Studia on-line II - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 11:48   #1
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA
Studia on-line II

Wiem,ze istnieje już taki wątek, ale niestety zamarł i nikt juz go nie odwiedza wiec pozwoliłam sobie na zuchwalstwo i zalożyłam nowy. Mysle ,ze nie tylko mnie to ciekawi.
Otóż chciałabym poznac doświadczenia osób korzystających z takiej formy nauki...Polecane uczelnie - ogólnie.
Mam nadzieje ,ze znajdą sie chetni do dyskusji...
HAMALIELKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 12:31   #2
taka_sobie_ja
Rozeznanie

Dot.: Studia on-line II

ja myślałam o tym na uczelni POU, ale dałam sobie spokój. Drogie cholerstwo, zresztą pragnę zostać za granicą więc nie wiem czy studia przez internet na polskiej uczelni byłyby tu traktowane poważnie.
Złożyłam papiery na normalne studia, jak się tu nie dostanę, to idę na rok studiowania do Polski, a potem Erasmus do Finlandii albo może się uda normalnie przenieść na bazie jakichś punktów ECTS czy coś.
Stary 2009-02-11, 12:41   #3
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Ciekawe czy w papierach wpisują ,ze były to studia on-line.
Wydaje mi sie równiez ,ze jesli Uczelnia ma dobrą renome to dlaczego nie miałoby to byc traktowane serio???
Szkoda tylko,ze tak mało jest wyboru co do kierunków, ale to chyba przy takim trybie nauki normalne.
Czy drogie? Licząc ,ze oszczedzasz na dojazdach, stancji itd...to cena nie jest chyba wygórowana...
Stary 2009-02-11, 14:04   #4
taka_sobie_ja
Rozeznanie

pewnie wpisują, ze były on-line. A studiując internetowo mogłabym (i na pewno bym to zrobiła) pracować na pełnym etacie, co oczywiście chciałabym wpisać sobie do CV jako doświadczenie zawodowe. Więc jak - pracowałam w Finlandii i w tym samym czasie studiowałam w PL?
no i te kierunki, właśnie. Niezbyt interesujące jak dla mnie ;]
Stary 2009-02-11, 14:12   #5
srubka
Zakorzenienie

tez mnie ciekawia takie studia on-line. Nie wiem jak one wygladaja w Pl, ale tutaj wg mnie troszke to dziwne jest. Znam osoby, ktore ucza sie wg takiego systemu i co zauwazylam (pewnie to zalezy od uczelni) to nie musza sei wogole pokazywac na uczelni, na zadnych egzaminach, tylko wszystko "idzie" on-line. Co mi to za egzamin, ze pisze jakies testy w domu, gdzie moge byc obladowana ksiazkami i wszystko zzynac? wiadomo to zalezy od uczciwosci osoby, ale z tego co widze to wiele osob sobie to olewa. Dlatego jakos mi sie nie chce wierzyc w cudownosc takich studiow.
A jak myslicie, mozna zrobic tak, zeby jakby przyspieszyc takie studia? chodzi mi o to zeby samemu dobierac sobie wielkosc materialu np. material ktory mam sie nauczyc w miesiac, przerobic w 2 tygodnie? i tym samym skonczyc studia wczesniej?
Stary 2009-02-11, 16:13   #6
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
tez mnie ciekawia takie studia on-line. Nie wiem jak one wygladaja w Pl, ale tutaj wg mnie troszke to dziwne jest. Znam osoby, ktore ucza sie wg takiego systemu i co zauwazylam (pewnie to zalezy od uczelni) to nie musza sei wogole pokazywac na uczelni, na zadnych egzaminach, tylko wszystko "idzie" on-line. Co mi to za egzamin, ze pisze jakies testy w domu, gdzie moge byc obladowana ksiazkami i wszystko zzynac? wiadomo to zalezy od uczciwosci osoby, ale z tego co widze to wiele osob sobie to olewa. Dlatego jakos mi sie nie chce wierzyc w cudownosc takich studiow.
A jak myslicie, mozna zrobic tak, zeby jakby przyspieszyc takie studia? chodzi mi o to zeby samemu dobierac sobie wielkosc materialu np. material ktory mam sie nauczyc w miesiac, przerobic w 2 tygodnie? i tym samym skonczyc studia wczesniej?

Nie sadze aby można cokolwiek przyspieszyc, bo kazdy uczen ma dany materiał , który musi przerobic w okreslonym terminie czas. W Stanach zapewne jest inaczej, my tylko Poland...hehehe. Ale moze to i lepiej. Z tego co wiem, to na egzaminy trzeba sie stawic osobiscie, czyli uczyc sie trzeba. Hmmmm...potrzebuje zabrac sie za ksiązki...potrzebuje motywacji i rewalizacji - kocham ten stan.
Stary 2009-02-11, 16:29   #7
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Przyznaję, że mnie to zainteresowało...
Może znajdzie się ktoś, kto ma z tym jakieś doświadczenia?

Szkoda, że w Internecie są raczej tylko pobieżne informacje, nie do końca coś konkretnego...
Hmm, ciekawe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 16:34   #8
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HAMALIELKA Pokaż wiadomość
Nie sadze aby można cokolwiek przyspieszyc, bo kazdy uczen ma dany materiał , który musi przerobic w okreslonym terminie czas. W Stanach zapewne jest inaczej, my tylko Poland...hehehe. Ale moze to i lepiej. Z tego co wiem, to na egzaminy trzeba sie stawic osobiscie, czyli uczyc sie trzeba. Hmmmm...potrzebuje zabrac sie za ksiązki...potrzebuje motywacji i rewalizacji - kocham ten stan.
ja tylko mowie to co zauwazylam, ze nic nie musza stawiac sie na egzaminy, wszystko przez neta, co moim zdaniem jest chore, bo jak udowodnisz ze rzeczywiscie rzetelnie do tego ktos podszedl czy nie.
A z tym przyspieszeniem to nie wiem co i jak, dlatego sie pytam
Stary 2009-02-11, 16:37   #9
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

http://www.studia.korba.pl/uczenie_s...?next=1#opinie - tutaj napisali, że jednak trzeba dwa razy w roku zjechać na uczelnię - na zaliczenie sesji

Cytat:
"Egzaminy mają formę tradycyjną, tzn. student zdaje je przed egzaminatorem w siedzibie uczelni. Sesja egzaminacyjna odbywa się dwukrotnie w trakcie roku akademickiego. Końcowe egzaminy (zaliczenia) mają miejsce w czasie trwania zjazdu egzaminacyjnego."
Cytat:
"O zaliczeniu przez studenta danego przedmiotu decyduje aktywność na forum, czacie oraz terminowe oddawanie prac zaliczeniowych."

Edytowane przez *Insane
Czas edycji: 2009-02-11 o 16:38
*Insane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 16:54   #10
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
http://www.studia.korba.pl/uczenie_s...?next=1#opinie - tutaj napisali, że jednak trzeba dwa razy w roku zjechać na uczelnię - na zaliczenie sesji
o widzisz, to wg mnie tak to wlasnie powinno wygladac, a tymczasem ja widze tutaj cos takiego, ze zadnego czatu czy forum nie ma, tylko sa prace zaliczeniowe. I jeszcze jakby ktos stiudiowal np. informatyke to ok, ale znam osobe co studiuje jakas tam psychologie z czyms, no jasny gwint, psycholog po czyms takim to bedzie ze hej zaczynam watpic w wyksztalcenie niektorych ludzi
Stary 2009-02-11, 16:59   #11
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

A mnie by to w sumie interesowało...
Tylko nie mogę się absolutnie żadnych konkretów doszukać...
I nie wiem, czy papier z takiej uczelni cokolwiek znaczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 17:05   #12
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie by to w sumie interesowało...
Tylko nie mogę się absolutnie żadnych konkretów doszukać...
I nie wiem, czy papier z takiej uczelni cokolwiek znaczy
wydaje mi sie ze znaczy tak samo, jak z tradycyjnego trybu uczenia. z tego co wiem to takie studia sa nieco drozsze niz te "w budynku"
Stary 2009-02-11, 17:16   #13
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
wydaje mi sie ze znaczy tak samo, jak z tradycyjnego trybu uczenia. z tego co wiem to takie studia sa nieco drozsze niz te "w budynku"
Domyślam się, ze droższe... Jednak nie ukrywam, że w sumie bardzo by mi odpowiadały

Planuję wyjazd, a takie studia zaoczne i on-line pasowałyby... Mogłabym pracować i pouczyć się... Dwa razy w roku akademickim zlecieć do PL
Szczerze mówiąc, nie planuję za bardzo żadnych studiów. BYĆ MOŻE zaoczne. A może raczej jakiś kurs zawodowy.
Ale taka forma studiowana bardzo by mi pasowała, dlatego szukam cały czas informacji.
Tylko... że same ogólniki znajduję w Inernecie, nic konkretnego.. A to nie napawa mnie optymizmem i mam póki co dość sceptyczne podejście.... Fajnie by było, jakby znalazł się ktoś, kto w takim czymś brał udział
Stary 2009-02-11, 18:01   #14
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

No własnie , sporo jest stron z uczelniami oferującymi taki zakres nauki , jednakze nie ma żadnych komentarzy studentów... Uczelnie nie sa najgorsze wiec i cos mogłoby z tego byc.
Dla mnie równiez taka forma nauki bylaby najbardziej adekfatna, ze wzgledu na mój obecny tryb życia. Na inne w chwili obecnej nie moge sobie pozwolic, dlatego szukam info.
Miałam nadzieje,ze znajda sie tu na tym forum jakies osoby, które miały z tym do czynienia ale jak na razie odezwu od tych "ze srodka" zadnego:/
Stary 2009-02-12, 00:14   #15
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HAMALIELKA Pokaż wiadomość
No własnie , sporo jest stron z uczelniami oferującymi taki zakres nauki , jednakze nie ma żadnych komentarzy studentów... Uczelnie nie sa najgorsze wiec i cos mogłoby z tego byc.
Dla mnie równiez taka forma nauki bylaby najbardziej adekfatna, ze wzgledu na mój obecny tryb życia. Na inne w chwili obecnej nie moge sobie pozwolic, dlatego szukam info.
Miałam nadzieje,ze znajda sie tu na tym forum jakies osoby, które miały z tym do czynienia ale jak na razie odezwu od tych "ze srodka" zadnego:/
niestety nikt sie nie odzywa, kto zna ta strone studiowania a szkoda, bo ciekawa jestem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 14:02   #16
taka_sobie_ja
Rozeznanie

Cytat:
we wspomnianej przeze mnie uczelni POU można, bo pytałam. Na początku semestru z tego co pamiętam dobierasz sobie przedmioty (moduły), a ich ilość zależy od Ciebie. To że można tam tak robić było jedną z głównych zalet e-learningu, która mnie bardzo kusiła
Stary 2009-02-12, 14:29   #17
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_ja Pokaż wiadomość
we wspomnianej przeze mnie uczelni POU można, bo pytałam. Na początku semestru z tego co pamiętam dobierasz sobie przedmioty (moduły), a ich ilość zależy od Ciebie. To że można tam tak robić było jedną z głównych zalet e-learningu, która mnie bardzo kusiła
Czy to znaczy, że korzystałaś/korzystasz z tego ?
Stary 2009-02-13, 00:01   #18
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA
Talking Dot.: Studia on-line II

Coś na poprawe humoru ...

Założenia...
Rozpoczynając studia musisz wiedzieć o kilku rzeczach niezbędnych w życiu studenta.
  • Studia składają sie z kolokwiów z częstotliwością większą niż kartkówki, ale o które nikt nie będzie Cię ciągał po profesorach.
  • Studia składają się z picia, picia i... sesji.
  • Nie martw się - Twoi koledzy też nie wiedzą o co tu chodzi!
  • Jeżeli wystoisz sie 5 godzin w kolejce i w końcu dostaniesz indeks, zaraz Ci go odbiorą, ponieważ trzeba go podbić.
  • Nie jest pewne, że jeszcze ten indeks zobaczysz.
  • Spokojnie - jedzenie zawsze znajdziesz w piwnicach uczelnianych budynków lub obok śmietników (tylko musisz umieć je złowić) a woda w uczelnianych toaletach jest za darmo!
  • NIKT nie wie jak obsługiwać zinformatyzowany katalog biblioteczny.
  • Systemy informatyczne uczelni NIGDY nie działają poprawnie.
  • Jeżeli jesteś przygotowany na wszystkie ćwiczenia i wykłady i wszystkiego dokładnie się nauczyłeś, bądź pewien, że pod koniec zajęć spotka cię jakiś zapomniany lub niezapowiadany kolos.
  • Nie musisz być na wykładach, chociaż co najmniej 1.5h dziennie powinieneś pospać zdrowym snem.
Stary 2009-02-13, 01:07   #19
Baby Jane
Raczkowanie

muszę przyznać że wreszcie trafiłam na coś co mi w 100% odpowiada takie studia on-line nigdy mi nawet do głowy nie przychodziły, nie brałam tej opcji w ogóle pod uwagę. Po maturze wyjeżdżam i ostatnio miałam wielki problem dotyczący rozpoczęcia studiów, a rozerwać się przecież nie mogę. Czy ktoś mógłby mnie oświecić jaki jest koszt takich studiów?
Baby Jane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 09:11   #20
taka_sobie_ja
Rozeznanie

Cytat:
Czy to znaczy, że korzystałaś/korzystasz z tego ?
niestety muszę Cię rozczarować stwierdziłam że studiowanie kierunku który mnie nie interesuje -dla samego studiowania - jest bez sensu. Może wrócę do tego pomysłu jak się nigdzie nie dostanę choć nie sądzę.
Przytoczę jednak wiadomości jakie dostałam od uczelni gdy się o wzsystko wypytywałam może być trochę chaotycznie i części wiadomości nie mam (usunęłam z poczty) ale i tak liczę że Wam to jakoś może pomóc:

Na uczelnię należy przyjeżdżać 2 razy w roku akademickim - w styczniu i
w czerwcu * sesje egzaminacyjne.
W POU może Pani samodzielnie wybrać dni i godziny zajęć, zgodnie z
harmonogramem. Zajęcia na studiach niestacjonarnych realizowanych w
systemie e-learning w POU odbywają się w wybrane dni od poniedziałku do
piątku w godzinach od 9:00 do 11:15 lub od 17:00 do 19:15 bądź od 19:30
do 21:45 także w soboty w godzinach od 9:00 do 11:15.

a to jak pytałam czy mogę się przenieść np. po roku e-learningu na inną stacjonarną uczelnię (:P)
pytanie czy bedzie Pani mogla sie przeniesc po I semestrze nalezy zadac
innej uczelni. Nie znam programu zajec innych uczelni, wiec ciezko mi
porownac zakres wykladów.

reszta usunięta
Stary 2009-02-13, 09:19   #21
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
niestety muszę Cię rozczarować stwierdziłam że studiowanie kierunku który mnie nie interesuje -dla samego studiowania - jest bez sensu. Może wrócę do tego pomysłu jak się nigdzie nie dostanę choć nie sądzę.
Przytoczę jednak wiadomości jakie dostałam od uczelni gdy się o wzsystko wypytywałam może być trochę chaotycznie i części wiadomości nie mam (usunęłam z poczty) ale i tak liczę że Wam to jakoś może pomóc:

Na uczelnię należy przyjeżdżać 2 razy w roku akademickim - w styczniu i
w czerwcu * sesje egzaminacyjne.
W POU może Pani samodzielnie wybrać dni i godziny zajęć, zgodnie z
harmonogramem. Zajęcia na studiach niestacjonarnych realizowanych w
systemie e-learning w POU odbywają się w wybrane dni od poniedziałku do
piątku w godzinach od 9:00 do 11:15 lub od 17:00 do 19:15 bądź od 19:30
do 21:45 także w soboty w godzinach od 9:00 do 11:15.

a to jak pytałam czy mogę się przenieść np. po roku e-learningu na inną stacjonarną uczelnię (:P)
pytanie czy bedzie Pani mogla sie przeniesc po I semestrze nalezy zadac
innej uczelni. Nie znam programu zajec innych uczelni, wiec ciezko mi
porownac zakres wykladów.

reszta usunięta
Hmm, czyli masz ustalone godziny, np. że stawiasz się od poniedziałku do piątku na godzinę 9:00 do 11:15 i na jakiejś konferencji siedzisz ?
Myślałam, że to wygląda w ten sposób, że dostajesz materiały do nauki i np. terminy czatów, na przykład raz, czy dwa razy w tygodniu...
A co, jeśli ma się pracę "nieokreśloną"? Tzn. jednego dnia mam na rano, drugiego na popołudnie, a nawet jak mam wpisane wolne w grafiku, to może się zdarzyć telefon z pracy i będę musiała się stawić co wtedy?

Ja rozważam europeistykę albo zarządzanie. Myślę też o kursie księgowości. Więc w sumie znalazłabym coś dla siebie.
Chyba napiszę maila do dwóch uczelni...

Ale przynajmniej doczytałam, że na dyplomie, czy certyfikacie nie ma informacji, że ukończyło się kurs on-line.
Cytat:
Absolwenci otrzymują tradycyjne dyplomy Wyższej Szkoły Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi, stwierdzające ukończenie studiów na danymi kierunku. Nie zawierają one informacji o wspomaganiu nauki przez Internet.
Hmm, zainteresowało mnie to poważnie...
Stary 2009-02-13, 12:23   #22
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Cytat:

Ja rozważam europeistykę albo zarządzanie. Myślę też o kursie księgowości. Więc w sumie znalazłabym coś dla siebie.
Chyba napiszę maila do dwóch uczelni...
...

Ja raczej wole pedagogike albo cos związane z zywieniem.Nawet znalazłam cos takiego w Koszalinie, ale jakos nie ma żadnego kontaktu w postaci e-maila. Wysłałam jakies dwa z zapytaniem do Uczelnie ale cisza.......
Z tymi kierunkami to naprawde troche kicha...
Stary 2009-02-13, 13:36   #23
taka_sobie_ja
Rozeznanie

kierunki są takie sobie, to fakt, ale z drugiej strony któraś tu już pisała o np. psychologu po e-learningu :O nie chciałabym się do takiego wybrać. Nie ma się co dziwić, nie wszystkiego można się nauczyć przez internet.
Fajnie, że nie piszą na dyplomie iż były to studia przez internet ale tak jak mówię, ja bym studiowała w ten sposób będąc za granicą i trochę dziwne byłoby że jednocześnie pracowałam w FIN i studiowałam w PL...
Stary 2009-02-13, 13:48   #24
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
kierunki są takie sobie, to fakt, ale z drugiej strony któraś tu już pisała o np. psychologu po e-learningu :O nie chciałabym się do takiego wybrać. Nie ma się co dziwić, nie wszystkiego można się nauczyć przez internet.
Fajnie, że nie piszą na dyplomie iż były to studia przez internet ale tak jak mówię, ja bym studiowała w ten sposób będąc za granicą i trochę dziwne byłoby że jednocześnie pracowałam w FIN i studiowałam w PL...
Nie wiem, czy na dyplomach piszą lata ukończenia studiów?
Hmm poza tym... Ja jednak czułabym się uczciwie. W końcu sesje normalnie zaliczałam ze wszystkimi i zimową i letnią. Więc skoro zdałam te same egzaminy, co uczniowie dzienni, to dlaczego mam się czuć gorsza ?

Inna sprawa, że rzeczywiście nie wszystkie kierunki warto studiować w ten sposób (zresztą pewnie z tych właśnie względów jest taki mały wybór).
Niemniej jednak studiując i zaliczając kierunki typu Europeistyka, Zarządzanie, czy kurs Księgowości - czułabym się uczciwie...
Zresztą praktycznie samodzielna nauka wymaga więcej samozaparcia i zaangażowania, niż takie studia dzienne... A skoro zdałabym ten sam egzamin - byłabym usatysfakcjonowana.. I mój pracodawca nie powinien mieć wątpliwości co do mojego dyplomu...
Stary 2009-02-14, 20:17   #25
Kancia
Zakorzenienie

własnie ostatnio też szperałam w necie na temat studiów on line, niestety kierunki są mało fajne i w sumie nie dokonca znalzłam info jak dokładnie to nauczanie wygląda wszedzie gdzie weszłam ( te platformy) to nie mozna było nic poczytać, zadnych opinii studentów. Dziwne...
Stary 2009-02-14, 20:30   #26
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Pewne ogólnikowe informacje:

Rekrutacja

W uczelniach wirtualnych nie ma egzaminów wstępnych. Podstawą do przyjęcia na studia jest zgłoszenie poparte wpłatą należności za studia. Warunkiem dostania się na studia wirtualne jest matura i dostęp do komputera z internetem (nie trzeba go posiadać na własność).
Inauguracja roku akademickiego
Obecność na inauguracji jest obowiązkowa. Wówczas bowiem studenci otrzymują materiały dydaktyczne w postaci podręcznika multimedialnego na płycie. W trakcie pierwszego zjazdu są również szkoleni w zakresie obsługi internetowej platformy nauczania. Na pierwszym spotkaniu otrzymuje się również indeks i legitymację studencką. Uczelnie wirtualne mają prawo wydawania zaświadczeń do WKU i ZUS.

Nauka

Student, przystępując do kursu, otrzymuje CD-ROM z podręcznikiem multimedialnym oraz dostęp (login, hasło) do obszaru platformy internetowej. Są na niej zapisane zasoby wiedzy, ćwiczenia i zadania które należy opanować w trakcie studiów. Internetowa platforma nauczania jest do dyspozycji studenta przez całą dobę. Dzięki temu można się uczyć o dowolnej porze.

Edytowane przez HAMALIELKA
Czas edycji: 2009-02-14 o 20:32
Stary 2009-02-14, 20:32   #27
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

chciałam dodac wiecej ale nie moge
Stary 2010-03-07, 08:05   #28
berenika6
Przyczajenie

witam was,

postanowilam napisac troszke o tym jakos ze zastanawaim sie nad takimi studiami ( a raczej podjelam juz decyzje). Nie powiem nie jest to szczyt moich marzen bo zawsze sa sto studia on-line ALE....
Pracuje i mieszkam w UK- mam swietna prace ktora pozawala mi zdobyc doswiadczenie is ie rozwijac wiec nie moge zaczac studiow full time, zawsze moim marzeniem byla psychologia poniewaz mialam ja w LO przez 4 lata, mature tez z psychologi zdawalam i cgcialam isc w tym kierunku pozniej dolaczaja specjalizacje KRYMINOLOGIE.
Zaczelam studia na Univerku w Manchester. Nietstety tu studia zaoczne licencjat trwa 6 lat (2 razy tyle co dienne) plus koszt 1500F rocnie przez et 6 lat. Dzienne 3500F rocznie przez 3 lata. Mimo tego zaczelam zaocczne i co sie okazalo moj univerek rezygnuje z wieczorowego systemu z braku chetnych Mam dylemat... na dzienne nie moge , wiec znaleziono na opcje on line z Univerku w Londynie, Fajna sprawa, wszystko sie dowiedzialam itd... ale koszt 3500F rocznie co wychodzi 350F miesiecznie- niestety za duzo. Zaczelam szukac studiow ON line w PL i znalazlam socjologie z psychologia spoleczna ! Nie powiem dla mnei to swietna sprawa Dowiedzialam sie co nie co - warunek trzeba byc zdyscyplinowanym i chciec! Ja nie mam z tym problemu bo kocham psychologie wiec moge kazda minute poswiecic na nauke. Dowiedzialam sie zze jesli mieszkam poza PL to moga mi indywidualnie zjazdy ustawic jak mi bedzie pasowac. Poza tym nigdzie na dyplomie nie bedzie napisane jakie to byly studia bo wzor dyplomu jest zawsze ten sam. i ma sie potem prawo isc na kazda wyszza uczelnie robic magisterke. Nie powiemn zainteresowalao mnie to sztrsznie bo to rozwiazanie mojego calego roblemy. Takie studia so 6 razy tansze niz tu - 3000zl za rok !!! wiec ja sie ciesze ze sa takie opcje ktora daja ludziom jak ja mozliwosc studiowania. Obecnie szukam kontaktow do studentow ktorzy studuija na tej uczelni by sie co nie co dowiedziec. Jesli ktos cos sie wiecej dowiedzial na temat studiow na odleglosc piszcie prosze
Stary 2010-03-07, 22:14   #29
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Witaj bereniko.

Ciesze się ,ze watek odżył, ponieważ cały czas chodzą mi jeszcze po głowie. Wcześniej musiałam poprzestać na rozmysleniach ze względu na zaistniałe sytuacje osobiste. Jednakże chciałabym od rozmyśleń przejść do czynów, a nie pozostawać w stanie biernej stagnacji. Na razie chodzi mi po głowie zrobienie prawa jazdy...potem zacznę się rozglądać i doszukiwac wszelakich informacji na temat tego sposobu nauki. Ja wiem, zdaje sobie sprawę,że studia on-line nie są na pewno na takim samym poziomie jak dzienne-normalne, ale w zaistnialej sytuacji raczej nie mam wyjścia, a zależałoby mi na rozwijaniu a nie uwstecznianiu, zatem jest to idealne rozwiazanie, właśnie w szczególności dla osób żyjących za granicą.
Stary 2010-03-29, 20:05   #30
sandra_bul
Przyczajenie

Smile Dot.: Studia on-line II

Witam mam na imie Sandra i mam prośbę do Was, bo sama szukam polskiej uczelni na UK i niegdzie w sumie nie mogę znaleźć konkretnych informacji na ten temat. Jeśli coś wiecie to prosze o pomoc i z góry dziekuje.
sandra_bul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości