|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak dojść do siebie po antybiotykach, sterydach itp.?
no wiec własnie.
nabawilam sie hm paralizu twarzy, mozna to tak nazwac. bylam chora, zawialo mnie na dodatek i nie moge ruszac prawa czescia twarzy. zastrzyki, antybiotyki, i teraz własnie sie dowiedzialam ze jeden z lekow to typowy steryd. poczytalam, przerazilam sie, ze spuchne, dostane owłosienia i w ogole. mam to brac przez 2 tyg, zastrzyki przez 10 dni. jesli dobrze pojdzie, bo wiem jak nie wiem czy mi paraliz zejdzie? no ale szlachetne zdrowie, nikt sie nie dowie.... i juz tak mysle, ze kurde nie dosc ze od siedzenia w domu sie roztyje, od sterydow spuchne, cera od braku tlenu mi poszarzeje, to na dodatek moja wątroba od antybiotykow moze zacząc szwankowac. wiec tak sobie mysle, jak juz sie wzmacniac tzn. moge cos robic, zebym po powrocie do zdrowia wyglądała jak człowiek plus zeby pomoc sobie w środku? i pozniej co powinnam jesc po zakonczeniu kuracji, jakies sporty? help. nie chce na lato wyglądac jak beczka.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak dojść do siebie po antybiotykach, sterydach itp.?
Ojej,chyba Ci nie pomogę
![]() Napiszę tylko,że swojej córce serwuję w czasie antybiotykoterapii Lacidofil. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Coś osłonowego k0oniecznie (spytaj w aptece, bez recepty to jest) i absolutnie nie bierz dodatkowych witamin, które są pożywką dla antybiotyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Powinnas brac leki oslonowe, ale to powinien Ci dobrac lekarz.
Inna sprawa, ze 2 tygodnie, to branie stosunkowo krotkotrwale.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A sterydów nie podaje się przypadkiem tylko na samym początku porażenia nerwu twarzowego (bo wnioskuję, że to właśnie masz)? I od tak krótkotrwałego ich podawania nie powinnaś utyć, dostać trądziku czy nadmiernego owłosienia. Jest to prawie że niemożliwe.
Co do antybiotyków to jeśli masz je w formie zastrzyków to wszystkie Lacydofile i inne osłonowe sobie daruj, bo one działają osłonowo na żołądek (pomagają przywrócić naturalną florę bakteryjną). A to co napisała szajajaba to już w ogóle dla mnie coś dziwnego. Witaminy pożywką dla antybiotyków? Skąd ty taką teorię wytrzasnęłaś dziewczyno? W porażeniu nerwu twarzowego podaje się wit B12 i chyba B1 w zastrzykach. Ale to lekarz ci powinien zlecić, bo i tak jest na receptę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
aeronauto bo ja własnie mam poczatek, w niedziele mi sie wszystko zaczelo, od wczoraj biore zastrzyki a od dzisiaj te smieszne sterydy : Pabi-Dexamethason. porazenie wyszlo w niedziele a wczesniej bylam przez tydzien chora i tez jadłam antybiotyki wiec w sumie przez jakies 3 tyg bede je brala jak dobrze pojdzie. oprocz zastrzykow,własnie z tymi B1 i B12, biore jeszcze antybiotyk normalny na zapalenie ucha. troche mnie uspokoilas, ze kurde mi nie zdaza zadziałac, wystarczy mi juz sam fakt ze wyglądam jak dziwoląg teraz.
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mój facet brał w czasie kuracji antybiotykowej Multilac. Priobiotyki działają osłonowo na różne miejsca, nie tylko na żołądek. Wymieniony przez ze mnie akurat pomaga odnowić florę bakteryjną żoładka, ale są inne np. Femina - florę bakteryjną układu moczowo-płciowego kobiety. Na jelita np. Lactoseven.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja staram się zawsze pilnować żeby po antybiotykach zawsze podratować swój organizm. Mój mąż uważał kiedyś że to wielka ściema i nic nie da, no i doigrał się. Nie powiem gdzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
No ja też kiedyś to bagatelizowałam ale teraz staram się brać probiotyki.
Multilacu jeszcze nie miałam napiszcie o nim coś więcej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Multilac ściślej mówiąc to synbiotyk czyli zawiera bakterie probiotyczne i oligofruktozę, która jest tak jakby pokarmem dla tych bakterii aby szybciej się namnażały, przynajmniej ja to w ten sposób pojmuję.
Ogromnym plusem multilacu jest fakt, że nie trzeba trzymać go w lodówce a to dzięki temu że bakterie zamknięte są w takich specjalnych kapsułeczkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Autorko wątku:
Vitaminum B compositum Essentiale forte lub jego odpowiednik (np. Esseliv) bądź np. Sylimarol Osłonowo na p. pokarmowy - np. Linex forte, Trilac itp. Poza tym napiszę tylko, że 2 tyg. antybiotykoterapia i sterydoterapia jest terapią krótkotrwałą, więc nie powinnaś mieć większych obaw ![]() Zdrówka życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.