|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki - prostowanieDrogie Wizażystki! Już niedługo zaczynam swoją przygodą z prostownicą. Już znudziły mi się kędziorki pewnie tak jak wielu z Wam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kosmetyki - prostowanie
Ja używalam takiego psikadła z Syoss'a specjalnie pod prostownicę i było ok.
Teraz używam szamponu GlissKur przeciwko kręceniu się włosów + odżywkę z Joanny z jedwabiem do włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi i efekt jest jeszcze lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
Mgiełka termoochronna Marion ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
teraz sie cieszysz bo twoje włosy sa zdrowe i po prostowaniu wygladaja ładnie, ale zobaczysz za pare misięcy zostaie nich jedno wielkie siano, ja bym ci radziła zadbac o kręciłki, lub jakies prostowanie keratynowe jak jestes zdesperowana.
byle za jakis czas nie pojawił sie jakiś watek twojego autorsta " jak uratować zniszczone prostownica włosy" ![]()
![]() |
#6 | |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Kręcone - jako bardzo delikatne i wymagające włosy - są z natury suche i przez to bardziej podatne na zniszczenia, ale cóż to Twój własny wybór. Chcesz, to prostuj. Ach - dodam jeszcze, że owszem, istnieją środki do ochrony włosów przed ciepłem prostownicy, ale osobiście jestem sceptyczna co do ich rzeczywistej funkcji i skuteczności. Przed ciepłem "chronią" dość zaawansowane polimery, a wiele produktów często nie dość, że ich nie zawiera, to jeszcze ma wysoko w składzie denat (to alkohol, który niewłaściwie aplikowany prowadzi do skutecznego wysuszenia włosów). Co do nudzenia się loczków - mam swoje lata i nigdy nie nudziły mnie się moje włosy, więc do wielu się nie zaliczę. Co najwyżej denerwowały, bo nie potrafiłam się nimi zająć. Nigdy nie prostowałam, nie prostuję i prostować nie będę. Mam nadzieję, że nie zobaczę za parę miesięcy założonego przez Ciebie wątka z prośbą o ratunek dla łamiących się, sianowatych włosów.
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Nie radzę Ci zaczynać z prostownicą.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Wizażanki mają rację. Później nie nadrobisz zniszczeń jakie zafunduje Ci prostownica.
Ale jak już naprawdę chcesz prostować i żadne argumenty Ci nie straszne to ja polecam Cement Termiczny z Kerastase. Jest drogi ( 80 zł) ale jak ja swego czasu prostowałam to on mi naprawdę pomógł. Ale na szczęście już od bardzo dawna nie prostuję i jestem z tego dumna ![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też miałam kręcone włosy tzn mam takie naturalne. Prostuje włosy od 6 lat i wiem co znaczy mieć zniszczone włosy. Ale ja już jestem uzależniona od prostownicy i nic nie jest w stanie mnie od tego odciągnąć. Znam ten ból kiedy włosy się kręcą na wszystkie strony, puszą i nie chcą się układać. Ja kiedy nie prostowałam to zapinałam włosy w kucyka bo tylko tak je mogłam "utrzymać", ale nie o tym tu mowa ![]() Więc przy prostowaniu najważniejsze jest nawilżanie włosów. Musisz obowiązkowo zakupić jakąś dobrą maskę, nie koniecznie musi być droga. Oprócz tego ja do mycia używam serii Dove Heat Defence, specjalna chroni przed wysoką temp. Dobrze mieć też jedwab bądź serum wygładzające. Ja po każdym myciu włosów wcieram kroplę jedwabiu we włosy, najbardziej w końcówki. Może zanim zaczniesz prostować poużywaj kosmetyków wygładzających. Szkoda niszczyć zdrowych, pięknych włosów. Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
kolezanka napewno sobie zdaje sprawe z tego ze prostownica niszczy włosy tego nie trzeba nikomu uswiadamiac. prosi nas o to zebysmy poleciły jej dobry kosmetyk. Ja sama prostuje włsoy moze nie codziennie ale zdarza mi sie (2x w tyg) zniszczyły mi sie ale nietylko od tego...suszarka, farbowanie....
do prostowania uzywam kremu got2be w czarnej butelce, jedwabiu chi, wczesniej pryskam jeszcze odzywka z gliss kura (zołty olejek). do tego przed kazdym myciem wcieram rozne olejki( rycynowy, oliwa z oliwek , z pesek winogron)... jakos sobie radze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie prostuje już włosów, ale kiedy suszę suszarką włosy używam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tor-spray.html
włosy są po tym sprayu są gładkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.