|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Otworki do kamieni
no mam problem poniewaz mam koraliki z kamieni polszlachetnych i jest problem bo maja one za male otworki a sznurek ktory mam jest wiekszy czy daloby rade powiekszyc jakos te otworki? wiem ze moglabym sobie kupic nowe kamienie bo sznurek jaki mam to i tak jest cienki a te otworki w kamieniach naprawde sa malusie...kupowalam przez allegro i ooo co innego pisali a co innego przyslali....:/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Otworki do kamieni
Jeśli co innego pisali a co innego przysłali to sugerowałabym zwrot
![]() A jeśli chcesz powiększać otwory to jest do tego takie urządzenie które nazywa się reamer http://www.silvexcraft.pl/sklep.php?...4&lang=en&w=uk A w ogóle to nie lepiej Ci będzie użyć linki jubilerskiej zamiast sznurka? Linka jest cieniutka i stalowa w środku.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja widziałam ostatnio w nowościach w akcesoriach narzędzia i natknęłam się na bardzo podobny :
http://akcesoria.net.pl/p5781,powiek...na-raczka.html samej by mi się przydał w sumie, chociaż jeśli chodzi o kamyczki to ja jestem tchórz i bałabym się zniszczyć Edytowane przez falling in love Czas edycji: 2011-11-07 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
ooo super wlasnie takiego urzadzenia szukalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Zależy też jak duże masz kamienie, co to za kamienie i jak bardzo musisz powiększyć dziurkę. Bo jeśli masz maleńki kruchy kamień a potrzebujesz dziurkę rozwiercić bardzo, to kamień może po prostu się zniszczyć.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
tzn ja bym chciala turkus, marmur, koralowiec, itd nie pamietam wszystkich...ale one sa male tzn 8 mm a dziurke bym chciala te 2 mm mi tylko przechodzi nitka jubilerska ale taka strasznie cieniutka i troszke ciezko jest mi podwiazac ja do jakiegos innego sznurka jubilerskiego...bo w sumie wlasnie tez sie zastanawialam czy sie nie zniszcza...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.