|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() łysina u 19-latka
Witam. Ostatnio moj 19-letni chlopak zaczyna narzekac na zakola, ktore w jego mniemaniu staja sie wieksze i wieksze. Faktycznie, na zdjeciach z poprzednich lat, jego czolo nie konczylo sie tak wysoko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: łysina u 19-latka
A jak z włosami "stoi" ojciec Twojego chłopaka? Może to jest uwarunkowane genetycznie i w takiej sytuacji niestety żadne kosmetyki nie pomogą. Mój kuzyn też ma taki problem odziedziczony po tatusiu i nie może z tym nic zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja nie sądzę, żeby cokolwiek mogło mu pomóc. U facetów takie łysienie jest zazwyczaj genetyczne, a no nie ma rady. Może dałoby się to minimalnie opóźnić, ale czarno to widzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ojciec ma 50 lat, i ma na czubku głowy takie "gniazdo", czy jak to tam się nazywa, wiec łysieje całkiem inaczej niż mój TŻ, któremu z kolei póki co widać tylko zakola.
Czy sposób, w jaki sie łysieje, tez sie dziedziczy? Co z tymi wszystkimi specyfikami na porost włosów? Myślicie, ze naturalnych skłonnosci nie da sie oszukac...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Sposób łysinia też się dziedziczy. A specyfiki na porost włosów działają różnie. Trzeba próbować. Tylko wyobraź sobie faceta testującego na przykład maseczki do włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Można próbować różnych kosmetyków tylko nie wiadomo czy to coś da. Przynajmniej jest poczucie, że się coś robi a nie bezsilnie patrzy w lustro na coraz większe zakola.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a używa/używał gumy do włosów? dużo moich znajomych skarży się na większe wypadanie włosów od kiedy zaczęli używać gumy zamiast żelu
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Co prawda facetem nie jestem, ale mam zakola tak jak mój ojciec
![]() ![]() Tak to wygląda: http://www.he.com.pl/Hair_Protect_Me...tykul-969.html Może warto spróbować?
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Problem Twojego chłopaka może też być spowodowany nieprawidłowym wydzielaniem się hormonów (któregoś/którychś z nich za mało lub za wiele). Jeśli tak jest,żadne kosmetyki nie pomogą. Jeżeli problem postępuje powinien zbadać krew (poziom hormonów). Innym powodem może być złe odżywianie się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Jedyny ratunek, to sumplementy diety i szampon NISIM Fast, znajdziesz go na KWC na wizażu. Belissa itd, oraz tak jak radziły koleżanki wizyta u lekarza i spr. poziomu hormonów i krwi. I zakaz używania gum, lakierów, brylantyn i wszystkiego do włosów. Kup mu skrzyp polny w saszetkach do herbatki np. Receptury Natury, znajdziesz w aptekach a kosztuje jakieś 5-6 zł. Albo użyj starych babcinych metod tzn. weź jajko , rozbij skorupkę, a jego zawartość na włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
Podałam Nisim jako przykład, gdyż nie wiadomo, czy to wzmożone tworzenie się zakoli u chłopaka założycielki tematu jest spowodowane hormonami, czy genetyką itd. Jeśli nie, a jest to spowodowane złą dietą lub nadmierną stylizacją, to Nisim jak najbardziej polecam, mojemu mężowi bardzo pomógł. Przy problemach z hormonami też słyszałam, że pomaga, więc trzeba wypróbować, ja tak zrobiłam i śmiało mogę się na ten temat wypowiedzieć, nie wiem jak Ty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
na łysienie u męzczyzn moze pomóc tylko dermatolog. Jest to łysienie o podłozu genetycznym i hormonalnym. Żadne wcierki itp nie zatsopują tego na dłuzej, bo mieskzi mają zakodowane, zeby obumrzec. Specjalne preparaty oraz kuracje hormonalne pomoga, ale na krótko. Jeden łysieje w wieku lat 19 ale powoli a inny po 30 natychmiastowo. Nie ma reguły. Męzyczyzni pod tym względem maja przekichane.
nisim przyspiesza porost a nie hamuje łysienie, tym bardziej tego pochodzenia androgenowego. a zakola do takiego się kwalifikują.
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-06-15 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
popieram- tylko dermatolog i to najlepiej taki, który się na tym zna. a skłonność do łysienia niekoniecznie dziedziczy się po ojcu- mamy w sobie mix genów i nie wiadomo, które dojdą do głosu. znam chłopaka, którego ojciec ma bardzo bujną czuprynę, to samo jego rodzeństwo, a on ma ogromne zakola i łysy placek na czubku głowy w wielu 22 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
w przypadku łysienia męskiego androgenicznego jednym skutecznym lekiem jest Loxon do kupienia w aptece za ok 25 zł. w łysieniu androgenicznym żadne skrzypy, belissy nie pomoga, szkoda kasy.
Loxon Preparat pobudza porost włosów w łysieniu typu męskiego u mężczyzn i u kobiet. W łysieniu androgenowym korzystnie wpływa na mieszki włosowe. Wg producenta efekt leczniczy występuje u 55-80% leczonych: początek zahamowania wypadania włosów po około 2 miesiącach, porost pojawia się po 4 miesiącach a maksymalny efekt - po około 12 miesiącach systematycznego stosowania preparatu. Uważa się, że poprawa owłosienia związana jest ze zwiększeniem przepływu krwi przez skórę. Wyniki leczenia są w znacznym stopniu uzależnione od systematycznego stosowania preparatu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Niech spróbuje używać ampułek przeciwko wypadaniu włosów. Joanna albo Radical. Może mu brakuje jakiś witamin ? To powinien brać suplementy...(jak to podkreślila moderatorka) a w ostateczności dermatolog.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Tylko wizyta u dermatologa może pomóc. Domowe sposoby nic tu nie pomogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej Kobietki.
Ech te włosyy.... Zapuszczam już dosyć długo i cały czas maluje na odcienie czerwieni < R15 Palette > i ostatnimi czasy strasznie dużo włosów mi zaczęło się sypać z głowy... Stosowałam odżywki przeróżniaste i nadal to samo. Aktualnie zmieniłam szampon na Dove therapy z tym odbudowującym serum . Może coś pomoże... No ale właśnie piszę żeby się Was kochane zapytać czy konieczne jest odrzucenie ![]() Kiedyś miałam takie grube gęste włosy, teraz przedzuiałek mam taki przeżedzony , że jestem w szoku... Podobno dobra jest skrzypowita . Farbuję włosy dość częęsto, stwierdziłam, że teraz będę odnawiać kolor szamponetkami czerwonymi, zobaczę czy się poprawi... Ech mam nadzieję, ze pomożeciee i napiszecie "Kochana nie musisz porzucać swoich czerwieni ! " ![]() Naturalny mam ciemny blond więc do tego musiałabym rozjaśniać tzn przez conajmniej tydzień-dwa chodzić na rudo. :P Help.! ![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Skarb Q
Przede wszystkim jak ja farbowałam Palette to mi podobnie włosy wypadały...Może w mniejszej ilości, ale jeśli bym to robiła cały czas jak Ty to na pewno bym miała tak samo. Skończ z farbami przynajmniej z Palette i farbuj Szamponetkami np. Casting...Włosom daj odpocząć i je odżywiaj, nawilżaj ... Ampułki Joanny bądź Radicala polecają inni. Ja osobiście jak mi włosy w nadmiernych ilościach wypadały to piłam herbate z pokrzywy i stosowałam błoto z glinką Bielenda cena ok 13 zł w Drogerii Naturze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.