|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Susan1224 - Modelina ;)
Tak więc i ja zakładam swój własny wątek
Ogólnie o moich pracach : 99 % z nich wykonanych jest z modeliny. Lepię od ... Grubo ponad roku. Uprzedzam z góry, że zdjęcia absolutnie nie okazują w 100 % prawdziwego wyglądu prac, bo jak na złość aparat wycelowany w moje prace, zawsze reaguje złośliwie :< W każdym bądź razie, dam kilka prac i oczekuję na oceny : krytyka uzasadniona może być, ale uzasadniona. Uprzedzam też od razu, że leniem jestem i nie wiem kiedy kolejne prace tu wrzucę ;p Prac mam bardzo dużo... Zdjęć i czasu na ich robienie -mniej. Nie zagaduję, przechodzę do zdjęć, bo muszę iść sprzątać Na początek trochę tych starszych 1. Koraliki, 'świrlowane.' 2. pierwsza ma różyczka (od tamtej pory zrobiłam już z 20 ;p) 3. muminkowy naszyjnik (rameczka z modeliny, obrazek naklejony i zabepieczony fimo liqiud oraz kilkoma warstewkami lakieru). 4. pastylki, korale, czy tam zawieszki tzw. "świrle". I nowsza, z ostatniego wypiekania: 5. Mamusia Muminka (przyklejona do kartoniku, by mogła stać.) Przypominam, zdjęcia nie oddają w 100 % rzeczywistości. Chyba znacie ten ból? ![]() No i czekam na oceny ! .Można jak najbardziej zadawać pytania [dotyczące prac, oczywiście]
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Susan1224 - Modelina ;)
Różyczki super!
A tutaj powiedz, czy to jest naklejony obrazek czy transfer? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1292872888 jesli transfer to jak go zrobiłaś? Szukałam kiedys informacji na ten temat ale albo nie ma albo wpisywałam w wyszukiwarkę złe hasło
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
AAAA widzisz... ja tylko znalazłam info, że z WYDRUKU na SPECJALNY papier ale co i jak to już nie wiedziałam... Ciekawe czy jakby sie poszło z rysunkami do punktu w którym nadruki na koszulkach robią to czy by zrobili nadruk na ten specjalny papier...
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Ps. i widzę Sabaton u Ciebie rządzi na wątku
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taak, ave Sabaton . Rządzi nie tylko na wątku, ale i w głośnikach
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Miałam okazję ich na żywo zobaczyć
A czy wyszłoby drogo... no nie wiem, nadruki robią już za 20zl...
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Mama Muminka podbila moje serce....
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Zgodze się z poprzedniczkami: muminkowa mama oraz różyczki naprawdę bardzo fajne. Koraliki tak sobie mi się podobają, ale to dlatego że ogólnie nie lubię takich. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
Mój blog: http://rozsypane-koraliki-niki.blogspot.com/ Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479437 Preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=39022741&p ostcount=350 |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Łaaaaaadne! Różyczki takie równiutkie
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
No więc, nadeszła pora na życzenia, kochane Wizażanki. I na moim wątku ich zabraknąć nie może
Tak więc: Wesołych, rodzinnych, radosnych, wspaniałych Świąt, szczęścia, zdrowia i miłości. Życzenia dla tych którzy święta obchodzą, jak i dla tych którzy ich nie obchodzą. Każdemu życzę, aby te kolejne dni były szczęśliwe i magiczne ![]() A tak na temat, wklejam kilka świątecznych wypocinków ![]() 1. Magnesy, pierniczki-choinki, ostrokrzew, czapka św. Mikołaja. 2. Św Mikołaj.
Edytowane przez susan1224 Czas edycji: 2010-12-27 o 12:46 |
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne! To jest TEN mikołaj
PS- To jest ostrokrzew, a nie jemioła
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuuję, miło mi, że się podoba ;d Tak, tak to ,oczywiście, jest TEN Mikołaj ;D A no rzeeeczywiiście ;o Ale ze mnie gapa .
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
mamusia Muminka mnie również bardzo się podoba
Śliczne byłyby takie kolczyki... Bardzo precyzyjnie Ci to wyszło.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Mikołaj ze świńskim noskiem mi się baaardzo podoba
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
wilczex i Nadis - trochę póżno, ale dziękuję bardzo!
. To takie miłe, jak się komuś podoba
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Mikołaj zawodowy
![]() |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Oj, dawno nic nie dodawałam. Tak więc pochwalę się już dosyć dawno zrobionym pudełeczkiem. Tematyka Potterowa, a jakże, na moje Potterowe akcesoria i gadżety ;D No i symbol Insygniów - też Potter. Postacie to szklane "koraliki", (takie płaskie z jednej strony, do wazonów, do utrzymywania kwiatów) oklejone modelinką (od spodu - kolor cielisty, wierzch - włosy, oczy, szaliczki Gryffindoru) . Znak "Insygniów Śmierci" też szklany koralik modelina, No i koraliczki (gwiazda, kulka) żeby pusto nie było ;p Z "przodu" pudełczka namalowane inicjały "HP" ze zniczem, czcionką Potterową, a po 3 pozostałych stronach "HP" bez znicza ^^. A na drugim załączniku, też Potterzasto. Mój medalion Insygniów Śmierci, zrobiony specjalnie żeby założyć do kina na HPIŚ cz 1 ;D Milknę i pozostawiam do oceny. Jedne z moich ulubionych "wyrobów", nie mam pojęcia czemu . Pewnie przez to, żem jest taka mega-Potter fanka :P
Edytowane przez susan1224 Czas edycji: 2011-01-30 o 18:25 |
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Łaadne
. Szczególnie medalion.Co mi przypomniało że nie widziałam jeszcze najnowszej części..
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Fajne twoje pracki
![]() Przeczytałam ,że interesują was transfery . Jest specjalny preparat do trnsferow np firmy heritage /transfery robię do decoupage/ , który nakłada się 2-3 warstwy na wydruk na najzwyklejszym papierze do drukarek , drukarka laserowa, trzeba poczekać ażpreparat wyschnie , moczy się to w wodzie i zdejmuje papier , zostaje taka przezroczysta błonka z nadrukiem . Opis jest prosty, wykonanie trochę trudniejsze , ale jeśli któś jest zainteresowany szczegóami -służę na pw.
|
|
|
|
|
#20 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz oglądnąć, świetna ;D A czytałaś książki ? Cytat:
I dziękuję za rady dotyczące transferów. Tylko jest taka sprawa, że fimo liquid działa podobnie do tego, co opisujesz. Mój problem polega na tym, że nie mam skąd wziąć wydruków z drukarki laserowej. Może ktoś z Was wie, jakie magazyny są NA PEWNO drukowane drukarkami laserowymi (a nie atramentowymi itp.) ? Np. Jak myślicie takie gaezty jak "Teleświat" czy "Teletydzień" są drukowane jakimi drukarkami? ![]() Chyba po prostu będę musiała sprawdzić metodą prób, pomyłek. Ale żal mi FL
|
|
|
|
#21 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę że Teletydzień itd. może być drukowana atramentową. Ale magazyny typu Glamour, Twój Styl, ogólnie te śliskie są drukowane raczej laserową
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
To ja się jeszcze kilkoma rzeczami pochwalę, skoro tak dawno mnie tu nie było
Mam nadzieję, że się spodobają ![]() Większość z nich umieściłam już na wątku z modeliną ogólnym, ale tu też, wydaje mi się, powinny zagościć. No i jest kilka których nie pokazywałam nigdzie. Także zapraszam do komentowania, oby się podobały .1. Ciasteczko "eat me" z Burtonowskiej "Alicji w krainie czarów". 2. Mimi, siostra Hello Kitty. 3. Trzy stworki mojego pomysłu. 4. Ciasteczkowy potwór i Elmo. 5. Hatifnat <3 Wykrojony foremeczką, z zestawu foremek-muminków, które strasznie kocham <3. 6. Panna Migotka z rózyczką 7. Plastuś <3. 8. Mini-wazonik z mini-różyczkami .No i na dziś tyle. Oby się podobało .
|
|
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Faajne wszystko Masz może takie małe buteleczki zatykane korkiem? Bo fajnie by było gdybyś dorobiła taki flakonik z karteczką "drink me" ![]() Z resztą co ja Ci tu będę ingerować..
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O, miło mi, że się podoba ;D Podziewałam się normalnie, zerkałam na forum i wgl, ale się rozleniwiłam i nie chciało mi się nic dodawać od siebie ;P Ja też najbardziej lubię ciasteczko No i ingeruj, ingeruj, ja zresztą sama też chciałam właśnie dorobić buteleczkę "drink me", ale buteleczki nie mam :< I muszę skądś wykombinować... Chyba widziałam na allegro . W każdym bądź razie pomysł jest fajny i jak znajdę buteleczkę, na pewno go zrealizuję
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
No więc, jak wczoraj pisałam, ale zniknęło z powodu zmian wizażu, jednak udało mi się dorobić do ciasteczka buteleczkę ;D
Znalzłam w domu taką od brokatu, wypłukałam, obkręciłam drucikiem z kółeczkiem, doczepiłam plakietkę z napisem i wlałam zawartość, zabezpieczając zatyczkę kropelką .I oto efekt!
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Mi efekt bardzo się podoba
Szczególnie kiedy przywieszki są razem (tak jak na zdjęciu).
Mój blog: http://rozsypane-koraliki-niki.blogspot.com/ Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479437 Preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=39022741&p ostcount=350 |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Też uważam, że najlepiej razem wyglądają, dlatego i razem będą ![]() Dodaję kolejne prace. Tym razem... figurki. Doceńcie je, bo jak wiecie, ja raczej figurek nie tworzę. Mają być słodkie, nie realistyczne, to tak na marginesie ![]() Piraciii Bohaterowie z różnych części, nie z żadnej konkretnej. Na pierwszym wszystkie razem (i tu najlepiej wyglądają, bo przybliżenie ujawnia wszystkie ich wady xD. Ale na żywo nie mamy w oczach lupy, a to chodzi o efekt na żywo. Więc weźcie to pod uwagę ).Reszta to szczegóły - bohaterowie na zdj. obok no i podpisani, więc myślę, że nie będzie dzięki temu problemów z rozpoznaniem :P Nie są idealne, ale mnie się podobają Nie będę kłamać. Tylko Tia Dalma i Will jakoś nie bardzo... No, ale będę ćwiczyć, bo spodobało mi się nawet robienie figurek. Za to z Barbossy i [szczególnie] z Davy'ego Jones'a bardzo jestem dumna ;D. I jak?
Edytowane przez susan1224 Czas edycji: 2011-05-31 o 19:33 |
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
genialne ! przepiekne ! po prostu super !
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
ana92pl - dzięki
.No to dodaję kilka zdjęć mych wyrobów w użyciu w praktyce - jako ozdoby na piórniku .1. Dwa znaczki - "W.E.S.Z." (Walka o Emancypację Skrzatów Zniewolonych - "Harry Potter"), oraz znak Polski Walczącej z powodu mego zamiłowania do tego działu historii (II wojna światowa). 2. Tu z modeliny jest tylko znaczek "Czesław Śpiewa <3", trochę brzydkawo wyszedł na zdj. ale na żywo jest OK. A guziczki na agrafce też mój pomysł, bo kocham kolorowe guziki (i agrafki ;D). 3. Herb Realu Madryt (Hala Madrid !) - pokryrty warstwą lakieru, dla ochrony i ładnego połysku (na zdj. niestety niewidoczne). 4. tym razem koralikowe - pPp na koralikach-żółwikach, znowu z powodu mego zainteresowania drugą wojną światową, hasło oznaczające "pracuj Polaku powoli" (TU więcej na ten temat dla zainteresowanych ). Literki 'p' się trochę zamazały, ale są już odświeżone i zabezpieczone lakierem - nic ich nie tknie ).To mój piórniczek . Planuję go jeszcze w wolnym czasie trochę pozapełniać wyrobami. I to by było na tyle ode mnie .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

.
.

. Opis jest prosty, wykonanie trochę trudniejsze , ale jeśli któś jest zainteresowany szczegóami -służę na pw.