|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
ślub tuż tuż a ja jestem coraz grubsza...
Witam,
jestem załamana swoją wagą. W październiku wychodzę za mąż a z tygodnia na tydzień jestem coraz grubsza... kompletnie nie mam motywacji żeby się wziąć za siebie...jak tak dalej pójdzie to nie wejdę w zamówioną sukienkę. Obecnie ważę 69 kg przy 164 cm wzrostu. Jeszcze nigdy nie ważyłam tak dużo, rok temu moja waga wynosiła 56 kg. Chciałabym bym być szczupła, ale jestem strasznie zmęczona kolejnymi dietami po których chudnę ale momentalnie wracam do poprzedniej wagi z dodatkowymi kilogramami...Jeśli chodzi o stronę zdrowotna to miałam problemy z tarczyca która jest już od jakiś 5 miesięcy wyregulowaną, wiec to ze nabieram dodatkowych kilogramów to tylko i wyłącznie moja wina. Najgorsze jest to że widząc że waga mi rośnie jem jeszcze więcej bo i tak nie chudnę w rezultacie zdrowo się zapętliłam i z dnia na dzień czuję się coraz gorzej...Doszło do tego że nie lubię się pokazywać mojemu narzeczonemu w sytuacjach intymnych- po prostu nie lubię siebie. Nie oczekuję od was słów otuchy, musiałam po prostu o tym komuś powiedzieć. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ślub tuż tuż a ja jestem coraz grubsza...
No to skoro widzisz,że jest nie tak to czas się mocno wziąć w garść i zacząć walczyć ze swoimi słabościami tylko też mądrze na spokojnie musisz podejść do diety i pamiętaj aby ciałko zaczęło sie zmieniac potrzeba czasu ale na pewno dasz rade
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Witaj
![]() Wiec zacznij poprostu zdrowo jeść i ćwiczyć w a waga sama po woli zacznie spadać... Masz jeszcze ponad 2 miesiace wiec jak sie weźmiesz w garść to spokojnie zejdziesz do 60kg.Zapraszam do nas... my dzis zaczełyśmy dietke![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post20922270
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszego lutego 2010r. ważyłam tyle co Ty teraz przy wzroście 165cm. Czułam się podobnie, strasznie mnie przytłaczało to jak wyglądam i powiedziałam dość trzeba zacząć coś ze sobą robić, zrezygnowałam ze słodyczy, alkoholu, masła, fasd foodów itp.piję cały czas zieloną i czerwoną herbatkę i duuużo wody , krótko mówiąc zaczęłam zdrowiej jeść, i codziennie wieczorkiem jeździłam 75 min rowerkiem stacjonarnym..było czasami ciężko jak dopadło lenistwo, ale powiedziałam sobie, że muszę i udało się w maju już ważyłam 57kg. I to utrzymuję po weekendzie 1kg doleci ale w tyg spada, nadal ćwiczę tylko że już nie na rowerze ale na steperku. Jem więcej niż wtedy przed te trzy miesiące i wszystko póki co jest ok. Także i Tobie się uda tylko musisz chcieć. A jakie to motywujące jak ludzie spotykają na ulicy i mówią : świetnie wyglądasz, jak ładnie schudłaś itp. bardzo motywujące.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
można się dołączyć? mam 11kg do zrzucenia
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak to nie masz motywacji , ślub tuż tuż ,chyba chcesz wyglądać ładnie na ślubnym kobiercu ? dla mnie to wystarczająca motywacja.
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście ze chce ładnie wyglądać. Tylko z każdym dniem odkładam wzięcie się za siebie na potem i tak z tygodnia na tydzień...a tu już 2,5 miesiąca niecałe mi zostało :/
i waga zamiast maleć to rośnie |
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
HALLO KOBIETO!!! obudź się !!!!! Moim zdaniem skoro już napisałaś o tym że trzeba się odchudzać tzn że chcesz tylko potrzeba Ci kopa i ati ati na pupe ![]() więc my tu wszystkie bedziemy Cię bić dopóki czegoś z tym nie zrobisz... cóż że kolejna dieta nie działa itd. cudów niestety nie ma trzeba się wysilić. Masz 2,5 miesiąca żeby po pierwsze siebie pokochać po drugie troche zrzucić kochanych kilogramików. Ja wierze że Ci się uda. Sama mam problem z tarczycą i mimo to udało mi sie w miesiac 10 kg zrzucić chociac lekarze strasza ze teraz bede tyc i tyc i tyc powyrzucaj z diety najgorsze węglowodany czyli cukier, słodycze, fastfoody, chipsy, chleb (polecam chrupki tak gora 4 kromki na dzien) itd teraz jest coraz wiecej warzywek i owocow wiec surowki salatki (z jogurtem naturalnym) powinny byc na porzadku dziennym 5 posiłków dziennie, czyli jedz czesto ale niedużo kochana koniec z zajadaniem smutkow bo to chyba jest najgorsze co moze byc, ja zajadajac smutki potrafilam wtrąbalić 1/2 kg ciastek w ciagu godziny no i przede wszystkim duzo ruchu!!!!!!! zamiast samochodu czy autobusu spacerek, a na szybasze odchudzanie polecam areobik, ja dzieki codziennemu ćwiczeniu szybko chudłam chociac czesto mi len wchdzil lub bylam zmeczona, ale mialam motywacje - ślub brata i secjalnie kupilam sobie sukienke o nr mniejsza zeby nie miec innego wyjscia wiec cwicylam, raz w tygodniu dawalam sobie dzien wolnego od cwiczen )eh moze troche malo składnie i ładnie ale chciałam Cie troche zmotywować do działania... zmiany zacznij juz jutro... nie ma co rozmyśliwać nad zmianami i do nich sie przygotowywac bo sie ich nie wprowadzi i za rok... działaj juz teraz zaraz... )Pozdrawiam serdecznie i czekam na Twoja decyzjie bo inaczej to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
justynanO1- masz całkowita racje: jeśli będę się wiecznie przygotowywać do odchudzania to nigdy nie zacznę i obudzę się w przeddzień ślubu. Nie ma żadnego jutro jest dziś..Kolejna sprawa to to ze nie mieszczę się w 90% ubrań z mojej szafy, nie kupuję większych bo ciągle mam w głowie to że przecież muszę schudnąć...
Kurde w co ja się wpakowałam? Najgorsze jest to że jadłam i bałam się zważyć- szczyt głupoty
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) wstał piękny lecz pochmurny i jak dla mnie zimy dzień ...więc koleżanko mam nadzieje że dziś juz inne nastawienie jest na odchudzanie i mimo braku słońca ten dzien bedzie lepszy niż wczorajszy jak sie myśli pozytywnie łatwiej przychodzą różne rzeczy więc uśmiech na twarz lekkie śniadanko 15 min jakiegoś ruchu (ja robie skrety tułowia 100, przysiady 30 i brzuszki 45-- co zjamuje mi rowno 15 min) i do obowiazków....i prosze Cie nie narzekaj na siebie, ja też kiedyś bałam sie ważyć i im bliżej mi było do 80 kg tym wiecej jadałam bo sie łamałam ale grunt to zmienic nastawienie i przerzucic sie na zrdowy tryb zycia, dietka i ruch ![]() miłego dnia życze i pamiętaj tutaj będziemy Cię wspierać a jak bedziesz niegrzeczna to Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
śniadanko: 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa z chuda wędlina i dwa duże pomidorki. Na obiad planuje coś na kształt zupki pomidorowej bez śmietany tylko z jogurtem greckim i bez makaronu oczywiście. Niestety użyłam dziś masła- nie lubię suchego chleba :/ ale dziś pojde do sklepu kupie biały serek homogenizowany i nim będę smarować pieczywo. Myślałam o tym żeby sie zapisać na jakiś sport. Razem z TZ będziemy chodzić na basen od sierpnia, ale to tak raz w tygodniu, a ja chciałabym czegoś wiecej. Tak wiec jak myslicie- lepsza bedzie silownia czy fitness? |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
FITNESS!
Ćwiczyłam na siłowni kilka miechów i fajnie mi się mięśnie powyrabiały, miałam np. ładne ramionka, ale nadal tłuszcz mi wisiał. Miałam źle dobrany program treningowy i diety zero - takie efekty. Zamiast samych zajęć kup sobie pulsometr może i chadzaj na spacery/biegaj/jedź na rowerze - na odpowiednim pulsie, by było aerobowo. Choć z drugiej strony na zajęciach pracować będziesz większą ilością mięśni... Hmmm... Powodzonka!
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od momentu zaplanowania do ozenku mialam niewiele ponad miesiac czasu- cos by sie udalo zrzucic, ale majac swiadomosc ze i tak bedzie to niewiele odkladalam to wszystko na potem, na jutro itp. I jutro przyszlo, a ja w sukience wygladalam i czulam sie jak baleron....- taki byl moj efekt. Teraz zamiast z radoscia patrzec na zdjecia slubne, patrze raczej z obrzydzeniem i wielkim zapytaniem jak moglam do tego doprowadzic Tak wiec kolezanko droga nie zastanawiaj sie tylko rob bo nikomu nie zycze takich wspomnien slubnych .... w tym dniu kobieta powinna czuc sie wyjatkowo.... wyjatkowo dobrze!
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Emigra- masz racje chce patrzeć na swoje zdjęcia ze ślubu z przyjemnością. W końcu to ma być jeden z najpiękniejszych dni mojego życia.
Ustaliłam sobie cotygodniowe ważenie, kupiłam też skakankę- mam nadzieje ze pomaga w odchudzaniu hehe |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę ślub kościelny 20 sierpnia. Od 10 kwietnia udało mi się spać na wadze 15 kg. Tobie też się uda. Powodzenia. Ślub to najlepsza motywacja żeby coś zrobić z kg.
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Stosujesz jakaś specjalną dietę? pomagasz sobie ćwiczeniami? mnie kuszą wszelkie szybkie sposoby na schnięcie, ale wiem ze zaraz wrócę do swojej poprzedniej wagi to raz. A dwa to dostane jeszcze parę kg w prezencie.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja waze tyle samo coo Ty! i mam tak samo problemy z tarczyca , biore tabletki i waga spada! schudniesz do tego pazdziernika ja od maja do teraz schudlam 15 kg! wiec przy silnej woli i pracy czy tam cwiczeniach schudniesz wystarczy troche checi i sie da%! wierze w CIEBIE!!! ja moge Cie wspierac jak bys chciala w koncu razem lepiej czy nie.? ?> pozdro! ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
moim zdaniem czy wezmiesz troche masla czy nawet zjesz makarooon . to naprawde nic sie nie stanie! dieta nie musi byc katoorga , odmawiaj sobie stopniowo wszystkiego! ja na samym poczatku zero slodyczy , chisow , fastfooooodow piwa to jest to najgorsze po ktorym sie bardzo tyje. i nie jedz za pozno. na wieczor przewaznie cos chudego np tunczyka puszke , lub wiesniaka!!!! a rano bardziej sycace sniadanie wegle itp! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=448361 ZAPRASZAM DO NASZEGO WATKU BEDZIE RAZNIEJ!
Julia na świecie biust 88/85 pd b 82,5/82 brzuch 90/88 talia 77 biodra 91/87 udo 54/52 lydka 36/35,5 Edytowane przez niunia_ona Czas edycji: 2010-07-28 o 11:22 |
||
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
niunia_ona - oczywiście ze chcę razem: w końcu razem raźniej hehe
nie zamierzam się głodzić- odstawiłam słodycze, kazałam wszystkie wyjeść TŻ żeby mnie nie kusiło. Jeśli chodzi o alkohol-nie lubię więc problem lampki wina czy piwa odpada
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Hej, na Twój wątek trafiłam przypadkiem... Ale napiszę i kilka słów od siebie - oczywiście 50% sukcesu to motywacja - dla mnie ślub taką byłby, choć największy mój motywator to szafa - nienawidzę, gdy musze z niej wybierać to, w co się mieszczę - chcę bez stresu móc ubierać z niej WSZYSTKO !
I druga rzecz - szczerze zachęcam Cię do diety proteinowej - mamy na niej rewelacyjne efekty ! Zajrzyj na główny wątek Ochudzanie z Francuską dietą proteinową(...)http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=450695 i koniecznie na wątek z przemianami dziewczyn - przed i po. Ja mam dziś 29 dzień diety i 6 kg mniej - a nie byłam w tym czasie głodna, je się naprawdę dużo, choć z bardzo ograniczonej listy produktów. Na ślubie byłabyś już super -laską Jesli będziesz zainteresowana, na pierwszej stronie tego wątku masz wszystkie potrzebne linki - do książki z zasadami diety, testu określającego docelową prawidłową wagę, i czasu jej osiągnięcia, przepisów itp.
31.05.16 163cm/ 60-59-58-57-56-55-54Nie rezygnuj z czegoś, co wymaga czasu - on i tak upłynie... Edytowane przez Poletta Czas edycji: 2010-07-28 o 20:17 |
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
ja tez nie dlugo wychodze za maz 18 wrzesnia i wlasnie rozpoczelam diete narazie 3 kilo mniej ale planuje jeszcze zzucic do 18 ok.5 kilo jestem pewna ze mi sie uda.pozdrawiam i zycze wytrwalosci!
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#25 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#26 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witaj!
Jeżeli jest to dopiero Twój początek odchudzania powinnaś dobrze zapoznać się z informacjami dotyczącymi odżywiania, jak też Twoja wiedza dotycząca składników pokarmowych, czy poprawnego komponowania jadłospisów powinna być poszerzona. Na samym początku zastanów się czy, aby na pewno diety potrzebujesz. Pamiętaj, nie da się schudnąć miejscowo. Nie ma specjalniego przekaźnika, którym zaznaczysz, że chcesz, aby tłuszczyku ubyło z brzucha. Na nieszczęście wielu kobiet coś takiego nie istnieje. Chudnąc, chudniesz z każdej partii ciała. Zarówno twarz się wyszczupli, jak też biust również straci na swoim obwodzie. Jeżeli zależy Ci na wymodelowaniu konkretnej partii ciała zdecydowanie bardziej polecam swoją uwagę skupić na ćwiczeniach, w tym pomocne Ci będzie podforum >>Fitness<< Jeżeli jednak dojdziesz do wniosku, że dieta to, to czego Ci trzeba musisz swoją wiedzę dotyczącą odżywiania znacznie powiększyć, aby sobie nie zrobić krzywdy. Źle skomponowana dieta może w naszym organizmie dokonać dużego spustoszenia. Myślę, że łamliwe paznokcie, wypadające włosy i szara skóra to nie to, czego kobiety oczekują. ![]() Od czego zacząć? Ważne jest wyliczenie własnego zapotrzebowania kalorycznego. Twój dzienny bilans kalorii na redukcji musi wynosić powyżej 1000 kcal. Jedynie takie diety są przez forum popierane. Diety monotoniczne i te, których bilans wynosi mniej niż 1000 kcal są niezdrowe i takich diet należy się wystrzegać. Najlepiej, jeżeli wszelkiego typu kopenhaskie, kapuściane i inne diety cud odejdą w zapomnienie. Niestety nie ma diety cud. Jest tylko dieta szybka, po której oprócz tego, że jesteśmy wycieńczone i osłabione otrzymujemy efekt jojo. Należy pamiętać, że zdrowe chudnięcie wynosi od 0,5 do ok. 1 kg tygodniowo. Jednak bardzo często na samym początku odchudzania "na wadze" widzimy większy spadek. Możliwy nawet do 3-4 kg, ale wynika to z tego, że wtedy z naszego organizmu "spada" woda, a ciężkie jedzenie zamieniamy na lekkie. Zrzucanie wagi jest procesem długotrwałym i trzeba być bardzo sumiennym, aby efekty były i zagościły na stałe. ![]() Etapy zrzucania wagi: Cytat:
Cytat:
Będąc na redukcji w celu schudnięcia dzienne zapotrzebowanie kaloryczne powinniśmy uciąć maksymalnie o 500 kcal. Jednak nie dla wszystkich są diety z typowym wyliczaniem kalorii ze względu na to, że jest dość pracochłonne, bo musimy sobie wszystko dokładnie przeliczyć i sumiennie komponować jadłospisy. Jeżeli nie będziemy na diecie, która konkretnie zarysowuje ilość kalorii jaką dziennie zjadamy powinniśmy trzymać się kilku zasad, aby się z nimi zapoznać kliknij TUTAJ Kiedy już wiemy na ile kalorii dziennie możemy sobie pozwolić możemy zacząć komponować jadłospis, ale najpierw musimy się zapoznać z poprawnym łączeniem składników. ![]() Cytat:
Możesz korzystać z gotowych już jadłospisów! Aby się z nimi zapoznać kliknij TUTAJPamiętaj, że gotowe jadłospisy nie zwalniają Cię z tego, aby swoją wiedzę dotyczącą odżywiania poszerzać.
Jeżeli potrafisz rozróżnić białka/węglowodany/tłuszcze, wiesz jak wygląda poprawnie skomponowany posiłek, czy też znasz zasady zdrowego odżywiania możesz rozpocząć odchudzanie. Wszystkie ww informacje nie zostały Ci przekazane tylko dlatego, żeby Ci zabić czas, ale po to, aby piękną sylwetka była w Twoim posiadaniu, bez efektu jojo. ![]() Pamiętaj też, że całe forum jest kopalnią wiedzy. Wszystko co tu znajdziesz służy Ci pomocą. Zapraszam również do wątków: a w wolnej chwili.. poplotkuj z nami czyli na dietetyce niekoniecznie o dietach KLIKPozdrawiam serdecznie i życzę wytrwałości oraz owocnego zrzucania kilogramów!
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60

60-59-58-57-56-55-54