![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kolczyk w wardze
chciałabym sie zapytać czy podczas przekłuwania samemu wargi może być prawdopodobieństwo paraliżu twarzy?
prosze o szybką odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kolczyk w wardze
jesli robisz to na wlasna reke, i nie masz o tym pojecia to ja mysle, ze prawdopodobienstwo jest calkiem duze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
chyba paraliżu mózgu.. nie mogłam się powstrzymać
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
paraliżu, wścieklizny macicy i grzyba w nosie
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
I jeszcze tężca, chociaż to chyba podpada już pod paraliż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że ta szybka odpowiedź to dlatego że czatujesz przed monitorem z igłą i z ziemniakiem
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ojtam ojtam, robimy kolczyki to i przekłuwać możemy, ful serwis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
No w sumie nie było by to takie głupie
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
No zawsze to jakiś pomysł na wybicie się z tłumu twórców i "twórców".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm....zastanówmy się. Jeżeli wbijesz się w nerw, bo nie masz pojęcia o tym, jak właściwie powinno się przebijać wargę (cóż, co kto lubi....), to to, że sparaliżuje Ci twarz, to już pikuś tak naprawdę. Bo BÓL po wbiciu się w nerw będzie tak, sorry za dosłowność, kur***ski, że go zapamiętasz do końca życia, zapewniam ![]() A oprócz tego, jeżeli rana będzie niewystarczająco zdezynfekowana lub to czym będziesz przebijać niewystarczająco sterylne, to masz murowane zapalenie, a że mowa o bardzo unerwionej twarzy i najbardziej unerwionym fragmencie, ustach - patrz poprzedni akapit i opis bólu. Takie rzeczy to tylko w profesjonalnym, dobry, sprawdzonym salonie. A nie samemu, ani nie "znajoma kumpeli mi zrobi w domu za 20zł", czy coś w tym guście. Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2010-10-18 o 23:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
hmm mimo wszystko dziękuje;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja od siebie , tym razem całkiem na serio powiem, ze mam kolczyk w pępku, który robiony samodzielnie w chacie tez grozi różnymi powikłaniami, np. bardzo szybką migracją, czy zbyt płytkim przekłuciem które grozi wyrwaniem kolczyka a rzy tym strasznie krwawi przy przekłuwaniu i masakrycznie boli.
Poszłam do salonu tatuażu. NIE KOSMETYCZKI - jak masz robić u kosmetyczki nie rób wcale!!!!!!!! Rach - ciach i po sprawie. Goiło mi się niecały miesiąc. W uszach robiła mi kosmetyczka - goiło mi się ok, roku. Mam ten kolczyk już 2 lata i NIC się z nim nie dzieje. Lepiej zainwestuj, w salonie zrobią to profesjonalnie i nigdy nie dadzą Ci kolczyka z bazaru.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
No wiecie co? Tak dziewczynę zjechałyście, a ja jej chciałam napisać jak to zrobić...
Krok po kroku ![]() A w ogóle to zawsze się zastanawiałam jak się je z przedziurawioną wargą. Już widzę tego pora z jarzynowej, który oplata się wokół kolczyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Wilczex - ja zakładałam kolczyk do pępka w salonie kosmetycznym ale najstarszym w moim mieście i jednym z najbardziej renomowanych, zagoiło się b.szybko , mam go już 6 lat i nie ma żadnych problemów. Ale masz rację - tego typu "operacji" nie warto robić byle gdzie i byle jak. Przecież ten kolczyk ma Cię upiększyć a nie oszpecić - trzeba to zrobić b.sterylnie i b.dokładnie więc nie warto na tym oszczędzać.
Marisellko - a mi nie odpowiedziałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie zawsze zastanawiało, jak jedzą ludzie, którzy sobie takie koła z wielką dziurą w brodzie robią, albo jak sobie radzą z katarem, jak takie koła mają w nosie: http://img.xcitefun.net/users/2009/0...un-1395jy2.jpg I ostatnio kumpel mnie oświecił - korkiem się zatykają ![]() http://img.xcitefun.net/users/2009/0...un-9034iu2.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Okropnie ten facet wygląda, ja w ogóle nie cierpię kolczyków u facetów.
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja u facetów to z biżuterii w ogóle uznaję tylko zegarek i obrączkę
![]() ![]() Bardziej zastanawia mnie to, co ludzie przekłuwający sobie dość ekstremalnie bardzo różne części ciała, chcą tym wyrazić? Bo ani to ładne, ani wygodne, ani atrakcyjne dla płci przeciwnej... A już tym bardziej nie jest przejawem tradycji i uwarunkowań kulturowych... Czy ktoś mnie może oświecić, czemu takie "ozdoby" służą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Oryginalności i "odwadze", buntowi? Sama nie wiem, przebiłam uszy niedawno, jak zaczęłam biżuty robić, a wcześniej w ogóle bezbiżuteryjna byłam. Ale to taki sposób na wyrażenie siebie chyba...
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
No właśnie ja też się spotykam wszędzie z określeniem "wyrażenie siebie". Ale co to w ogóle ma oznaczać? "Wyrazić siebie" to można pisząc prozę, albo poezję - przelewając na papier swoje myśli, spostrzeżenia i swój obraz świata. Może nie zawsze jest to całkiem zrozumiałe dla czytelnika (stąd zapewne ulubione pytanie polonistek: Co Autor miał na myśli?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
A ja mam inne zdanie - sama mam kolczyk w pępku, chcę w języku i mozę w nosie, w planach na daleką przyszłość mam tez tatuaż na plecach, bo MI SIĘ TO PODOBA. Koniec kwestii. Wy nie rozumiecie jak to moze się podobać, ja nie rozumiem, jak moze się nie podoobać. Kwestia gustu.
Jedyny problem to taki, żeby nierobić " bo Zosa też ma" tlyko dlatego, że bardzo sie tego chce. Ja np. już jako mała dziewczynka byłam zafascynowana tatuażami czy piercingiem, jak również długowłosymi facetami. Zawsze się za nimi oglądałam na ulicy, trzymając mamę za rękę. I ne dlatego, że byli dziwni tylko pamiętam, jak myślałam " ale on fajny". Także kwestia gustu, tlyko i wyłącznie. A jesli zawsze chciało się to zrobić i jest to przemyślana decyzja, nigdy nie będzie się żałować. A co do innych ludzi - powiem krótko - wali mnie to - nie znam ich, nie pozam - niech mysla co chca. A ludzie którzy mnie znają - wiedzą kim i jaka jestem. Tyle.
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Z kulturoznawczego czy też antropologicznego punktu widzenia, tatuaż jak i piercing mają szalenie bogatą tradycję a także uznanie w wielu kulturach. Już w neolicie znana była sztuka ozdabiania ciała, że nie wspomnę o wielkich cywilizacjach starożytnych i Biblii
![]() ![]() Edit: znalazłam jeszcze informacje o pierwszych udokumentowanych znaleziskach z kolczykiem w: 1) sutku - starorzytny rzym 2) nosie - 1500 lat p.n.e. 3) uszach - 3000 lat p.n.e. 4) genitalia - 320 - 500 r. (Indie) Jeszcze mi się przypomniało z zajęć że Otzi znaleziony w alpach datowany na ok 5000 tyś lat miał ciało pokryte kilkudziesięcioma tatuażami o o zastosowaniu leczniczym! Iii cytat z www.portal-tatuaze.pl "W obecnych czasach rytualne przekłuwanie języka można zaobserwować w Indiach lub Malezji podczas święta Thaipusam" TUTAJ
Mój wątek na forum Edytowane przez loquacee Czas edycji: 2010-10-20 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Oj tam, bo to była skomplikowana sprawa i musiałabym napisać powieść w punktach, ktora na głowę pobiłaby W poszukiwaniu straconego czasu i Potop razem wzięte
![]() ![]() A na taki sukces chyba nie jestem jeszcze gotowa. Jesli zaś idzie kolczyki, to mnie tam nic do tego, dlaczego ktoś sobie takie robi albo nie robi. Mnie się to raczej nie podoba i sobie bym nie zrobiła, ale nikt mi nie każe ![]() ![]() Natomiast od strony technicznej życie z takimi dziwami mnie ciekawi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Mari, chyba nigdy nie przestaniesz rozbawiać mnie do łez
![]()
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Zupełnie nie wiem, co masz na myśli
![]() Doprawdy nic śmiesznego nie napisałam ![]() Za to już wiem jak to z tymi rozpychaczami i katarem - przecież rany! Można założyć takie pełne, nieprzelotowe, a wtedy zuepłnie jakby nie było różnicy! Co nie? Nie wiem czemu wczesniej na to nie wpadłam. Chociaż kurczę, nie. Jedak jest różnica chyba. No bo przecież taki rozpychacz plastikowy (chyba?) to nie ma rzęsek w środku, wiecie, tych włosków, co to na stare lata zaczynają wystawać z nochala i przez to a) można częściej łapać infekcje (ciekawe jak w praktyce?) b) katar chyba spływa niesymetrycznie, bo po takiej gładkiej powierzchni to szybciej jednak mu idzie... ![]() No ciekawa kwiestia, ciekawa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mi to też nie przeszkadza, bo niech ktoś sobie robi ze swoim ciałem co chce: Moje ciało moja świątynia, że tak powiem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
w temacie podcierania i paznokci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja to kiedyś sama robiłam, przekłuć, przekłułam, ale nie dałam rady włożyć kolczyka. W efekcie spuchła mi wara, zrobiła się sina, popękały naczynka, wyglądałam jakby mi chłop spuścił ostre manto i tak przez tydzień
![]() A odnośnie kłucia - jak śpiewał i grał (bodajże) Postregiment - "To jest moje ciało - wybór należy do mnie" i nawet moherowe berety nie mają prawa do wypowiedzi w tych kwestiach ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.