![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wszystkie JOANNY łączmy się! (Charakterystyka imienia)
Hej dziewczyny!
Ktoś tu wspomniał, że nie ma wątku o naszym wspaniałym imieniu Joanna ![]() Kocham kiedy wychodzi z ust obcokrajowców... - Dżoana albo jeszcze bardziej miękko:P W Internecie jest pełno charakterystyk, zgadzacie się z nimi? Na początek jednak co oznacza? Joanna – imię żeńskie, odpowiednik imienia Jan pochodzącego z języka hebrajskiego: Jo-hanan - "Jahwe jest łaskawy". ![]() Przypadkowe opisy z Internetu: Kobieta obdarzona imieniem Joanna to wielka indywidualność, energiczna, zorganizowana i realizująca swoje wspaniałe idee. Lubi chodzić swoimi ścieżkami. Jest bardzo wrażliwa na ludzką krzywdę, ale nie angażuje się w pomoc społeczną. W miłości na ogół chłodna. Jeśli ma dzieci bardzo je kocha, ma szacunek do męża i troszczy się o dom. Joanna ma ciężki i trochę dziwny charakter. To ekstrawertyczki, uzewnętrzniające swe reakcje i łatwo przystosowujące się do otoczenia. Są zarazem obiektywne - dzięki logice, i subiektywne - dzięki uczuciowości. Ta dwoistość ich osobowości nieraz zaskakuje, nawet w dzieciństwie. Odczuwają silną potrzebę dawania czegoś z siebie bądź to bliźnim, bądź sprawie narodowej czy religijnej. Posiadają wrodzony zmysł dyplomatyczny, którym posługują się w każdej sytuacji. Mają doskonałą pamięć i dużą ciekawość świata. Joanny lubią wolność, przez co są niestałe w uczuciach. Pochodzenie:hebrajskie Ja zgadzam się z tym w 100% w sumie ![]() Z takiego realnego doświadczenia słyszałam, że Joanny są bardzo zmysłowe i namiętne oraz piękne i zadbane - wielu facetów mi to mówiło. Podobno łatwo u nich o zdradę partnera aczkolwiek kiedy naprawdę się zakochają poświęcą mu się w całości... Z tym także się zgadzam, a Wy? Słyszałam także, że Joanny są bardzo wredne dla innych, a miłe tylko dla tych których same wybiorą... zgadzacie się z tym, bo ja sama nie wiem;P Znane osoby o imieniu Joanna Joanna Brodzik – polska aktorka Joanna Drozdowska – Miss Polonia 2001 Joanna Gapińska – Miss Polonia 1988 Joanna Jabłczyńska – polska aktorka Joanna Liszowska – polska aktorka i piosenkarka Joanna Pacuła – polska i amerykańska aktorka Joanne K. Rowling – angielska pisarka Joanna Trzepiecińska – polska aktorka Imię Joanna w innych językach Joanna (łac.) Jane, Jean, Joan (ang.) Johanna, Hanne (niem.) Jeanne (fr.) Juana (hiszp.) Gianna, Giovanna (wł.) Ivana, Ioanna, Janina (ros.) Ivana, Jana (czes., słowac.) Ivana, Ivanka, Jana, Janka, Jovanka (połud.-słow.) Najbardziej podoba mi się w jęz. włoskim, a Wam? Przysłowia ![]() „Bądź uprzejmy dla Joasi, ona płomień twój ugasi” „Tę naiwną Asię zawsze wykiwać da się” Zapraszam do udzielania się także tych osób, które mialy doczynienia i Joannami i sądzę ich charakterystyka jest zbliżona lub prawdziwa ![]() Pozdrawiam! ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie JOANNY łączmy się! (Charakterystyka imienia)
ja zgadzam się w 50 %. To prawda, mam dziwny i trudny charakter, ale jak już się do kogoś przywiąże- to czasem zbyt mocno. Sporo osób, które mnie nie znają zbyt dobrze, twierdzi, że jestem chłodna i wyniosła, ale ci, którzy są ze mną w bliższych kontaktach, twierdzą zupełnie co innego, więc akurat się z tym zgadzam.
Joanna to moim zdaniem piękne imię, nie chciałabym mieć innego. Każda wersja- może poza Aśką- jest fajna. Asia, Asieńka- to takie słodkie i urocze, a Joanna- kobiece i dostojne ![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nigdy nie przechodziłam przez etap nie lubię swojego imienia. Pewnie dlatego, ze dość wcześnie dowiedziałam się jakie znaczenie moje imię ma dla mojej Mamy - Joanną była tragicznie zmarła przyjaciółka mojej Mamy. Przez to mam wielki szacunek do swojego imienia i je lubię ![]() Nie cierpię tylko, gdy mówi się do mnie oficjalnie Joanno - pewnie dlatego, ze zawsze mam wrażenie, ze coś przeskrobałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
I ze mna charakterystyka zgadza sie bardzo bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Nie wiem czy znacie taki kawal-stary ale fajny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez phoenix1991 Czas edycji: 2011-05-17 o 15:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Joanny
![]() Jak byłam mała to też nie lubiłam swojego imienia, wolałam Katarzyna lub Magdalena. Teraz jestem bardzo zadowolona z imienia, jak się dowiedziałam że mama chciała mnie nazwać Elektra ![]() Z tym co napisała Senaliah to tak zgodze się w 90%. Jestem stała w uczuciach(mam chłopaka już od 5lat) i angażuje się w pomoc społeczną czy to jakaż zbiórka żywności czy zbiórka pieniężna. Pamiętam raz, jak jeszcze schronisko dla psów u nas było, to wyniosłam z domu całe jedzenie co było w lodówce i poszłam tym karmić pieski ojj mama jak zobaczyła że lodówka pusta to nie zbyt była zadowolona ![]() Z tym że Joanny są wredne dla kogos kogo sobie upatrzą mi sie wydaje nie prawdą ja dla swojego chłopaka czasami potrafię być taka wredna że potrafi się do mnie nie odzywać przez dwa dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
do znanych Joann dodaje jeszcze swoje-Joan Jett piosenkarka, Joan Collins-aktorka, Jeanne Lanvin-załozycielka domu mody Lanvin, Joanny Szczepkowska i Chmielewska-pisarki, Joanna Osyda i Orleanska-aktorki, Joanna Mucha-poslanka PO i Joanna Racewicz-znana dziennikarka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do opisu imienia zgadzam sie niemal w 100% ale pierwsze slysze,ze "Słyszałam także, że Joanny są bardzo wredne dla innych, a miłe tylko dla tych których same wybiorą... zgadzacie się z tym, bo ja sama nie wiem" nigdy sie z takim stwierdzeniem nie spotkalam . Mieszkam we Wloszech,ale na szczesnie nikt mnie nie nazywa Giovanna,po wlosku brzmi to koszmarnie,a zwlaszcza skrot "Giova' " no tragednia normalnie ,na mnie mowia Johanna i dzieku Bogu,ale i tak nie lubie tego imienia ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą sama siebie oszukuje, bo nie mam łatwego charakteru.... ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Charakterystyka imienia pasuje w 99% (z wyjatkiem niestałości w uczuciach)
![]() Kiedyś też nie lubiłam swojego imienia, w ogóle to miałam się nazywac Małgorzata. Ale im jestem starsza, tym bardziej je lubię ![]() Za to uwielbiam "Joanna" i jak ktoś się do mnie zwraca: "Asiu" - słodko to brzmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo lubię imię Magdalena i dałam sobie tak na bierzmowaniu. Zawsze uważałam, ze gdybym nie była Joanną - chciałabym być Magdaleną ![]() A mnei po włosku Giovanna niesamowicie się podoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Według mnie najpiękniej brzmi ( i wygląda) po francusku - Jeanne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
cześć wszystkim Joannom ; *
muszę wam powiedzieć, że ja też bardzo często wydaję się być chłodna i wyniosła z pozoru, nawet spotkałam się z określeniem "wredna suka" (co z kolei nie było miłe ;d ) ale opinia ludzi się z chwilą, gdy poznają mnie bliżej. ekstrawertyczką na pewno nie jestem, no i trudny charakter w sumie mam ; d ale tak w sumie to nie wierzę w takie rzeczy jak znaczenie imion, choć o dziwo część się zgadza : D
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
a jak to sie wymawia ?
![]()
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
No to w takim razie brzydko nie podoba mi sie
![]() żan jak Jean-MichelJarre ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi sie chyba najbardziej podoba Joanna po angielsku ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A po angielsku też jest ładnie, chociaż brzmi tak bardzo pospolicie. Tzn chodzi mi o to, że spotykałam się z angielską odmianą już w tylu książkach i filmach, że mi się znudziła; tak samo jak np. Kate. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Przez jakiś czas po tap madl znajomi nazywali mnie Dżołana
![]() ![]() Ja swoje imię lubiałam chyba od zawsze tylko Asia jakoś tak do mnie nie pasuje ![]() Akurat ja i wszystkie aśki które znam to takie roztrzepańce, aroganckie, opryskliwe złośnice :P Chyba pasuje do mnie to imie, wszyscy mowią do mnie aśku ![]() Giovanna mi się podoba ![]() ![]() Jean-MichelJarre uwielbiam go ![]() ![]() ![]() Edytowane przez a4sq Czas edycji: 2011-05-17 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
a4sq - też jestem złośnica, więc chyba to się sprawdza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedys jak chodzilam do podstawowki,nauczyciele zawsze mowili do mnie Joasiu,ja zawsze sie wtedy wsciekalam i nie chcialam ich sluchac,mowilam,ze maja na mnie mowic Joanno ![]() ![]() Ja tez jestem roztrzepana i zlosnica ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
reverse - ja jestem straszna, czasem to się sama siebie boję :P
Na pewno nie jestem chłodna w miłości ![]() Sprawie narodowej a tym bardziej religijnej bym się nigdy nie poświęciła ![]() Ja współczująca i wrażliwa jestem ale na krzywdy wyrządzane zwierzakom.. poza tym o dziwo wszystko się zgadza :P ale dużo cech brakuje w opisie :P miałam nazywać się Ewa ale wolę jednak aśka ![]() Ohhhh Joasia to był koszmar tylko nauczycielki potrafiły tak obrzydzic mi moje imie i w podstawówce i gimnazjum, w liceum nazywali mnie po nazwisku ![]() a Joanna mówi do mnie tylko mój Tż jak sie przedrzeźniamy :P Edytowane przez a4sq Czas edycji: 2011-05-17 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Wszysko sie zgadza z głównego opisu, łącznie z wadami oczwiscie
![]() buzi, słodziutka A. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Winter is coming
|
Ja też Joanna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za to z empatią u mnie słabo...
Edytowane przez velika Czas edycji: 2011-05-17 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.