|
Notka |
|
Moje wakacyjne przygody Konkurs z nagrodami! Chcemy abyście troszkę powspominały i opisały swoje najlepsze w życiu wakacje, albo najciekawszą, najśmieszniejszą przygodę wakacyjną. Mile widziana oprawa zdjęciowa lub graficzna ;) |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne podboje - co przeżyłam to moje :)
Zbliżają się wakacje. Czas przez wszystkich wytęskniony, czas słoneczny, czas radosny, kto wtedy pracuje ten zazdrosny
![]() Ten wątek będzie miejscem, gdzie opiszę swoje wakacyjne wspomnienia. Tak więc... zaczynamy ![]() Gdy zaczęłam się zastanawiać, jaki element dzieciństwa kojarzy mi się z wakacjami, niemal od razu pomyślałam: biedronki! ![]() Czerwone w czarne kropeczki, czy to faceci, czy też babeczki. Fruwają sobie po niebie, kolorem tryskają dla Ciebie. Ach, te ich piękne stroje! Chcę żeby były moje! Tak, miałam manię na punkcie biedronek ![]() Aż kiedyś wpadłam na pomysł, żeby pozbierać jak najwięcej biedronek w jedno miejsce! Wraz z koleżanką przez kilka godzin latałyśmy wszędzie szukając ich. Na całe szczęście istniało... magiczne biedronkowe drzewo! Duża, dorodna jabłoń, otoczona wysoką trawą. Niemalże zawsze, gdy się do niej udałam, spotykałam biedronkę. Ale jak zebrać je w jedno miejsce? Wzięłyśmy wiaderko z piaskownicy i wszystkie do niego przynosiłyśmy. Zebrałyśmy w ten sposób jakieś kilkadziesiąt i... przyszła noc. Pomyślałam wtedy, że przecież one uciekną, więc trzeba je czymś przykryć. Nie chciałam ich jedna pozbawiać tlenu, położyłam więc wieczko od wiaderka, zostawiając szparę, żeby biedronki mogły swobodnie oddychać. Gdy się rano obudziłam, od razu poleciałam do biedronek. Jakie było moje rozczarowanie, gdy zastałam tylko dwie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Fajne takie biedronkowe wspomnienia
![]() ![]() ![]()
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne podboje - co przeżyłam to moje :)
Zostawiam 5 i zapraszam do mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A to ucieknierki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
zaczyna sie ciekawie ; )
zostawiam 5 i zapraszam do mnie ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Myśląc biedronki, przypomina się jeden kolonijny wyjazd sprzed wielu, wielu lat. Miała wtedy naście lat (12? może 13?), i po raz pierwszy jechałam nad morze. Przeżycie dla dziecka olbrzymie.
Jak było? Pamiętam plagę biedronek. Były wszędzie!!! Ciężko było nie nadepnąć na jakąś. Nie nadążałam z odganianiem się od nich. I, niestety, od tamtej pory biedronek dużą sympatią nie darzę. Choć kilka lat później nad morzem trafiłam na plagę małych muszek. Ile sekund potrzebowały, by zasłonić żółty ręcznik? Kilkadziesiąt. Na szczęście, potem już nad morzem żadnych przygód z owadami nie miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko z biedronkami żyłam w zgodzie,
motyle też były w mojej prywatnej modzie! Z kwiatka na kwiatek sobie fruwa, moją uwagę stale przykuwa. Koła w powietrzu ciągle zatacza, ach mój motylku, Pan do mnie wraca! Motyle były moją drugą wakacyjną miłością. Ganiałam za nimi jak szalona i marzyłam o tym, żeby udało mi się je doścignąć. Uwielbiałam obserwować, jak przycupują na kolorowych kwiatkach. Niektórym nawet wymyślałam własne nazwy lub imiona ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
no niezły miałaś pomysł z tymi biedronkami
![]() 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Pozostając w sferze dzieciństwa... czas na wspomnienia związane z morzem!
![]() Woda w nim sobie pływa, lecz nie utrafisz wieloryba. Dzieci radośnie się pluskają, starsi się uśmiechają. Wszyscy tyle zabawy z morzem mają! Z czym kojarzy mi się morze? Jeśli chodzi o miejscowość, będzie nią niewątpliwie Stegna. To tam jako dziecko jeździłam najczęściej ![]() ![]() Spędzając czas w wodzie, zawsze czekałam na jak największe fale. Gdy taka nadchodziła krzyczałam 'faaaalaaaa!' i rzucałam się na nią. Frajdy było przy tym mnóstwo. Poza tym godzinami zbierałam muszelki, próbowałam budować zamki z piasku i... chodziłam po straganach ![]() ![]() Ale morze to też gorsze wspomnienia. Morze coś mi zabrało. Była to... piłka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
przed 13 glosow 3.31
po mojej 5 14 glosow a nie chce mi pokazac jakas srednia:P no ale wieksza ![]() Edytowane przez agnes188 Czas edycji: 2011-06-10 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kolejne wspomnienie wiąże się ze statkami
Po wodach wielkich pływają, wszelkie potwory za nic mają. Białe żagle rozpostarte Ahoj marynarzu! Trzymaj wartę! Będąc jako dziecko w Gdańsku, rodzice zabrali mnie na rejs statkiem na Westerplatte. Była to dla mnie nie lada atrakcja. Przed wejściem na pokład dostałam prezent: śliczny mały stateteczek w butelce. Byłam z niego bardzo dumna! Usiadłam na swoim miejscu i zaczęłam go podziwiać. Aż... upadł mi ![]() A sama podróż? Wspaniała! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Super wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.