|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Praca dwuzmianowa.
Cześć dziewczyny,
Zawsze pracowałam na pierwszą zmiane od 8 do 16 i taki tryb mi bardzo odpowiadal. Rano wstawalam, szybko sie ogarnialam i jechałam do pracy. O 16 wychodziłam, mialam wolne popołudnie i wieczor. Wolny czas szybko uciekal, ale zawsze po pracy mialam czas na odpoczynek i regenerację sil na nastepny dzien. Czasem zdarzały sie nadgodziny, ale to kilka dni w przeciągu miesiaca, badz zrobienie jakichs raportów w weekend w domu. Niestety prace stracilam i rozpoczelam poszukowanie innej. Przez pewien czas na nic sensownego nie natrafiłam. Pojawiały sie prace niezgodne z moim doswiadczeniem na smieciowych umowach, co dla mlodej kobiety, planujacej slub, dziecko, mieszkanie nie bylo atrakcyjne. Teraz dostałam propozycje ciekawej pracy. Umowa o pracę od samego poczatku. Zarobki powiedzmy, ze w miarę zaspokajajace moje potrzeby. Wolne wszystkie weekendy. Zero nadgodzin. Robię swoje w osiem godzin, wychodzę i mam wszystko gdzieś. Nie będę musiała myśleć co zrobiłam źle, co jeszcze musze zrobic itd. Jedyna wadą jak dla mnie na chwile obecna jest: dwuzmianowosc! 7-15, 13-21. Boję sie strasznie drugiej zmiany. Czuje jakby mialo mi pol zycia przez nią ucieknąć. Partner pracuje w różnych godzinach, wyjezdza w delegacje dwudniowe, więc nieważne która zmiana, bo zawsze coś nam umknie. Proszę o wsparcie i podniesienie na duchu od osób, które też pracują na dwie zmiany. Widzicie w tym jakies korzysci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Biała Dama
|
Dot.: Praca dwuzmianowa.
Korzyści jest sporo. Dziwię się szczerze mówiąc że masz takie obawy, mnóstwo ludzi pracuje na zmiany i się w tym świetnie odnajdują. To tylko kwestia zmiany nastawienia i przyzwyczajeń
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja widzę sporo plusów:
- można czasem dłużej pospać; - poranek to świetny czas na załatwianie spraw w różnych krótko otwartych instytucjach typu urzędy; - to też dobry czas, żeby umówić się do fryzjera albo dentysty, bo o tej porze nie ma kolejek; - praca na drugą zmianę bywa całkiem przydatna w przypadku opieki nad dzieckiem, w końcu macierzyński nie trwa w nieskończoność. Moi znajomi mają tak, że ona pracuje na rano, on popołudniami i dzięki temu zamieniają się przy dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.