|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Kształcenie przez internet a kształcenie tracyjne?
Jak sądzicie Drogie Wizażanki: Czy kształcenie na odległość - zwłaszcza dzięki wykorzystaniu internetu - zastąpi w przyszłości kształcenie tradycyjne?
Sama rozważam podjęcie studiów za pośrednictwem internetu ![]() jestem ciekawa waszych opinii ![]() Zapraszam do dyskusji? ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kształcenie przez internet a kształcenie tracyjne?
Cięzko sie wypowiadac. Napewno taki rodzaj nauki ma swoje pozytywne jak i negatywne aspekty. Mi najbardziej brakowało by kontaktu z prowadzącymi, troche by mi to przypominało nauke z ksiązek, pozbawioną wyjaśnienia... Mozesz opisac jak to doładnie bedzie wygladalow w Twoim przypadku?? Pytam, bo i taki rodzaj krztałcenia przyjmuje różne formy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kształcenie na odległość ma swoją przyszłość, ale wg mnie nie nadaje się dla każdego. Trzeba mieć sporo samodyscypliny żeby podjąć się nauki w tym trybie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Myślę, ze to całkiem przyszłościowe, ale nie chciałabym żeby leczył mnie lekarz po medycynie 'korespondencyjnej'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Zresztą ciężko byłoby przeskoczyć coś takiego, jak praktyki lekarskie on-line ![]() Tutaj pokrewny temat - Studia On-Line: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=310482 Sama o tym myślę. Ale póki co jedynie myślę ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Insane- ostatnio czytałam że jedna ze szkół ma wydział piekęgniarki przez internet... nie wyobrażam sobie tego! i jakos też inaczej pracodawcy patrzą na tego typu kończenie szkół... jednak wolę tradycyjnie. nawet zaocznie ale przy kontakcie z wtkładowcami! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Na przykład Uniwersytet Gdański organizuje coś takiego i na dyplomie jest napisane jedynie, że studia ukończone w tym uniwersytecie ![]() Podałam przykład - takie studia organizuje dużo więcej uczelni. Sporo informacji jest w tym wątku Studia On-Line ![]() No i zaliczenia wyglądają "normalnie". Dwa razy w roku akademickim przyjeżdża się na tzw. zlot na uczelnie i w trybie normalnym, ustnym lub pisemny - zdaje egzamin - tzn. zalicza sesję wiosenną i zimową. Również trzeba wysyłać prace zaliczeniowe w terminie i organizowane są czaty i konferencje z wykładowcami, na których obecność jest obowiązkowa ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie takie studia to dobra alternatywa np. dla osób niepełnosprawnych, które mają problem z wychodzeniem z domu. Myślę, ze byłby to dobry sposób dla nich na zdobycie wiedzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dziękuje dziewczyny
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
Z pewnością kształcenie zdalne to następny "etap ewolucji" studiów zaocznych.
Taka forma, mimo, że wywołuje pobłaażliwy uśmiech na twarzach sceptyków jest niekiedy jedyną droga na zdobycie wiedzy przez osoby niepełnosprawne. Wiedza jednak musi mieć potwierdzenie w umiejętnościach. Tu kłania się opracowanie skutecznej metody na egzaminowanie studenta. Ale, to chyba nie jest takie trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja studiuję w systemie e-learning
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]()
jak wygląda sesja egzaminacyjna w takim systemie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
no więc rok akademicki przynajmniej w moim przypadku jest podzielony na dwa tradycyjne semestry, w każdym semestrze są dwa półsemestry czyli są jakby cztery sesje egzaminacyjne w roku..są one zawsze w weekend zazwyczaj tylko jeden więc jest to ciężkie gdy trzeba zaliczyć w dwa dni np 6 egzaminów..później po dwóch tygodniach jest sesja poprawkowa i tak co każdy kwartał. na egzaminy stawiają się studenci osobiście. Zazwyczaj są to egzaminy pisemne jedynie z języka obcego są też ustne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
a Czy ktoś z was studiował zdalnie na WSZIB. Znalazłam ostatnio ich ofertę edukacyjną na www.e-studia.pl. Jak wygląda rekrutacja i czy trudno dostać się na takie studia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.