nie wiem co robić - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-08, 17:47   #1
halucynogenna
Raczkowanie

nie wiem co robić

Sprawa wygląda tak , do egzaminu przystąpiłam po raz pierwszy niecały miesiąc temu. Nie jeździłam zbyt dobrze ,więc byłam przygotowana na porażkę. Nie zdałam na mieście , mam jeszcze problemy z opanowaniem nerwów, skupieniem , a także problemy z techniką sterowania.
Nie zapisałam się już na kolejny termin ,ponieważ wg mnie nie ma to sensu, po co mam wydać te pieniąze ,żeby znowu iść i nie zdać? I Tak w kółko?
Wole iść,gdy będę pewna i być pewna ,że to ,że zdam nie będzie tylko i wyłącznie szczęściem. I teraz mam problem ,bo nie wiem co dalej. Czy wykupić naraz te godziny przed samym egzaminem ,czy na razie się nie zapisywać ,kupować co jakiś czas jazdy (mój budżet w pewnym stopniu jest ograniczony,więc nie stać mnie ,żeby jakoś szaleć z tym) w moim miescie 1h kosztuje 50zł ... Ale znowu jak nie jeżdzę jakiś czas i wsiadam po miesiącu za kółko idzie mi beznadziejnie. Boje się,że wyjdę z tej wprawy.
Sama już nie wiem jak postąpić,a zależy mi na tym ,żeby zdać jak najszybciej...
halucynogenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 18:25   #2
anannke
Zakorzenienie

Dot.: nie wiem co robić

Hmm a orientowałaś się w różnych ośrodkach? Może są takie co oferują pakiety godzin i wykupując np 10 godzin masz taniej niż płacąc osobno. Co do tego czy zrezygnować na jakiś czas czy brać godziny systematycznie musisz sama ocenić jak lepiej ci jest. Ja mam tak że wolę na spokojnie a nie na hurra wolę jak mi się wiedza albo umiejętności uleżą dlatego też kupowałam godziny przed egzaminem systematycznie ale raz na tydzień szłam a nie potem na raz jeździć do upadłego

Pytanie też na ile czasu miałabyś odwlec to prawo jazdy albo ile mogłabyś kupować godzin miesięcznie... Ja bym jednak chyba z mojej perspektywy skłaniała się do brania regularnie godzin.. może jak będziesz utrwalać tak sobie to ci więcej da niż potem na raz wszystko opanować...
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 18:43   #3
halucynogenna
Raczkowanie

W styczniu chciałabym do niego przystąpić, najlepiej na początku jakoś . Sama nie wiem,czy raz na tydzień taka jazda ,albo 2h coś pomogą ,czy nie wyjdę z wprawy?
Stary 2012-12-08, 19:35   #4
anannke
Zakorzenienie

No to musisz sama ocenić. Ale popatrz jakbyś wzięła egz. za miesiąc to jeżdżąc raz w tygodniu 2h jesteś w stanie wyjeździć 10 godzin. A to już dużo. A jaki inny masz pomysł? żeby wziąć ile? 6 godzin w tygodniu przed egzaminem? a jak było do tej pory? pomyśl jak ci szło najlepiej czy jak jeździłaś dużo w krótkim odstępie czasu i czy po tygodniowej przerwie już nie pamiętałaś? trudno doradzić coś bo mało napisałaś jak ci lepiej szło. Mnie np dużo dawały jazdy raz na tydzień. Nie maltretowałam się tym, spokojnie uleżały mi się umiejętności nie czułam presji tylko tak na spokojnie. Mi to pasowało. A czy tobie będzie to sama musisz zdecydować. Myślę że trudno wyjść z wprawy jak jeździsz choć raz w tygodniu - po dłuższej przerwie żeby nie było tak że zaczynasz nagle jakby od początku bo to cię tylko zestresuje i raczej nie wpłynie dobrze przed egzaminem...
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 20:56   #5
halucynogenna
Raczkowanie

Zauwazyłam ,że gdy nie miałam miesiąc jazd i wsiadłam za kółko czułam się jakbym miała pierwsza jazdę;/ Dosłownie nie mogłam wyjechać z parkingu,masakra!
A jak miałam przed egzaminem codzienne jazdy lepiej się czułam wiadomo też presja ale jeżeli chodzi o to,czy lpeiej mi szło to tak.
Ale może to dlatego ,że były to moje 'dalsze' jazdy ,gdy więcej umiałam.
Stary 2012-12-08, 22:52   #6
Nunum
Rozeznanie

a jak dlugo w Twoim miescie czeka sie na egzamin, bo jesli cchesz na styczen to moze juz musisz sie zapisywac?
Nunum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 17:50   #7
malma22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nunum Pokaż wiadomość
a jak dlugo w Twoim miescie czeka sie na egzamin, bo jesli cchesz na styczen to moze juz musisz sie zapisywac?
i to jest masakra...jak w lublinie to pewnie teraz na luty zapisuja ....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 16:48   #8
solina1
Raczkowanie

Chyba nie ma co odwlekać za długo. Kilka godzin warto dokupić ale warto też próbować jeździć innymi autami (taty, chłopaka, znajomego itp.). Ja tak robiłam. Wsiadałam do auta przed egzaminem w każdym możliwym momencie. Choćby tylko przestawić auto o kilka metrów. Wiadomo że po mieście nie jeździłam ale jakieś totalnie boczne uliczki na wsi. Jeździłam też z chłopakiem (obecnie mężem) na taki duży plac i tam uczyłam się jego autem parkować. Ustawiał butelki plastikowe napełnione wodą a ja starałam się tam zaparkować. Dużo mi to dało

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości