to co kto zaczyna ze mna ?
![]()
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Liiii ja moge z Toba zacząć
czasu mam całkiem sporo, najgorsze poczatki, trzeba sie zmobilizowac i do dzieła, wiosna sie zbliza i lato i krotkie kiecki i bikini...hoho ale tak sobie mysle ze po 31 dniach takiego upiekszania byłybyśmy naprawde nie do poznaniatylko czekam na algi, leca do mnie za to duza paka ale moze sie zmobilizuje, albo ktoras z Was mi da kopniaka
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

) codziennie przez miesiac?