![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak znosicie ZIMĘ?
Biało wszędzie, zimno wszędzie... zima daje się Wam we znaki i macie jej dość czy wprost przeciwnie?
![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak znosicie ZIMĘ?
W tym roku wyjątkowo zima mi zwisa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16356392] Aczkolwiek gdy pada śnieg, słońce przyświeca i jest mrozik - z przyjemnością patrzę na otoczenie.[/QUOTE]
O tak, zima ma swoje uroki ![]() Ale z drugiej strony: ten chaos na drogach, korki, wypadki, stłuczki, oblodzone jezdnie, opóźnienia pociągów, brak prądu i okropna zimnica, brrr ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wyjątkowo jest mi obojętna. Nie przeszkadza mi ani mróz, ani śnieg. Nie wkurzam się każdego ranka musząc skrobać szyby w samochodzie. Jakoś tak lajtowo podchodzę do niej
![]() Jedyna w zasadzie rzecz jaka mnie wkurza to ta sól, która wyłazi na butach i spodniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Wkurza mnie zima, niestety mam sporo zajęć dodatkowych, przez które jestem zmuszona biegać po mieście i mam dosyć zimna i ślizgania się przy każdym szybszym ruchu
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja nienawidzę zimy, nawet widok pięknego, pokrytego idealną bielą otoczenia nie jest w stanie przekonać mnie do polubienia tej pory roku. Co tu ukrywać, dla mnie zima i jesień mogłyby wogóle nie istnieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
kocham zimę
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mila17 Czas edycji: 2010-01-09 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zima - okej. Grube golfy, płaszcz, glany i idziemy w miasto ^^
Ale to co jest dziś - deszcz, odwilż, jedna wielka ciapaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam zimę,jak na razie nie mam jej dość
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ja tam też zimę lubię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle mi nie przeszkadzaja korki, mróz, bałagan na drogach. Nie ma nic cudowniejszego niż zimowe wieczory z Ukochanym ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Tegoroczną znoszę wyjątkowo dobrze może dlatego, że w mojej okolicy jest w miarę łagodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ja też lubię zimę ale tylko wtedy kiedy mogę podejść do okna z kubkiem gorącej herbaty i podziwiać białe drzewa, ale w momencie kiedy czekam 40 minut na autobus po zajęciach, albo mam całe białe buty od soli to trochę mi się tej zimy odechciewa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
jak siedze w cieplutkim domu to zima mi zwisa, ale jak ide rano po ciemku na autobus to mam jej serdecznie dosyc
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
U mnie zima daje czadu, choć nie mieszkam w górach
![]() ![]() Wszędzie biało, wszędzie rodzice z małymi dziećmi na sankach. Nawet widziałam jak jeden starszy facet miał na sobie NARTY, kijki w rękach i maszerował sobie po chodniku.
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również nie znoszę tej pory. Te dwie pory roku są dla mnie straszne, z chęcią bym wyjechała gdzieś na ten okres lub cały przespała ![]() Na sama myśl, że muszę wyjść z domu jestem chora.. Ja chce wiosnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym, żeby zima jak najszybciej się skończyła :/ nie lubię wszystkiego, co z nią związane. Wkurza mnie strasznie piach, sypany w celu nie przewracania się, który po roztopach zostaje na chodnikach i jest syf. Na szczęście zostaje to wyczyszczone, ale i tak mnie denerwuje. Nie lubię też ubierać się na cebulkę i tego, że marzną mi dłonie i buzia, chociaż jestem ciepło ubrana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiscie plugi i piaskarki zaspaly, ale bylo ladnie. i tylko taka zime jak dzisiaj lubie, ale tez maks miesiac w roku, bo ja zmarzluch jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
lubie zime, ale jak mi przyjdzie jechać w zawieruche do karakowa na uczelnie to o matko boska
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
jak znoszę zimę? nie znoszę jej. Odkąd przestałam jeździć na dupolotach już jej nie lubię
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nienawidzę :-/
głównie dlatego ,że męczy mnie to ubieranie i pocenie się w pomieszczeniach ,pilnowac kurtki,czapki i dziecka ![]() plus masakra na drogach ,boje się wypadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;16357415]Ja też lubię zimę ale tylko wtedy kiedy mogę podejść do okna z kubkiem gorącej herbaty i podziwiać białe drzewa, ale w momencie kiedy czekam 40 minut na autobus po zajęciach, albo mam całe białe buty od soli to trochę mi się tej zimy odechciewa
![]() Mam podobnie ![]() Zima na pocztówce-ok. Zima za oknem, jak mam wolne i mogę sobie gorącej czekolady zaparzyć-ok. Ale zima jak mam się poruszać po mieście (nie ważne, pieszo, czy jakimś środkiem lokomocji) w postaci opadów, czy to śniegu, czy tak jak dziś- deszczu na stary śnieg (i w efekcie lodowisko)- to ja podziękuję ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() Jakby toto dziś wieczorem rozprasować, to jutro z rana mamy lodowisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Lubię zimę, a zwłaszcza las zimą ale w tym roku daje wybitnie popalić...
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
zima, to po jesieni moja druga ulubiona pora roku. jest biało, ślicznie..tak czysto
![]() ![]() ![]() można jeździć na sankach, nie ma komarów, much itp tylko po zimie jest nieciekawie-odwilż..i to chyba jedyna wada jaką widzę ![]()
![]() |
#26 |
BAN stały
|
jest piękna! (wcale nie jest tak mroźno.
![]() zaraz idę porobić zdjęcia. ![]() póki co jeszcze nie ma syfu, czarnego sniegu itd, ;-), więc estetycznie - dziewica. ![]() i pierwszy raz widze taką szklankę. jeszcze nigdy nie widziałam czegoś takiego, żeby 20kilowy pies nie zapadał się w 30cm sniegu tylko po nim się ślizgał. ![]() ![]() ![]() ale z tym niebezpieczeństwem na drogach i chodnikach, gdy się jedzie, idzie, to się zgadzam. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-01-09 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Zimę lubię, nawet bardzo. I to mimo mrozu, po którym moje policzki przypominają papier ścierny, wiecznego ślizgania się na nieodśnieżonym chodniku i spóźniających się dziewiętnastek.
Zimowe wieczory z półlitrowym kubeczkiem herbaty i książką mają w sobie magię... Wstawanie, gdy na dworze ciemno - już nie ![]() I tak marzy mi się listopad... ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały dzień co trochę padał deszcz, u mnie temperatura była ok. +2 stopnie i zrobiła się ciapa, teraz temperatura spada i jutro będzie ślisko... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
pięknie mam teraz za oknem, takich widoków też potrzeba...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Lubię:
Śnieg, delikatnie pruszący za oknem, podczas gdy ja schowana pod kocem oddaje się lekturze. Zimowe, słoneczne poranki, kiedy śnieg iskrzy się bajkowo i skrzypi pod nogami. Wzory, jakie mróz pozostawia na moich oknach. Zimowe wieczory, klimatyczne, mroczne i przez to z reguły przepiękne ![]() Nie lubię: Wywijania orłów, w drodze na uczelnię. Butów odbarwionych przez uliczną sól. Mrozów i wichur, przez które często idzie mi się przedzierać. Mojego czerwonego nosa i odmarzniętych policzków. Niemożności chodzenia w spódnicach. Choć szlag nie jeden raz mnie jeszcze trafi zimą, to i tak nie wywołuje ona u mnie nerwowych drgawek ![]() ![]()
Poszukuję odlewek! Dark Extacy, Chocolovers i Angel Violette ![]() Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2010-01-09 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.