|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Książki dla mężczyzn
Nie wiem czy lepiej umieścić ten wątek tu, czy na prezentowym, ale zaryzykuję, bo może nawiązać się z tego jakaś dyskusja
![]() Na prezent urodzinowy chcę kupić TŻ'owi książkę. Tylko nie wiem czy będzie to odpowiedni prezent dla mężczyzny i właściwie... Jakie rodzaje książek czytają? Wiem, że to zależy od indywidualnych upodobań, ale może któraś z Was robiła podobny prezent i powie, jaka książka się sprawdziła? Jest na forum też paru mężczyn, może oni się wypowiedzą, co najchętniej czytają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Książki dla mężczyzn
Mój zaczytuje się w książkach Mario Vargas Llosa,Sapkowskiego, Marqueza
Ostatnio podobała mu się Bezsenność w Tokio A że jest zapalonym rowerzystą dostał ode mnie ostatnio Rowerem przez Kambodżę i Singapur czwarta rano |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
kryminały, horrory, sensacja, literatura faktu ...
wymieniać i wymieniać ![]() prawdę powiedziawszy ... zależy od indywidualnych upodobań - jak wszystko na tym świecie ![]() a czy w ogóle - Twój TŻ lubi czytać? bo jeśli nie to pomysł na prezent nie trafiony ![]() domniemam sądzić że nie jesteście ze sobą zbyt długo - inaczej widziałabyć co czyta ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mój TŻ np. czyta fantastyke. Na szczescie ja tez i zawsze wiem co chce
![]() A tak naprawde mysle, ze nie mozna jednoznacznie pwoeidziec, że faceci czytaja akurat to, czy tmto. Jeden czyta kryminały, drugi horrory, trzeci nic, czwarty wszsytko. Kedno jest tylko pewne - żaden romans ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Sapkowski, Cejrowski, Lem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Najlepiej upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu i kupić książkę, która mu się spodoba, a i Ty ją chętnie potem przeczytasz.
Według mnie faceci lubią thrillery, kryminały, horrory itp. Dlatego mogę polecić ksiązkę, którą niedawno skończyłam: "Miasto Słońca" Davida Leviena To kryminał/thriller, więc jest wartka akcja, ale też bardzo ciekawy z punktu widzenia kobiety, bo opowiada o zaginięciu dziecka i jego poszukiwaniach. Naprawdę polecam, bo czyta się z zapartym tchem, a dodatkowo można się czasami wzruszyć ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam,pozwole sobie poradzić,moja brzydsza połowa dostała ostatnio
" katedra w barcelonie" ( polecam historyczno-przygodwa) i poczytuje paula coello, a ja spotkalam w empiku taka niewielka pozycje " co mężczyźni wiedzą o kobietach?" i wiecie co?? przejrzałam ze 3 egzemplarz bo myślałam ż e się pomylili a ta ksiązka ma okładkę i parę pustych kartek!! może być fajny prezent dla jaj!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Radziłąbym sie upewnićczy twoj tż w ogóle lubi czytac.... Bo ksiazki sie albo kocha albo nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Madiaa, niby masz rację, ale książki zaczyna się lubić od momentu, kiedy się trafi na taką, któa wzbudzi w nas takie emocje, dzięki którym zaczynamy kochać czytanie.
I nawet jeśli jej mąż nie lubi czytać, to może właśnie dlatego, że nie trafił (jeszcze) na taką książkę. To jest właśnie dobry czas, aby żona mu taką książkę podarowała... ![]() Ale musi trafić w jego gust. No, ale ona chyba zna go najlepiej... ![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
"życie podziemne mężczyzny" heh. tylko ty nie czytaj bo przestaniesz ufać swojemu facetowi ;]
koledzy kupili Tż na urodziny. przeczytał on, jego koledzy(ktorzy raczej nie czytają) a potem ja hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze można sprobowac i podarowac ksiażke, ale to prezent na slepo i zawsze moze okazac sie nie wypalem. Jak dla faceta to może cos z Stephana Kinga. Przyjemnie sie czyta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak juz ktos odkopal watek, to dodam tylko, ze wg mnie troche zle postawione zagadnienie - gusta sa rozne, w zwiazku z czym rozni mezczyzni beda preferowali rozne ksiazki/gatunki...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Owszem, chodzi mi o Kinga język, który po prostu nie przypadł mu do gustu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.