|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzeniona
|
Wszystkiemu ta młodzież winna?
Przyznam, że ostatnio coraz częściej słyszę narzekania na młodych ludzi i przypisywanie im wszelkiego zła tego świata. Jechałam ostatnio autobusem, obok mnie dyskutowały dwie starsze panie. Nagle przez inną ulicę przejechał szybko samochód. Na to jedna z pań: "Ci młodzi to są kompletnie nieodpowiedzialni, same wypadki na drogach tylko przez nich!" - a przecież nie było widać kierowcy samochodu i równie dobrze mógł to być starszy pan. Nie wiem, skąd pogląd u niektórych, że tylko młodzi ludzie powodują wypadki/kradną/hałasują i takie tam? Ostatnio u mnie w bloku była głośna impreza, starsza sąsiadka w windzie powiedziała do mnie: "Wy młodzi to się nie potraficie kulturalnie bawić", po czym okazało się, że zabawę urządziło sobie małżeństwo po 50-tce.
Przyznam szczerze, że im częściej to słyszę, tym bardziej mnie to denerwuje. Zdaję sobie sprawę z tego, że młodzi ludzie również są sprawcami wypadków czy powodują inne problemy, ale przecież liczba osób robiących to samo ma miejsce również w innych przedziałach wiekowych. A Wy co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkiemu ta młodzież winna?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A ja myślę że od zawsze tak właśnie było że słyszało się tylko 'ta młodzież' I coś czuję że zawsze tak już będzie. 'Nie pamięta wół jak cieleńciem był'
![]() Choć co do tej dzisiejszej młodzieży, to jest troche racji ![]()
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Moja sąsiadka też uważa,że co złego,to właśnie młodzież!
I zawsze jest 'ach ten wiek dojrzewania' :P
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji ![]()
BLESS! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ot, czesc ludzi lubi pomarudzic, z wiekiem sie tylko zmienia cel marudzenia ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio zauważyłam, że starsi są gorsi od młodych. Nie dają przykładu (a powinni) wymagają a sami zachowują się chamowato.
Często np w kolejkach wpychają się i udają, że nie widzą, że ktoś inny przed nimi stał. Stałam kiedyś w sklepie, za mną starsza pani (ale nie staruszka bo ustąpiłabym jej ). Nie lubię stać komuś "na plecach" więc stałam za osobą przede mną w pewnej odległości. Sama też nie lubię kiedy ktoś "leży" mi na plecach. Ta babka za mną pchnęła mnie i mówi: " posuń się kochana, tyle miejsca prze tobą". Odwróciłam się i mówię: "Jak pani się zachowuje. Popycha mnie pani!?" Ona na to "jakby w kolejce stało więcej osób to za drzwiami musieliby stać!" Innym razem na rynku kupowałam warzywa. Była jedna osoba przede mną. Podeszła do niej jej koleżanka( na oko 50lat) gadka szmatka, pan pyta co podać a ona ciach przede mnie i kupuje. Moja kolej była i powiedziałam to. A ona " nie wiedziałam". No tak stoję tam pewnie dla ozdoby. Powiedziałam jej, że starsi dają taki przykład a potem pretensje do młodych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Starsi ludzie większą część życia przeżyli za miłościwie nam panującego socjalizmu, zwanego powszechnie komuną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mowisz masz ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Też mnie to denerwuje.
Ale tłumaczę to sobie tak -zazdroszczą im. Młodzi są pełni energii, całe życie przed nimi. A na kogoś winę trzeba zrzucić.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a ja myślę że statystyki nie kłamią :P co do narzekania na młodych kierowców, niestety, mają racje. to nie bierze się z braku doświadczenia tylko małpiego rozumu wieku młodzieńczego. wybitne jednostki zabijają same siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() był kiedyś taki demotywator, o tym, że starsi ludzie często mówią, że "za komuny było lepiej" i podpis: "wy nie tęsknicie za komuną tylko za młodością" i według mnie coś w tym jest...
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spoko, pewnie ja za 30 lat też będę narzekać na tę dzisiejszą młodzież :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sama zaliczam się do kategorii najczęściej powodującej wypadki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przyznam się szczerze, że samej też mi się zdarza wygłaszać czasem takie kwiatki w stylu: "dzisiejsze nastolatki to..." albo (o zgrozo! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Starsi ludzie na pewno mają swoje powody, żeby narzekać (nie wnikam). Poza tym, na nich też narzekano zapewne i oni tylko wpasowują się w kanon
![]() A raczej na siebie narzekać nie będą, prawda? Są wyjątki, ale te potwierdzają raczej regułę... Poza tym, to wszystko jest na śliskim gruncie uogólnień.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a wracając do tematu - większość z nas jest siebie warta. ja mam wąty do ludzi w różnym wieku i oni też mają prawo wobec mnie mieć jakieś "ale". normalka
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ee tam to nic nowego, w każdym wieku się narzeka. wydaje mi się że w wieku starszym jest po prostu mniej do roboty (starsi ludzie nie pracują, często po prostu się nudzą), a do tego lubią rozmawiac z innymi, nawet obcymi ludzmi (mam tu na mysli sytuacje np w autobusach) więc jest więcej czasu i sposobnosci do narzekania
![]() jak dla mnie ludzie starsi dzielą się na tych "wiecznie na wszystko narzekających" i tych "a niech się młodzi bawią!" (jak moja cudowna babcia). takim gadaniem "ach ta dzisiejsza młodzież" wystarczy się po prostu nie przejmowac, chociaz mi samej też zdarzyło się kłócic w autobusie gdy mnie wredne babsko szturchało nie wiem po co, nawet nie to że siedziałam i chciała bym jej ustąpiła miejsce. szturchała mnie tak dla zasady chyba (całe szczęście tłum w autobusie mi zawtórował gdy po mojej prośbie nie popychania mnie zaczęła pyskowac). fakt faktem, że takich sytuacji młodsi ludzie nie prowokują.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja babcia ma święte prawo do nietolerancji narzekania i całej reszty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Muszynianko ale czy to wina młodzieży że Ci ludzie żyli w takich a nie innych czasach? No nie.
ostatnio pewna starsza pani o mały włos nie przewróciłaby mnie przy wychodzeniu ze sklepu. Ja z brzuchem (nie z przejedzenia a z ciążowym brzuchem ![]() I sytuacja dziewczyny z poczekalni ciążowej na naszym forum. Ciężarna, z widocznym brzuszkiem. Wraca z pracy, źle się czuje, jedzie tramwajem. Pełno pustych miejsc, ale nie babcia upatrzyła sobie jej miejsce. Stanęła nad biedną dziewczyną i sapie jej do ucha. Ta ignoruje. Aż w końcu babcia w nie miły sposób nakazuje jej ustąpić jej to miejsce. Dziewczyna grzecznie że nie, bo jest w ciąży i się źle czuje. Babcia że ciążą to nie choroba. No sorry ale starość też nie jest chorobą, taka kole rzeczy. Ja jestem zdania że jeżeli sami tacy jesteśmy to nie wymagajmy od innych, innego zachowania. Jeżeli młodzi ludzie naoglądają się takich scen to jak mają się zachowywać. Zachowujmy się tak i traktujmy innych tak, jak sami chcemy być traktowani.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.