![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Okropne włosy - co robić ?
Drogie Panie !!!
Mam poważny ( przynajmniej moim zdaniem) problem . Mianowicie moje włosy wyglądają jak kupa siana ![]() są pocieniowane , zwłaszcza w dolnej "części" . Mój problem ( a właściwie ich problem) polega na tym , że końcówki ,pomimo tego ,że są zdrowe - nie rozdwajają się itd. są matowe , "sianowate" . W moim wieku(mam 14 lat) jest to poważny problem , ponieważ kiedy szykuje się rano do szkoły wszystko muszę zrobić w ekspresowym tempie i nie mam ABSOLUTNIE czasu żeby je myc , suszyć a już napewno je prostować . Zazwyczaj wiąże je w kucyk , to wszystko. Myślę jednak ,że jest to bardzo nudna i mało atrakcyjna fryzura . Zdaje sobie też sprawę z tego ,że dłuższe czesanie się w ten sposób może uszkodzić cebulki a co za tym idzie - doprowadzić do zniszczenia włosów. Zazwyczaj myję włosy co 3 dzień ( nie mam problemów z przetłuszczaniem ), a i tak zawsze wyglądam jak lew- DOSŁOWNIE ![]() .Ta fryzura też jest ok , muszę powiedziec ,ze mam prawie takie wlosy jak Kristen ( ksztalt) i identyczna dlugosc ) Podoba mi się też jak np. wyszłam z salonu fryzjerskiego i miałam idealnie proste gładkie i lśniące włosy . Dosłownie przy najmniejszym ruchu gowy każdy włos "szedł' w inną stronę . Były pojedyncze a nie jak jedna poplątana puszysta całość . Nie chce katować swoich włosów gumkami , czapkami , prostownicą itd. ale też nie chcę mieć na gowie siana !!! Z góry dziękuje za odpowiedź !!! Edytowane przez czarodzieka Czas edycji: 2010-05-02 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Okropne włosy - co robić ?
tym włosom potrzebne jest natychmiastowe odżywienie i regeneracja. Nic dziwnego, że są takie skoro nie używasz niczego poza szamponem. Kup sobie jakąś odżywkę z jedwabiem albo coś mocno nawilżającego - polecam głęboko nawilżający produkt firmy Nivea. A poza tym to spróbuj domowych masek albo tych kupnych i rób im zabiegi przynajmniej ten raz na tydzień i problem powinien zniknąć. Trochę trzeba o nie zadbać.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Powiem Ci,że mam podobny problem z tym ,że moje włosy są jeszcze bardzo gęste i kręcone. Ciężko nad nimi zapanować a prostowanie zajmuje mi ponad pół godziny... razem z Tobą czekam na jakieś odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
odżywianie i traktowanie produktami do takich włosów jakie posiadacie i zobaczycie efekty.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ponieważ masz 14 lat, nie ma co proponować drogich fryzjerskich kosmetyków. Osobiście polecam ( i nie tylko ja) odżywkę Kallos - Crema al Latte
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-do-wlosow.htm daje niesamowity efekt nawilżenia już po 1 zastosowaniu i kosztuje ok. 20 za 1 litr! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mialam juz chyba 5 roznych odzywek , regularnie stosuje jedwab , szampony do mojego typu wlosow itp. NIC NIE POMAGA . Naprawde , dbam o nie , bo bardzo je lubie , ale chce zeby wygladaly ladnie i schludnie a narazie to tylko jedno wielkie siano ...
![]() (Przepraszam za brak polskich znakow ale klawiaura cos sie psuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
A moze problemem jest zdrowie? Zastanow sie jaki masz tryb zycia? Czy przechodzisz przez jakis stres? I co wazne; jaka masz dietę? Warto łykac suplementy diety i obowiązkowo jesc warzywa, owoce, chude mięso i zdrowe tłuszcze!( tzn. oliwa z oliwek ,awokado, morskie ryby, orzechy itp.) dieta naprawdę bardzo odbija sie w stanie włosów. A jeżeli masz naprawdę zniszczone włoski to może jedna zastanów sie nad ich obcięciem?
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a wypróbuj taką domową maseczkę : żółtko [jedno albo i dwa] oliwa z oliwek/ olejek rycynowy i trzymaj pod czepkiem i ręcznikiem przynajmniej z 20 min, ten czas możesz spokojnie wydłużyć
![]() ![]() ![]() ![]() Ja czasem nawet trzymam na głowie ponad godzinę ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hmmm... Juz teraz sama nie wiem . Od zawsze moje wlosy zawsze sie puszyly , ale teraz jak je pocieniowalam to staje sie to nie do zniesienia . Jezeli nie mam swiezo umytych wlosow to tylko koncowki sa nieznosne . Calosc blyszczy sie wieczorem na 2 dzien od umycia wloskow. Tutaj jest ich zdjecie ( dzisiaj robione , 3 dzien po umyciu) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1a3f10eb0.html
Dziekuje za WSZYSTKIE odpowiedzi !!! Jestem pewna ze wszystkie bardzo mi pomoga i postaram sie wyprobowac kazdy sposob. tranqil babe nie mam az tak zniszczonych wlosow ![]() Elewyn , czy trzeba najpierw umyc wlosy czy dopiero potem ,zmywajac ta cala maseczke ? Edytowane przez czarodzieka Czas edycji: 2010-05-02 o 22:32 Powód: błędy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
WAXa nakłada się na umyte włosy, potem tylko spłukać, z tą domową postępuję podobnie, tyle że, ja myję włosy rano i nakładam maseczkę jak wrócę ze szkoły, spłukuję i rano znowu myję włosy... niestety muszę je myć codziennie, mam włosy przetłuszczające się przy głowie, przesuszone na końcach
![]() ![]() Podczas stosowania sama zdecydujesz jak dla Twoich włosów najlepiej, kiedy myć i wg ![]() Mówisz, że żałujesz postopniowania włosów- znam ten ból...
www.ellewyn.soup.io Edytowane przez Elewyn Czas edycji: 2010-05-03 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Okropne włosy - co robić ?
Cytat:
![]() Obciecie ich moze jedynie pogorszyc sytuacje. Ja mam podobne wlosy dlatego ze sa krecone i czasem je krece dyfuzorem a czasem najpierw je prostuje kazde pasmo na szczotce potem dopiero prostownica raz na mycie czyli co dwa czasem trzy dni. I wlosy tak trzymaja sie do kolejnego mycia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
próbowałaś maseczki Wax? nie? to spróbuj, mi pomogło. Ja mam włosy cienkie, puszące się, suche końce i tłustą skorę głowy (i pomógł wax). Jak Ci się puszą to stosuj może jedwab chi lub biosilk. Są b. dobre i wydajne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wątek na temat puszących się włosów - https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...z%B1ce+w%B3osy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze dodałabym pielęgnację olejami (rycynowy, z pestek winogron, kokosowy, ze słodkich migdałów, oliwy z oliwek, sezamowy...)
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak kolezanki polecam Waxa i domowe maseczki. A moze jeszcze powinnas stosowac jakies tabletki np Skrzypovite lub Belisse i zacznij pic pokrzywe podobno dziala cuda, ja osobiscie jeszcze nie probowalam ale od jutra mam taki zamiar ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
co do jedwabiu-czytałam że, on tylko tymczasowo poprawia ich wygląd, ale nie wpływa na ich stan, zdrowie, można porównać do np... nie wiem- pianki czy lakieru do włosów, gdy się je zmyje to nie ma różnicy czy się zastosowało czy nie i na nowo trzeba
![]() Daj znać, jak wypróbujesz tą maseczkę ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Wychodzi na to,że muszę łykać witaminy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja olejek rycynowy stosuje razem z nafta kosmetyczna przed myciem wloskow ( dzis pierwszy raz nalozylam oljek kokosowy , oczywiscie z odrobina ol. rycynowego). Olejek rycynowy dodaje rowniez do szamponu ![]() ![]()
Dbam o włosy: nawilżam wzmacniam regeneruję zapuszczam Edytowane przez monjas1988 Czas edycji: 2010-05-03 o 22:38 Powód: przeliterowanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ty się dziewczyno ciesz ,że przynajmniej grube włsoy co ja mam powiedzieć ze swoją cienizną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki ktorych uzywam :
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
ja jak miałąm cienkie i wypadające włosy to przeczytałam w necie o olejku rycynowym. serio! jest GRNIALNY! kupuje sie go w aptece i kosztuje ok 2zł. ja zawsze do miseczki kciapuje jedno żółtko od jajka ,troche oleju kuchennego i tego olejku, ale nie za duzo, przed umyciem na mokre włosy wsmarowuje to coś i czekam ok 10 nim. trzeba dokladnie spłukac i normalnie umyc włosy. efekty są. włosy są grubsze zdrowsze , sa mocniejsze i co najlepiej-nie przetłuszczaja sie tak szybko. jedyna wada to taka ze przyciemnia on włosy.. olejek rycynowy mozna tez uzywac do rzęs i brwi równiez pomaga. polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
pewnie nie wszystkim się to spodoba, ale:
![]() od wczoraj po powrocie do domu wcieram we włosy oliwę z oliwek i duużo odżywki do włosów [te zwykłe z Ziaji], spinam klamrą i tak do wieczora, myję włosy i pozostawiam do wyschnięcia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak sie zmywa ?
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
dość w porządku
![]() ![]() normalnie myję włosy szamponem
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
to ja tez polecę oleje( choc jezeli masz delikatne wlosy to uwazaj, ja stosuje rzadko gdyz potem zmywanie takiego oleju pozbawia mnie masy włosów
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Jak wyprostujesz te włosy to bd miała proste i ci nie bd odstawac. Mam tak samo...wycieniowane włosy i na dodatek trochu zniszczone (3 lata prostowania robia swoje) jak umyłam włosy i nie wyprostowałam wygladam jakbym miała siano a jak wyprostuje wszysycy gadaja ze mam zadbane i lśniace włosy. Prostownica wygładza łuski wiec jets taki efekt. Mam gorsze włosy po umyciu niz ty!
Kupiłam ostatnio Nivea Intensywna regeneracja i od kilku dni robie kucyka i nie prostuje włosów i sa w lepszym stanie. Warto tez wcierac olej rycynowy a jak nie chcesz to odzywe z ziaji z olejkiem ycynowym, robic maski itd.
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu chodzi o odżywienie włosów.
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Taaak , na prostownicę nigdy się nie zgodzę
![]() ![]() Hmm... Ostatnio myślałam nad zainwestowaniem w grubą lokówkę ( taką 38mm) . Co o tym myślicie ? Może zamiast prostować moje włosy , warto podkreślić ich objętość (i grubość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Uuups ... Widzę , że temat podupadł
![]() Włosy stały się idealnie gładkie , końcówki jak jedwab i taaak pięknie się błyszczą ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.