|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zmienił mnie w kogoś kim nie jestem
zły dział
Edytowane przez MadSyndrome Czas edycji: 2011-06-15 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmienił mnie w kogoś kim nie jestem
Szczerze mówiąc to, co wymieniasz, też przeszkadzałoby mi w facecie . Możliwe, że to wcale może nie była miłość, a może po prostu oboje się zmieniliście , albo coś się wypaliło. Może dopiero teraz tak na trzeźwo patrzysz /patrzycie na Wasz związek i stąd takie odczucie wielu negatywnych jego aspektów. Widać też, że macie trochę inny styl życia, inne priorytety.
Jeżeli nie wytrzymujesz już z nim, to jest jednak znak, że dzieje się naprawdę coś złego, że to nie jest zwyczajnie jakaś tam denerwująca Cię błahostka. Porozmawiajcie o swoich problemach, może to coś da, chociaż moim zdaniem to bardzo mało prawdopodobne. Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-05-02 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Sama napisałaś, że jesteś teraz zazdrosna i wredna, a masz pretensje do faceta, że po kłótni i on chciał Ci zrobić na złość i kupił fajki. Może w ten sposób chciał Ci pokazać, jak on się czuje?
![]() Poza tym piszesz, że na początku nie przeszkadzało Ci nic, a teraz wszystko. Może właśnie w tym tkwi problem. Z początku dałaś swojemu TŻ-owi za dużo wolności, zachowywałaś się bardziej jak kumpela. Wiadomo, że z biegiem czasu chce się coraz więcej spędzać czasu z partnerem itd, ale może on tego nie czuje albo nie w takim stopniu jak Ty? Najlepszym rozwiązaniem byłaby jak zwykle szczera rozmowa. Moim zdaniem wina leży po obu stronach i musicie to sobie wszystko na spokojnie wyjaśnić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Możliwe że to coś co było między wami się wypaliło, bo trudno to nazwać prawdziwą miłością. Z tego co opisujesz wnioskuje że chłopak ma bardzo luzackie podejście do wszystkiego i nic sobie zbytnio z niczego nie robi. Sama napisałaś jak bardzo się od siebie różnicie. Jeśli zależy Ci na tym związku i na nim to powinnaś z nim szczerze porozmawiać, powiedzieć mu o tym co cię boli, co ci nie odpowiada, co chciałabyś zmienić. Wyciągnij odpowiednie wnioski z tej rozmowy, zobaczysz czy on coś z tym zrobi czy też nie. Jeśli nadal będzie tak jak jest teraz to nie ma sensu się męczyć, coś się kończy, coś się zaczyna.. widocznie to nie było to
![]() Ja także nie wytrzymałabym z takim facetem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mi także.Ja nienawidzę papierosów,za alkoholem nie przepadam..
Zastanowiłabym się nad związkiem.Widać,że Twoj partner też robi Ci chyba coraz na złosc-szczegolnie te papierosy..
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do szczerych rozmów próbuję i próbuję, ale on oczywiście ma ważniejsze sprawy na głowie. A jak już rozmawiamy to zapewnia, że mnie kocha, że wszystko jest ok itp. Szkoda, że nie rozumie, że to nie chodzi o jego uczucia tylko moje... a mówię mu to dobitnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jeśli tak sprawa wygląda, to chyba nie ma już, co liczyć na poprawę.
Niedawno miałam podobną sytuację z przyjacielem. Podobną w tym sensie, że nie chciał mnie słuchać, dla niego było ok i już. W końcu doszło do tego, że powiedziałam mu wprost, że to tylko jego zdanie i musimy to rozwiązać, bo jeśli nie to taka przyjaźń nie ma dalej sensu. I wyjaśniło się i dalej się przyjaźnimy ![]() Może daj mu ostatnią szansę, ale nie licz na zbyt wiele. Raczej myślę tu o tym, żebyście rozstali się bez niedomówień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
super w ogole wybral... woli piwsko od wlasej dziewczyny? najbardziej w tej twojej wypowiedzi razi mnie wlasnie jego wybor.. przepraszam, moze cierpie na nadinterpretacje tekstu, ale czy czasem nalogowiec tak sie nie zachowuje? myslalam , ze kazdy zdrowo myslacy, kochajacy swoja pratnerke facet wybralby dziewczyne... mnie takie slowa by napewno nie obeszly..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chcę go na siłę usprawiedliwiać, ale całkowicie potępiać też nie zamierzam, a to z prostej przyczyny - nie znam gościa, więc trudno go ocenić. Możliwe, że wcale nie chciał, żeby to tak zabrzmiało, że on woli piwo od niej, ale powiedział to tak na odwal się. A może faktycznie kumple są dla niego ważniejsi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Wydaje mi się, że po prostu czas minął, już nie kochasz, więc to, co wcześniej akceptowałaś, teraz przeszkadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
przez całe życie człowiek się zmienia, dlatego w trakcie bycia z kimś istnieje możliwość, że za 2 lata facet może stać się kimś kto Ci się przestanie podobać,
miałam tak, odeszłam i jestem bardzo szczęśliwa teraz ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Może po prostu z wiekiem zmieniłaś swoje wymagania wobec partnera, może uczucie się wypaliło. Z twego opisu wygląda to tak, że trochę matkujesz mu i chcesz go zmieniać. Ale to nie ma sensu. W dodatku nie potraficie o tym porozmawiać- bo brak czasu, bo coś tam. Musisz się zastanowić czy ten związek to nie z przyzwyczajenia i w końcu porozmawiać, powodzenia.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Masz zadatki na współuzależnioną w przyszłość przy kimś takim żonę pijaka, ta sama potrzeba kontroli. Facet pije, ty- nie lubisz; facet- babiarz- ty trzymasz na krótkiej smyczy, a i tak nie upilnujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeczytaj trzecie i czwarte zdanie swojej wypowiedzi!
Możesz uciec od szumu rzeki i liści na wietrze, ale prawdziwy hałas jest w Tobie. Edytowane przez Diversification Czas edycji: 2011-05-02 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
skoro CI przeszkadza tak bardzo to albo postaw ultimatum albo się dłużej nie męcz.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Daj se z nim spokój, z tego co piszesz wynika, że to nie miłość
![]() Jako kumpela byłaś fajna, tolerancyjna, mniej rzeczy Ci przeszkadzało, ale jak stał się facetem to wymagania wzrosły. To normalne. To co się akceptuje w koledze to w facecie już nie bardzo. Stałaś się zaborcza...miałaś powody ku temu? Nie macie dzieci (?) nie jesteście małżeństwem (?) to o co to ciągnąć. On (wnioskuje z wypowiedzi o piwie) nie zamierza się zmieniać a głupio żebyś Ty się dostosywała do jego nawyków ; picie. Tu nie ma miejsca na kompromisy. Łatwo powiedzieć zerwij z nim, dlatego nie wiem co Ci doradzić ![]() On się pewnie nie zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
To już kolejny wątek Autorki dowodzący tego, że ten związek się po prostu skończył.
Smutne, ale prawdziwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.