i jeszcze raz krecone włosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-01-05, 21:06   #1
agawolf
Przyczajenie

i jeszcze raz krecone włosy

Mam ogromny problem z włosami. Do tej pory (mam32 lata) żaden fryzjer nie obciął ich dobrze. Byłay naturalnie jręcone, jednak obecnie fdarbuję je raz na 2 m-ce na czarno i prostują się. Jednak nadal są nijakie nie można ich ani wyprostowac ani nie są kręcone. Do tego żadne kosmetyki (lakiery czy żele) nie są w stanie ich utrzymac w wyznaczonym miejscu. Myślę, że troche odzwierciedlaja mój charakter są trochę szalone i rozwichrzone, bardzo "emocjonalne". Fakt pozostaje faktem są niesforne, robią co chca i mnie nie słuchają. A co z tego że od fryzjera wychodzę zadowolona, kiedy po 2 godzinach robi się to samo.
Z góry dziekuję za pomoc

Edytowane przez agawolf
Czas edycji: 2010-06-08 o 20:36 Powód: zdjęcie
agawolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-06, 08:25   #2
agniessia23
Przyczajenie

GG do agniessia23
Re: i jeszcze raz krecone włosy

może lepiej by się układały gdyby nie były wystopniowane,tylko obcięte na prosto?
agawolf napisał(a):
> Mam ogromny problem z włosami. Do tej pory (mam32 lata) żaden fryzjer nie obciął ich dobrze. Byłay naturalnie jręcone, jednak obecnie fdarbuję je raz na 2 m-ce na czarno i prostują się. Jednak nadal są nijakie nie można ich ani wyprostowac ani nie są kręcone. Do tego żadne kosmetyki (lakiery czy żele) nie są w stanie ich utrzymac w wyznaczonym miejscu. Myślę, że troche odzwierciedlaja mój charakter są trochę szalone i rozwichrzone, bardzo "emocjonalne". Fakt pozostaje faktem są niesforne, robią co chca i mnie nie słuchają. A co z tego że od fryzjera wychodzę zadowolona, kiedy po 2 godzinach robi się to samo.
> Z góry dziekuję za pomoc

agawolf napisał(a):
> Mam ogromny problem z włosami. Do tej pory (mam32 lata) żaden fryzjer nie obciął ich dobrze. Byłay naturalnie jręcone, jednak obecnie fdarbuję je raz na 2 m-ce na czarno i prostują się. Jednak nadal są nijakie nie można ich ani wyprostowac ani nie są kręcone. Do tego żadne kosmetyki (lakiery czy żele) nie są w stanie ich utrzymac w wyznaczonym miejscu. Myślę, że troche odzwierciedlaja mój charakter są trochę szalone i rozwichrzone, bardzo "emocjonalne". Fakt pozostaje faktem są niesforne, robią co chca i mnie nie słuchają. A co z tego że od fryzjera wychodzę zadowolona, kiedy po 2 godzinach robi się to samo.
> Z góry dziekuję za pomoc
agniessia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-06, 17:46   #3
Szarada
Zakorzenienie

Mam bardzo podobny problem z włosami - są ani to proste, ani kręcone. Układanie jest koszmarnie trudne i najczęściej w ogóle nie daje rezultatów. Próbowałam różnych preparatów do układania, prostowania włosów i guzik. Mam na nie jeden sposób - po prostu noszę długie. Wtedy pod własnym ciężarem się prostują i jakoś wyglądają.

Sorki jeśli Cię rozczarowałam, ale taka jest prawda o naszych włosach
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-06, 19:53   #4
agawolf
Przyczajenie

Wiesz co staram się zapuścić, ale strasznie długo rosną i jeszcze mi się nie udało zapuścic na długie. Poza tym, one są tego typu: grube u nasady cienkie na końcach i jak tylko robią się dłuższe to te końcówki są jak mysie ogonki
Stary 2004-01-07, 20:01   #5
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

moze jakbys wycieniowala wloski,i dala im troche swobody i polubila je, na tej fotce drugiej wystrzepione wloski na bokach beda fajnie nawet lekko falujace, oczywiscie musisz uzyc dobrej pianki do ukladania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia (2) b5.jpg (6,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura 13[1].jpg (24,8 KB, 1 załadowań)
Stary 2004-01-07, 20:53   #6
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Ja bym postawiła na wydłużenie przodu (zapuszczenie grzywki i podcieniowanej góry) bez zapuszczania tyłu, tak, zeby osiągnąć podobny efekt jak na focie Skrzyneckiej - ona ma właśnie takie włosy ni kręcone, ni proste Masz zdaje sie włosy podcieniowane od góry - przy Twoim typie włosów wersja "z przodu krócej, z tyłu dłużej" niestety raczej nie będzie wyglądać korzystnie

Oprócz zdjęcia Skrzynki daję kilka wariantów, w których także bym Cię widziała. Zwłaszcza zwracam Ci uwagę na fotkę z dość wysoko podciętym tyłem, który tworzy śliczną "bombkę" Wszystkie fryzurki mają długą grzywkę

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-08, 18:09   #7
agawolf
Przyczajenie

Jesteś super, masz rację, te fryzurki są w miarę sensowne drukuję je sobie i idę do fryzjera (razem z Twoimi wskazówkami, bardzo Ci dziekuję, olśniłaś mnie. Jak mi cos wyjdzie napiszę. Jeszcze raz dzięki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości