|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szczupła.. ale nie do końca?
Mam 18 lat, zawsze byłam szczupła i wysportowana.
Nadal nie mam wielkich problemów z wagą, jest ona prawidłowa ( przy 173cm wzrostu ważę około 65kg). Ręce i nogi mam szczupłe, ale najgorszy jest brzuch. Wystający, z brzydką warstwą tłuszczyku, no i dość duże boczki. Marzę o płaskim brzuchu, a po jakimś czasie i ćwiczeniach, delikatnym, ślicznym 'kaloryferku'. ![]() Po prostu mam problem z motywacją i z.. podjadaniem. Siedzę, czytam książkę i zawsze skoczę do kuchni po jakąś kanapkę, kawałek czekolady, cokolwiek. Wiem, że właśnie to powinnam zwalczyć, ale staram się, staram i nie potrafię. ![]() Dziewczyny, pomożecie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szczupła.. ale nie do końca?
Jeżeli tak bardzo chcesz mieć ładny brzuch to musisz się przemóc i nie jeść w nocy, wykluczyć słodycze z diety i ćwiczyć, ćwiczenia które polecam to: a6w [ na pewno parę cm spadnie, ale jeżeli chcesz mieć kaloryfer, to najlepiej jakbyś robiła jakieś aeroby to tego, typu bieganie ], do tego rób brzuszki, 8 minut abs to fajne ćwiczenia i nie są trudne, słyszałam, że hula-hop jest też dobre, ale nigdy nie próbowałam to nie jestem tego pewna.
Chyba Ci na tym zależy, to dasz jakoś radę, przecież nie jeść słodyczy, to nie jest jakaś straszna rzecz =) SILNA WOLA to klucz do sukcesu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do podjadania, staraj się jeść 5 pełnowartościowych posiłków dziennie, to nie będziesz podjadać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Cerveza, to chyba niestety nie takie proste z tym podjadaniem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- A jeśli chodzi o brzuch to akurat nigdy nie był problemem tylko, że ja latami robiłam setki brzuszków (raczej pólbrzuszków, takich unoszeń ramion, ale krzyż na podłodze bo od całych od razu wysiadał mi kręgosłup) doszłam do 700 właściwie takich półbrzuszków. Może i Tobie coś pomogą.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Podjadanie, moim zdaniem, bierze się głównie ze złej diety. Ostatnio to samo pisałam dziewczynie, która jadła dziennie 3 posiłki i dziwiła się, że między nimi podjada. Nie da się nie podjadać, jak ktoś je tylko 3 razy dziennie. Ułóżcie sobie jadłospis na posiłki, które są co 2-3 godziny (będzie ich 5-6) i nie ma siły podjadać, jak się je tak często.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, wręcz jestem przekonana, że podjadanie wiąże się ściśle z emocjami, zajadaniem stresu, a nie tylko złą dietą, czy głodem..choć może i tak być. Wiele kobiet ma takie odczucia, podjada dla sprawienia sobie przyjemności, nie dla zabicia głodu..taki znany przykład z czekoladą i zawartymi w niej czy wydzielanymi pod wpływem jej spożycia endorfinami..poprawiają humor gdy brak pomysłu jak poprawić go inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.