|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Delikatna sprawa! Czy powinnam piwedziec pierwsza, że kocham?
66
Edytowane przez hello_lucy Czas edycji: 2010-07-27 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Delikatna sprawa! Czy powinnam piwedziec pierwsza, że kocham?
Z jednej strony przedstawiasz zwiazek jako udany,z drugiej w zlym swietle. Czytalam kiedys jakis artykul,ze wsrod kobiet panuje ogolne przekonanie,zeby brac co nam los przyniesie,ze jesli jest dobrze to przeciez nie moze byc lepiej,dlatego czesto tak malo wymagamy od mezczyzn (czyt. jesli wykazuje choc minimalne zainteresowanie kobieta to mozna uznac to jako zwiazek). Owszem sa kobiety bardzo wymagajace,ale mysle,ze w tym artykule jest troche prawdy. Nie czujesz sie z nim szczesliwa, ale jestes wdziecza,ze spedza z Toba czas,ze Cie szanuje i jest dla Ciebie uprzejmy,ale na Boga,dla mnie to zwykle zasady wspolzycia miedzyludzkiego,zwykla serdecznosc ktora mozna okazac koledze,czy przyjacielowi. Zwiazek to cos wiecej.
Ja bym zapytala. To dorosly facet,powinien sie zadeklarowac,a nie bawic w jakies gierki. Pol roku to kawal czasu,pewnie masz racje,ze on jest po prostu wygodny i nie chce sie deklarowac,ale moze ma problem z okazywaniem uczuc?Nie zapytasz,nie przekonasz sie,ale z pewnoscia wasz zwiazek nie jest normalny. Ja tam wole wiedziec na czym stoje.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jezeli czujesz ze kochasz to to powiedz, czy chcesz to powiedziec tylko po to zeby oczekiwac tego samego wyznania?
a o komplementach mozesz wspomniec, ze lubisz je slyszec, ze jest ci milo. niektorzy nie są zbyt wylewni. wg mnie powinno sie mowic od razu jak cos nie pasuje, po co problem ma narastac?
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
Poł roku to trochę długo,ja bym się o komplement to upomniała.
Edytowane przez Maciejewska Czas edycji: 2010-06-20 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Powinnaś z nim porozmawiać o uczuciach, Twoich i jego. Nie ma reguły, że to facet powinien pierwszy wyznać uczucie. W moim związku ja wyznałam pierwsza, że kocham i w odpowiedzi otrzymałam to samo wyznanie. Może też to taki typ faceta, że nie jest wylewny i myśli, że skoro z Tobą jest to znaczy, że nie musi Ci prawić komplementów, bo już Cię ma. Porozmawiaj z nim i mu powiedz, że byłoby Ci miło i przyjemnie jakbyś od czasu do czasu usłyszała od niego coś miłego. Na pewno zrozumie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
zapytaj go wprost i nie czekaj az sam sie domysli o co Ci chodzi bo facetom przychodzi to z trudem. zapytaj czemu nie mowi Ci ze jestes ładna itd. mysle ze zwykla rozmowa rozwiaze wiele watpliwosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja bym się raczej zapytała czego oczekuje od tego związku? I czy on po prostu nie chce się zakochać bo ma np. złe przeżycia i się nie wiem, boi?
Może on jest typem człowieka, który się wolniej angażuje i otwiera na drugą osobę? Dla mnie pół roku to nie jest dużo, ja po pół roku byłam zakochana,teraz po półtora jestem baaaaardzo zakochana, ale by od razu o miłości mówić? nie znasz go tak naprawdę, bo nie przeżyłaś z nim dużo różnych sytuacji by się przekonać, że tylko on jest najważniejszy i Ty dla niego. Po za tym dla każdego miłość znaczy co innego, po mojemu to Ty jesteś bardzo zakochana, jak już to bym mu powiedziała w żarcie jakoś, że zła jesteś na siebie bo się w nim zakochujesz:P jak ja tak powiedziałam mojemu TŻ to mnie przytulił i powiedział coś jakoś bym nie była zła. Nie odpowiedział mi tego samego, ale to, że wtedy mnie przytulił i pocałował było dla mnie ahhhh... ![]() ![]() Wy się tak naprawdę dopiero poznajecie. Skoro jesteście pół roku a widzicie się 1 w tygodniu to tak jakbyście byli z 2 miesiące... po za tym wiadomo, że na początku jest bardzo silny pociąg, moje wyznania i jego na początku polegały właśnie na mówieniu o tym jak na siebie działamy i to bardzo mi się podobało ![]() PS: a co do komplementów to spotkałam się u kilku mężczyzn z tak durnym podejściem a mianowicie, że swojej byłej mówili dużo komplementów ona obrosła w piórka - że co to ona nie jest- i zostawiła ich i dlatego mi np. nie mówili komplementów. Wyperswadowałam to jakoś z głowy bo coż to za debilizm... Może też coś mu się takiego do główki uwaliło
...Ja w tym co dobre i leciutkie chce zanurzyć się i w tym pływać... ![]() I love my live ![]() Sprawdź czy nie popełniasz błędów w związku : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=487527 Edytowane przez Still_Alive Czas edycji: 2010-06-20 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja na twoim miejscu bym pierwsza mu tego nie mowiła.
A tak szczerze mówiąc,to dziwna dla mnie troszke ta sytuacja- jak mozna byc z kims kto nawet niewiadomo czy nas kocha?I to pol roku? Absolutnie powinien to ci juz dawno powiedziec,jesli chcial cie zdobyc. Z opisanej sytuacji wynika że: a) jest typem zamknietym w sobie,kocha cie ale boi sie tego przyznac b)nie zależy mu na tobie i robi to dla wygody. Porozmawiaj z nim szczerze i wybadaj jak on podchodzi do tego związku. Pół roku to dośc sporo czasu. Jeśli dalej ta sytuacja się nie poprawi to prędzej czy później odejdziesz od niego,bo jestes osobą której potrzebne są komplementy i zapewnienia o miłości,a on ci tego nie daje.Będziesz się martwic - a moze juz mu się nie podobam itd- z tego z reguly nie wynika nic dobrego.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Jak spotykanie się raz na tydzień przez pół roku można nazwać długim okresem czasu! Widzą się np. ciągle sami, nie wiedzą jak zachowują się w różnych sytuacjach, w gronie znajomych, ogólnie mało o sobie wiedzą skoro czas spędzają na seksie, przytulaniu czy np piciu piwa w klubie bo nie wiem jak spędzają czas! To tak jakby byli ze sobą dopiero miesiąc i się poznawali. No takie moje zdanie
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Still_Alive: w pewnym sensie masz rację,ale biorąc ogolnie pod uwagę to dla mnie pół roku to sporo bycia razem na takiej luźnej stopie. decydujemy się na bycie z kimś chyba wtedy jesli wiemy ,że zakochaliśmy się w tej osobie i ta miłośc jest obustronna,a nie na odwrót związek-> zakochanie.
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja bym się upomniała o komplementy,i zapytała wprost czy coś do mnie czuje.i ja się nie zgodzę,z tym że 'kocham' po pół roku to długo - każda para ma swój czas na to wyzanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aj aj , relacje między ludzkie są skomplikowane i nie da się ich kurczę ładnie zaanalizować:P
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i co do tych rzadkich spotkań-czasem po prostu nie da się częsciej-szkoła ,praca ,miejsce zamieszkania i niestety nie można,ale wcale to nie znaczy że tej miłości nie ma tylko dlatego że rzadko się widują
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2010-06-20 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ahhh ![]() ![]() ![]() ale ilu ludzi tyle różnych związków i sytuacji. Każdy ma inny początek,inny środek i inny koniec - (ja osobiście marzę o takim jak w filmie "pamiętnik" ah ah ah ah! żeby razem umrzeć w śnie ![]() ![]() A co do autorki to ciężko dać dobre rady, bo właśnie Ty z Twoim TŻ spotykałaś się długo, znaliście się już i podkochiwaliście się w sobie, obstawiam też, że nie mieliście wcześniej jakiś mocnych urazów dlatego też łatwo było wam szybko się na siebie otworzyć -choć czy szybko ? w końcu 2 lata zeszło byście w końcu się zaczęli spotykać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jak widac szczęśliwy związek na twoim przykładzie mozna zbudowac w poczatkowym stadium tylko na pociągu fizycznym ![]() a co do autorki to wydaje mi się że jak narazie jej związek bardziej przypomina przyjaźń niż miłośc -miejmy nadzieję że się rozwinie pomyślnie ![]()
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2010-06-20 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a dla mnie jak chlopak najpierw mowi ze ''pragnie'' zamiast ''kocham'' to nic dobrego to nie wroży ..
Wiadomo ze kazdy człowiek jest inny, i moze twoj chlopak potrzebuje jeszcze czasu na takie wyznania, aczkolwiek jak dla mnie bardzo dziwne jest to ze nie uslyszalas przez pol roku zadnego komplementu .. ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo pomyslałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
No skoro pytasz swojefo faceta, co do Ciebie czuje i on Ci mówi o zwykłym pociągu fizycznym do Ciebie('Pragnę Cię') to znaczy, że tak jest...i nie powiedział, że Cię kocha, bo zapewne jeszcze tak nie jest
![]() Ja bym nie wyskakiwała na razie z wyznaniami miłości. Tylko jeszcze trochę poczekała... ![]() Ale tak jak dziewczyny mówią dziwny troszkę ten Wasz związek...jak taka przyjaźń tyle, że macie jeszcze zycie intymne... ![]() Ale ja myślę, że może uczucie do Ciebie takie głębokie przyjdzie z czasem ![]()
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Hm... i własnie tak szczerze mówiąc to własnie tak sie czuje, jak napisalam jedna z Was jak w przyjazni z życiem intymnym. Tzn ja kocham mojego TŻ i to jest fakt, że okazuje mu wiecej czułosci niż na poczatku, ale wydaje mi sie i jednoczesnie niepokoi mnie to, że na moim TŻ nie robi to żadnego wrazenie, jakby nie miało to różnicy czy z mojej strony np. padaja jakies cieple słowa czy nie. Jesli mnie nie kocha jeszcze to okej, nie ma sie co spieszyc, ale chcialabym aby mimo wszystko traktowal mnie z troche bardziej wyjatkowo lub chociaz czuła, że sie stara (w koncu jestesmy razem, że tak powiem tak formalnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Jestem z moim facetem 5 lat i to ja jako 1 powiedziałam "kocham Cię". Nie żałuję tego, bo wiedziałam, że jestem pewna tego uczucia i to niczego nie zepsuło.
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- A nawet jesli nie odpowie Ci : "ja Ciebie też" to spokojnie nie masz się czym przejmować ![]() Edytowane przez inness653 Czas edycji: 2010-06-21 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Autorko, jeśli się nie boisz szczerości i takich wyznań - próbuj ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Prosto z mostu:
"Słuchaj, nie jestem z drewna, im dłużej jestem z tobą, tym bardziej zależy mi na tobie. Chcę wiedzieć czy nasz związek ma dalej sens. Powiedz czy coś do mnie czujesz, zanim zaangażuję się tak bardzo, ze tylko sympatia z twojej strony przestanie mi wystarczać."
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.