![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przymierzanie kolczyka w sklepie?!
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przymierzanie kolczyka w sklepie?!
to musisz go odkazic, woda utleniona lub spirytusem
![]() ja nawet swoje kolczyki, przemywam woda utleniona dla zachowania higieny
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Trochę chyba przesadzasz ;-) Wiadomo, że higieny nigdy nie za wiele, ale przecież możesz sobie -tak jak napisała koleżanka wyżej- przetrzeć ten kolczyk np.wodą utlenioną. Zawsze tak jest, że w sklepach przymierza się kolczyki i większość osób tak robi. Nie każdemu pasują każde kolczyki i lepiej je czasem przymierzyć, niż wydać pieniądze na coś, co nie pasuje i nie będzie używane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny po prostu mam schizę przedporodową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie przymierza się kolczyków! Można je przyłożyć do ucha pępka czy gdzieś żeby "przymierzyć"! Przymierzanie jest niehigieniczne!
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie kupiłabym w miejscu gdzie kolczyki "się przymierza"...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
takie przymierzanie to prosta dorga do infekcji bakteryjnej czy grzybicy
nie wiadomo czy ktoś nie przymierzał na niewygojoną jeszcze rane a wtedy inne ciekawe kwiatki można złapać teraz jak już jest po ptokach to radzę kupić w medycznym jakiś środek do dezynfekcji narzędzi o szerokim spektrum-np.sekusep w malej saszetce lub poprosic kogoś znajomego o sterylizacje w autolawie
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no to nie ma co żartować, tylko tak jak Miss Venflon napisała, trza kupić porządny środek odkażający i rzeczywiście sekusept jest jak najbardziej ok, a jeśli masz zaprzyjaźnionego stomatologa czy cuś ![]() Mierzenie kolczyka wydaje się komuś rzeczą normalną, ale to przede wszystkim jest niebezpieczne, zważywszy że laski często te uszy mają niepogojone, albo w przypadku alergii ustawicznie rozpaprane a w tych rankach mogą siedzieć różne ustrojstwa i należy mieć to na uwadze wchodząc do takiego sklepu i słysząc jak pani pyta o mierzenie ![]() Pewnie w innym przypadku nazwałabym tę panią że jest elastyczna, ale w przypadku kolczyków to chyba jednak brak wyobraźni ![]() Edytowane przez muscat Czas edycji: 2010-07-29 o 06:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
co za nieodpowiedzialnosc przymierzac kolczyki w sklepie
![]() ![]() az mam teraz stracha przed kupowaniem kolczykow ![]() solidna dezynfekcja nic innego nie pozostaje ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
W porzadnym sklepie panie maja chsteczki nasaczone alkoholem i kaza przecierac kolczyki zamin sie przymierzy.
ja bymy nie przesadzala z ta higiena, bo tylko dzieku zaszkodzisz. malec musi miec kontakt z bakteriami, bo jeszcze nabawie sie alegrii jak bedziesz wszystko w jego otoczeniu dezynfekowac. Wlec do kieliszka alkogol czy spirytus i pomocz te kolczyki. Wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
alkochol nie zabija wszystkiego
tak musi mieć kontakt z zarazkami-wspaniała teoria-niech się nabawi poważenej nfekcji bedąc w ciąży
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alkohol to za malo tym bardziej ze nawet z tym pewnie nie ma higieny ![]() w ciazy nie mozna miec kontaktu z syfem to moze zaszkodzic dziecku bylam w ciazy i znam cala to ostroznosc z tym zwiazana
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez muscat Czas edycji: 2010-07-29 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Czy wy nie przesadzacie. jak ona dziecko urodzi to niestety nawet lekarz jej powie, zeby nie przesadazla z higiena w jego otoczeniu.
HIV nie mozna sie zarazic poprzez przymierzenie kolczyka. I jaka normalna osoba wyjmuje kolczyk z nie zagojonej dziurki? Mam kolczyki nawet w jednym uchu mam 2 dziurki, a byl czas ze 3 i niestety jak wyjelam kolczyk z niezagojonej dziurki to byl problem zeby go ponownie wlozyc. Widzialam jak alkohol dezynfekuje, nawet lekarz potwierdzil ze to wystarczy. Nie popadajmy w skrajnosci. Jesli chodzi o ciaze to jak nie chce nie musi tych kolczykow nosic. ja tez bylam w ciazy i nie przesadzalam w zadna strone, co nie oznacza ze pilam, palilam , cpalam i jedlam surowe mieso. Jak sie chcecie cale dezynfekowac to porosze bardzo, tylko potem tutaj nie piszcie ze nabawilyscie sie alerii kontaktowych itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ale macie problemy
![]() ![]() Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2010-07-29 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
niestety masa osób wyjmuje i zmienia kolczyki jak przekłucie jest jeszcze niezagojone
i sorry ale kolczyk w ciele to raczej bardzo osobista sprawa i nie chciałabym miec w ciele czegoś co niewiadomo-kto właśnie sobie mierzył dlatego polecam zamawianie kolczyków do piercingu w dobrych sklepach netowych-większośc można zamówić z opcją sterylizacji
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja własnie dzis byłam w skelpie i już miałam sie wybrac do lustra z kolczykiem PRZYŁOŻONYM do ucha, kiedy ekspediantka pyta sie czy chce przymierzyć, no to przymierzylam.
W domu przemylam woda utleniona czy tam spirytusem. ale jak to jest przeciez nasze ucho jest zagojone wiec jak maja sie tam bakterie dostać?
![]() |
#18 |
zielony stworek
|
Oj pełno takich nieodpowiedzialnych sprzedawców
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
napewno nie chodzilo jej o wlozenie do ucha, tego sie w sklepeach nie praktykuje. tak jak swoje własne kolczyki tak każde nowo zakupione należy przetrzeć spirytusem dla odkażenia. nie robisz tak ?
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Jak zwykle na wizazu, albo przesada w jedna, albo w druga strone
![]() Nie popadajmy w paranoje, blagam, bo od razu widze reklame z TV ktora ostatnio ogladalam. "Na ubraniach gromadza sie przez caly dzien GROZNE BAKTERIE, wiec kup srodek XXX i dopiero bedziesz bezpieczny, zdrowy, higieniczny... bla bla bla..." A poki tego srodka nie bylo to co? Chodzilam brudna, niehigieniczna, a te GROZNE bakterie pewnie zagrazaly mojemu zyciu? ![]() Tak samo z tymi kolczykami. Przede wszystkim-nie mierzyc w sklepie, tylko przylozyc do ucha. Ewentualnie zwrocic uwage sprzedawczyni, ze tak powinno byc, a jesli pozwala kolczyki wkladac do uszu to powinna je potem zdezynfekowac. A jeszcze lepiej-przed mierzeniem na oczach klienta. Kupic kolczyki, zaniesc do domu, porzadnie przetrzec spirytusem (jak ktos zauwazyl-nawet lekarze go uzywaja...) badz jakims srodkiem dezynfekujacym z apteki i nosic. Przy okazji-skad przekonanie ze woda utleniona dezynfekuje?! ![]() Zgadzam sie ze pchanie kolczykow w sklepie w uszy jest ohydne, ale trudno, sa ludzie i taborety. Kiedys spotkalam sie z tym, ze kobieta w sklepie mierzyla kolczyki i kazda pare najpierw SLINILA. Macie pojecie? ![]() Edytowane przez czarna_maciejka Czas edycji: 2010-07-29 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Jak tu pewnie prawie wszyscy pisali - wystarczy przemyć spirytusem czy wodą utlenioną. Ja zawsze tak robię przed pierwszym założeniem kolczyka, bez względu na to, czy w miejscu, w którym go kupowałam, ktoś próbował mi jego "przymierzenie".
Chyba, że nie chodzi o kolczyki do uszu, a ja nie doczytałam (?) W takim przypadku to już co innego...
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Obserwowałam kiedys dwie laski jak sobie wyciągały kolczyki i jedna drudiej dawała poprzymierzać, przy czym ta jedna miała zaropiałe ucho
![]() ![]() ![]() ![]() Drogie Panie woda utleniona służy do oczyszczania ranki a nie do odkażania przedmiotów ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przemywam kolczyki spirytusem, a nie wodą utlenioną, no ale jak ktoś ma w domu tylko wodę utlenioną, to już chyba lepiej przemyć tą wodą niż nie robić nic?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem takie przymierzanie jest karygodne, a spirytus niestety nie da sobie rady z niektórymi groźnymi wirusami. Ja niestety jestem nosicielką HCV - wirusowe zapalenie wątroby typu C i powiem wam, że nie ryzykowałabym z kolczykiem, który potencjalnie był przymierzany przez jakąkolwiek osobę. Mogła przecież mieć niewygojoną ranę. I co wtedy? Do zakażenia się WZ tybu B lub C wystarczy jedna dziesiętna tego, co do zakażenie HIV.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A myślałam, że jestem bezpieczna ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Taki kolczyk, to trzeba zalać wrzątkiem. Wirus ginie w temp. powyżej 42 stopni C, tak przynajmniej wygląda teoria. Ja bym takiego, potencjalnie używanego kolczyka nie zakładała. Lepiej chuchać na zimne.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
No niestety u nas wciąż trzeba "mocnych" przykładów żeby przemówić do wyobraźni, podczas gdy dmuchanie na zimno jest naprawdę najlepszą ochroną.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez miiisiek Czas edycji: 2010-09-23 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No najlepiej ten sekusept, natomiast nie wiem czy kupisz małe opakowania, bo to jednak preparat do użycia w gabinetach. Powiem tak, zawsze możesz wejść do jakiegoś gabinetu i zwyczajnie poprosić żeby Ci to spryskali insidurem albo jeśli będą przyjaźnie usposobieni to zamoczą Ci to na kilkanaście minut w seku. Myślę, że jak powiesz o co chodzi i jak powiesz, że jesteś w ciąży to nikt Ci nie odmówi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.