![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jestem starsza i .....
Witajcie
![]() Jestem starsza od swojego partnera o 10 lat, od roku mieszkamy razem, myślałam że będzie inaczej jednak teraz sama nie wiem czy to już koniec ,czy mam odejść czy to tylko zwykły kryzys. Mieliśmy umowe ze gdy któraś strona będzie miała dość uzyje słowa klucza i on je ostatnio wypowiedział ... od poczatku mialam wrazenie ze to mi zalezy bardziej, ze ja sie staram. Jestem zazdrosna o jego kontakty z byłą .... z tego powodu ostatnio była awantura, przy okazji poszło też o zimne podejscie do mojej osoby .... pryznaje ze to mnie ponioslo pierwsza .... naszym problemem tez jest to ze on nie chce rozmawiac o problemach o uczuciach w ogole o niczym takim , w zasadzie twierdzi ze powinnam sama sie domyslec, wiedziec, wyczuc ... jestem chyba inna jakas bo nie potrafie odgadnac jego mysli, wpadam w obawy, nie potrafie z nerw myslec logiznie i sensownie odpowiadac ... wg niego. Cay odejsc ? czy to juz koniec ?? Proszę napiszcie co o tym myslicie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem starsza i .....
Cytat:
po prostu się nie dobraliście, nie ma fundamentu - ani zaufania, ani czułości, ani rozmowy i porozumienia, ani woli do wspólpracy i pielęgnowania związku i podejrzewam też, że i szczerości brak -Twój tż jest w stosunku do Ciebie nie fair, utrzymując kontakty z byłą.-wg mnie Uważam, że najwyższa pora odejść. Zwłaszcza, ze on Ci daje jasno do zrozumienia, ze tego właśnie oczekuje. Inna rzecz, że jest tchórzem, skoro sam tego nie potrafi zrobić. ![]() btw. ile masz lat? Edytowane przez wandaweranda Czas edycji: 2011-03-09 o 07:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no to chyba już wszystko zostało powiedziane. Skoro mieliście taką umowę i on użył tego słowa, to już chyba nie ma znaczenia to jak między wami sie układa, powinnaś odejść (i może o to się wścieka, że chcesz rozmawiać zamiast rozstać się?). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
![]() Bardzo mało opisałaś autorko. A słowo klucz to ja wypowiadam dość często w nerwach, mówię że powinniśmy się rozstać na chwilę obecną ale gdyby wyszedł to bym się zatopiła w kieliszku wina i w łzach z słuchawkami na uszach, a tak na prawdę to ja nie mogę go znieść nie dlatego że go nie kocham tylko że jestem zmęczona, wkur...na coś co mnie wkur... ![]() ![]() Powinniście pogadać bez nerwów, jakby każdy związek rozpadał się w czasie kryzysu to nie byłoby związków... No ale jeśli Ci powiedział jasno KONIEC to nie rozumiem wątku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
myśle, że wiek nie ma tu nic do rzeczy, a jedynie to jakie są wasze relacje.
ja nie skupiałabym sie na słowach które wypowiedział, a na jego działaniach, czy faktycznie chce już końca czy tylko tak gada. No bo skoro on chce końca to czemu po prostu nie odejdzie? nie bardzo rozumiem tą sytuacje: użył słowa klucza i co teraz? czeka na twoje pozwolenie by mógł odejsć, czy jednak chce to przemyśleć? My nie znamy Twojego życia i nie mozemy decydować o tak ważnych sprawach jak zerwanie z facetem ![]() ps. mój facet jest ode mnie 12 lat starszy, a zachowuje się podobnie jak twój -zero rozmów o uczuciach, problemach itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
później doczytałam, ze Twój facet nie rozmawia z Tobą o uczuciach i problemach, co moim zdaniem świadczy, ze problem może być głębszy i niekoniecznie tymczasowy. Od zawsze tak jest czy dopiero teraz sie zaczęło? Trochę toksyczny układ się z Twojego opisu wyłania , awantury, wybuchy, nerwy, emocje, a przede wszystkim BRAK ROZMOWY... Jeżeli nie będzie dialogu, to żadnego problemu nie rozwiążecie i będzie tylko gorzej. Musicie oboje chcieć to zmienić, inaczej chyba rzeczywiście tylko rozstanie Wam pozostanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
T nie wiek, ale może wypalenie. Słowo - klucz, jeśli istnieje i dla obu stron jest ważne, to ...jest ważne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie takie słowa klucze- hasła sa nieco dziecinne. Zapytaj go zwyczajnie, czy mysli o rozstaniu. No w kazdym razie ja bym tak zrobiła. Nie ma sensu być z kims na siłę, skoro sie nie układa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Wybacz, że nie na temat, ale o co chodzi z tym słowem-kluczem?
W czasie kłótni, Ty się produkujesz a, na co on mówi załóżmy "JAJKO" a Ty w płacz, bo to oznacza, że to już koniec? ![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy takie samo jak w Seksmisji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mam 40 lat, od zawsze byl problem z rozmowami o uczuciach a wszelkie rozmowy o problemach były skutkiem moich upartych wręcz natarczywych nalegań i drążeń tematu. Nie jest mi lekko podjąć decyzje o odejściu tym bardziej że momentami pojawiają sie promyczki nadzieji a ta umiera ostatnie .... chyba nią się żywię i ciągle czekam .... jeśli nic się nie zmieni do końca to chyba odejdę( to ja mieszkam u niego)
Dziękuję tofaniutkiej za słowa wsparcia ... może masz rację ?? ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Mam 40 lat, mieszkam u niego więc to ja muszę odejść, problemem od początku jest brak rozmów o uczuciach, o problemach udawało się porozmawiać tylko wtedy gdy nalegałam wręcz natrętnie sie domagałam , nie wiem może teraz też powinnam ... ale nie wiem czy mam tyle siły ... słowo klucz ustalone podczas rozmów na samym początku znajomości ..... teraz dla odmiany daje promyczek nadzieji więc to znów wprowadza zamęt w moje myśli, uczucia są, nadal go kocham ale powoli trace siły by walczyć .... może powinnam jeszcze raz spróbować ?? sama już nie wiem ale jeśli nie zmieni się sytuacja w najbliższych dniach to wyprowadzam się ... Dziękuję tofaniutka za słowa otuchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc, nie jestem przekonana, że wiek nie jest żadnym problemem.
Niby nie jest, ale wtedy partnerzy powinni być mniej więcej na tym samym poziomie emocjonalnym, prezentować podobny poziom dojrzałości. U Was chyba tego nie ma, ale najpewniej wynika to z różnicy wieku. Pomyśl, to Tobie zależy bardziej, to Ty się miotasz, czujesz się traktowana chłodno, nie tak, jak na to zasługujesz. Próbowałaś zmienić nastawienie TŻta, bez efektów.. Jedyną sensowna radą, (pod warunkiem, że sytuacja wygląda tak, jak ją opisałaś) jest odejść i znaleźć kogoś z kim dopasujesz potrzebę bliskości i czułości.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Sama bym sobie tak radziła, ale stając z boku, będąc w takiej sytuacji nie potrafie odejść bo boję się bólu ... chyba tak za bardzo kocham i to jest mój błąd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Pytanie, czy on tak samo mocno kocha Ciebie.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Cytat:
czy Twój facet planuje z Tobą cokolwiek? wakacje, wyjście do kina? czy to realizuje? poznał Cię ze swoimi najbliższymi-rodziną, znajomymi? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na czym się wasz związek w ogóle opiera? Jak Ty sobie zadajesz pytanie, czy on Cię w ogóle kiedykolwiek kochał ![]() No żal tego czytać i (nie obraź się), ale desperacją mi tu wieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dojrzałość emocjonalna najczęściej idzie w parze z wiekiem, chociaż nie musi. Edit.: doczytałam, że chodzi o 30 latka, cóż są ludzie, którzy nie dorastają nigdy. Chociaż, może faktycznie nie o wiek tu chodzi, a o zwyczajny brak uczucia.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2011-03-10 o 11:39 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
jest. To są czyny, zachowanie, postępowanie. One najbardziej świadczą o tym, czy miłośc jest czy nie.
teraz przeanalizuj pogrubione zdania i sama sobie odpowiedz, czy widzisz tutaj przejawy miłości. czy Twój facet planuje z Tobą cokolwiek? wakacje, wyjście do kina? czy to realizuje? poznał Cię ze swoimi najbliższymi-rodziną, znajomymi?[/QUOTE] Tak poznał mnie ze swoimi rodzicami i rodzenstwem, znajomymi. Wypad do restauracji byl raz, kino mialo byc ale nie wyszlo. Tż tez twierdzi ze licza sie czyny ale ja potrzebuje tez slow .... moze nie jstem normalna ale licza sie i slowa i o te slowa głównie są awantury, Tż twierdzi ze to oczywiste ze jestem kims wyjatkowym , waznym .... brak tylko slow .... Tak chodzi o 30-latka z problemem mowienia o uczuciach ... kiedyś zranionym przez kobiete i chyba nadal pielegnujacym w sobie ten uraz Edytowane przez NoNejmka Czas edycji: 2011-03-11 o 06:03 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Drogie forumowiczki dałam sobie czas do końca marca, jeśli nie będzie poprawy odchodzę i koniec .
Podajcie teraz receptury co robić by się odkochać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to takie gadanie-mam uraz, nie umiem zaufać, nie umiem rozmawiać o uczuciach. Nie umie, bo nie ma o czym rozmawiać. Nie tłumacz go w żaden inny sposób. On daje jasno do zrozumienia, że z tej mąki chleba nie będzie. Gdyby kochał, nie byłoby żadnego problemu z zaufaniem i wszystkim innym. Cytat:
![]() obfituje w cenne rady Rozumiem, że boisz się bólu, ale przeciez nie ma nic gorszego jak samotnośc w związku. Edytowane przez wandaweranda Czas edycji: 2011-03-11 o 08:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja również miałam uraz do facetów (liczba mnoga) jak wchodziłam w związek z TŻ, ale nieufność bardzo szybko mi przeszła, bo poczułam "tak, fajny facet, normalny, nie zrobi mi krzywdy". Od czasu do czasu jakieś jakieś problemy powracały, przypominało mi się, co złe z przeszłości, ale bardziej jeżeli chodzi o inne sprawy, a nie w sensie "nie ufam Ci, bo inni faceci byli niegodni zaufania". Poza tym wystarczyła rozmowa z TŻ i duchy przeszłości odchodziły w niebyt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podpisuję się pod każdą literką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
No i odeszłam, trwało to trochę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
zajrzyj na wątek Rozstanie z facetem-to jest juz kolejna część. Znajdziesz tam masę dobrych porad i wsparcie. Glowa do góry!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
I dobrze,szkoda Twojego czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.