|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Próba
Wczoraj między mną a chłopakiem doszło do zbliżenia, tylko, ze nie udało się przebić błony dziewiczej. Była prezerwatywa, wytrysku raczej nie. A wczoraj najprawdopodobniej przechodziłam owulację. Nie ma ryzyka, ze coś złego się wydarzyło? Męczę się tym strasznie.
Nie mogło dojść do ewentualnego zapłodnienia? Nie mam się czym martwić? Proszę o wyrozumiałość i możliwie najszybsze odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próba
Cytat:
Jak dorośniesz do seksu, dojrzejesz psychicznie, to nie będziesz miała takich stresów irracjonalnych. Poza tym nie da się nie wiedzieć czy był wytrysk czy nie. Chyba, że facet w życiu wytrysku nie miał (a to lekko niemożliwe). Na pewno nie jesteś w ciąży. Jednak na pewno też nie dojrzałaś do współżycia.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Tak, to było pod wpływem emocji.
Teraz wiem, ze nie jestem jeszcze gotowa. Dziękuję za odpowiedz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
moim zdaniem te stresy wcale nie muszą być irracjonalne, tylko mogą wynikać z nastraszenia szanownej orumowiczki seksem przez matkę/babcię/księdza/etc....
zawsze jest jakiś % ryzyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
NIE NIE MA!
Nie siejcie dziewczyny takiej herezji. Powiedziałabym, że jakiś % ryzyka jest, jakby stosunek odbył się bez zabezpieczenia. A i tak bez wytrysku stwierdziłabym, że ów % jest niewielki. Jak była gumka i nic się z nią nie stało (czytaj nie pękła, a jak pęknie to nie trzeba robić testów i napełniać ją wodą bo jest w takim stanie, że widać, ani też nie zsunęła się) to nie ma możliwości zajścia w ciąże nawet przy wytrysku. Jakby była to ja już dawno powinnam być w ciąży. Do zajścia w ciąże jest potrzebny: brak zabezpieczenia, plemniki, dni płodne. Więc nie. Nie ma tutaj żadnego % szansy na ciążę. No chyba, że z obcą cywilizacją.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Do prawdy nie wiem po co ten stres, nie wiem ile macie lat.. Piszesz próba- czyli pierwszy Twój- Wasz raz, nie wiem.
Zgadzam się z poprzedniczką, że niestety jak widać nie nadszedł jeszcze ten czas. A skoro piszesz, że zostałaś jakoś tam nastraszona czy zniechęcona orzez kogoś to poczekaj, wyrób sobie swoje zdanie.. opinię i wtedy działaj.. Może porozmawiaj ze swoim facetem, taka rozmowa może wiele zdziałać ![]() Pozdrawiam
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybaczcie, ale jakbym ja miała stosować 3 metody antykoncepcyjne na raz plus stosunek przerywany, to ja bym więcej myslała o ciąży podczas seksu niż jakbym stosowała jedną ![]() Bo tak: Zanim w ogóle się zacznie, czyli codziennie weź tabletkę/ sprawdz czy to płodne 10 min przed wsadz globulke kilka sekund przed załóż prezerwatywe, sprawdz czy nie jest uszkodzona i uwazaj zeby jej nie uszkodzić paznokciem w trakcie cały czas kontrola- żeby się nie zapomniał.... A pomimo tego wszytskiego i tak przecież mam świadomość, że nie jestem zabezpieczona na 100%.. :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie piszę tego złośliwie. Miałam około 17 lat i pierwszego "poważnego" chłopaka. Do czegoś tam między nami doszło. Taki bardzo zaawansowany petting. I jak 10 dni się mi spóźniał okres to zaczęłam panikować, że jestem w ciąży. MIMO wiedzy, MIMO tego, że wiedziałam, że to niemożliwe, ale jednak.... Dałam sobie spokój z takimi "zabawami" stwierdziłam, że to niewarte stresu, że widocznie to nie ten moment. W międzyczasie zmienił się facet, minęły ze dwa lata, ja dorosłam i... Przy obecnym partnerze nie było tych problemów. A obecnie zabezpieczamy się tylko gumką, nałożenie trwa z pół sekundy i jest ok. Nie myślę o zabezpieczeniu, nie sprawdzam jej co 5 sekund, w ogóle nie myślę o tym, że ona tam jest. Skupiam się na czym innym. Więc moim zdaniem dopiero jak możemy "wrzucić na luz" i nie dostawać schizów mimo zabezpieczenia i braku możliwości zaciążenia, to jesteśmy gotowi do współżycia.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zagubiona ma dużo racji.
Autorko, jesteś kolejnym przykładem tego, że seks nie jest dla dzieci. Jak się nic o nim nie wie to się w niego nie bawi ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja współżyję z moim TŻ od pięciu lat i nawet jak spóźniają mi się dni to jestem spokojna bo po pierwsze się zabezpieczałam, a po drugie wiem, że mój partner jest odpowiedzialny i nie zostawi mnie wrazie czego.
Dlatego uważam, że jak już iść do łóżka to z kimś na kim można polegać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.