|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Studia w UK 2011
Czy jest tu jakaś Wizażanka,która wybiera się na studia do UK w przyszłym roku??
Ja planuję i będę w tym miesiącu aplikować,a strasznie się boję ![]() Maturę zdawałam w tym roku,tylko zrobiłam sobie przerwę w nauce.Tak czy owak,mam nadzieję,że mi się uda/No Jeśli któraś z was jest w takiej samej sytuacji to piszcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
![]()
Ja osobiście nie studiuję, ale masz tu pomocne stronki na temat studiów w UK
![]() http://www.ucas.ac.uk/ http://www.direct.gov.uk/en/Educatio...tion/index.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Studia w UK 2011
Ja też w tym roku zdawałam maturę ale że mi troszke nie poszło i nie dostałam się na to co chciałam studiować to też postanowiłam kształcić się dalej w UK.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja się wybieram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
ok. to super
jakbyście mogły to napiszcie na gg:736346;może wymienimy się informacjami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
jest już taki wątek, użyj wyszukiwarki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja się wybieram. IELTS już zdany, wcale nie jest trudny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
hej , wiecie moze jak wpisac , dodac, egzamin z Ielts , jesli bede dopiero go zdawac? bede go zdawac dopiero w marcu lub kwietniu macie jakies pomysly
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja w tym roku zaczęłam studia part-time na jednym z najlepszych uniwersytetów z tzw. Russel Group, aczkolwiek aplikowałam przez "conditional offer", ponieważ miałam już inne kwalifikacje i nie musiałam aplikować przez UCAS. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, to pytajcie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Nie jestem pewna ale chyba jak składasz aplikację to musisz mieć już egzamin zdany, ale pewnie nie wszędzie. Najlepiej skontaktuj się bezpośrednio z daną uczelnią i zapytaj, będziesz miała 100% pewność. Ja się zapisałam na IELTS na koniec stycznia żeby wyniki mieć przed końcem lutego i jak najszybciej złożyć kompletną aplikację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
No ja muszę mieć zdany IELTS bo aplikuję na postgraduate. Jakby któraś z was studiowała drugi stopień niech opisze swoje wrażenia/spostrzeżenia. Czy ciężko? I wogóle chętnie przeczytam cokolwiek na ten temat, bo jest wiele informacji odnośnie undergraduate, czyli tych po maturze, a o postgraduate niewiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
a na jaki kierunek aplikujesz i gdzie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Prawo - UCL, KCL, LSE, Bristol Univ. Southampton Univ. i jeszcze chcę wybrać kilka słabszych, żeby mieć pewność, że się dostanę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
wejdź sobie na forum British Council.Jest tam dział typowo o studiach w UK na pewno ktoś ci więcej doradzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Przeglądałam to forum wielokrotnie no i faktycznie jest tam dużo informacji to fakt, ale bardzo nieuporządkowanych, nie wiadomo gdzie czego szukać. Tematy są czasami bardzo ogólne, a cały wątek idzie w jednym konkretnym kierunku i po przeczytaniu kilku stron strwierdzam, że nic dla mnie. Pewnie niedługo znów tam trafię, bo zawsze mam nadzieję, ze pojawi się cos dla mnie przydatnego. Chociaż wolałabym porozmawiać tutaj z kimś rozeznanym, a także podzielic się informacjami jakie sama posiadam, bo dla mnie jest to najbardziej przejrzyste forum internetowe, które ma swoje zasady i się ich trzyma. Może zajrzy to ktos kto się wybiera na postgraduate
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej Ja wybieram sie na post ale dopiero w 2012 ![]() Czesto czytaj tutaj, warto zajrzec: http://www.thestudentroom.co.uk/forumdisplay.php?f=100 Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że tak ciężko coś tam znaleźć, tzn. wyszukiwarka nie słucha mnie i jak zaznaczam, że ma szukać po tytułach to i tak szuka w postach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
myslalam o tym by zdawac go wczesniej ale za pozno sie za to zabralam , i teraz bede zdawac go pozniej poniewaz musze sie jakos do niego przygotowac .
chodzi mi o to, iz niektore osoby beda mialy matury dopeiro w maju , wiec ich wyniki nie sa konkretne , a ja bede miala Ieltsa w kwietniu lub w marcu , i tez bede miala wyniki kolo maja ,i chcialabym go dodac , aczykolwiek , nie jestem pewna gdzie moge go umiescic , pisalam do roznych szkol mniej wiecej ielts na 6 lub 6.5 i matura okolo 60 %, mature mama zdana , to nie problem . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sprawdziłam w systemie aplikacyjnym King's College London i jedynym pytaniem, na które trzeba odpowiedzieć w sekcji językowej, bo jest zaznaczone gwiazdką, jest to czy i jak długo uczyłam się angielskiego. Gdzieś na którejś ze stron przeczytałam, że trzeba mieć zdany IELTS, ale w sumie tylko dlatego, że ma się większe szanse, ponieważ na niektórych uniwersytetach jak znajdą dostateczną ilość kandydatów spełniających kryteria to po prostu zamykają rekrutację. Nie ma tzw. deadline. A wyniki z IELTSa są po 13 dniach + czas przesyłki, jeżeli nie odbierasz ich osobiście, więc jak zdasz na początku marca to zdążysz wpisać przed zamknięciem rekrutacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.