|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Tłusta skóra.
Mam 15 lat. Od tygodnia coś mi się stało z cerą. Zawsze miałam ładną z maksymalnie 2 pryszczami. Teraz mam całą tłustą (ohyda), tylko na nosie mi skóra schodzi bo jest wysuszona i mam całe czoło w pryszczach, a policzki, nos i brodę w wągrach. To obrzydliwe. Do tego rozwaliłam wszystkie pryszcze. Wyglądam masakrycznie. Bardzo proszę o radę jakich kosmetyków stosować (teraz myję twarz dwa razy dziennie płynem z garniera i urzywam kremu nawilżającego)? Jakie zabiegi stosować w domu? Jak wzbogacić dietę?
Na razie do lekarza i kosmetyczki nie chcę iść. Bardzo proszę o pomoc |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tłusta skóra.
Najlepiej by było jakbyś poszła do kosmetyczki, na jakieś oczyszczanie czy coś, ona by Ci powiedziała co by najlepiej pasowało Twojej cerze. Ale jeśli już się uprzesz, że nie chcesz iść, to tak: bardzo dobre są peelingi Garnier - czysta skóra, tonik np z Avonu solutions zielony lub clearasil "3 dni", choć możliwe, że np nie powinnaś używać zwykłych peelingów i wtedy używa się enzymatycznych (dlatego mówię o wizycie u kosmetyczki). A do mycia twarzy spróbuj mydła protex (nigdy nie wierzyłam tym piankom itp, a to mydło antybakteryjne działa dobrze) lub mydła siarkowego.
|
|
|
|
#3 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Wizaż to kopalnia wiedzy o trądziku, poszperaj trochę, a dowiesz się tyle o sposobach pielęgnacji, że aż Cię głowa rozboli - ale przynajmniej to Ci pomoże w uzyskaniu ładnej cery
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Co do tłustej cery to mam pytanie... Jakich kosmetyków lub jakie sposoby macie na tlustą cerę, na swiecenie się? Ja już nie daję rady.... Mam tłustą cerę a bazy na tłustą cerę nie da się używać codziennie...
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
polecam zel do mycia twarzy pure zone loreal, mozna zauwazyc po nim znaczna poprawe, ale przy regularnym stosowaniu;p , natomiast zele garniera (pure pore na przyklad) sa do kitu, nie warto inwestowac, wysuszaja za bardzo i mam po nich wiecej pryszczy;p
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam peelingu 3w1 Garnier czysta skóra, tonik do twarzy avon (matujący) i do tego jeszcze krem do twarzy perfecta "bacteria killer"
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
przenieście ten wątek na dermatologię....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.