![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wydaje wam się, że łatwo byłoby wam żyć bez portali spolecznościowych?
Znam osoby, które nie uznają portali społecznościowych, niektore nawet gadu gadu nie uznaja. Ja raczej nie wyobrazam sobie zycia bez gg, bez portalu byc moze tak, ale ciezko byloby mi chyba przestac korzystać z tego. A wy? Łatwo byłoby wam zyć bez portali? Np. dzisiaj ktoś wami mówi, że musicie wykasować swoj profil ze wszystkich portali spoelcznosciowych i gadu gadu- przychodzi wam to latwo czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzeniona
|
Dot.: Wydaje wam się, że łatwo byłoby wam żyć bez portali spolecznościowych?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Hmmm.. brakowałoby mi wyszukiwarek i poczty elektronicznej. Powrót do przeszukiwania stosu książek zamiast wciśnięcia "szukaj" i przeglądania wyników po paru sekundach byłby bolesny.
Ale wszelkie portale społecznościowe, fc, nk, czy nawet wizaż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hmm... ja np nie przepadam za gg. Nie używam w ogóle, chociaż włączone mam cały czas. Konto na nk mam już jakieś 3 lata, ale jakoś wchodzę na nie tylko czasami. Za to na fb jestem od roku i tutaj śmiało mogę powiedzieć, że chyba się uzależniłam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie mam GG ani zamiennika. Beznadziejna forma komunikacji IMO, tak beznadziejna że po prostu wywaliłam - nie chcę się kontaktować ze znajomymi w taki sposób - to już wolę brak kontaktu niż taki.
Mam martwe konto na NK - nie miałam cierpliwości tam wchodzić i prowadzić tego typu "życia towarzyskiego" więc konto jest ale teraz to chyba nawet miałabym problem żeby się tam dostać - nie pamiętam hasła. Na FB nawet nie zakładałam bo i tak bym nie wchodziła i nie chciałoby mi się gadać po próżnicy z ludźmi którzy jakoś do tej pory żyli beze mnie a ja bez nich. Jak dla mnie- zero problemu jakby to znikło. a nawet mam wrażenie, że wielu ludziom korzystającym z tych dobrodziejstw tez by to parę problemów ujęło. tak mnie nastrajają co raz to nowe watki opisujące mnogość problemów związnych z gadaniem przez GG itp.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja nie korzystam z żadnego, z GG korzystam tylko zawodowo, więc da się bez nich żyć i nie być wyobcowanym ze społeczeństwa ;].
Edytowane przez mushroomhunter Czas edycji: 2011-05-08 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
GG nie używam za często, nk miałam założoną tylko po to, żeby wiedzieć co się dzieje na forum mojej klasy, jedynie facebooka używam regularnie - to jedyna droga kontaktu z niektórymi znajomymi np. z innych krajów których poznałam 6 lat temu na szkolnej wymianie zagranicznej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ja niestety jestem uzależniona
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzeniona
|
Na gg jestem skrajnie rzadko, na fb wymieniam jedynie krótkie informacje. Dla mnie komunikacja przez portale czy komunikatory to praktycznie żadna komunikacja (oprócz skype). Dla mnie nadaje się to tylko do dogadania np. godziny spotkania czy krótkiej wymiany zdań, ale żeby tak siedzieć i rozmawiać godzinami? Nie dałabym rady. Mimo, że łączy się to z kosztami, to jeśli nie mam możliwości spotkania się z koleżanką, to dzwonię do niej. Stanowczo wolę spotkania w realu albo przynajmniej słyszenie czyjegoś głosu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
gg używałam namiętnie w wieku szczenięcym, teraz już nie. Nie mam facebooka. Naszej klasy nie mam od dwóch lat. Da się żyć bez marnotrawstwa czasu na głupoty
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
nie używam gg, bo mnie denerwuje. łatwiej mi się żyje bez niego, bo przynajmniej nikt się nie obraża, jak mu nie odpiszę po 5 sekundach, albo muszę już iść, kiedy do mnie zagada
![]() ale bez facebooka... traciłabym dużo więcej pieniędzy na telefony i smsy do znajomych, ale w sumie... może częściej bym się z nimi widywała? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mam 18 lat, ale nie mam konta na żadnym portalu społecznościowym.
Bez Gad-gadu spokojnie bym wytrzymała.. ale wchodzę codziennie z nudów.
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
nie mam konta na zadnym portalu spolecznosciowym - osobiscie nie rozumiem fenomenu obnazania sie w sieci. posiadam jedynie GG, do rozmow ze swoim chlopakiem, wychodzi taniej jak rozmowy przez telefon. do kazdego innego celu mam wlasnie komorke -telefon, smsy.
i spokojnie sobie zyje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hmm... z GG korzystam tylko po to aby pogadać z kumpelą z którą się rzadko widuje i z TŻtem ( bo lubimy pisać wieczorami na GG albo gadać na Skype) Fb jest dla mnie narzędziem do kontaktu ze znajomymi do których nie mam telefonu a na nk wchodzę raz na jakiś czas, znudziła mi się. Podsumowując- na pewno da się żyć bez portali społecznościowych, ale wtedy na pewno miałabym utrudniony konttakt z dalszymi znajomymi.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
mam gg ,na które wchodzę średnio raz na tydzień w dodatku na niewidocznym , aby sprawdzić czy przyjaciółka nie przesłała mi żadnego info o spotkaniu. Na skype gadam od czasu do czasu ze swoim chłopakiem. NK I facebooka nie mam i dobrze mi z tym ;].
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie miałam konta ani na fb ani na nk ani na żadnym mniej popularnym portalu. Nigdy nie przyszło mi do głowy zakładanie, bo chyba po prostu nie czułam takiej potrzeby.
Z gg mało korzystam, ale mam. Najbardziej lubię kontaktować się z ludźmi dzwoniąc do nich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A bo to tak dawno temu żyło się bez portali społecznościowych, ba, bez internetu?
Kiedy byłam mała, mieszkałam na nowym osiedlu w nowej części miasta. Linii telefonicznych nie było - telefony stacjonarne zakładali, kiedy już chodziłam do szkoły. Pamiętam, jak się cała klasa namiętnie wymieniała na numery telefonu w pierwszej czy drugiej klasie... Co to była za technologia, że można było zadzwonić (!!) do Magdy zapytać, co jest zadane, zamiast iść zapytać osobiście do bloku obok. W liceum miałam GG do paru znajomych... Nie pamiętam, żebym miała maila do kogokolwiek. Na Facebooku zarejestrowałam się na uniwersyteckiego maila, kiedy dostęp był jeszcze tylko dla amerykańskich studentów. Prawie że weteranka ze mnie ![]() Żyło się bez portali społecznościowych i było łatwo, no nie? ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
W kwestii portali pomóżcie jak możecie - wszystkie info w podpisie
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na NK nie wchodzę, na FB w sumie jestem cały czas zalogowana ale chyba jakoś tylko z przyzwyczajenia?! Nie mam pojęcia, dziś np od rana na nim nie byłam. GG co raz częsciej zapominam włączyć, praktycznie nie korzystam z niego. Nawet telefon to ostatnio dla mnie zło konieczne, bo to akurat muszę mieć w pracy... Nie wiem, chyba się starzeję:P Z drugiej strony jeżeli mam być szczera (nikogo tutaj nie chce urazić) ale nie rozumiem osób, którzy nogami i rękami bronią się przed takimi portalami jak NK czy FB. Wg mnie to akurat jest świetna sprawa (tzn NK było świetną sprawą). No ale każdy ma przecież wybór czy chce z tego korzystać czy nie.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
kompletnie z tego nie korzystam.
Nie widzę w nich nic przydatnego, poza tylko GG, które czasem potraktuje jak tańsza wersję SMSa. Ale nie gadam przez GG, tylko przesyłam jednorazowe komunikaty.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Nie wiem, póki nie założylam bloga - wchodzilam dzien w dzien na fb, teraz rzadziej, raz na dwa, trzy dni.
EDIT: GG nie posiadam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym mogła bez tego żyć. Profilu na NK nigdy nie miałam, mam profil na Facebook'u ale raczej biernie z niego korzystam, nie przesiaduję długo, wejdę na chwilę i nudzi mnie to wszystko. GG już dawno mnie się znudziło, kiedyś namiętnie na nim przesiadywałam i pisałam nie wiadomo ile, teraz mam to gdzieś, jak któraś z was napisała: wolę nie mieć żadnego kontaktu niż tylko taki. Nie lubię rozmawiać przez komunikatory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię gg, nie jestem uzależniona,ale od czasu do czasu zamienię kilka zdań z kimś ze znajomych bądź mamą.
Nk mam,ale to tylko po to, żeby wiedzieć co dzieje się u mojej starej klasy, kiedy jakieś spotkanie itd. Facebooka nie posiadam. Dziwi mnie gadanie w próżnię. Ogólnie mogłabym żyć bez komunikatorów internetowych i portali społecznościowych. Dałabym sobie świetnie radę.
Nie liczę dni, Sprawiam, że to dni się liczą... Edytowane przez drusia Czas edycji: 2011-05-08 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja z gadu gadu nie mogłabym zrezygnować, gadam z przyjaciółmi i tżtem codziennie po kilka godzin, zazwyczaj robiąc jednocześnie co innego, co dość dobrze uniemożliwia mi spotkanie na żywo [spotkanie na którym zajmuję się robieniem jakiegoś projektu, pisaniem sprawozdania albo czymś w tym stylu raczej nie byłoby zbyt fascynujące]. nie traktuję tego jako jedyną formę kontaktu, raczej jako dodatkowy gratis umożliwiający mi rozmowę z bliskimi mi osobami w sytuacjach w których nie mogę się spotkać normalnie.
z fejsbuka korzystam w 95% po to żeby grać w ichnie gierki, więc jako portal społecznościowy owszem, mógłby dla mnie nie istnieć ![]() ![]() zasadniczo to te portale społęcznościowe i inne komunikatory ułatwiają życie i chyba nikt temu nie zaprzeczy. nie wyobrażam sobie np. dzwonienia do 30 osób żeby poinformować całą grupę że odwołali nam jakieś zajęcia następnego dnia z samego rana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
korzonek
|
Pewnie, że łatwo, bo już nie korzystam z tego typu portali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.