Szukam potrzebująca - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: ciuchlandia

Notka

Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 08:10   #1
alekaj0791
Przyczajenie

Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.
Exclamation

potrzebująca

witam,jestem matką samotnie wychowującą dwóch synów,utrzymujemy się z renty najmłodszego gdyż jest niepełnosprawny. Proszę ludzi dobrej woli o odzież i obuwie dla nas,najmłodszy ma 2 latka,starszy 9 lat,przyjmiemy każdą pomoc
alekaj0791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 09:10   #2
sereniti
Zakorzenienie

Przekupka: 83 pkt / 100% pozyt.
Dot.: potrzebująca

podobno Pani syn ma 2 lata ja mam ubranka niemowlęce na góra roczne dziecko - w opisie podałam rozmiary
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 09:18   #3
paula78
Zakorzenienie

Przekupka: 81 pkt / 100% pozyt.

Masz alimenty ?
korzystasz z pomocy społecznej ?
szukałas pomocy na stronach lokalnych ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 09:50   #4
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Przekupka: 148 pkt / 100% pozyt.

Może warto zrezygnować z internetu, żeby dzieci miały co na siebie włożyć?
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 09:59   #5
1990paulinka
BAN stały

Przekupka: 150 pkt / 98% pozyt.

a moze tylko chcesz wyłudzic od nas jakies ciuszki?
Przeciez caritas ops pomaga ubogim

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

jak ja bym nie miała na zycie to nie zakladalabym internetu przeciez to kosztuje a do zycia nie jest potrzebne
1990paulinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 10:08   #6
alekaj0791
Przyczajenie

witam,dziwie się że co niektóre osoby nie mają serca. Wiecie jak jest w caritasie? Widze że nie,oni mają wszystko dla innych ale nie dla polskich dzieci,opieka daje nam rente,tz świadczenie pielęgnacyjne,dokładnie 673zł,otrzymujemy również żywność raz w miesiącu,po 1kg na członka rodziny,również opieka pomaga w płaceniu rachunków,gdyby któraś z was była w podobnej sytuacji to inaczej by mówiła,gdy mąż dowiedział się że drógi syn jest niepełnosprawny nawiał i tak niestety robi dużo osób,lepiej patrzeć z boku i nic nie robić. Przykro mi gdy tak piszecie
Stary 2011-03-24, 10:17   #7
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaj0791 Pokaż wiadomość
witam,dziwie się że co niektóre osoby nie mają serca. Wiecie jak jest w caritasie? Widze że nie,oni mają wszystko dla innych ale nie dla polskich dzieci,opieka daje nam rente,tz świadczenie pielęgnacyjne,dokładnie 673zł,otrzymujemy również żywność raz w miesiącu,po 1kg na członka rodziny,również opieka pomaga w płaceniu rachunków,gdyby któraś z was była w podobnej sytuacji to inaczej by mówiła,gdy mąż dowiedział się że drógi syn jest niepełnosprawny nawiał i tak niestety robi dużo osób,lepiej patrzeć z boku i nic nie robić. Przykro mi gdy tak piszecie

To nie jest brak serca. Rozejrzyj się po forum, zobacz ilu ludziom, zwierzętom pomogły wizażanki.To jest czujność, wystarczy trochę poczytać w internecie, ile oszustów naciąga ludzi na kasę. Po prostu jesteś tutaj mało wiarygodna, stad wynika brak odzewu ze strony wizażanek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 10:23   #8
alekaj0791
Przyczajenie

bo ja już nie mam gdzie szukać pomocy,z jednej strony nie dziwie się wam ale oszustka,jak można kogoś posądzić o to że ma takie problemy i nie umie sobie z tym poradzić,gdyby młodszy był zdrowy poszłabym do pracy,ale niemoge maleństwa zostawić samego,wole chodzić byle jak ubrana ale być z nim 24godz,przecież nie proszę o pieniądze,przepraszam nie gniewajcie się ale jest mi ciężko i dlatego proszę o pomoc
Stary 2011-03-24, 10:29   #9
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
bo ja już nie mam gdzie szukać pomocy,z jednej strony nie dziwie się wam ale oszustka,jak można kogoś posądzić o to że ma takie problemy i nie umie sobie z tym poradzić,gdyby młodszy był zdrowy poszłabym do pracy,ale niemoge maleństwa zostawić samego,wole chodzić byle jak ubrana ale być z nim 24godz,przecież nie proszę o pieniądze,przepraszam nie gniewajcie się ale jest mi ciężko i dlatego proszę o pomoc
napisz proszę skąd jesteś;z jakiego miasta/rejonu.

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 10:38   #10
alekaj0791
Przyczajenie

woj.opolskie,Korfantów,na mi zajnuje się profesor Godziński z Wrocławia

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

mój synek urodził się z niedotlenieniem mózgu a po trzech miesiącach do tego doszła mało znana choroba hirszprunga
Stary 2011-03-24, 10:56   #11
paula78
Zakorzenienie

Przekupka: 81 pkt / 100% pozyt.

Czy masz alimenty ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 10:59   #12
alekaj0791
Przyczajenie

tak,opieka też mi płaci
Stary 2011-03-24, 14:00   #13
zuken
Zakorzenienie

Przekupka: 37 pkt / 100% pozyt.
GG do zuken

Chętnie bym Ci pomogła ale niestety nie posiadam ubrań dla dzieci Może masz jakąś listę rzeczy, które potrzebujesz, poszukam i chętnie wyślę

Swoją drogą mnie też trochę dziwi wasz pesymizm:/ Kobieta PROSI o ubrania, nikomu nic nie każe wysyłać, tylko prosi... Nie chcecie pomóc, nie odzywajcie się bo jeśli to jest prawda, co ona mówi powinno wam być bardzo wstyd... Nie rozumiem tego, jeśli ktoś ma zbędne ubranka, przecież może wysłać, nie wierzę, że nikogo nie stać, by wydać parę złotych na przesyłkę:/ I głupie wywiady, byłaś w caritasie?? To wszystko nie jest takie proste jak się wydaje... to tylko pomoc przez małe p....
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 15:27   #14
alekaj0791
Przyczajenie

tak,byłam w caritasie ale oni mają pomoc dla wszystkich oprucz polskich dzieci,opieka podarowała mi dużo sprzętu rtv i agd,dlatego chodzi mi o odzież,przydałby się też plecak dla starszego,bo ten ma poździerany ale jeszcze trzyma się jako tako,najgorzej jest dziecku wytłumaczyć że nie na wszystko ma się pieniążki,najgorsze jest to że u niego w klasie jest przewaga bogatych dzieci i wiecie jak to jest,oryginalne ubrania itd. tłumacze mu że nie marka jest ważna ale schludność,nawet szkoła nam pomogła opłacając książki,

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

do ciebie zuken,widze że rozumiesz innych i ich trudne sytuacje,niestety mało jest takich osób,twoja dobroć wróci do ciebie po dziesięciokroć

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

jakby również ktoś miał pościel zbędną,jakieś firanki stare przyjme każdą pomoc
Stary 2011-03-24, 17:54   #15
zuken
Zakorzenienie

Przekupka: 37 pkt / 100% pozyt.
GG do zuken

Plecak dla synka na pewno się jakiś znajdzie Podasz mi ile lat mają dzieciaczki, mogłabym poszukać czegoś dla nich
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 18:08   #16
Ninlil
Wtajemniczenie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

Myślę, że sporo dziewczyn pomoże jeśli w jakiś sposób udokumentujesz swoją sytuację. Ja sama bardzo chętnie pomogę ale na słowo nie uwierzę, bo mieszkam w okolicy w której ludzie chodzą po domach( w tym po moim) z prośbą o pomoc i wiem, że połowa z nich to naciągacze, jestem więc ostrożna. Czy jesteś w stanie pokazać jakiś dokument potwierdzający Twoją sytuację? Ile masz lat?
Z jakiej pomocy korzystasz? Pytam o to nie z ciekawości, ale dlatego, że może nie wykorzystałaś jeszcze wszystkich możliwości bo zwyczajnie nie wiesz o ich istnieniu.
Pozdrawiam
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 18:32   #17
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninlil Pokaż wiadomość
Myślę, że sporo dziewczyn pomoże jeśli w jakiś sposób udokumentujesz swoją sytuację. Ja sama bardzo chętnie pomogę ale na słowo nie uwierzę, bo mieszkam w okolicy w której ludzie chodzą po domach( w tym po moim) z prośbą o pomoc i wiem, że połowa z nich to naciągacze, jestem więc ostrożna. Czy jesteś w stanie pokazać jakiś dokument potwierdzający Twoją sytuację? Ile masz lat?
Z jakiej pomocy korzystasz? Pytam o to nie z ciekawości, ale dlatego, że może nie wykorzystałaś jeszcze wszystkich możliwości bo zwyczajnie nie wiesz o ich istnieniu.
Pozdrawiam

O! Dokładnie to!

Kurczę, wybaczcie, wiele razy już pomagałam ludziom (jak mi się wydawało) w potrzebie i wyobraźcie sobie ani razu nie wyszło mi to na dobre. Za każdym razem byłam oszukana. Raz nawet zdarzyło mi się, że chłopak, którego rodzinie zaniosłam ciuchy wyciągnął mi portfel z torby po moja nieobecność! Zorientowałam się i siła odzyskałam go z powrotem. Wiele razy widziałam dzieciaki, którym oddałam swoje ciuchy, w sklepach w Galerii Łódzkiej, Manufakturze z torbami pełnymi ciuchów. Poza tym wiele matek i ojców pije, a dzieci nie maja w co ubrać. Co z tego, ze ja dam jakąś zabawkę, grę dzieciakowi, jak matka pójdzie, sprzeda i się nachla.

No wybaczcie, takie są polskie realia. Niestety ciuszków dziecięcych już nie mam, ale jeśli udokumentujesz w jakiś sposób, udowodnisz mi, że jesteś w potrzebie to chętnie wyślę trochę ciuchów Tobie.
Stary 2011-03-25, 08:19   #18
alekaj0791
Przyczajenie

słuchajcie z jednej strony się wam nie dziwie,ale jeśli są osoby chętne aby nam pomóc a nie tylko pytać o wszystko proszę pisać na alekaj0791@op.pl,wtedy będe mogła udokumentować wam to,ale uwieżcie ciężko mi będziesa

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

CZERWONA KOKARDKO tacy rodzice co piją to nie są rodzice,na początku jak Miłoszek się urodził byłam szczęśliwa w małżeństwie,nie byliśmy bogaci ale mieliśmy siebie nawzajem,jak zobaczyliśmy maleństwo to mąż powiedział tylko tyle że mamy go zostawić albo on zostawi nas,ale jak można zostawić skarb który 9miesięcy nosisz pod serduszkiem. Na początku było bardzo źle odnaleźć się w nowej sytuacji,zaczęłam życie od nowa ale ciągle pod górke,niektórzy narzekają na opieke ale oni najwięce nam pomagają,dlatego prosiłam was tylko o kilka zbędnych ubran i obuwia dla nas,nie proszę o pieniądze,gdy w opiece powiedziały że w internecie są takie strony że ktoś ma coś zbędnego i odda,to pomyślałam że tak jest,ale nie obrażając nikogo widze że jest tak że bogata odda bogatej a biedni niech sami sobie radzą bo sami wybrali sobie taki los,ja wole poprosić niż iść na ulice i ku....się,przepraszam ale taka jest rzeczywistość

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

na moim zdięciu jest pokazany objaw choroby hirszprunga,jeden z pobytów we wrocławiu,mój najmniejszy skarb
Stary 2011-03-25, 08:41   #19
Renatka_2108
Zakorzenienie

Przekupka: 44 pkt / 100% pozyt.
GG do Renatka_2108

Alekajo chetnie pomoge ale naprawde bym prosila o udokumentowanie. Tez chcialam tutaj pomoc komus ale niestety dokumentow nie dostalam i tyle. Wiec jesli moge jakos pomoc , moge cos wyslac tylko napisz na PW co potrzebujesz no i jakies dokumenty...
Stary 2011-03-25, 08:42   #20
Ninlil
Wtajemniczenie

Z tym, że bogata odda bogatej, a biedny ma sobie radzic sam to trochę przesadziłaś, bo wyraźnie jest podana informacja, że chętnie pomożemy jeśli udowodnisz że pomocy potrzebujesz...bo widzisz... ja też do bogatych nie należę i wolę oddać ubrania komus kto faktycznie ich potrzebuje niż komuś kto ściemnia bo taki ma kaprys. Nie rozumiem twojego obruszenia.
Mamy prawo wiedzieć do kogo trafią nasze rzeczy, nie widzę w tym nic dziwnego, jest to raczej naturalne.
Wysyłam Ci na pw mojego maila.
Stary 2011-03-25, 08:51   #21
majka242007
Zakorzenienie

Przekupka: 204 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Chętnie bym Ci pomogła ale niestety nie posiadam ubrań dla dzieci Może masz jakąś listę rzeczy, które potrzebujesz, poszukam i chętnie wyślę

Swoją drogą mnie też trochę dziwi wasz pesymizm:/ Kobieta PROSI o ubrania, nikomu nic nie każe wysyłać, tylko prosi... Nie chcecie pomóc, nie odzywajcie się bo jeśli to jest prawda, co ona mówi powinno wam być bardzo wstyd... Nie rozumiem tego, jeśli ktoś ma zbędne ubranka, przecież może wysłać, nie wierzę, że nikogo nie stać, by wydać parę złotych na przesyłkę:/ I głupie wywiady, byłaś w caritasie?? To wszystko nie jest takie proste jak się wydaje... to tylko pomoc przez małe p....

Jestem tego samego zdania...
a pytania: byłaś w karitasie,? masz alimenty? po co ci internet? są co najmniej nie na miejscu.
Internet kosztuje 30zł. Nawet jeśli ma jakieś dodatkowe środki nie ważne skąd to i tak te 600zł to jest mało.
A nasze wspaniałomyślne państwo raczej ma gdzieś ubogie polskie rodziny.

Zszokowało mnie że dziewczyny tak mogły pisać i wstyd mi za was.

Ja niestety nie mogę pomóc- mam córeczkę w podobnym wieku więc zanim wyrośnie z ciuszków to na Twojego syna będą też już za małe.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 08:52   #22
alekaj0791
Przyczajenie

wiem,może troszke przesadziłam ale jedna z was nie powiem która napisała mi na pw że mam iść na A4 zarobić i to troszke zabolało,dlatego boję się wystawiać dokumenty tu na forum,wyśle je osobom które pomogą a nie obgadają
Stary 2011-03-25, 08:53   #23
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam

A może jeszcze wyciągi z konta ma Ci wkleić w załączniku?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 08:58   #24
alekaj0791
Przyczajenie

wiecie co dziewczyny widze że macie niezły ubaw z czyjegoś nieszczęścia,nie życze wam tego co mnie spotkało. Przykro mi jest tylko
Stary 2011-03-25, 09:19   #25
majka242007
Zakorzenienie

Mnie raczej nie bawi niczyje nieszczęście.
Napisz może dokładnie rozmiary rzeczy których potrzebujesz.
Twoje : rozmiar ubrań i butów
dzieci: rozmiar ubrań i butów
I co by ci się w domu przydało? Pisałaś coś o firankach itp... Wypisz wszystko- zrób długą listę.
Ja mam na poddaszu w kartonach pościel i firany na pewno- takie których nie używam- mogę oddać....
Tylko wypisz konkretnie co Ci jest potrzebne.
Stary 2011-03-25, 09:36   #26
Ninlil
Wtajemniczenie

Majka, to raczej nie Twoja sprawa o co pytam autorkę i nie powinno Cię to interesować.
Alekaj, zrób tu listę wszystkich potrzebnych rzeczy, bo nie ma sensu każdemu pisać na maila. Podaj też wymiary tych ubrań i rozmiar obuwia, postaram się pomóc
Stary 2011-03-25, 09:40   #27
darell
BAN stały

GG do darell

Cytat:
witam,jestem matką samotnie wychowującą dwóch synów,utrzymujemy się z renty najmłodszego gdyż jest niepełnosprawny. Proszę ludzi dobrej woli o odzież i obuwie dla nas,najmłodszy ma 2 latka,starszy 9 lat,przyjmiemy każdą pomoc
Poproszę o adres do korespondencji
może być na email info@afvideovision.pl
może coś uda mi się z organizować
www.fotoatrakcja.pl
darell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 09:40   #28
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Majka, to raczej nie Twoja sprawa o co pytam autorkę i nie powinno Cię to interesować.
Alekaj, zrób tu listę wszystkich potrzebnych rzeczy, bo nie ma sensu każdemu pisać na maila. Podaj też wymiary tych ubrań i rozmiar obuwia, postaram się pomóc
Przepraszam ale troszkę mnie zaskoczyło takie potraktowanie dziewczyny przez wizażanki z góry jako oszustkę (nie o tobie piszę oczywiście) W postach wyzej.
Ok moze to jakoś udokumentować ale jak- przecież nie wklei wyciągu z konta to jest jak najbardziej jej prywatna sprawa na co wydaje pieniądze.
Choć przy 600zł jakie ma nie wiele moze zaszaleć a raczej wcale.
Stary 2011-03-25, 09:45   #29
Ninlil
Wtajemniczenie

Ja nie proszę o wyciągi z kont, bo to nie mój interes, chciałam raczej zobaczyć jakis dokument zaświadczający że pomaga opieka społeczna, że jest renta czy coś w ten deseń. I nie na forum tylko na maila.
Autorko, prosze o listę konkretnych rzeczy oprócz pościeli, firanek i obuwia
Stary 2011-03-25, 09:47   #30
majka242007
Zakorzenienie

Dobra- poczekajmy na listę i zobaczymy na ile możemy pomóc.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości