|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() euro 26 Pytania
Kobietki, mam parę pytań, dotyczących ubezpieczenia w euro 26, od razu mówię żeby nie kierować mnie na ich stronę bo to tylko sterta suchych informacji... I w zasadzie niczego co mnie interesuje tam sie nie dowiedziałam. Mam 20 lat, obecnie nigdzie się nie uczę i nie pracuję<przynajmniej na razie> i teraz tak: nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, czyli za wszystkie usługi muszę płacić, czy ta karta euro26 daje mi możliwość bezpłatnego leczenia w kraju pomimo iż się nie uczę i jak w ogóle wygląda korzystanie z niej? Interesuje mnie czy lepiej ją wykupić czy może dostać ubezpieczenie np. z urzędu pracy....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: euro 26 Pytania
Cytat:
Polisa WORLD działa wszędzie poza granicami Polski i obejmuje koszty leczenia, NNW, OC. Polisa POLSKA tylko OC i NNW w kraju.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Euro26 to ubezpieczenie OC i NNW, czyli jak np złamiesz rękę, to dostaniesz od nich odszkodowanie. Nie jest ona ubezpieczeniem pozwalającym na bezpłatne leczenie w ramach NFZ. Jeśli chcesz być leczona w ramach NFZ (a chcesz, bo chyba nie stać Cię na opłacenie operacji itp ), to musisz sama opłacić składkę (więcej info na stronie NFZ).
Do 26 roku życia jesteś objęta ubezpieczeniem pracowniczym członków rodziny (czyli jeśli jedno z Twoich rodziców pracuje i ma ubezpieczenie, to Ty możesz z niego korzystać). Albo zarejestruj się w urzędzie pracy lub zatrudnij na umowę o pracę lub sama opłacaj składki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Znaczy, o jakim leczeniu mówisz? O pójściu do dentysty czy internisty? No to nie - nie obejmuje tego.
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
rudzia - aby miec ubezpieczenie zdrowotne (to, ktore uprawnia do zwyklej wizyty u lekarza) w twojej sytuacji - zarejestruj sie jako bezrobotna. od dnia rejestracji zostaniesz objeta ubezpieczeniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, informacje podane na stronie, to jeszcze trzeba tłumaczyć z polskiego na polski
![]() Mam kartę euro26 już drugi rok. Nazwa jest nieco myląca, bo jest bodajże do 30 roku życia. Przydaje się jedynie do zniżek (empik, jakieś knajpy), bo szczęśliwie wypadku nie miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.