Próba - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 17:08   #1
buus
Przyczajenie

Próba

Wczoraj między mną a chłopakiem doszło do zbliżenia, tylko, ze nie udało się przebić błony dziewiczej. Była prezerwatywa, wytrysku raczej nie. A wczoraj najprawdopodobniej przechodziłam owulację. Nie ma ryzyka, ze coś złego się wydarzyło? Męczę się tym strasznie.
Nie mogło dojść do ewentualnego zapłodnienia?
Nie mam się czym martwić?

Proszę o wyrozumiałość i możliwie najszybsze odpowiedzi.
buus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 17:33   #2
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dot.: Próba

Cytat:
Napisane przez buus Pokaż wiadomość
Wczoraj między mną a chłopakiem doszło do zbliżenia, tylko, ze nie udało się przebić błony dziewiczej. Była prezerwatywa, wytrysku raczej nie. A wczoraj najprawdopodobniej przechodziłam owulację. Nie ma ryzyka, ze coś złego się wydarzyło? Męczę się tym strasznie.

Nie gniewaj się, ale jeśli tak się denerwujesz po sytuacji w której nie było kompletnie żadnego ryzyka... To zaczekaj z seksem.

Jak dorośniesz do seksu, dojrzejesz psychicznie, to nie będziesz miała takich stresów irracjonalnych.

Poza tym nie da się nie wiedzieć czy był wytrysk czy nie. Chyba, że facet w życiu wytrysku nie miał (a to lekko niemożliwe).

Na pewno nie jesteś w ciąży. Jednak na pewno też nie dojrzałaś do współżycia.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 17:35   #3
buus
Przyczajenie

Tak, to było pod wpływem emocji.
Teraz wiem, ze nie jestem jeszcze gotowa.
Dziękuję za odpowiedz.
Stary 2010-03-08, 17:36   #4
2016070953
Konto usunięte

moim zdaniem te stresy wcale nie muszą być irracjonalne, tylko mogą wynikać z nastraszenia szanownej orumowiczki seksem przez matkę/babcię/księdza/etc....
zawsze jest jakiś % ryzyka
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 17:44   #5
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
zawsze jest jakiś % ryzyka
NIE NIE MA!

Nie siejcie dziewczyny takiej herezji.

Powiedziałabym, że jakiś % ryzyka jest, jakby stosunek odbył się bez zabezpieczenia. A i tak bez wytrysku stwierdziłabym, że ów % jest niewielki.

Jak była gumka i nic się z nią nie stało (czytaj nie pękła, a jak pęknie to nie trzeba robić testów i napełniać ją wodą bo jest w takim stanie, że widać, ani też nie zsunęła się) to nie ma możliwości zajścia w ciąże nawet przy wytrysku. Jakby była to ja już dawno powinnam być w ciąży.

Do zajścia w ciąże jest potrzebny: brak zabezpieczenia, plemniki, dni płodne.

Więc nie. Nie ma tutaj żadnego % szansy na ciążę. No chyba, że z obcą cywilizacją.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2010-03-08, 18:09   #6
buus
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
moim zdaniem te stresy wcale nie muszą być irracjonalne, tylko mogą wynikać z nastraszenia szanownej orumowiczki seksem przez matkę/babcię/księdza/etc....
I tak po części jest.
Stary 2010-03-08, 21:07   #7
olusiaaa1987
Raczkowanie

GG do olusiaaa1987

Cytat:
Napisane przez buus Pokaż wiadomość

Nie masz czym sie przejmować. Po pierwsze nie zawsze za 1 razem uda sie przebić błone dziwewiczą. Po 2 Jezeli nie było wytrysku prezerwatywa nie pekła to nie żadnych obaw Bo nie ma ryzyka ewentualnego zapłodnienia

olusiaaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 21:11   #8
gfjadeg
Raczkowanie

Do prawdy nie wiem po co ten stres, nie wiem ile macie lat.. Piszesz próba- czyli pierwszy Twój- Wasz raz, nie wiem.
Zgadzam się z poprzedniczką, że niestety jak widać nie nadszedł jeszcze ten czas. A skoro piszesz, że zostałaś jakoś tam nastraszona czy zniechęcona orzez kogoś to poczekaj, wyrób sobie swoje zdanie.. opinię i wtedy działaj.. Może porozmawiaj ze swoim facetem, taka rozmowa może wiele zdziałać
Pozdrawiam
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November Rain..
gfjadeg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 01:17   #9
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
NIE NIE MA!

Nie siejcie dziewczyny takiej herezji.

Powiedziałabym, że jakiś % ryzyka jest, jakby stosunek odbył się bez zabezpieczenia. A i tak bez wytrysku stwierdziłabym, że ów % jest niewielki.

Jak była gumka i nic się z nią nie stało (czytaj nie pękła, a jak pęknie to nie trzeba robić testów i napełniać ją wodą bo jest w takim stanie, że widać, ani też nie zsunęła się) to nie ma możliwości zajścia w ciąże nawet przy wytrysku. Jakby była to ja już dawno powinnam być w ciąży.

Do zajścia w ciąże jest potrzebny: brak zabezpieczenia, plemniki, dni płodne.

Więc nie. Nie ma tutaj żadnego % szansy na ciążę. No chyba, że z obcą cywilizacją.
No własnie ja nie wiem, ale na wizażu ostatnio zaobserwowałam z jednej strony nasmiewanie się z plemników z nóżkami a jednoczesnie proponowanie stu dziesięciu meteod antykoncepcji jednocześnie...

Wybaczcie, ale jakbym ja miała stosować 3 metody antykoncepcyjne na raz plus stosunek przerywany, to ja bym więcej myslała o ciąży podczas seksu niż jakbym stosowała jedną
Bo tak: Zanim w ogóle się zacznie, czyli codziennie weź tabletkę/ sprawdz czy to płodne
10 min przed wsadz globulke
kilka sekund przed załóż prezerwatywe, sprawdz czy nie jest uszkodzona i uwazaj zeby jej nie uszkodzić paznokciem
w trakcie cały czas kontrola- żeby się nie zapomniał....

A pomimo tego wszytskiego i tak przecież mam świadomość, że nie jestem zabezpieczona na 100%.. :/

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 06:07   #10
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
No własnie ja nie wiem, ale na wizażu ostatnio zaobserwowałam z jednej strony nasmiewanie się z plemników z nóżkami a jednoczesnie proponowanie stu dziesięciu meteod antykoncepcji jednocześnie...

Wybaczcie, ale jakbym ja miała stosować 3 metody antykoncepcyjne na raz plus stosunek przerywany, to ja bym więcej myslała o ciąży podczas seksu niż jakbym stosowała jedną
Bo tak: Zanim w ogóle się zacznie, czyli codziennie weź tabletkę/ sprawdz czy to płodne
10 min przed wsadz globulke
kilka sekund przed załóż prezerwatywe, sprawdz czy nie jest uszkodzona i uwazaj zeby jej nie uszkodzić paznokciem
w trakcie cały czas kontrola- żeby się nie zapomniał....

A pomimo tego wszytskiego i tak przecież mam świadomość, że nie jestem zabezpieczona na 100%.. :/
Jak ktoś tak panikuje to niech poczeka z seksem aż dorośnie.

I nie piszę tego złośliwie. Miałam około 17 lat i pierwszego "poważnego" chłopaka. Do czegoś tam między nami doszło. Taki bardzo zaawansowany petting. I jak 10 dni się mi spóźniał okres to zaczęłam panikować, że jestem w ciąży. MIMO wiedzy, MIMO tego, że wiedziałam, że to niemożliwe, ale jednak.... Dałam sobie spokój z takimi "zabawami" stwierdziłam, że to niewarte stresu, że widocznie to nie ten moment. W międzyczasie zmienił się facet, minęły ze dwa lata, ja dorosłam i... Przy obecnym partnerze nie było tych problemów. A obecnie zabezpieczamy się tylko gumką, nałożenie trwa z pół sekundy i jest ok. Nie myślę o zabezpieczeniu, nie sprawdzam jej co 5 sekund, w ogóle nie myślę o tym, że ona tam jest. Skupiam się na czym innym. Więc moim zdaniem dopiero jak możemy "wrzucić na luz" i nie dostawać schizów mimo zabezpieczenia i braku możliwości zaciążenia, to jesteśmy gotowi do współżycia.

Stary 2010-03-09, 14:51   #11
Claire Fisher
Raczkowanie

Zagubiona ma dużo racji.
Autorko, jesteś kolejnym przykładem tego, że seks nie jest dla dzieci. Jak się nic o nim nie wie to się w niego nie bawi
Na korytarzu

26.05.2010 - Babciu...
Claire Fisher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 14:22   #12
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Jak ktoś tak panikuje to niech poczeka z seksem aż dorośnie.

I nie piszę tego złośliwie. Miałam około 17 lat i pierwszego "poważnego" chłopaka. Do czegoś tam między nami doszło. Taki bardzo zaawansowany petting. I jak 10 dni się mi spóźniał okres to zaczęłam panikować, że jestem w ciąży. MIMO wiedzy, MIMO tego, że wiedziałam, że to niemożliwe, ale jednak.... Dałam sobie spokój z takimi "zabawami" stwierdziłam, że to niewarte stresu, że widocznie to nie ten moment. W międzyczasie zmienił się facet, minęły ze dwa lata, ja dorosłam i... Przy obecnym partnerze nie było tych problemów. A obecnie zabezpieczamy się tylko gumką, nałożenie trwa z pół sekundy i jest ok. Nie myślę o zabezpieczeniu, nie sprawdzam jej co 5 sekund, w ogóle nie myślę o tym, że ona tam jest. Skupiam się na czym innym. Więc moim zdaniem dopiero jak możemy "wrzucić na luz" i nie dostawać schizów mimo zabezpieczenia i braku możliwości zaciążenia, to jesteśmy gotowi do współżycia.
O tak zgadzam się w 100%

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 21:40   #13
kabunia
Przyczajenie

Ja współżyję z moim TŻ od pięciu lat i nawet jak spóźniają mi się dni to jestem spokojna bo po pierwsze się zabezpieczałam, a po drugie wiem, że mój partner jest odpowiedzialny i nie zostawi mnie wrazie czego.
Dlatego uważam, że jak już iść do łóżka to z kimś na kim można polegać
kabunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości