![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Straszne zdjęcia
Wydawało mi się, że jest już taki wątek, ale nie mogę znaleźć, więc zakładam.
Wklejamy tu fotografie paranormalnych zjawisk, duchów, ufo, i wszystkiego, czego można sie bać po nocach ![]() Filmiki również mile widziane ![]() Wątek ze strasznymi historiami --> Straszny Wątek ![]() To ja zacznę od kilku duchów, pewnie większość je widziała, ale od czegoś trzeba zacząć ![]() 1- Fotografia znana jako ‘Brązowa Dama z Raynham Hall’ jest prawdopodobnie najbardziej znanym zdjęciem ducha. Wykonana 19 Września 1936 roku przez dwóch fotografów przedstawia przezroczysty obraz w postaci zakapturzonej figury schodzącej po schodach w Raynham Hall w Norfolk. Fotografia wygląda imponująco i została pokazana w wielu książkach i artykułach od 1960 roku oraz w dzisiejszych czasach w telewizji, na stronach internetowych jako dowód istnienia duchów. 2- To interesujące zdjęcie zostało wykonane około 2000 roku w Manila na Filipinach. Powołując się na Stowarzyszenie Poszukiwania Duchów (The Ghost Research Society), dwie dziewczyny spacerowały w ciepłą noc. Jedna z nich zaczepiła przechodzącego nieznajomego, aby zrobił im zdjęcie aparatem w jej telefonie komórkowym (powód niskiej jakości zdjęcia). Efekt widoczny z boku, wraz z przezroczystą figurą obejmującą wydająca się obejmować ramie dziewczyny w przyjaznym uścisku. 3- Dziwna legenda otacza przejście przez tory kolejowe w południowym San Antonio w Teksasie. Skrzyżowanie drogi z torami, jak głosi historia była miejscem tragicznego wypadku, gdzie kilkoro dzieci w szkolnym wieku zostało zabitych – ale ich duchy utknęły w tym miejscu i pchają bezczynne samochody poprzez tory mimo, że płaszczyzna jest pod górkę. opisy z http://zdjeciaduchow.pl/
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Straszne zdjęcia
Pewnie tak, chociaż drugie wygląda bardzo realistycznie
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
straszne, ale tez mi sie wydaje, ze fotomontaz :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Niby pewnie fotomontaż, ale na widok tego drugiego zdjęcia z tymi dziewczynami przeszedł mnie dreszczyk
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię takie zdjecia.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
faktycznie, był taki wątek i nawet yły wklejane te same zdjęcia
![]() nie ma się czego obawiać przy drugim zdjęciu, sama mam takie ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
to drugie zdjęcie jest naprawdę straszne, ale ja sceptycznie podchodzę do tego typu fot, chociaż ciarki przechodzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
moim zdaniem to fotomontaże ale wszelkie mgiełki, dymki, zamazania, zamglenia itp. (powiedzmy, że coś w stylu tego foto, które wkleiła kicccia) mogą faktycznie wychodzić. Ale to raczej nie zasługa duchów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Czasem jak się robi z lampą błyskową zdjęcie, to wychodzi ktoś jak duch
![]() Tata ostatnio robił zdjęcie mojej mamie i cioci...ciocia wyszła półprzeźroczysta :O ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Widziałam raz zdjęcie tramwaju nocą, a obok szedł przezroczysty mężczyzna
![]() ![]() A tutaj stronka ze zdjęciami opuszczonych miejsc, duchów brak, ale na moją wyobraźnie i tak działa ![]() http://www.opuszczone.com/woj.php np tu bym w nocy nie weszła, zwłaszcza, że to była kiedyś rzeźnia http://www.opuszczone.com/galerie/rzeznia/index.php a to aż sie prosi o ducha w drzwiach ! ![]() http://www.opuszczone.com/galerie/rz...y%2F06_may.jpg Przepraszam, że nie wszystko w załącznikach zdjęcia, ale nie wiem jak to wygląda z prawami autorskimi czy coś, wolę dać link jednak ![]() edit. 1- pies atakuje coś dziwnego 2- Niesamowite zdjęcie, choć budzące wiele kontrowersji.Poddanie badaniom w laboratorium nie wykazało komputerowej modyfikacji.
![]() Ćwiczę! Edytowane przez Wenress Czas edycji: 2009-01-06 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
fajny temacik ja to lubie sie czasami bac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
czasami jest tak, zwłaszcza w przypadków starych zdjec robionych apratami na klisze, ze jak klisza sie konczy, to ostatnie zdjecia tak jakby nachodza na siebie.
Niedaleko mojego miasteczka, jest wioska, w ktorej stoi dom. Jest od dawna pusty. Juz kilka rodzins ie z niego wyprowadzilo. Dom na frontowej scianie ma powieszonny długi żelazny krzyz. Zawsze jak tamtedy przejezdzam, zastanawiam się, co tak naprawde tam sie dzieje, ze nikt nie chce mieszkac w ładnym domu z dużym ogrodem. Rodzice TŻ wspominali, ze kiedys przejezdzajac w nocy obok owego domu, zauwazyli, ze tylko przy nim jest mgła i swieca sie jakies dziwne swiatal. Tata TŻ od razu dodał gazu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
To ja może, tym którzy nie wiedzą, zdradzę tajemnicę powstawania efektu, jaki jest na drugim zdjęciu
![]() Jest to bardzo proste a polega na ustawieniu długiego czasu naświetlania (migawka) podczas wykonywania zdjęcia. Przed wykonaniem zdjęcia, ustawiamy 3 osoby. Ustawiamy czas naświetlania na długi - nawet kilka sekund, w tym czasie trzecia osoba odchodzi. Aparat wykonuje zdjęcie i voila! ![]() Ważne jest by pozostałe fotografowane osoby nie poruszyły się, ponieważ również wyjdą zamazane ![]() Co nie zmienia faktu, że kocham oglądać takie zdjęcia, oglądać programy o duchach, ufo itd. Dla ciekawskich, ponad 3,5 minuty zdjęć "duchów" ![]() http://www.youtube.com/watch?v=u6trH81xpko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Zdjęcia są ciekawe chociaż też mnie zastanawia czy to nie sprawny fotomontaż
![]() W ufo i inne stwory nieszczególnie wierzę, ale zbyt wiele wydarzyło się na świecie bez racjonalnego wyjaśnienia żebym nie wierzyła w życie po śmierci. Jak usłyszałam, że czasem duchy mogą pojawiać się w lustrach to zawsze przed snem tak chowam lusterko żebym się w nim nie mogła przejrzeć w nocy ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o twarzach w chmurach/dymie, czaszkach na wodzie (cośtam wyciekało chyba, nie pamiętam, ale było takie zdjęcie)
Ponoć to ludzki mózg 'szuka' wszędzie twarzy, ale nie wydaje mi sie to prawdopodobne jednak, bo trzeba by sie długo przyglądać przecież, tak jak na wszelkich rysunkach robionych specjalnie w celu szukania twarzy. A jeszcze co do tego zdjęcia z komórki - no właśnie, długi czas naświetlania w takim aparacie? Nie ma szans na takie foto, chyba że przypadkiem... No chyba, że celowo przerobili to foto na beznadziejną jakość, żeby było bardziej realistyczne, że z telefonu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Większość aparatów w telefonach ma automatycznie, odpowiedni do warunków, dobierany czas naświetlania, więc przy zdjęciach robionych w ciemności, na pewno jest wydłużony.
Nawet jeśli nie jest to kwestia kilku sekund, a pół sekundy, to odchodząc od pozowania w ostatnim momencie można uzyskać taki efekt ![]() Chyba że komuś chciało się bawić, by zaistnieć w internecie ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
szkoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
To, że ich nie widzimy, nie znaczy, że ich nie ma
![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ano właśnie... ja to nawet nie miałam żadnej "styczności", (o ile można mieć jakąkolwiek styczność z duchem
![]() Nie twierdzę że istnieją lub nie - ja nie widziałam, nie znam nikogo kto widział/spotkał ale pewnie jest dużo rzeczy na Ziemi, o których nie ma się bladego pojęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Też nigdy nie miałam nic wspólnego z duchami
![]() ![]() ![]() ![]() Z drugiej strony, skoro tak wiele osób twierdzi, że widziało ducha, czy przeżyło coś co trudno wytłumaczyć, to może jednak jest coś, czego większość z nas nie może zobaczyć ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Sama nie wiem co o tym sadzic. Z jednej strony uwazam, ze to fotomontaze, a z drugiej przezylam w zyciu pare dziwnych i niewyjasnionych rzeczy wskazujacych na istnienie nieznanych nam form zycia. Ale zeby duch dal sie uwidocznic na zdjeciu? confused
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Ja też sądzę że to fotomontaże, ale nie zmienia to faktu że w duchy wierze
![]() A kiedyś przechodziliśmy z koleżanką i kolegą koło opuszczonego domu, drzwi były zabite deskami a do okna podeszła jakaś babcia i patrzyła sie na nas za zasłonami ![]() Cytat:
![]()
Like an empty bottle takes the rain And heal, heal, heal, heal." Edytowane przez veronicas15 Czas edycji: 2009-01-06 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Hehe
![]() Ale np z całunem turyńskim też było coś ze zdjęciami, kolory sie zmieniły (negatyw) chyba ? widocznie aparaty fotograficzne też są paranormalne ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A to fotomontaże duchów w Auschwitz. Moim zdaniem bardzo dobre.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.