|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Kto ma juz dosyć upałów??
Ja !!! 25 stopni by mi wystarczyło nie 38 jak w tej chwili mam w cieniu ;/
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kto ma juz dosyć upałów??
Pomysl sobie jak sie czuja kobiety w 8-9tym miesiącu ciąży które lada chwila mają rodzić jak sie czują one, a nie Ty. Dla Ciebie to jeszcze znosne, dla nas już nie.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Sama byłam w ciąży w 3 trymestrze i też były takie upały i chciałam się schłodzić i wylądowałam w szpitalu na zapalenie płuc...
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Magdusska, nie bardzo Cię rozumiem. Takie upały męczą każdego. Fakt, że jesteś w ciąży pewnie sprawia, że wysokie temperatury bardziej Ci dokuczają, ale uwierz, że dla każdego aktualna pogoda jest uciążliwa. Trochę egocentryzmem powiał Twój post.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bardzo lubię upały takie jak dzisiaj
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie +35, lepię się od kremu z filtrem, ale ogółem wytrzymuję
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ, który nie jest w ciąży , czuje się praktycznie tak samo źle: pracuje przy 30 stopniach 8 godzin dziennie, wraca kompletnie wyczerpany i osłabiony. Także to nie tak, że ciężarówki cierpią, a reszta świata ma się świetnie.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam już dość upałów
Mogłoby popadać chociaż troszkę..Jak wchodzę do jeziora to nie czuje w ogóle ochłodzenia bo woda jest "jak zupa"
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Ja szczerze nie cierpię upałów, moja strefa komfortu (tak jak każdego człowieka) jest między 22-24 st w zależności od wilgotności powietrza. Dlatego niedługo przerzucę się na życie w nocy
Cytat:
![]() Pomyśl jak się czują biedne dzieci w Afryce, które lada moment mogą umrzeć z pragnienia.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odpowiadając na pytanie: ja mam już dosyć upałów. Lubię ciepło, ale bez przesady. Teraz na szczęście mogę siedzieć w domu, ale jeszcze nie tak dawno musiałam w ten upał wychodzić na zewnątrz i czułam się słabo po prostu, jakbym miała zaraz zemdleć.
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Dziś nawet wyjątkowo poszłam na zakupy koło 8 -ej rano ale i tak juz duchota i żar z nieba lał się i jak przyszłam do domu to nadawalam sie tylko pod prysznic....
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj już nawet w domu nie wytrzymywałam bo nie było czym oddychać. Ale dzis juz lepiej bo wieje chłodny wiatr i chyba popada.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli nie musiałabym chodzić do pracy nie miałabym nic przeciwko
ale kurde jechać komunikacją miejską gdzie każdy się poci w tym i ja ( żeby nie było że wg mnie tylko inni mają ten problem ) to nie jest super :/a wypowiedź magdusska pozostawię bez komentarza
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam już dosyć upałów, głowa mnie ciągle od nich boli, prysznic dla ochłody daje efekt tylko na chwilę. mimo wszystko nastawiam się na to,że jeszcze długo się nie skończą i nie dzielę osób na tych, które mogą umierać przez pogodę,a które nie.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , że wcale tak źle nie jest i kobieta w ciąży może czuć się tak samo komfortowo jak ta nie w ciąży i jedyną niedogodnością są przebarwienia. więc nie przesadzaj (chociaż ja twierdziłam, że kobiecie w ciąży na pewno gorzej jest w trakcie upałów leżeć plackiem - nie mówiąc już o dziecięciu ).
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-07-15 o 16:53 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
magdusska ja tez jestem w 8 miesiacu ciąży i jakoś tez okropnie sie mecze a nie narzekam tak jak ty i nie pisze takim tonem jak Ty. Fakt męcze sie bardzo, musze leżec nic nie moge robić, moge lada dzien urodzic przed czasem..
A tak pozatym to mogloby sie juz ochlodzic albo spaść jakiś zimny deszcz ![]() WhiteCherry ja sie kłociłam troszke Bo na sloneczku albo na dworku posiedzieć lubie. Jakoś te upały przetrwać trzeba.
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2010-07-15 o 16:55 |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę każdemu jest ciężko nie ważne czy jest się w ciąży czy chorym czy jeszcze co innego Każdemu coś przeszkadza w tych upałach a podejście myślcie o mnie a nie o sobie pominę
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam nadzieję, że jeszcze upały będą
![]() byłam teraz w Kołobrzegu, pogodę miałam wyśmienitą ![]() a w poniedziałek wybieram się z TŻ-em do Mielna, więc upały też się przydadzą
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Wstyd tak narzekać w końcu jest lato !
![]() zima byla porządna to i lato musi a przypominam ,że za chwilę będziemy znowu brodzić w deszczu i śniegu :/ |
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawiam upał na przyszły tydzień! W ogóle do końca sierpnia zamawiam!
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#23 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A Ty pomyśl jak się czują 90-letnie osoby, które taki upał może zabić (dosłownie). Pomyśl jak się czują chociażby kierowcy nieklimatyzowanych autobusów miejskich, którzy w takim upale jeżdżą 8h dziennie. Pomyśl jak się czują osoby pracujące na halach produkcyjnych, gdzie nie ma klimatyzacji i jest około 45 stopni, a oni do tego muszą być ubrani od stóp do głów i wykonywać swoje obowiązki. Mniej egoizmu życzę : ciąża to nie jednostka chorobowa .
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- również się dołączam
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
o to tak jak ja
![]() swoją drogą wszystko jest fajne w umiarze ja ledwo wytrzymuję, a moje dzieci to już całkiem nie wytrzymują, co jakis czas chłodny prysznic albo basenik z wodą, mieszkania nie da się wywietrzyć bo na zewnątrz goręcej niż w srodku, poza tym nawet wiatru nie ma... masakra jednym słowem, wolę chłód bo wtedy przynajmniej się mogę ubrać a nie jak tu, gdzie chodzę prawie naga i nie ma się z czego rozebrać a gorąco jak nie wiem co. z tęsknota czekam na ochłodzenie.. |
|
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem jest LATO i taka pogoda jest fajna.. Fakt w pracy czy na miescie jest czasem koszmar, ale no butla wody ze soba i jest git.. ![]() Po za tym na urlop i lezenia plackiem nad jakas woda to w sam raz.. Moj cel - chodzic jak "prawie" murzyn hehe No nie jak raczek oczywista..
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dosyć
poproszę dwa dni ulew ;-) Ja jednak wychodzę z założenia że zawsze znajdzie się ktoś komu gorzej od nas.
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie juz bardzo mocno wieje
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

, czuje się praktycznie tak samo źle: pracuje przy 30 stopniach 8 godzin dziennie, wraca kompletnie wyczerpany i osłabiony. Także to nie tak, że ciężarówki cierpią, a reszta świata ma się świetnie.