|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Różnica wieku
Na poczatku witam wszystki(ich) na tym forum
To bedzie moj pierwszy post tutaj, wiec jesli bedziecie uwazaly, ze nie jest na temat, to prosze o przesuniecie (przejzalam archiwum, ale nie znalazlam podobnych).No ale wracajac do tematu. Jaka jest róznica wieku miedzy wami a waszymi TŻ?? Ja i moj TŻ np mamy po 20 lat i w sumie dobrze sie rozumiemy. Jedynym minusem jest to ze mmy identyczne charaktery i dosc czesto sie sprzeczamy, bo zadne nie chce ustapic drugiemu.A czy miedzy wami jest duza roznica wieku?? Noi jak to wplywa na stsosunki miedyz wami? Ciekawi mnie to, choc moze nie powinno. Pozdrawiam
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rożnica wieku??
niedawno był taki wątek.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
ja mam 20 a moj przyszly maz ma 29 (tyle ze nie wyglada na tyle i zachowanie tez nie wskazuje na wiek
uff na szczescie ) Dogadujemy sie , kochamy i jestem na dobrze ze soba slub za ponad rok pozdro
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
takasobieania mozesz podac linka, bo nie moglam znalezc watku.
Wlansie zastanawialam sie jak to jest z parami, ktore rozni 8-9 lat roznicy ![]() Kiedys moja mma miala znajoma, ktorej maz jest od niej starszy o 10 lat i wiem, ze teraz gdy ona chce gdzies pojsc, top on nie chce wychodzic z domu, ale to chyba nie jest regula, bo wielu facetow w moim wieku rowniez nie chce sie ruszac tylko woli siedziec i np ogladac mecze. ehh ci faceci.
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
wystarczy wpisac w wyszukiwarke różnica wieku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...3%BFnica+wieku |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
wpisywalam, ale nic nie wyszukalo
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
nie ma za co
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
wpisuje sie do watku
miedzy mna a TZ jest 3 lata roznicy i wydaje mi sie ze to odpowiednia ilosc.Ktos kiedys powiedzial ze facet jest zawszze "zacofany" o 3 lata wiec uklad idealny. Pozdawiam Was kobitki http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006042200400430.png |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ma.ko ja i mój TŻ też jesteśmy rówieślnikami
, mamy po 25 lat
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Wczerwcu 2005 roku byłamna ślubie znajomych (Pan Młody to mój dobry przyjaciel, miał wtedy 27 lat). Kilka miesięcy wcześniej poznał swoją żonę - 19lat. Wesele było na prawie 300 osób ze wszelkimi szopkami jakie tylko można było wymyślić. Pokazówka na całą miejscowość. I co z tego, niedługo po ślubie rozeszli się, kilka miesięcy nie mieszkali razem. Uważałam ją za osobe dojrzała jak na swój wiek, jednak okazało się inaczej, jest nieodpowiedzialną gówniarą, której tylko w głowie ciuszki, kosmetyki i ładny wygląd. Niedawno dowiedziałam się że wreszcie się pogodzili i chyba na zgodę zrobili sobie dziecko. Nie wiem co mam o tym myśleć. Szkoda mi kolegi.
Ja z moim TZ jestemi rowieśnikami, jesteśmy ze sobą 7 lat od 4 mieszkamy razem, w czerwcu jest ślub. Dobrze nam ze sobą choc czasami są małe spięcia, ale gdzie ich nie ma? |
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Mój mężczyzna jest ode mnie starszy o 14 lat. Poznaliśmy sie jak ja miałam 24 a on 38. Myślałam, że ma najwyżej 28-29 (wygląd i zachowanie)!!! Potem się okazało że on był śmiertelnie wystraszony, że jak się dowiem ile ma lat, to ucieknę
No i faktycznie lekko zgłupłam jak się dowiedziałam, ale już byłam zakochana Mieszkamy razem półtora roku, ślub 22 lipca. Najbardziej byłam zdziwiona, jak dobrze przyjęli to moi Rodzice i rodzina, spodziewałam się gromów, widać ich nie doceniałam. Ale to pewnie dlatego, że wcześniej byłam przez 5 lat w rekomo poważnym związku (miały być zaręczyny) z rówieśnikiem, który w rezultacie zerwał ze mną mówiąc że tak naprawdę to mnie nie kochał (!!!).Znam też bardzo szczęśliwe małżeństwo gdzie kobieta jest starsza o 8 lat. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż jest starszy ode mnie o 3 lata
Ja mam 23 lata, a mój Skarb 26.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
mój TŻ ma 26 a ja 19 co daje 7 lat różnicy
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Między mną a moim TŻ jest trzy lata różnicy (ja mam 26 on 29).
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ja niedawno skończyłam 27, a mój TŻ ma 24, niecałe 3 lata różnicy
![]() Mam szczęście do młodszych facetów
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Jak to jest naprawde ten jedyny to wiek nie gra roli
Moj tata jest mlodszy od mamy o 2 lata jak brali slub on mial 19lat
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Nejka - nam różnica wieku nie przeszkadza. Właściwie rzadko o niej pamiętam - oboje jesteśmy trochę zwariowani, potrafimy się ze sobą świetnie bawić, a do tego dochodzi jeszcze dojrzałość emocjonalna (możliwa do pogodzenia z małym zdziecinnieniem
).19 lat? Piękny wiek. Mój dziadek nie miał jeszcze 18, a babcia była sporo po 20-tce, w dodatku mezalians jak na tamte czasy. Może odziedziczyłam to po niej w genach
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
ja w tym roku skończę 23 lata, mój TŻ skończy 22- jest roczek młodszy ode mnie, w przyszłym roku planujemy ślub
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
No coz, moj TZ jest moim rowniesnikiem
Zawsze myslalam, ze dobrze miec starszego o pare lat, ale akurat my sie swietnie dogadujemy i nawet odnosze wrazenie, ze moj facet jest dosc dojrzaly... czasem podhcodzi do niektorych rzeczy powazniej niz ja Co do duzej roznicy wieku, to mysle, ze ona sie zaciera z uplywem czasu. Np. dziewczyna 18-letnia i 28-letni facet moze sie wydawac dziwny, bo ona taka mloda, on juz powaznie mysli o zyciu. Jednak ta roznica sie wyrownuje i calkiem fajnie potem wyglada - ona 30, on 38
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja swojego TŻ poznałąm, jak miałam 18 lat, a on 31. Jesteśmy już 8 lat. Nie każdy facet po 30 jest bardzo poważny i super dojrzały.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
u mnie jest 16 lat
ktos mnie pobije ??
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Mi się wydaję, że to zależy w jakim wieku się jest, bo inaczej spojrzymy na związek szesnastolatki z trzydziestodwulatkiem, a inaczej na pięćdziesięciolatki z sześćdziesięciosześciolta kiem
(bo o ile tutaj różnicy pewnie nie zauważymy, to w pierwszym przypadku wiele osób się zgorszy)
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie. te zgorszenie ludzi jest denerwujace. ja tam nic nie mam do sporych roznic w wieku no chyba ze roznica przekracza 20-25 lat
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy w jednym wieku,21 lat.Kiedyś byłam z facetem 5 lat starszym ode mnie,ale okazał się kompletnym gówniarzem. Mimo to wydawało mi się, że dobrze mi będzie tylko z facetem starszym ode mnie, nieważne czy rok czy 10 lat,ale starszym.Jak widać, życie zweryfikowało moje poglądy.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
miedzy mna a moim TZ jest 8 lat roznicy
moj byly z ktorym bylam 5lat byl ode mnie starszy o 10 lat i szczerze nei wyobrazam sobie zebym moglabyc z kims mlodszym, np w moim wieku, dla mnie tacy facieci to dziecie, nie dojrzali emocjonalnie, ani intelektualnie - nie mialabym co z takim robic no ale moze tylko tak jest u mnie
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
predzej czy pozniej zawsze wychodzi dzieciak....nawet z tych starszych a co dopiero z mlodszych hehe moj TZ ma juz swoje lata , moge z nim planowac zycie, wiem ze zapewni mi byt itd nie czeka caly tydzien do weekendu zeby sie rozerwac tylko caly czas skupia sie na przyszlosci, zebysmy mogli razem zyc a faceci w moim wieku mysla inaczej, nie chca jeszcze "ukladac sobie wszystkiego"
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
No ale chyba nie można generalizować, sądzę, że mój TŻ nie jest wyjątkiem w tej kwestii,wystarczy poczytać co dziewczyny piszą o swoich facetach. Zawsze będą wyjątki, bo równie dobrze można spotkać 30-letniego dzieciaka jak i 20-letniego dojrzałego faceta.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

To bedzie moj pierwszy post tutaj, wiec jesli bedziecie uwazaly, ze nie jest na temat, to prosze o przesuniecie

wpisywalam, ale nic nie wyszukalo

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)