|
Notka |
|
Moja mama jest NAJ Maj to miesiąc miłości, budzącego się życia i miesiąc naszych kochanych mam. W związku z tym przygotowaliśmy dla Was razem z marką Rossmann kolejne zadanie konkursowe, w którym prosimy Was o wątki poświęcone Waszym Drogim Mamom. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Moja mama jest naj - na prawdę
Długo walczyłam ze sobą zastanawiając się, czy mam zakładać ten wątek czy nie. Jednak doszłam do wniosku, że nie tylko go założę, ale i dam mojej mamie do przeczytania.
Moja mama rzadko mówiła mi, że mnie kocha. Ale gdyby zastanowić się nieco głębiej to i ja niezbyt często o tym wspominałam. Zawsze żyło się nam dobrze, byliśmy rodziną o średnim dochodzie, jednak na wszystko zawsze wystarczało, czasem mogliśmy pozwolić sobie na małe szaleństwa. Kiedy skończyłam liceum postanowiłam pójść na studia do miejscowości oddalonej od mojej o ponad 400 km. Cieszyłam się, że wreszcie wyrwę się z domu, nie będę musiała sprzeczać się z mamą o każdą godzinę powrotu, będę mogła jeść co chcę i tak dalej. No i wyjechałam. Jednak nie wszystko szło po mojej myśli. Kiedy opuściłam dom rodzice popadli w ogromny dołek finansowy, mamy strasznie czepiali się w pracy, ojciec swoją stracił. W konsekwencji i ja popadłam w długi, miałam niezapłacony nawet akademik, momentami brakowało mi na jedzenie. Do tego rozstałam się z chłopakiem po dwóch latach związku. Ale przeskoczyłam pewien kluczowy moment, do którego teraz wrócę. Dzień po rozstaniu z ukochanym zadzwoniłam do mamy, żeby jej o tym powiedzieć, poza tym miałam problemy na uczelni, ponieważ z powodu choroby nie byłam na dwóch egzaminach. Wówczas moja mama się rozpłakała. Uwierzcie mi - przez całe swoje życie nigdy nie widziałam, jak płacze. Zawsze wydawała mi się najsilniejszą kobietą na świecie. I wówczas powiedziała mi o swoich problemach w pracy i o kłopotach finansowych. W między czasie bank odmówił mi kredytu studenckiego. Powiedziałam jej, że musimy być silne. Silne dla siebie. I to wydarzenie niesamowicie nas połączyło. Jak mówiłam, nie było łatwo i do tej pory nie jest. Człowiek zdrowy, szczęśliwy, bogaty ma wkoło siebie zawsze wielu przyjaciół. Jednak w swym nieszczęściu pozostaje sam. Mama kategorycznie nie wyraziła zgody na moją rezygnację ze studiów i powrót do domu. Właśnie za to jej dziękuję. Powoli wychodzimy na prostą. Cieszę się, że wszyscy w rodzinie jesteśmy zdrowi, bo to na prawdę najważniejsze. NA PRAWDĘ. Zbliżyłyśmy się do siebie z mamą, częściej mówimy o swoich uczuciach, o swojej miłości do siebie. Mamo, kocham Cię całym sercem. Nie stworzyłam tego wątku, by poużalać się nad sobą, bo ja nie z tych. Jestem szczęśliwa, bo odnalazłam spokój w swoim życiu. I tęsknię za rodzicami każdego dnia i każdej nocy. Dziewczyny, mówcie swoim mamom, że je kochacie! I nie zapominajcie o tatach ![]()
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moja mama jest naj - na prawdę
Niestety, nawet pomimo tego, że mamy XXI wiek i niesamowity postęp technologiczny, to nie łatwo jest być mamą.
Pewnie kilka osób zajrzy na ten wątek, może zatrzyma się na chwilę. Nie zapominajmy o tych mamach, które są w potrzebie. Przekażcie pieniążki, zbędne ubrania, żywność na dom samotnej matki - wspólnie zróbmy im ten prezent 26 maja. Przyłączycie się?
#3 |
Zadomowienie
|
A może i wy sprawicie taki wideo-prezent mamie, z okazji jej święta?
![]()
Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć Edytowane przez Annabelle Czas edycji: 2011-05-15 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Wzruszyłam się czytając. Nieszczęście zbliżają ludzi. Życzę Wam, żeby ta więź już nie osłabła, żeby była jeszcze silniejsza, bop nie ma nic ważniejszego, jak więź matki z dzieckiem. Musicie być silne dla siebie, tak jak napisałaś
![]() ![]() ![]()
#5 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za Twój wpis. Sama popłakałam się na wspomnienie tamtych chwil. Nie chodziło mi o stworzenie jakiegoś sztucznego, podniosłego nastroju, jestem szczęśliwa, że to zauważyłaś.
Milenko, jesteś bardzo dzielną kobietą! Trzymam za Ciebie kciuki, musisz być cudowną matką.
#6 |
Zakorzenienie
|
Mam to naprawdę cudowna kobieta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bardzo czesto bywa tak, ze problemy lacza, ludzie wspieraja sie w tej chwili, jeszcze czesciej zdarza sie tak, ze problemy roznia. Ale tam gdzie jest szczera milosc jest tez wsparcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Piękny wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Niedawno znana organizacja non-profit opublikowała na swojej stronie internetowej artykuł na temat mam, opatrzony absolutnie cudownymi zdjęciami ! Poniżej link do strony, a w załącznikach przykładowe zdjęcia.
Czasami zapominamy, że wszystkie zwierzęta mają swoje mamy ![]() http://wwf.panda.org/about_our_earth...pictures/moms/
#10 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, jak się macie ?
![]() Ja jutro wracam do domu, wreszcie spotkam się z mamą, z rodziną ![]() Już nie mogę się doczekać ...
#11 |
Raczkowanie
|
piękny wątek, wspólne problemy zbliżają, by móc je wspólnie rozwiązać ..
trzymaj się . ;*
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.