![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje produkcje:)
Witam, jestem dopiero raczkująca w temacie biżuterii hand made i chciałam pokazać swoją pierwszą prace
![]() Dekor u samej góry jest taki sam w jednym i drugim tylko do zdjęcia akurat tak się przekręcił że w jednym kolczyku widać jego jedną stronę w w drugim drugą. Domyślam się ze tego typu kolczyki to nie jest nic rewelacyjnego, ale jak już wspominałam dopiero się uczę ![]() Mam nadzieje że doradzicie mi co powinnam zmienić, co robię źle a co dobrze ![]() Pozdrawiam Edytowane przez Catarinka71 Czas edycji: 2010-02-11 o 11:45 Powód: Zmieniłam zdjęcie:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje produkcje:)
jak na pierwszą pracę bardzo udana
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no właśnie z loopami mam problem bo nie wiem jak sobie przytrzymać kolczyka w czasie zawijania. Zawsze mi się coś rusza i później tak krzywo mi wychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do kolczyków- jak na pierwsze bardzo ładne i brak gołego drucika baaardzo na plus ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja koniecznie muszę powiedzieć, że ładnie bo mój pierwszy kolczyk wyglądał dużo gorzej
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo
![]() Uczyłam się zawijać loopy bez dekorów to wychodzi świetnie, tylko jak już mam ozdoby to w tedy do bani. Mam nadzieje że jest tak jak mówicie i się w tym po prostu wprawie ![]() Edytowane przez Catarinka71 Czas edycji: 2010-02-09 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Są takowe sklepy ale niestety nie wiemy skąd jesteś
![]() Muszę przyznać że jak na pierwsze kolczyki to jest całkiem nieźle ![]() ![]() ![]() Edit: A propos sklepów stacjonarnych - Empiki albo pasmanterie. W niektórych empikach są działy z materiałami do biżu, decoupage ale materiały są dość drogie.
Mój wątek na forum Edytowane przez loquacee Czas edycji: 2010-02-09 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzięki. A jestem z Wrocławia. No to będę musiała zajrzeć do empiku albo znaleźć jakąś pasmanterie... kiedyś było ich od groma teraz nawet nie wiem gdzie jej szukać
![]() Dziecię me dzisiaj długoooo pospało więc udało mi się zrobić jeszcze jedną parę. Motyw podobny ( jak już pisałam nie posiadam jeszcze zbyt dużo dekorów) Popracowałam trochę nad loopami na próbnych kolczykach i te już wyszły mi trochę lepiej Edytowane przez Catarinka71 Czas edycji: 2010-02-11 o 11:45 Powód: Zmieniłam zdjęcie:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Loopki już dużo lepsze, wolałabym okrąglejsze, ale te tez ujdą. Bardziej by mi sie widziało - wykorzystując to co na zdjęciu- czyli to co masz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Jak na pierwsze prace jest bardzo okej
![]() W empiku raczej nic taniego nie znajdziesz, chyba że drut;p Najlepiej jest robić zakupy w sklepach internetowych lub na allegro. Jest tam sporo fajnych kamyków i przekładek, więc myślę, że znalazłabyś coś dla siebie ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A ja widziałam na forum wątek - skąd wziąć koraliki - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=119634. Rozejrzyj się po okolicy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
No właśnie na razie większość biorę właśnie z takich źródeł
![]() ![]() ![]()
Ich liebe M ![]() Edytowane przez Catarinka71 Czas edycji: 2010-02-11 o 11:46 Powód: Zmieniłam zdjęcie:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Pozbyłabym się tych koralików pod motylkiem
![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
No właśnie motylek ma strasznie dużą dziurkę i coś musiałam dać jeszcze pod niego albo zakończyć kolczyk loopem a to mi się nie podobało. Ze wszystkiego co mam jakoś ten koralik najbardziej mi pasował. Jak zdobędę więcej motylków to popróbuje inne zakończenia
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
A teraz pierwsza próba takich. Za duże kuleczki zaciskowe niestety
![]()
Ich liebe M ![]() Edytowane przez Catarinka71 Czas edycji: 2010-02-11 o 11:46 Powód: Zmieniłam zdjęcie:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Nad tymi dolnymi koralikami, niepotrzebne już są te zaciski, wystarczy ten pod spodem. Żeby zamaskować dużą dziurkę stosuje się przekładki
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Tylko żadne przekładka nie pasowała mi do spodu motylka... żadna z tych co mam a jak już wspominałam jeszcze mam mało rzeczy
![]() Co do tych nowych kolczyków to korzystałam z rad z jakiejś strony "jak zrobić..." i tam zaciski były też nad więc myślałam że tak trzeba, następne spróbuje bez ![]() Normalnie wene złapałam.... ahhh szkoda że tak mało rzeczy... szkoda ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Kolejny wytworek
![]() ![]() ![]()
Ich liebe M ![]() Edytowane przez Catarinka71 Czas edycji: 2010-02-11 o 11:48 Powód: Zmieniłam zdjęcie:) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Nocne wytwory mojej wyobraźni
![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Czarna wersja wcześniej pokazanych kolczyków. Się spodobały więc zrobiłam w innym kolorku
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Te "winogronkowate" są ładne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Powiem szczerze że w jednych i drugich jest dosyć luźno ale jak wiszą to wygląda super bo koraliki są w ciągłym ruchu
![]() I znowu nowe... 1. Wydłużone poprzednie ( na życzenie, osobiście wole krótszą wersje) 2. Czarny motylek ( niestety dalej z koralikiem od spodu)
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
winogrona bardzo mi się podobają
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Skończyły mi się materiały
![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
A co to za nieestetyczne placki na pierwszych i drugich kolcach na górze? Generalnie do drutu nie stosuje się zacisków- używaj ich na lince bo do tego służą. W tym przypadku lepiej wygladałyby rurki dystansowe zakończone kuleczką pod samym lopikiem- zasłoniłyby goły drut który w drugich kolcach jest troche pogiety dodatkowo. Jak juz musisz stosowac zaciski które nie wyglądają estetycznie a do tego czesto maja ostre krawędzie zakamufluj je osłonkami na zaciski.
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Właśnie na osłonki czekam bo ostatnio dopiero je odkryłam
![]()
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Świetne prace. Najbardziej mi się podobają te niebieskie kolczyki https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1265888660 . Świetne wykonanie i mój kolorek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Oj dawno nic nie dodałam dawno, no to trzeba coś pokazać bo trochę narobiłam wytworów
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
I kolejne
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.