|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pytanie o nieodebraną przesyłkę.
Złożyłam tydzień temu zamówienie na allegro, przesyłka została wysłana priorytetem, lecz jeszcze do mnie nie doszła. Jutro wyjeżdzam na trzy tygodnie i stąd moje pytanie: czy paczkę z poczty może odebrac za mnie np koleżanka? Z tego co się orientuję nieodebrana przesyłka na poczcie leży do 7 dni, co się później z nią dzieje? Jak wybrnąc z tej sytuacji? Zależy mi na tej paczce i nie za bardzo wiem co zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pytanie o nieodebraną przesyłkę.
Cytat:
ale sadze ze upoważnienie na pismie wystarczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;23827626]zapytaj na poczcie jakie mają procedury.
ale sadze ze upoważnienie na pismie wystarczy.[/QUOTE] nie zaszkodzi takze, aby kolezanka miala ksero dowodu osobistego, autorki watku. (duzo razy, na poczcie, odbierajac przesylke, bylam proszona o pokazanie dowodu np. mojej mamy). no ale Poczta Polska to osobne ksiestwo, takze warto zadzwonic na swoj oddzial paczek i sie zapytac jak to rozwiazac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Przychodzi awizo po tygodniu nastepne po kolejnym tygodniu paczka zostaje odeslana do nadawcy.
Mozesz pobrac z poczty upoważnienie dla osoby ,która w twoim imieniu bedzie odbierac przesyłki polecone. Swoja drogą PP to państwo w państwie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
paczka lezy 2 tygodnie na poczcie. po tygodniu przychodzi awizo przypominajace
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi, rzeczywiście zadzwonię na pocztę i dopytam się co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Paczka rzeczywiście leży dwa tygodnie, a na poczcie możesz złożyć pisemną dyspozycję, żeby jej nie odsyłali (bo w dniach tych i tych Ciebie nie będzie, a deklarujesz chęć odbioru). Ja tak robiłam podczas urlopów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
idź na pocztę ze swoim dowodem osobistym , weź też dowód koleżanki jesli mozesz;
napiszesz tam upowaznienie do odebrania paczki, panie spiszą dane Twoje i kolezanki; dobrze by bylo gdybys wczesniej zadzwonila tam, bo nigdy nie wiadomo czy oni czegos jeszcze nie chcą...
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Bardzo Wam dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Paczkę na poczcie odebrać może każdy tobie znajomy.
Skąd ktoś obcy ma wiedzieć że akurat ty masz mieć w jakiś tam dzień paczkę? - To nie do przewidzenia. Za mnie odebrał kiedyś brat i wołali od niego dowód osobisty i wpisali sobie jego pesel, paczka ta była za pobraniem. Jeżeli paczka zapłacona już jest, albo będzie przy odbiorze to problemów nie powinno być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Jeżeli chcesz żeby koleżanka odebrała przesyłkę za Ciebie to musisz załatwić upoważnienie na Poczcie (pytałam o to niedawno, bo chciałam żeby TŻ mógł odbierać moje przesyłki a ja jego - pani nam zawołała za takie upoważnienie ok 20 złotych
![]() Ewentualnie dowiedz się o tą pisemną dyspozycję żeby nie odsyłali, co ktoś wyżej pisał, to chyba najlepsze wyjście ![]() Edytowane przez lipcowa87 Czas edycji: 2010-12-17 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Musi byc upowaznienie, ewentualnie dowod osobisty (ja czasem biore dowod brata jesli jest dla niego paczka a w okienku jest jakas nowa babka, ktora mnie nie zna).
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Od mojego brata wołali tylko dowód osobisty i "Bay Bay", żadnych pytań i zastrzeżeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam na pocztę i "bardzo miła pani" powiedziała że mam sama napisac upowaznienie i dac kolezance. Ton jej głosu wskazywał na to, że jest to oczywista oczywistosc a mój telefon tylko jej zawraca głowę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Paczkę na poczcie bez upoważnienia może odebrać tylko ktoś z najblizszej rodziny - rodzice, mąż, rodzeństwo, na pewno nie kolega czy koleżanka
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Wszystko zależy od danej pani z poczty.Każdy powie ''co ona gada'',ale u mnie naprawdę panie z poczty mają swoje prawa i wedle ich życzenia.Mimo że jest ogrom skarg,one i tak wymyślają jak im pasuje.
Widzę,że autorka już sprawę załatwiła ''z miłą panią z poczty'' ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale obcej osobie bez pełnomocnictwa pocztowego mają pełne prawo nie wydać.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.