BABILĄD Poznań - zna ktoś? chodzi o kurs belly dance.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 21:03   #1
HotterThanFire
BAN stały

BABILĄD Poznań - zna ktoś? chodzi o kurs belly dance..

Hej Dziewczyny załozyłam niedawno tu wątek o problemie z tańcem, wyczuciem rytmu etc, dzięki Waszym radom zdecydowałam sie na belly dance, poszperałam po szkołach i znalazłam jeden kurs belly, który się za pare dni zaczyna i odbywa się w Ośrodku Rozwoju Osobistego Kobiet w Poznaniu - BABILĄD.. Wpadłam w euforie bo okazało sie, ze to 10 min pieszo ode mnie, nie musiałabym więc 2 godz dojeżdżać gdzies na ten kurs(auta niestety nie mam).
Chciałam iść dzis zapisać się juz, bedąc na tej ulicy dostrzegłam szyld..I zgasiło mnie nieco bo jest on przy wejściu do bramy takiej mieszkalnej w kamienicy. Weszłam i w środku tylko skrzynki pocztowe, drzwi od mieszkan i schody, ot, normalna klatka schodowa - zero daszych oznaczeń. Poszłam dalej i kolejnymi drzwiami wyszłam na podwórze, gdzie zaczynał sie kolejny blok a tam dalej nic. Przyznaje, że troche się zaniepokoiłam.. Bo jednak licze na fajny kurs z prawdziwego zdarzenia, z sala taka większa i lustrem na ścianie (instruktorke z tego co patrzyłam na str akurat mają fachową ) a tu wyglada na to, że to u kogos w mieszkaniu Oo.. Tak sobie mi się widzi tanczenie w ścisku w czyims pokoju bez mebli 2x3m z lustrem łazienkowym.. ale moze się myle..
Sa tu jakies Poznanianki, które są w temacie?
Nie chce żałowac zapisu na kurs i wywalić kasy w błoto, tym bardziej że odkad nie mam pracy, jest to dla mnie spora kwota..

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

ICH STRONA http://www.babilad.pl/

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

A instruktorka belly to Jamila Oueslati, może jakies zorientowane dziewczyny cos mi o niej powiedza, jak uczy etc
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 22:03   #2
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Dot.: BABILĄD Poznań - zna ktoś? chodzi o kurs belly dance..

nic Ci nien pomoge, ale tez bym byla zainteresowana takim kursem chyba
Stary 2011-01-10, 22:08   #3
mmmww777
Raczkowanie

to może ja się wypowiem.. z tego co słyszałam to kursy brzmią ciekawie, ale koleżanka mi odradzała (a też byłam napalona na ten babi.); ona chodzi na taniec brzucha na smoluchowskiego?! muszę ją podpytać gdzie dokładnie; ale tam chodzi i jest bardzo zadowolona, raz w tygodniu, tylko nie wiem czy będą mieć tam jeszcze miejsca
znalazłam ich stronę artofmove pl

Edytowane przez mmmww777
Czas edycji: 2011-01-10 o 22:11
mmmww777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 07:15   #4
28nana
Raczkowanie

a ja bym zaryzykowała.

tego typu organizacje i stowarzyszenia sa zazwyczaj niszowe i prowadzone przez prawdziwych zapaleńców i miłośników tematu, a różnego rodzaju zajęcia odbywają się w maleńkich grupach dzięki czemu macie szansę na świetny kontakt z instruktorami i bardzo indywidualne podejście - w przeicwieństwie no do szkół tańca gdzie na salę wchodzi o 40 uczestników kursu.
poza tym zawsze można zrezygnować ....jeśli Wam się nie spodoba.

sama będąc kiedyś na wakacjach byłam na warsztatach gotowania wg 5ciu przemian które odbywały się w domu u "Instruktorki" byłam bardzo zadowolona a klimat był nie do opisania
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
28nana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 07:47   #5
niezniszczalna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny załozyłam niedawno tu wątek o problemie z tańcem, wyczuciem rytmu etc, dzięki Waszym radom zdecydowałam sie na belly dance, poszperałam po szkołach i znalazłam jeden kurs belly, który się za pare dni zaczyna i odbywa się w Ośrodku Rozwoju Osobistego Kobiet w Poznaniu - BABILĄD.. Wpadłam w euforie bo okazało sie, ze to 10 min pieszo ode mnie, nie musiałabym więc 2 godz dojeżdżać gdzies na ten kurs(auta niestety nie mam).
Chciałam iść dzis zapisać się juz, bedąc na tej ulicy dostrzegłam szyld..I zgasiło mnie nieco bo jest on przy wejściu do bramy takiej mieszkalnej w kamienicy. Weszłam i w środku tylko skrzynki pocztowe, drzwi od mieszkan i schody, ot, normalna klatka schodowa - zero daszych oznaczeń. Poszłam dalej i kolejnymi drzwiami wyszłam na podwórze, gdzie zaczynał sie kolejny blok a tam dalej nic. Przyznaje, że troche się zaniepokoiłam.. Bo jednak licze na fajny kurs z prawdziwego zdarzenia, z sala taka większa i lustrem na ścianie (instruktorke z tego co patrzyłam na str akurat mają fachową ) a tu wyglada na to, że to u kogos w mieszkaniu Oo.. Tak sobie mi się widzi tanczenie w ścisku w czyims pokoju bez mebli 2x3m z lustrem łazienkowym.. ale moze się myle..
Sa tu jakies Poznanianki, które są w temacie?
Nie chce żałowac zapisu na kurs i wywalić kasy w błoto, tym bardziej że odkad nie mam pracy, jest to dla mnie spora kwota..

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

ICH STRONA http://www.babilad.pl/

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

A instruktorka belly to Jamila Oueslati, może jakies zorientowane dziewczyny cos mi o niej powiedza, jak uczy etc
Ja byłam w Babilądzie na jodze: sala spora, cała ściana w lustrach, dobre nagłośnienie. Grupy raczej kameralne, jest miejsce żeby się przebrać Naprawdę jest to porządnie zorganizowane

A i do samego Babilądu 3ba wejść na 1 piętro, drzwi nr 6 / o ile dobrze pamiętam/

Apple freak and big fan

niezniszczalna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 15:53   #6
69love69
Zakorzenienie

Ja bywam tylko na Babich Targach organizowanych przez Babi Ląd, ale moge powiedzieć, ze sa one organizowane naprawde bardzo fajnie, wiec z pewnoscia jest to porzadna firma, ze tak powiem
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 20:00   #7
niezniszczalna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
Ja bywam tylko na Babich Targach organizowanych przez Babi Ląd, ale moge powiedzieć, ze sa one organizowane naprawde bardzo fajnie, wiec z pewnoscia jest to porzadna firma, ze tak powiem
Możesz napisać coś więcej o Babim Targu? Czy pojawiają się fajne i porządne ciuchy, jak wygląda sposób wymiany itd?

Apple freak and big fan

niezniszczalna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 21:25   #8
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezniszczalna Pokaż wiadomość
Możesz napisać coś więcej o Babim Targu? Czy pojawiają się fajne i porządne ciuchy, jak wygląda sposób wymiany itd?

Oczywiście, że mogę

Wiadomo, pojawia się mnóstwo fajnych i porządych ciuchów, jest pełno młodych dziewczyn, które maja ciuchy naprawde na czasie i w dobrym stanie ;D Można sprzedawać, bądź wymieniać się (o ile jest taka możliwość, że Ty masz coś co chce osoba, od ktorej Ty cos chcesz).

Ogoolnie jest mnóóóóóóóstwo osób, dlatego radzę przyjść z minimum 30min przed czasem i ustawić się w kolejkę, żeby potem móc zająć sobie dobra miejscówke

Ogólnie można i zarobić i zaraz to wydać :P

Najblizszy babi targ jest 23.01 w WSNHiD
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 12:48   #9
wiefiulecka
Zadomowienie

Też bardzo bym chciała chodzic na belly dance
Ze wszystkich ofert najbardziej przyjazna wydała mi się właśnie Babiląd(u?)

Byłaś już tam? Możesz coś już na ten temat powiedziec?

www.KarmimyPsiaki.pl

www.pustamiska.pl

www.pajacyk.pl
wiefiulecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości