| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-03-23, 22:31 | #1 | 
| Raczkowanie | ubrać się a przebrać

czy macie taką granicę między ubrać się a przebrać? i jeśli tak, to gdzie ona przebiega?  czy np. poczucie, że wyglądam pięknie, ale strój mnie nie cieszy, nie czuję się w tym dobrze może nią być? mam taki dylemat w swoim przypadku i chciałabym poznać Wasze opinie, za wszelakie będę wdzięczna  pozdrawiam   | 
|     |   | 
|  2010-03-23, 23:39 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Dot.: ubrać się a przebrać

Dla mnie różnica polega na tym, że ubieram się rano i gdy ubieram się w kurtkę przy wychodzeniu na dwór. Przebieram się natomiast, jak wracam z uczelni   albo coś mi nie pasuje. Trochę nie rozumiem zagadnienia, no ale cóż   | 
|     |   | 
|  2010-03-24, 00:07 | #3 | 
| in love with life Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Leśna Kraina 
				 | 

Nie za bardzo rozumiem w czym jest problem. W roznicy miedzy 'ubrac sie' a 'przebrac sie'?

__________________ | 
|     |   | 
|  2010-03-24, 08:40 | #4 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 Ja mam tak często, w danej rzeczy czuję się jak przebrany pajacyk...  dlatego tez nie zakładam ciuchów, które mi nie leżą, w których źle się czuję.. Dana rzecz może mi się podobać na wieszaku, może mi się podobać u kogoś na ulicy, znajomi mogą mi mówic, ze dobrze wyglądam, ale jeżeli ja się czuję nie tak... to po prostu tego nie zakładam. Wg mnie, aby dobrze wyglądać, trzeba się przede wszystkim dobrze czuć w swoich ciuchach. | |
|     |   | 
|  2010-03-24, 09:01 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

a mi się wydaje ze chodzi koleżance o to żeby ubrac sie odpowiednio do sytuacji ale NIE przesadzić czyli nie przebrac . Rozumiecie za duzo dodatków jak choinka    | 
|     |   | 
|  2010-03-24, 09:03 | #6 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: Suwałki 
				 | 

To jest w tym wypadku takie słowo jak "przebrać" ? Nie łatwiej zrozumiale napisać "przesadzić"?  A nie ludzie zastanawiają się o co chodzi..

__________________ Kosmetycznie  Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2010-03-24, 11:23 | #7 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

też nie znam "punktu kulminacyjnego" wątku   ,ale się wypowiem po swojemu  Ubieram się wtedy,kiedy wstaję rano,a przebieram się wtedy,gdy gdzieś wyjeżdżam i mój strój nie pasuje do okoliczności lub kiedy się ubrudziłam itp.   
				__________________ Filologia germańska-Wir beginnen ...   | 
|     |   | 
|  2010-03-24, 11:54 | #8 | 
| na drugie mam Irena Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: mój raj 
				 | 

chyba chodziło o przebranie coś na styl stroju rodem z balu maskowego( celowa przesada) dla jednego to ubranie dla innego przebranie oglądał ktoś wczorajsze rozmowy w toku o cyber coś tam, dla mnie ci ludzie byli przebrani ale dla nich to było normalne codzienne ubranie nie czujesz się w jakimś ciuchu, nie noś go - nie moda a wygoda- moje motto 
				__________________ kiedy życie daje ci w twarz uśmiechnij się i z politowaniem powiedz: bijesz się jak ciota | 
|     |   | 
|  2010-03-24, 12:50 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Ciezko powiedziec o jaki sens chodzi: Ubieram sie rano, przebieram sie w ciagu dnia np. ze stroju dziennego na wieczorowy. Albo: Ubieram sie po swojemu, a przebieram np. w stroj karnawalowy. Tak to pojmuje. 
				__________________ Lubię siłę czerni, i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... | 
|     |   | 
|  2010-03-24, 13:26 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Ja załapałam od razu, o co chodzi w wątku. Moim zdaniem słowo "przebrać się" jest jak najbardziej na miejscu. Ja czuję się "przebrana", a nie "ubrana", jeśli założę coś, w czym czuję się źle, ale wyglądam dobrze, czyli przeważnie jak są jakieś duże okazje i zakładam eleganckie rzeczy, np. marynarkę czy sukienkę.   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2010-03-24, 13:35 | #11 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: Suwałki 
				 | 

Cytat: 
 Też tak czasem mam, ale od razu wtedy zmieniam część niepasującą, bo by mnie szlag trafił poza domem. 
				__________________ Kosmetycznie  Cytat: 
 | ||
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.