Studia w UK 2011 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 12:01   #1
selena1616
BAN stały

Studia w UK 2011

Czy jest tu jakaś Wizażanka,która wybiera się na studia do UK w przyszłym roku??
Ja planuję i będę w tym miesiącu aplikować,a strasznie się bojęTym bardziej,że będę zdawać IELTS a obawiam się,że tak się zestresuję i zdobędę ,mniej punktów/(Nie wiem zresztą,czy faktycznie trudno go zdać???-chodzi mi o Academic.
Maturę zdawałam w tym roku,tylko zrobiłam sobie przerwę w nauce.Tak czy owak,mam nadzieję,że mi się uda/No
Jeśli któraś z was jest w takiej samej sytuacji to piszcie.
selena1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 12:39   #2
martusiakw
BAN stały

Cool Dot.: Studia w UK 2011

Ja osobiście nie studiuję, ale masz tu pomocne stronki na temat studiów w UK

http://www.ucas.ac.uk/

http://www.direct.gov.uk/en/Educatio...tion/index.htm
martusiakw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 21:30   #3
dreamwall
Raczkowanie

Dot.: Studia w UK 2011

Ja też w tym roku zdawałam maturę ale że mi troszke nie poszło i nie dostałam się na to co chciałam studiować to też postanowiłam kształcić się dalej w UK.
Stary 2010-10-11, 23:33   #4
Kimi_
Zadomowienie

Ja się wybieram
Kimi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 08:51   #5
selena1616
BAN stały

ok. to super
jakbyście mogły to napiszcie na gg:736346;może wymienimy się informacjami
Stary 2010-10-12, 19:51   #6
201610241259
Konto usunięte

jest już taki wątek, użyj wyszukiwarki.
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 22:52   #7
mbamboo
Wtajemniczenie

Ja się wybieram. IELTS już zdany, wcale nie jest trudny. Sprawdzają Twoją zdolność do komunikacji i szybkiej reakcji, a nie tępe wykucie regułek.
mbamboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 20:58   #8
miniaczekk2009
Przyczajenie

hej , wiecie moze jak wpisac , dodac, egzamin z Ielts , jesli bede dopiero go zdawac? bede go zdawac dopiero w marcu lub kwietniu macie jakies pomysly
miniaczekk2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 11:37   #9
Queen
Wtajemniczenie

Hej, ja w tym roku zaczęłam studia part-time na jednym z najlepszych uniwersytetów z tzw. Russel Group, aczkolwiek aplikowałam przez "conditional offer", ponieważ miałam już inne kwalifikacje i nie musiałam aplikować przez UCAS. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, to pytajcie.

Mój wątek z wymianą kosmetyczną:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723489

Queen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 12:55   #10
palina_malina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miniaczekk2009 Pokaż wiadomość
hej , wiecie moze jak wpisac , dodac, egzamin z Ielts , jesli bede dopiero go zdawac? bede go zdawac dopiero w marcu lub kwietniu macie jakies pomysly
Nie jestem pewna ale chyba jak składasz aplikację to musisz mieć już egzamin zdany, ale pewnie nie wszędzie. Najlepiej skontaktuj się bezpośrednio z daną uczelnią i zapytaj, będziesz miała 100% pewność. Ja się zapisałam na IELTS na koniec stycznia żeby wyniki mieć przed końcem lutego i jak najszybciej złożyć kompletną aplikację.
palina_malina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 19:19   #11
selena1616
BAN stały

Cytat:
Napisane przez palina_malina Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna ale chyba jak składasz aplikację to musisz mieć już egzamin zdany, ale pewnie nie wszędzie. Najlepiej skontaktuj się bezpośrednio z daną uczelnią i zapytaj, będziesz miała 100% pewność. Ja się zapisałam na IELTS na koniec stycznia żeby wyniki mieć przed końcem lutego i jak najszybciej złożyć kompletną aplikację.
Właśnie nie trzeba mieć zdanego egzaminu przed aplikacją/Wystarczy tylko podać przewidywaną datę egzaminu .Tak samo z maturą,dostaniesz ofertę przed wynikami maturalnymi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 19:30   #12
palina_malina
Rozeznanie

No ja muszę mieć zdany IELTS bo aplikuję na postgraduate. Jakby któraś z was studiowała drugi stopień niech opisze swoje wrażenia/spostrzeżenia. Czy ciężko? I wogóle chętnie przeczytam cokolwiek na ten temat, bo jest wiele informacji odnośnie undergraduate, czyli tych po maturze, a o postgraduate niewiele.
Stary 2010-12-10, 19:34   #13
selena1616
BAN stały

a na jaki kierunek aplikujesz i gdzie??
Stary 2010-12-10, 19:39   #14
palina_malina
Rozeznanie

Prawo - UCL, KCL, LSE, Bristol Univ. Southampton Univ. i jeszcze chcę wybrać kilka słabszych, żeby mieć pewność, że się dostanę
Stary 2010-12-10, 19:57   #15
selena1616
BAN stały

wejdź sobie na forum British Council.Jest tam dział typowo o studiach w UK na pewno ktoś ci więcej doradzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 20:21   #16
palina_malina
Rozeznanie

Przeglądałam to forum wielokrotnie no i faktycznie jest tam dużo informacji to fakt, ale bardzo nieuporządkowanych, nie wiadomo gdzie czego szukać. Tematy są czasami bardzo ogólne, a cały wątek idzie w jednym konkretnym kierunku i po przeczytaniu kilku stron strwierdzam, że nic dla mnie. Pewnie niedługo znów tam trafię, bo zawsze mam nadzieję, ze pojawi się cos dla mnie przydatnego. Chociaż wolałabym porozmawiać tutaj z kimś rozeznanym, a także podzielic się informacjami jakie sama posiadam, bo dla mnie jest to najbardziej przejrzyste forum internetowe, które ma swoje zasady i się ich trzyma. Może zajrzy to ktos kto się wybiera na postgraduate i będzie można miło porozmawiać
Stary 2010-12-10, 20:31   #17
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez palina_malina Pokaż wiadomość
Przeglądałam to forum wielokrotnie no i faktycznie jest tam dużo informacji to fakt, ale bardzo nieuporządkowanych, nie wiadomo gdzie czego szukać. Tematy są czasami bardzo ogólne, a cały wątek idzie w jednym konkretnym kierunku i po przeczytaniu kilku stron strwierdzam, że nic dla mnie. Pewnie niedługo znów tam trafię, bo zawsze mam nadzieję, ze pojawi się cos dla mnie przydatnego. Chociaż wolałabym porozmawiać tutaj z kimś rozeznanym, a także podzielic się informacjami jakie sama posiadam, bo dla mnie jest to najbardziej przejrzyste forum internetowe, które ma swoje zasady i się ich trzyma. Może zajrzy to ktos kto się wybiera na postgraduate i będzie można miło porozmawiać

Hej
Ja wybieram sie na post ale dopiero w 2012
Czesto czytaj tutaj, warto zajrzec: http://www.thestudentroom.co.uk/forumdisplay.php?f=100

Pozdrawiam

bellebelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 23:44   #18
palina_malina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bellebelle Pokaż wiadomość
Hej
Ja wybieram sie na post ale dopiero w 2012
Czesto czytaj tutaj, warto zajrzec: http://www.thestudentroom.co.uk/forumdisplay.php?f=100

Pozdrawiam
Dzięki za link! Całkiem zapomniałam o tym forum. Trafiłam na nie kiedyś właśnie z forum BC, ale w zupełnie innym celu.

Szkoda tylko, że tak ciężko coś tam znaleźć, tzn. wyszukiwarka nie słucha mnie i jak zaznaczam, że ma szukać po tytułach to i tak szuka w postach ale zgłębie trochę temat i pogrzebie w różnych wątkach. No i jest po angielsku, a przed IELTSem angielski w każdej formie jak najbardziej wskazany
Stary 2010-12-12, 22:11   #19
miniaczekk2009
Przyczajenie

myslalam o tym by zdawac go wczesniej ale za pozno sie za to zabralam , i teraz bede zdawac go pozniej poniewaz musze sie jakos do niego przygotowac .
chodzi mi o to, iz niektore osoby beda mialy matury dopeiro w maju , wiec ich wyniki nie sa konkretne , a ja bede miala Ieltsa w kwietniu lub w marcu , i tez bede miala wyniki kolo maja ,i chcialabym go dodac , aczykolwiek , nie jestem pewna gdzie moge go umiescic , pisalam do roznych szkol mniej wiecej ielts na 6 lub 6.5 i matura okolo 60 %, mature mama zdana , to nie problem .
miniaczekk2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-12, 22:26   #20
palina_malina
Rozeznanie

Cytat:
myslalam o tym by zdawac go wczesniej ale za pozno sie za to zabralam , i teraz bede zdawac go pozniej poniewaz musze sie jakos do niego przygotowac .
chodzi mi o to, iz niektore osoby beda mialy matury dopeiro w maju , wiec ich wyniki nie sa konkretne , a ja bede miala Ieltsa w kwietniu lub w marcu , i tez bede miala wyniki kolo maja ,i chcialabym go dodac , aczykolwiek , nie jestem pewna gdzie moge go umiescic , pisalam do roznych szkol mniej wiecej ielts na 6 lub 6.5 i matura okolo 60 %, mature mama zdana , to nie problem .
Ja składam na postgraduate, więc co innego będzie u mnie brane pod uwagę, ale jeżeli chodzi o tego IELTSa to skoro można go zdawać później to na pewno działa to w ten sam sposób jak dodawanie wyników z matur. Najpierw wpisujesz przewidywany wynik, a później go dodajesz.

Sprawdziłam w systemie aplikacyjnym King's College London i jedynym pytaniem, na które trzeba odpowiedzieć w sekcji językowej, bo jest zaznaczone gwiazdką, jest to czy i jak długo uczyłam się angielskiego.

Gdzieś na którejś ze stron przeczytałam, że trzeba mieć zdany IELTS, ale w sumie tylko dlatego, że ma się większe szanse, ponieważ na niektórych uniwersytetach jak znajdą dostateczną ilość kandydatów spełniających kryteria to po prostu zamykają rekrutację. Nie ma tzw. deadline.

A wyniki z IELTSa są po 13 dniach + czas przesyłki, jeżeli nie odbierasz ich osobiście, więc jak zdasz na początku marca to zdążysz wpisać przed zamknięciem rekrutacji.
Stary 2010-12-13, 09:38   #21
selena1616
BAN stały

Cytat:
a ty się wybierasz na undergraduate??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości